Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
nekem az xld mindig 44,1 es felbontásba akar konvertálni,
Mert alapvetően CD ripelésre lett kitalálva.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Pc alapú audio lejátszás
nekem az xld mindig 44,1 es felbontásba akar konvertálni,
...igaz nem engem kérdeztél, de én XLD progival...
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Jellemzően PCM, általában MS Wave vagy AIFF, a hardvernek és elvárásoknak megfelelő felbontásban.
Mert én is így tudtam.
- 4you
- V.I.P.

- Értékelés: 1211
Pc alapú audio lejátszás
Privátban meg is kaptam a kérdésemre a választ..köszönöm.
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11489
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Van még egy kérdés, amit senki nem tett fel!
A stúdiókba, milyen formátumban zajlik a rögzítés és a keverés?
Nem hiszem, hogy Flac-ban történne az egész.....
Jellemzően PCM, általában MS Wave vagy AIFF, a hardvernek és elvárásoknak megfelelő felbontásban.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
A stúdiókba, milyen formátumban zajlik a rögzítés és a keverés?
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
A sutdiókba milyen formátumban zajlik a rögzítés és a keverés?
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Mitől lenne rosszabb? A bemenő majd a kijövő adat 1:1-ben ugyanaz. Csak nyersz egy csomó helyet. (Ezért találták ki annó az arj-t a zip-et vagy éppen a rar-t)
Figyeljél mondok egy hasonlatot:
Van egy út ami keresztez egy kerítés.
Hogy tovább tudjál rajta menni mit teszel?
1, átmászol a kerítésen
2, megkeresed a kerítés végét és visszamész oda mellette ahol keresztezte és onnan folytatod tovább az utad.
Mind a kettő jó megoldás, viszont a döntés a te kezedbe van.
Ha nem tudsz olvasni a sorok között, akkor leírom a te szavaiddal, miszerint 1:1-ben ugyanaz
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Milyen rendszeren és milyen zenével jött ez elő? Mert én most is nyomkodom ugyanazt a dalt oda vissza--- meg nem tudnám mondani a különbséget. Igaz nekem most ócsó eszközön szól.
Írtam, hogy kicsi a különbség. Mindig sokféle zenével tesztelünk. A rendszerre már nem emlékszem, a cikkben biztosan írtuk, de most nem tudom megkeresni.
- 4you
- V.I.P.

- Értékelés: 1211
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?
Flac-ot hallgatnék egy Logitech Squeezebox Touch-on.
A kérdésem az lenne,hogy egy 640-gigás külső vinyóval,
hogy bírkozik meg, illetve nem e lassúl le tőlle?
köszönöm a választ előre is ,
4you
ui: Ja ez lemaradt:gondolom, usb-n tudja a 24/96-ot?
Rendszer:
Pc alapú audio lejátszás
Nem is olyan régen néhány barátommal egy fél napot áldoztunk életünkből a különféle formátumok összehasonlítására. Sajnos minden különbség hallható volt, így a Flac és Wave közötti is. Ennek okára azóta sem sikerült épkézláb magyarázatot találni, de a jelenség létezik, ha nem is drámai a mértéke. Csupán hangzási szempontból egyértelműen a tömörítetlen állomány a jobb, de vannak egyéb szempontok is, így én is Flacben tárolom a gyűjteményem.
Milyen rendszeren és milyen zenével jött ez elő? Mert én most is nyomkodom ugyanazt a dalt oda vissza--- meg nem tudnám mondani a különbséget. Igaz nekem most ócsó eszközön szól.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Megkérdezhetem, hogy miben jelentkezett a nem drámai mértékű különbség? Ugyanolyan jellegű volt a különbség különböző műfajok esetén? Növekedett-e a különbség HD anyagok lejátszásánál? Megtudhatnánk a pontos számítógép konfigot és szoftver beállításokat?
Félre ne érts, nem kekeckedésből kérdezem, hanem mert a konklúziót annál könnyebb analizálni, avagy megérteni, minél pontosabban ismerjük a körülményeket.
Én is végeztem ilyen irányultságú kísérleteket, ha megérik a konklúzió, be is szeretnék számolni róla.
Szerintem nagyon sokan érdeklődnek ezen téma iránt, de sokan sokfelé szaladnak a sűrű erdőben.
Kb 2 évvel ezelőtt történt az eset, akkoriban egy cikkben be is számoltam róla. Hárman vettünk részt a teszten, többszörös vak- és ellenpróbát is végeztünk, az eredmény ugyanaz volt minden esetben. A Wave nyíltabb, lendületesebb, részletesebb volt a Flachez képest emlékeim szerint, de más formátumok is (le)szerepeltek. Mivel az állományok között nem volt kimutatható különbség, ugyanazon forrásból készítettem őket, ki-be tömörítéssel, így csak a lejátszáskor történhet valami, ami a hangzásbeli eltérést okozza. Szerintem ezt nem lehet elintézni a magasabb processzorterheléssel, de épkézláb magyarázatom nekem sincs. De ismét leírom, a különbség nem nagy, tehát most ne álljon neki mindenki vadul konvertálgatni!
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5352
Pc alapú audio lejátszás
Nem is olyan régen néhány barátommal egy fél napot áldoztunk életünkből a különféle formátumok összehasonlítására. Sajnos minden különbség hallható volt, így a Flac és Wave közötti is. Ennek okára azóta sem sikerült épkézláb magyarázatot találni, de a jelenség létezik, ha nem is drámai a mértéke. Csupán hangzási szempontból egyértelműen a tömörítetlen állomány a jobb, de vannak egyéb szempontok is, így én is Flacben tárolom a gyűjteményem.
Megkérdezhetem, hogy miben jelentkezett a nem drámai mértékű különbség? Ugyanolyan jellegű volt a különbség különböző műfajok esetén? Növekedett-e a különbség HD anyagok lejátszásánál? Megtudhatnánk a pontos számítógép konfigot és szoftver beállításokat?
Félre ne érts, nem kekeckedésből kérdezem, hanem mert a konklúziót annál könnyebb analizálni, avagy megérteni, minél pontosabban ismerjük a körülményeket.
Én is végeztem ilyen irányultságú kísérleteket, ha megérik a konklúzió, be is szeretnék számolni róla.
Szerintem nagyon sokan érdeklődnek ezen téma iránt, de sokan sokfelé szaladnak a sűrű erdőben.
Pc alapú audio lejátszás
Nem lehet, hogy a Flac-nál be volt kapcsolva a ReplayGain, és ez elrontotta a dinamikát? (Ez ugye nem a Flac, mint formátum hibája).
Players: Allo UsBridge / Ifi Zen Stream
USB/Spdif: Human Audio Tabla
DACs: Metrum Octave / Chord 2qute
Amps: Crown PSA-2 / Pointe 672SE / tmp Ant / Feliks Elise mk2
Speakers: Vandersteen 2ci / JPW Sonata
Headphones: Hifiman Deva Pro / Amiron Home & T1 2nd / Sennheiser HD600 / Meze 99
USB/Spdif: Human Audio Tabla
DACs: Metrum Octave / Chord 2qute
Amps: Crown PSA-2 / Pointe 672SE / tmp Ant / Feliks Elise mk2
Speakers: Vandersteen 2ci / JPW Sonata
Headphones: Hifiman Deva Pro / Amiron Home & T1 2nd / Sennheiser HD600 / Meze 99
Pc alapú audio lejátszás
A "hallott" bitek száma alapján a FLAC is egy tömörítetlen formátum, úgyhogy használd azt nyugodtan!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Van más is, amiért különböznek a konvertált anyagok.
Én pl nem értem azt, hogy sokan Flac-ot részesítik előnybe.
A konvertálgatások alatt mindig van valami, ami miatt végül nem lesz olyan, mint a kiinduló pont. Itt a hangról beszélek, és nem a adatmennyiségről.
A lejátszó software is ludas ebben, nem hiába folyik a folyamatos fejlesztése.
De, tételezzük fel, hogy minden kóser, akkor is egy oda majd vissza történő alakítás, miért lenne jobb?
Mitől lenne rosszabb? A bemenő majd a kijövő adat 1:1-ben ugyanaz. Csak nyersz egy csomó helyet. (Ezért találták ki annó az arj-t a zip-et vagy éppen a rar-t)
Pc alapú audio lejátszás
Igaz nem lehet beleírni bizonyos azonosító adatokat, de nem is kell hozzá, mikor hallgatjuk azt.
Max könnyebben kezelik az adatbázisok.
A wav fájlok is tagelhetőek, csak nem minden lejátszó képes kiolvasni.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Van más is, amiért különböznek a konvertált anyagok.
Én pl nem értem azt, hogy sokan Flac-ot részesítik előnybe.
Ez azért volt-van kitalálva, hogy ne foglaljon nagyobb helyet, mint pl. wav. Igaz nem lehet beleírni bizonyos azonosító adatokat, de nem is kell hozzá, mikor hallgatjuk azt.
Max könnyebben kezelik az adatbázisok.
Ennyi.
A konvertálgatások alatt mindig van valami, ami miatt végül nem lesz olyan, mint a kiinduló pont. Itt a hangról beszélek, és nem a adatmennyiségről.
A lejátszó software is ludas ebben, nem hiába folyik a folyamatos fejlesztése.
De, tételezzük fel, hogy minden kóser, akkor is egy oda majd vissza történő alakítás, miért lenne jobb?
Felesleges ez az egész.
De, mindenki abban a formátumba hallgasson zenét amiben akar, illetve amilyent tud készíteni magának saját anyagból, vagy kap, vagy valahonnan megszerzi a internet felhőjéből.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Pedig van! Nem is kicsi!
Többünk, már egy ideje így hallgat zenét!
Annyi különbséggel, hogy én személy szerint AIFF-ba konvertálok a MAC miatt.
Ha valóban nem hallottál különbséget, akkor csak azt tudom tanácsolni, hogy ne ölj túl sok pénzt a rendszeredbe!
Ott a pont!
Pc alapú audio lejátszás
"Ha pár évre visszaolvasol még az avxen is voltak próbálkozások memória és proci undervolting, underclocking témában... ."
Ez érdekel engem is, ebben a topikban volt ez?
Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB; 8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház
Ethosz szimmetrikus csöves dac
Ethosz szimmetrikus csöves előfok
Ethosz szimmetrikus végfok
Watt/Puppy Clone by Ethosz
Az audioquest carbon-t leszámítva Ethosz kábelezés
Pc alapú audio lejátszás
Minap lehúztam egy 45ös Lp csoda audiofile ripet a Macre, ha így szólna, az analógom kardomba dőlnék… Szóval már az eleje sántít, hogy melyik a legjobb rip vagy flac vagy stb.
Hát meg azt se felejtsük el, hogy mindenkinek más tetszik és ez analógnál hatványozottan igaz. Hangszedőknek pl teljesen eltérő hangkarakterisztikájuk van mindenki másra esküszik, mást szeret. (A ripekkel meg legtöbbször még az is a gond, hogy pont a lényeg szűnik meg)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Tehát szerintem ez olyan dolog, hogy ezt soha nem lehet végigtesztelni.....
Talán nem is kell. Persze el lehet veszni a részletekben, ami egyenes út az őrületbe. A HiFi-ben (és nem csak a számítógépes lejátszásnál) mindennek szerepe és hatása van. Ezt kezelhetjük döbbenetes fejleményként is, de inkább gondoljunk arra, a kedélyállapotunk mennyi mindentől függ. Ott meg tudjuk pontosan mondani, minek van rá hatása és minek nincs? Hát miért lenne ez nagyon más egy olyan szubjektív élmény esetén, mint a zenehallgatás?
- magyarg
- Újonc fórumos

- Értékelés: 9
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni PC forrású zenehallgatás megtervezéséhez (szüleimnek), azaz költséghatékony és konzisztens komponensek kialakításához.
Pontosabban erősítő választásnál akadtam el, sztereó erősítőnek adjak analóg jelet vagy digit jelet vigyek az erősítőbe.
Hangkártya jelenleg alaplapi amit csak akkor tervezek használni, ha digit jelen viszek ki.
Használt erősítőket nézve kb. egy árban lévő sztereo+hangkártya (nevezzük analóg megoldásnak) vs. házimozi erősítő (nevezzük digit megoldásnak) között nem tudok dönteni.
(én jelenleg video kártyáról kivitt digit jelet hallgatok, de főleg mozira és nem zenére kihegyezve)
Nektek mi a tapasztalatotok zenére melyik megoldás ad szebbet? (közel azonos árban)
Pc alapú audio lejátszás
mivel szoktál konvertálni aiffba?
...igaz nem engem kérdeztél, de én XLD progival...
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable