Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- hubee
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Pc alapú audio lejátszás
Narumon:
Félre értés ne essék én elhiszem, hogy így van (bár egy vaktesztre nagyon kíváncsi lennék), csak ne felejtsétek el, hogy ha ez így van akkor az összes többi dolog is bejátszik (még az is, hogy milyen gyártmányú RAM van a gépben) azaz amíg ezeket nem próbáltátok végig addig nem lehettek benne biztosak, hogy jó a számítógépes összeállításotok. Tehát szerintem ez olyan dolog, hogy ezt soha nem lehet végigtesztelni.....
Igen, minden belejátszik. Az a kérdés, hogy foglalkozik-e vele az ember vagy sem, ill. mennyire. Külföldi fórumokon olvasható egyébként ram típusra tippek. Vagy - példuál- hogy egy i5-ös és i7-s procival szerelt Mac Minit hallgatnak össze és ott mik a benyomások.. HDDnél is van különbség, lehet olvasni típusok közti hangi különbségről is.. Igen, SATA kábelből is árulnak már többfélét... és SATA filtert is. Ha pár évre visszaolvasol még az avxen is voltak próbálkozások memória és proci undervolting, underclocking témában... .
nem lehettek benne biztosak, hogy jó a számítógépes összeállításotok.
pontosan. Biztosak, szerintem sosem.
- hubee
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Pc alapú audio lejátszás
Minap lehúztam egy 45ös Lp csoda audiofile ripet a Macre, ha így szólna, az analógom kardomba dőlnék… Szóval már az eleje sántít, hogy melyik a legjobb rip vagy flac vagy stb.
Noigen.. az alap LP rippekkel meg lehet szívni.. :S
Pc alapú audio lejátszás
Minap lehúztam egy 45ös Lp csoda audiofile ripet a Macre, ha így szólna, az analógom kardomba dőlnék… Szóval már az eleje sántít, hogy melyik a legjobb rip vagy flac vagy stb.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Pc alapú audio lejátszás
Analog sokkal jobb ezt nem vitatom sőt, de ott is milyen hagszedő milyen karkábel milyen kar stb...:-) szóval minden mindehol számit...
Hát hogy őszinte legyek szépen lassan építem le a digitális rendszeremet, mert akármennyit ölök bele akkor sem nagyon jön közel az analóghoz
Viszont a többi nekem már szájensz fiksön. Mert öntsünk akkor tiszta vizet a pohárba miről beszélünk.
1, Wav jobban szól mint FLAC - miért pont a wav? Ha van különbség akkor ez azt jelenti, hogy az összes többi között is van különbség! Azaz a wav vagy az AIFF szól jobban? a FLAC vagy az APE?
2, Arra vezethető vissza, hogy mennyire terheli a procit = Tehát ez azt jelenit, hogy minél jobb gépünk van annál jobb a hang (hiszen a CPU terhelés annál kisebb) tehát aki pár éves géppel akar zenét hallgatni az felejtse el mert ott lehet hogy 8-10% is megvan a CPU terhelés, szemben a mai CPU-k 2-3%-val. Tehát a mai CPU-k szignifikánsan jobban szólnak. (Notival nem is érdemes próbálkozni hiszen lényegesen lassabbak mint az asztali CPU-k)
3, Grabbelésnél is beleszólnak a kábelek a hangba! = innentől kezdve minden beleszól, tehát érdemes lenne letesztelni, hogy AMD vagy Intel procival szól-e jobban a grabbelés (nem rip-elés), milyen SATA kábellel szól jobban - melyik gyártótól (ha az USB kábel bejátszik a hangba akkor kétség kívül a SATA kábel is, de ha a SATA kábel bejátszik a hangba akkor minden bizonnyal a HDD vagy az SSD típusa is). Vajon a Seagate vagy a WD HDD szól jobban. Ezt is le kellene tesztelni.
Félre értés ne essék én elhiszem, hogy így van (bár egy vaktesztre nagyon kíváncsi lennék), csak ne felejtsétek el, hogy ha ez így van akkor az összes többi dolog is bejátszik (még az is, hogy milyen gyártmányú RAM van a gépben) azaz amíg ezeket nem próbáltátok végig addig nem lehettek benne biztosak, hogy jó a számítógépes összeállításotok. Tehát szerintem ez olyan dolog, hogy ezt soha nem lehet végigtesztelni.....
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Pc alapú audio lejátszás
A wav és flac lejátszás közötti minőségi különbség kizárólag arra vezethető vissza, hogy a processzor terhelése- és az ebből fakadó szgépen belüli időzítések, zavarok (nagyobb teljesítmény felvétel- nagyobb áram-nagyobb sugárzás=nagyobb zavarjel) különbözőek.
Ha az szgép működésével tisztában vagy (és a CPU-kéval) akkor annyit azért megemlítek, hogy ekkora processzor terhelés különbségben nem változik a teljesítmény felvétel, nem vesz fel több áramot, nem lesz több sugárzás. Ahhoz szignifikáns CPU teljesítmény különbség kell, hogy a proci "kapcsoljon" ugyanis nem MHz-enként emeli a frekvenciát és teljesítményt a mai processzorok. (A régebbiek meg sehogy).
Pc alapú audio lejátszás
Pedig van! Nem is kicsi!
Többünk, már egy ideje így hallgat zenét!
Annyi különbséggel, hogy én személy szerint AIFF-ba konvertálok a MAC miatt.
Ha valóban nem hallottál különbséget, akkor csak azt tudom tanácsolni, hogy ne ölj túl sok pénzt a rendszeredbe!
Hát hogy őszinte legyek szépen lassan építem le a digitális rendszeremet, mert akármennyit ölök bele akkor sem nagyon jön közel az analóghoz
Viszont a többi nekem már szájensz fiksön. Mert öntsünk akkor tiszta vizet a pohárba miről beszélünk.
1, Wav jobban szól mint FLAC - miért pont a wav? Ha van különbség akkor ez azt jelenti, hogy az összes többi között is van különbség! Azaz a wav vagy az AIFF szól jobban? a FLAC vagy az APE?
2, Arra vezethető vissza, hogy mennyire terheli a procit = Tehát ez azt jelenit, hogy minél jobb gépünk van annál jobb a hang (hiszen a CPU terhelés annál kisebb) tehát aki pár éves géppel akar zenét hallgatni az felejtse el mert ott lehet hogy 8-10% is megvan a CPU terhelés, szemben a mai CPU-k 2-3%-val. Tehát a mai CPU-k szignifikánsan jobban szólnak. (Notival nem is érdemes próbálkozni hiszen lényegesen lassabbak mint az asztali CPU-k)
3, Grabbelésnél is beleszólnak a kábelek a hangba! = innentől kezdve minden beleszól, tehát érdemes lenne letesztelni, hogy AMD vagy Intel procival szól-e jobban a grabbelés (nem rip-elés), milyen SATA kábellel szól jobban - melyik gyártótól (ha az USB kábel bejátszik a hangba akkor kétség kívül a SATA kábel is, de ha a SATA kábel bejátszik a hangba akkor minden bizonnyal a HDD vagy az SSD típusa is). Vajon a Seagate vagy a WD HDD szól jobban. Ezt is le kellene tesztelni.
- zozoweb
- V.I.P.
- Értékelés: 115
Pc alapú audio lejátszás
A wav és flac lejátszás közötti minőségi különbség kizárólag arra vezethető vissza, hogy a processzor terhelése- és az ebből fakadó szgépen belüli időzítések, zavarok (nagyobb teljesítmény felvétel- nagyobb áram-nagyobb sugárzás=nagyobb zavarjel) különbözőek.
Ez elég jól megoldható Foobar alatt a Ramdisk1.0 alkalmazásával, ily módon memóriából játszuk le a nótát, a külső merevlemezt akár ki is kapcsolhatjuk. A processzorterhelést realtime vizsgálva az látható, hogy a memóriából történő flac lejátszás még kevesebb processzor teljesítményt igényel, mint a merevlemezről történő wav lejátszás
Persze a harapottalma esetében akármi is történhet...
Ez így van! Ezt nem is vitatja senki!
OSx alatt is ugyanez a helyzet, ahogy Csövi is írja! Sőt tovább mennék....
Annyi különbséggel, hogy ott is ramdisket használok. Még az Amarra vagy az Audirvana appot is ramdiskből futtatom, pedig SSD van a Macbook-ban.
Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
DAC: Chord Qutest+módosított powerbank
Előfok+füles: Saját építésű módosított Zana Deux
Végfok: Saját építésű Csöves 6C33C SE
Hangfal: AudioPhysic Virgo 3, Focal Clear
Kábelek: Freebá, Nordost, VH Audio
Pc alapú audio lejátszás
Nem erről van szó.
Hanem arról, hogy beleszól a hangba a nagy prociterheltség. Külső meghajtót használok grabbelésre, és az is beleszól a lementett! hangba, hogy pl. milyen usb kábelt használok, pedig az eac mindig kiírja, hogy accurately ripped. Érdekes, nem? Nem tudom ez miért lehet, de gyanítom, hogy ami a lejátszásra érvényes, az ugyanúgy fordítva is.
Tudod én ezzel úgy vagyok, hogy én megdolgoztam a gépemért kifizetett pénzért.
Ezért, most a gép dolgozzon a gép helyettem.
Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB; 8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház
Ethosz szimmetrikus csöves dac
Ethosz szimmetrikus csöves előfok
Ethosz szimmetrikus végfok
Watt/Puppy Clone by Ethosz
Az audioquest carbon-t leszámítva Ethosz kábelezés
- zozoweb
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
mivel szoktál konvertálni aiffba?
Eddig még foobarral. Találtam pár progit osx-re is csak még nem próbáltam ki őket.
Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
Pc alapú audio lejátszás
Ez elég jól megoldható Foobar alatt a Ramdisk1.0 alkalmazásával, ily módon memóriából játszuk le a nótát, a külső merevlemezt akár ki is kapcsolhatjuk. A processzorterhelést realtime vizsgálva az látható, hogy a memóriából történő flac lejátszás még kevesebb processzor teljesítményt igényel, mint a merevlemezről történő wav lejátszás
Ott is ez van csak Amarrával memoriából játszva...
AIFF jó mert van boritó és minden egyébb és tetszik a itunes felület is:-)
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Pc alapú audio lejátszás
Pedig van! Nem is kicsi!
Ha valóban nem hallottál különbséget, akkor csak azt tudom tanácsolni, hogy ne ölj túl sok pénzt a rendszeredbe!
Pc alapú audio lejátszás
mivel szoktál konvertálni aiffba?
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
- zozoweb
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem nincs is. Ugye a FLAC-ból mindig visszaállítható a kiindulási wav. Elvileg ez miatt nem is lehet, bár van aki szerint van különbség. Én hiába fülelek nem hallom 1-2 milliós rendszeren legalábbis egészen biztos vagyok benne, hogy nem hallható.
Pedig van! Nem is kicsi!
Pc alapú audio lejátszás
Nem tudom, és azért ajánlottam azt a tipust, mert sok LP rip készítésénél találkoztam vele az infoban. Kérdés, hogy a chip, stb ugyanaz-e mindkét készülékben.
Hát Tascam honlapja szerint: Also available is the US-144mkII, which adds an additional line output control, plus S/PDIF digital in and out.
Pc alapú audio lejátszás
Én nem hallok különbséget a wav és a flac között!
Szerintem nincs is. Ugye a FLAC-ból mindig visszaállítható a kiindulási wav. Elvileg ez miatt nem is lehet, bár van aki szerint van különbség. Én hiába fülelek nem hallom 1-2 milliós rendszeren legalábbis egészen biztos vagyok benne, hogy nem hallható.
Pc alapú audio lejátszás
Ha össze áll a végleges rendszer ki fogom próbálni újra!
De mivel a wav-ok flac-ból vannak konvertálva nem hiszem, hogy lesz különbség!
Úgy kár is nekilátni.
Egy anyagot le kell gyártani így is + úgy is.
Csak azután mehet a szeánsz.
- gabo01
- V.I.P.
- Értékelés: 435
Pc alapú audio lejátszás
Kitaláltad!
De, miután különbözőek vagyunk, tudod kinek a papné, kinek a paplan!
Ha össze áll a végleges rendszer ki fogom próbálni újra!
De mivel a wav-ok flac-ból vannak konvertálva nem hiszem, hogy lesz különbség!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Pc alapú audio lejátszás
A jelenlegi rendszeremen nincs különbség! Ja, hogy se hangfalam se dac-om nincs azt elfelejtettem mondani!
Viccet félre téve szerinted gondolom a wav a jobb?
Kitaláltad!
De, miután különbözőek vagyunk, tudod kinek a papné, kinek a paplan!
Pc alapú audio lejátszás
Viszont gyengébb gépeknél nagyon megterhel(het)i a procit a grab+tömörítés on the fly.
Tudod én ezzel úgy vagyok, hogy én megdolgoztam a gépemért kifizetett pénzért.
Ezért, most a gép dolgozzon a gép helyettem.
- gabo01
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Csak halkan megsúgom, pedig van a waw -flac között.
Csak gyakorlat teszi a Mastert! Ja és nem árt hozzá egy jó rendszer!
A jelenlegi rendszeremen nincs különbség! Ja, hogy se hangfalam se dac-om nincs azt elfelejtettem mondani!
Viccet félre téve szerinted gondolom a wav a jobb?
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Pc alapú audio lejátszás
Csak halkan megsúgom, pedig van a waw -flac között.
Csak gyakorlat teszi a Mastert! Ja és nem árt hozzá egy jó rendszer!
Pc alapú audio lejátszás
Megtaláltam a megfelelő oldalakat is, ha valakit érdekel ez a flaccal foglalkozik: http://flac.sourceforge.net/download.html , ez pedig a kiegészítés az Eachoz: http://www.legroom.net/software/autoflac .
Bár még végig kell olvasnom, mert valami nem tetszik neki. De holnap mindenképpen kipróbálom.
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv
- gabo01
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Teljesen jogos, mikor leírtam a bedigitalizálást már rájöttem, hogy hülyeség szánom bánom bűnömet.
Pc alapú audio lejátszás
Digitális forrást bedigitalizálni? :-) Nevezzük inkább beolvasásnak, vagy grabbelésnek!
Az EAC képes FLAC formátumba is menteni, beállítás kérdése csupán. Ha nem hallod a formátumok közti különbséget, nyugodj bele a FLAC-be! Praktikus, helytakarékos, univerzális megoldás.
Teljesen jogos, mikor leírtam a bedigitalizálást már rájöttem, hogy hülyeség szánom bánom bűnömet.
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv
Pc alapú audio lejátszás
Kis helyesbítés, a flac az nem tömörítés mentes, hanem veszteségnemtes tömörítés, kb a wav állomány felét nyered helyügyileg, ami nem elhanyagolható nagyobb gyűjteménynél. A foobar2000 amúgy is fentvan a gépeden, ha nincs akkor majd lesz, mivel egy jó lejátszó progi, mind ezt a tömörítést hibátlanul elvégzi pillanatok alatt.
Ezt nem tudtam, illetve rosszul tudtam. Vájt fülűek szerint gondolom hallani lehet a különbséget flac és wav között. Azért nem hallottam eddig, mert még sosem próbáltam azonos körülmények között a kettőt, és lehet, hogy a rendszerem sem elég nagy felbontású ahhoz, hogy hallható legyen. Foobar természetesen fönt van, de a pontos beállításainak még utána kell néznem, de már arról szól direkten a zene, dacon keresztül.
Azt tudjátok, hogy az eac-ban hol lehet beállítani? Proci nem gond, viszonylag erős gépem van, ha meg nem elég, akkor a cégnél van egy i5-ös, 16 giga rammal, amit épp nem használunk, gondolom az elég.