A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Beraktam az SME 10-et az adásvételi részre.
Ha kell kint esetleg valamelyik barátodnak,akkor ezzel jól járna.Én ki sem próbáltam.5 éves,de teljesen új állapotban van.
Az SME 20 miben tud többet?
Én úgy tudom dörmöginek Magyarországon is van egy ismerőse, akinek kellene, csak hát .....
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Korábban nekem is, kerültem is őket. Ezt megvettem kíváncsiságtól vezérelve, és szerintem jó lett.
Beraktam az SME 10-et az adásvételi részre.
Ha kell kint esetleg valamelyik barátodnak,akkor ezzel jól járna.Én ki sem próbáltam.5 éves,de teljesen új állapotban van.
Az SME 20 miben tud többet?
A lézer letapogatású LP játszó egy harminc éves sztori, nem sok értelmét látom, mert azt nehezen tudom elképzelni, hogy hangminőségben felveszi a versenyt egy 26 000 Dollár értékű analóg LP játszóval, ha ez így van-eddig senki sem cáfolta- akkor meg mire jó ez az egész.
Ez a Finial nevű gép számomra mindig titokzatos volt; nemrég ismét feltűnt a HiFi sajtóban, majd megint süllyedt..
Lenco L75 ))
Más kérdés, hogy a gyári kávájában kedve szerint rezonáló futóműtől nem szabad sokat várni, továbbá, fel vagytok-e készülve egy nettó 60x50x18 centis lemezjátszó-monstrum befogadására?
Megkérdezhetem előtte (vagy ezzel együtt) milyen analóg lemezjátszód volt, van? Mert ez akárhogy is nézem, nem analóg és erre már tettek egyszer egy kísérletet, úgy hívják hogy compact disc.
Mindazonáltal megfülelnék egy ilyet!
A lézer letapogatású LP játszó egy harminc éves sztori, nem sok értelmét látom, mert azt nehezen tudom elképzelni, hogy hangminőségben felveszi a versenyt egy 26 000 Dollár értékű analóg LP játszóval, ha ez így van-eddig senki sem cáfolta- akkor meg mire jó ez az egész.
pár pinnalat erejéig visszatérnék a lézer lemezjátszóhoz, amiről fél éve értekeztünk finoman. van azóta ilyen vagy hasonló ELP-je valakinek? én ma rendeltem meg...na nem a "Gold" verziót... ha jól emlékszem az 26 ezer USD-ért kelt el...
Megkérdezhetem előtte (vagy ezzel együtt) milyen analóg lemezjátszód volt, van? Mert ez akárhogy is nézem, nem analóg és erre már tettek egyszer egy kísérletet, úgy hívják hogy compact disc.
pár pinnalat erejéig visszatérnék a lézer lemezjátszóhoz, amiről fél éve értekeztünk finoman. van azóta ilyen vagy hasonló ELP-je valakinek? én ma rendeltem meg...na nem a "Gold" verziót... ha jól emlékszem az 26 ezer USD-ért kelt el...
Lenco L75 ))
Más kérdés, hogy a gyári kávájában kedve szerint rezonáló futóműtől nem szabad sokat várni, továbbá, fel vagytok-e készülve egy nettó 60x50x18 centis lemezjátszó-monstrum befogadására?
Igen, 78
Bár igazából 4 sebességes lemezjátszóra, és a 16-os fordulatszámú lemezekre vágyom; azok még hiányoznak a gyűjteményemből
Azt nem tudom milyen harmadik sebességre gondolsz (78??), de amúgy sem eladó
Igen, 78
Bár igazából 4 sebességes lemezjátszóra, és a 16-os fordulatszámú lemezekre vágyom; azok még hiányoznak a gyűjteményemből
Milyen Omnitronicod van?
Esetleg biznisz?
Egyébként nekem ilyen phonom van;
amire sokan írták, hogy a csövek csak díszítő elemek benne; ennek ellenére hallhatóan változik a hangja a bekapcsolást követő 1-2 perc után, amikor rendesen bemelegednek a csövek. Lehet, hogy ténylegesen csak egy utolsó finomító "equalizer" hatása van a csöveknek, de ami tény, légies a hangja és jó hallgatni; úgyhogy eszem ágában sincs eladni, vagy elcserélni, bárki bármit is mondjon
2220
Milyen biznisz? Mire gondolsz? Ez a phono jól néz ki, ha a hangja is tetszik akkor ne hallgass a dumákra
No sok dolog van amiben egyetértek és sok amiben nem Az AT95 nekem is egy omnitronic DD-n volt ( a lemezjátszó még megvan), én pl lényegesen jobbnak találtam mint a kis Ortofont. Sőt az OM5E nekem életem egyik legrosszabb hangszedője volt. (Talán még vissza lehet keresni ahogy itt a forumon is sírtam vele - egyszerűen nem tudtam úgy beállítani, hogy a lemez végén ne szóljon lényegesen rosszabban mint a lemez első trackján). Az első szám még nagyon jól szólt, a második már rosszabbul és így szépen egyre rosszabb a legutolsó szám már jelentős belső barázda torzítást produkált - feleannyi magas hang sem volt benne mint a lemez elején - és képtelen voltam jelentősen változtatni rajta. Ehhez képest az AT95-öt felraktam beállítottam és voila nem is volt vele több gondom.
A többiben egyetértek - mintha magamat hallanám, csak némileg fordítva Én Pro-ject lemezjátszóval kezdtem (Debut III) ami jó volt de nem az igazi, aztán azt mondták, hogy a lejátszómmal van a baj akkor beszereztem egy Genie-t, sokat nem javult a helyzet. Végül (szintén külföldi forumok hatására - ahol nem határolódnak el annyira a DJ lemezjátszóktól) vettem egy Technics SL1210Mk2-t. Ég és föld. Ez a technics símán verte a sokkal drágább Pro-jectet, de nem úgy olyan éppenhogy szinten hanem szó szerint legyalázta. No azóta is ez a Teka van, csak kábelcsere történt benne és ennyi. Nem is tervezem eladni, mert ennyi pénzért nem lehet ilyet venni. Ráadásul a technics nagyon jól muzsikál együtt az AT-vel a 120E és a 440 is nagyon jó rajta, több forumban is megerősítik, hogy remek páros az AT-kkel (mondjuk a Shure-ökkel is).
Valamint szintén Pro-ject phonot használtam (a lemezjátszóval vettem, de az a lemezjátszó után is maradt). Szerintem nagyon ne kapkodj az eladással én egy Pro-ject Phono Box II SE-t használtam amire hirtelen jött egy akkor jónak tűnő árajánlat és odaadtam. Azóta is bánom. No ezért van most az építős projectem, hogy legyen végre megint egy normáls phonom
Milyen Omnitronicod van?
Esetleg biznisz?
Egyébként nekem ilyen phonom van;
amire sokan írták, hogy a csövek csak díszítő elemek benne; ennek ellenére hallhatóan változik a hangja a bekapcsolást követő 1-2 perc után, amikor rendesen bemelegednek a csövek. Lehet, hogy ténylegesen csak egy utolsó finomító "equalizer" hatása van a csöveknek, de ami tény, légies a hangja és jó hallgatni; úgyhogy eszem ágában sincs eladni, vagy elcserélni, bárki bármit is mondjon
Ez tényleg nagyon jó áron van. Azt mondod, hogy jó is? Akkor lehet hogy erre nevezek be!
A csehszlovák elvtársak azzal a gondolattatal kacérkodtak, hogy a Telefunken ECC803S-hez hasonló minőségű csövet produkáljanak, ami nem kis feladat. Nos, a JJ hangminősége sem a Telefunkenét, sem pedig a Siemensét nem éri el, de ár/érték arányt tekintve szerintem jobb választás, mint az oroszok (bár az igazat megvallva a Tung-Sol ECC803S-t nem ismerem).
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Kifogyóban a készletek... nem túl sokat használtakból most még elviselhető áron lehet párba válogatni. Esetleg PCL86, de annak 7V-os a fűtése (az erősítőt modifikálni kell!) és általában nagyobb a gyári szórása...
Kifogyóban a készletek... nem túl sokat használtakból most még elviselhető áron lehet párba válogatni. Esetleg PCL86, de annak 7V-os a fűtése (az erősítőt modifikálni kell!) és általában nagyobb a gyári szórása...
Van bizony. Ha 100x erősítési tényező helyett 70 is megteszi, akkor Sylvania 5751
Nem kell ragaszkodni az ősi, most már drága Black Plate-hez, ennek a típusnak a későbbi szürke anódos katonai vagy a GB változata is nagyon jó.
Ha ECC83-ra van szükséged van még azért a vintage Mullard-on és a már említetteken kívül is altenatíva, pl. a vintage Telefunken ECC803S (drága), a vintage Siemens E83CC (elérhető árú és nagyon jó) vagy az új gyártású JJ ECC803S: http://tubedepot.com/jj-ecc803s.html. Utóbbi olcsó és az árát tekintve nagyon jó alternatíva.
Van bizony. Ha 100x erősítési tényező helyett 70 is megteszi, akkor Sylvania 5751
Nem kell ragaszkodni az ősi, most már drága Black Plate-hez, ennek a típusnak a későbbi szürke anódos katonai vagy a GB változata is nagyon jó.
Az Electro Harmonix, csakúgy mint a Sovtek, a Svetlana, a Mullard vagy a Genalex Gold Lion az amerikai New Sensor Corporation tulajdonában lévő márkanevek, és ugyanabban a szaratovi gyárban készülnek. Egy ideje már a Tung Sol márkanevet is birtokolják. Az, hogy melyiket választod, kapcsolás és ízlés kérdése. Ha ECC83-ra van szükséged van még azért a vintage Mullard-on és a már említetteken kívül is altenatíva, pl. a vintage Telefunken ECC803S (drága), a vintage Siemens E83CC (elérhető árú és nagyon jó) vagy az új gyártású JJ ECC803S: http://tubedepot.com/jj-ecc803s.html. Utóbbi olcsó és az árát tekintve nagyon jó alternatíva.
Ez tényleg nagyon jó áron van. Azt mondod, hogy jó is? Akkor lehet hogy erre nevezek be!
Electro Harmonix-ról tudsz valamit? Ez nekem teljesen ismeretlen,
Az Electro Harmonix, csakúgy mint a Sovtek, a Svetlana, a Mullard vagy a Genalex Gold Lion az amerikai New Sensor Corporation tulajdonában lévő márkanevek, és ugyanabban a szaratovi gyárban készülnek. Egy ideje már a Tung Sol márkanevet is birtokolják. Az, hogy melyiket választod, kapcsolás és ízlés kérdése. Ha ECC83-ra van szükséged van még azért a vintage Mullard-on és a már említetteken kívül is altenatíva, pl. a vintage Telefunken ECC803S (drága), a vintage Siemens E83CC (elérhető árú és nagyon jó) vagy az új gyártású JJ ECC803S: http://tubedepot.com/jj-ecc803s.html. Utóbbi olcsó és az árát tekintve nagyon jó alternatíva.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio