Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Focal termékek

Moderátor: Penna-Poor

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4425

Focal termékek

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

A CMS sorozat háza, milyen anyagból készül?

Ezt írja a gyári irodalom:

"

Construction - Reinforced and damped Aluminum cabinet

Finish - Black powder coating"

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 261

Focal termékek

Hozzászólás Szerző: merida »

Január 1 - től mi lettünk hivatalosan is a Focal pro studió monitorok hazai disztribútorai.

A nettó, ÁFA nélküli darabárak jó magyar forintban:

SM9 - 3 utas aktív
SM9-L 690 000
SM9-R 690 000

SM6 - 2 utas aktív
Solo6 Be 255 000
Twin6 Be 390 000
Sub6 390 000

CMS - 2 utas aktív
CMS 40 85 500
CMS 50 135 000
CMS 65 180 000
CMS SUB 210 000

SM9:

SM6:

CMS:

A CMS sorozat háza, milyen anyagból készül?
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Focal termékek

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Focal Spirit One : Truly the Spirit of Sound

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Focal termékek

Egy fotó a Focal Professional Facebook oldaláról a NAMM kiállítás kapcsán:

Focal Professional
Stevie Wonder came by today. He heard the SM9 over at Moog on the new Sub Phatty and said:"what are these speakers? We need to go see them now!"

Yes, we did wet ourselves a little

he big deal is that he ordered SM9s for his studio...

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Focal termékek

Január 1 - től mi lettünk hivatalosan is a Focal pro studió monitorok hazai disztribútorai.

A nettó, ÁFA nélküli darabárak jó magyar forintban:

SM9 - 3 utas aktív
SM9-L 690 000
SM9-R 690 000

SM6 - 2 utas aktív
Solo6 Be 255 000
Twin6 Be 390 000
Sub6 390 000

CMS - 2 utas aktív
CMS 40 85 500
CMS 50 135 000
CMS 65 180 000
CMS SUB 210 000

SM9:

SM6:

CMS:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Focal termékek

Megújult a Focal honlap:

http://www.focal.com/en/

Vannak még benne elvarratlan szálak, de alakul.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Focal termékek

CES 2013: Focal launches wireless Sub Air subwoofer, will expand range later in year to include more Speak-Airs

http://pennamedia.wordpress.com/2013/01 ... peak-airs/

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Focal termékek

Beüzemeltük a héten az MC2 Audio S1400 high-end studió/hangosító erősítőit a nagy Focal Grande Utopia rendszerben a Devialet-t mint wifi streamert és az MSB Platinum IV Signature-t, mint DAC-ot és előerősítőt használva.
Nem tudom, hogy hallottam-e valaha is ettől realisztikusabban az élő zene hangtömegét és hangerejét, dinamikáját megközelítő rendszert..

Furcsamód nemcsak rockos, de klasszikus zenével is eszméletlen, az igazi nagy zenekarok, Wagner operanyitányok például teljesen váratlan hitelességgel szólalnak meg, lebontva a szó képletes értelmében a bemutató helység falait.

Ha pedig valaki arra kíváncsi, hogy egy Pink Floyd vagy egy modern big band koncert milyen lehet élőben, akkor nem tudom talál-e ettől hitelesebb megszólalású otthoni rendszert, mint az, amikor az S1400-ból kettőt használunk a hangfal biamplifikálásához (egy a szubhoz és egy erősítő sztereóban a felső három útvonalhoz):

Ez olyan 4 x 1500W @ 4 ohm illetve 4 x pártízwatt tiszta A-osztály. Ha valakinek kétsége lenne, hogy a tiszta torzítatlan nagy teljesítmény jó dolog, akkor érdemes meghallgatni a képen látható felállásban a rendszert.

Vagy 15 évig én is 1- 6W-os igen drága triódás csöves erősítőket használtam, nem is akármilyeneket és habár a mai napig rajongok a szofisztikáltságukért, ez a grandiózus rendszer realizmusát tekintve bizony más világ.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Focal termékek

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Focal termékek

Eljött az idei egy kis számvetésnek a Grande Utopia itt léte kapcsán hiszen azt mondtuk, novemberben lehet majd megismerkedni vele.

Úgy tűnik marad még egy darabig a Grande.

Folyamatosan, naponta többen is jönnek meghallgatni, sőt sokan vannak, aki barátaikkal, ismerőseikkel kiegészülve még egyszer (vagy akár többször is) visszajöttek. A nyílt napot is beleértve eddig közel kétszáz alkalommal hallgatták meg az érdeklődők a rendszert, közöttük néhányan komoly vásárlási szándékkal érkeztek. A legismertebb hazai hangmérnökök, zenei producerek, komoly és kevésbé komoly zenészek közül is sokan jártak nálunk. Eddig inkább a Parasound JC1/MSB Tech/Devialet mint wifi streamer rendszerben hallgattuk, de decemberben inkább a quad Devialet rendszer fog szólni. A régóta árult Nirvana, Audience, Kimber, Acoustic Revive, Acrolink, Oyaide kábeleink is fokozatosan lecserélődtek az orosz Tchernov Classic XS és Reference sorozatú kábeleire és jó eséllyel benne hagyjuk a rendszerben őket, amíg a Grande nálunk marad. Nagyon elégedettek vagyunk az új kábellel és egyáltalán nem véletlen, hogy a Focal érdeklődését is felkeltették. Sokan hoztak SACD lemezeket is natívan DSD-ben dekódolva meghallgatni őket és azt hiszem, senkinek nem okozott csalódást az élmény. Azon persze már többen meglepődtek, hogy a Devialet, mint wifi streamer még pcm-ben is versenyképesnek bizonyult a natiív DSD lejátszáshoz képest. Mi nem nagyon lepődtünk meg rajta.

Ha valaki még úgy érzi, nem szabad kihagynia a lehetőséget és novemberben nem volt ideje eljönni (ide értve a más kereskedőket, hazai gyártókat is), akkor kezdje szervezni lassan a decemberi látogatást, mindenkit szívesen látunk. Sokáig nem fogja elfelejteni, amit látni és hallani fog.

A Kácsa Audionak ezúton is köszönjük a tőlük kölcsönkapott Furutech elosztókat.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Focal termékek

Ha valakinek tetszik a zene, innen ingyen letölthető http://www.naimlabel...ding-chase.aspx

Kösz a tippet.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 894

Focal termékek

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Csináltam egy kis mozit Focal Grande Utopia fotókból.
Hátha érdekel valakit.

http://youtu.be/EI5j9Vu2CHw?hd=1

Hátha érdekel valakit.

Ha valakinek tetszik a zene, innen ingyen letölthető http://www.naimlabel.com/recording-chase.aspx
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Focal termékek

Ha minden igaz, kapunk egy-két napon belül egy garnitúra mintakábelt a Tchernov magasabb árkategóriájú kábelei közül. Ki tudja, hátha jó valamire, ha már a Focal is együttműködik velük. Jön hangfal, összekötő (szimmetrikus is), AES/EBU, hálózati kábel a Referencia és a Classic XS kategóriából. Az alacsonyabb árkategóriájú kábelek is ugyanabból a BRC (Balanced Refinement Copper) anyagból készülnek, mint a legdrágábbak, csupán a konstrukció különbözik. A szerelt kábelek árai olyan bruttó 10.000.- Ft körül kezdődnének, a bulk kábeleké meg olyan 800 Ft/m körül. Már ha árulnánk persze.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Focal termékek

FOCAL ÉS TCHERNOV CABLE EGYÜTTMŰKÖDÉS

http://pennamedia.wordpress.com/2012/11 ... orszagban/

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Focal termékek

Hátha érdekel valakit.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Focal termékek

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Focal termékek

Egyértelműen VDH kábel.

Kösz a pontosítást.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Focal termékek

Azt gondolom kijelenthetjük, hogy egy Grande Utopia-t meghallgatni nyugodt körülmények között, nem mindennapi lehetőség.
Ezzel élve én is meghallgattam és hifis kolléga bejegyzésével tökéletesen egyetértve , azt annyival szeretném csak kiegészíteni, hogy ami számomra rendkívül megnyerő volt ennél a hangfalcsodánál, a zeneisége.
Az a közvetlenség és megközelítés, ahogy minden zenei műfajban maximálisan teljesítve átadja azokat a történéseket és érzéseket, ami akkor és ott a felvételen megtörténtek.
Képes lehelet finoman megvilágítani a zenét egészében, és ha a felvétel megkívánja az elementáris energiákat is maradéktalanul átadni.
Fantasztikus élmény volt pl. egy 1961 es Ella Fitzgerald felvétel vagy akár egy korábbi mono felvétel meghallgatása is, vagy a nekem kedvenc barokk zenék élménye.
Itt is olyan perspektívák nyíltak meg, ami számomra eddig elképzelhetetlen volt.
Köszönöm .

Köszönjük a méltatást.

Ma meghallgattuk a Sebestyén Ernő jáki felvételek talán már végső verzióját. Élmény volt, és tökéletesen felidézte a felvétel élményét a művészés a hangmérnök szerint is.

Linto
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Focal termékek

Hozzászólás Szerző: Linto »

Egyértelműen VDH kábel.

Ez erősen hasonlít a v.d.H CS 122, illetve a v.d.H D352 kábelhez.

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 924

Focal termékek

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

Azt gondolom kijelenthetjük, hogy egy Grande Utopia-t meghallgatni nyugodt körülmények között, nem mindennapi lehetőség.
Ezzel élve én is meghallgattam és hifis kolléga bejegyzésével tökéletesen egyetértve , azt annyival szeretném csak kiegészíteni, hogy ami számomra rendkívül megnyerő volt ennél a hangfalcsodánál, a zeneisége.
Az a közvetlenség és megközelítés, ahogy minden zenei műfajban maximálisan teljesítve átadja azokat a történéseket és érzéseket, ami akkor és ott a felvételen megtörténtek.
Képes lehelet finoman megvilágítani a zenét egészében, és ha a felvétel megkívánja az elementáris energiákat is maradéktalanul átadni.
Fantasztikus élmény volt pl. egy 1961 es Ella Fitzgerald felvétel vagy akár egy korábbi mono felvétel meghallgatása is, vagy a nekem kedvenc barokk zenék élménye.
Itt is olyan perspektívák nyíltak meg, ami számomra eddig elképzelhetetlen volt.
Köszönöm .

Szerintem érdemes ezt a lehetőséget kihasználni, én már megtettem.
A hifi ugyan nem verseny, mégis (legbelül) mindenki rangsort állít. Ebből a szempontból érdekes ezzel a hangfallal azt megtapasztalni, mit tud csinálni egy neves gyártó, ha az abszolút toppot célozza meg.
Dizájnban, kivitelben mindenképpen ott van: grandiózus méret, hightech anyagok és kidolgozás, és egy eltalált egyedi, a céget jellemző forma. Úgyhogy már a látvány azt sugallja, ez csak nagyon jó lehet. A felsorakoztatott csicsák, vagyis a konfigurálhatóság, a szub külön vezérlése még fokozzák ezt a feelinget. Tisztára mint egy autó csoda a kiállításon. Az installálási lehetőségek egyébként egyáltalán nem feleslegesek. Az akusztikailag jól kezelt, de mégiscsak a hangfalhoz mérten szűk pince bemutatóhelyiséghez abszolút hozzá lehetett igazítani, mert én semmi anomáliát ebből a szempontból nem hallottam.
A hangját aki teheti tapasztalja meg maga. Főleg ha arra kíváncsi, mit jelent valójában az az elkoptatott hifi közhely, hogy jelenlét érzet. Talán úgy tudnám ezt érzékeltetni, hogy van egy általam magnóról bedigitalizált látványos jazz koncert magnófelvétel, amit eddig úgy gondoltam a hifim alapján, hogy nem a legjobban sikerült rögzítés. Itt viszont úgy szólt, hogy legfeljebb azt mondhatnám, a hangosítás a koncerten esetleg lehetett volna jobb.

DCS Debussy / Leben CS600 / Aurender N10 / Pro-Ject RS2T / Harbeth M40.2 Ton Trager - Entreq Olympus - Shunyata Research kábelezés -RR

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Focal termékek

Köcce a publikálást

Feltöltéskor unlisted-re volt állítva, vagyis a csak azok látják, akiknek megvan a link. Ehhez képest kellett private-ról public-ra állítani...

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Focal termékek

Hozzászólás Szerző: theo »

Nálam azt írja, hogy public Meg kellene még egyszer próbálni.

Köcce a publikálást

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Focal termékek

Aztat írja hogy asszongya pvátvideó

Nálam azt írja, hogy public Meg kellene még egyszer próbálni.

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Focal termékek

Hozzászólás Szerző: theo »

Aztat írja hogy asszongya pvátvideó

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 365

Focal termékek

Hozzászólás Szerző: hifis »

Elég mozgalmas hetünk volt, sokan jártak nálunk, a jövő hét is kezd megtelni, akit érdekel lassan egyeztessen velünk időpontot. Rossz hír, hogy a westendes hifi són biztosan nem leszünk, jó hír viszont hogy vele egy időben nyitva leszünk nyílt napot tartva és akit érdekel a Grande és a felsorolt egyéb meghallgatható eszközök, valamint a Focal 3 utas aktív monitora, az SM9, az feljöhet majd hozzánk és meghallgathatja.

Szerintem érdemes ezt a lehetőséget kihasználni, én már megtettem.
A hifi ugyan nem verseny, mégis (legbelül) mindenki rangsort állít. Ebből a szempontból érdekes ezzel a hangfallal azt megtapasztalni, mit tud csinálni egy neves gyártó, ha az abszolút toppot célozza meg.
Dizájnban, kivitelben mindenképpen ott van: grandiózus méret, hightech anyagok és kidolgozás, és egy eltalált egyedi, a céget jellemző forma. Úgyhogy már a látvány azt sugallja, ez csak nagyon jó lehet. A felsorakoztatott csicsák, vagyis a konfigurálhatóság, a szub külön vezérlése még fokozzák ezt a feelinget. Tisztára mint egy autó csoda a kiállításon. Az installálási lehetőségek egyébként egyáltalán nem feleslegesek. Az akusztikailag jól kezelt, de mégiscsak a hangfalhoz mérten szűk pince bemutatóhelyiséghez abszolút hozzá lehetett igazítani, mert én semmi anomáliát ebből a szempontból nem hallottam.
A hangját aki teheti tapasztalja meg maga. Főleg ha arra kíváncsi, mit jelent valójában az az elkoptatott hifi közhely, hogy jelenlét érzet. Talán úgy tudnám ezt érzékeltetni, hogy van egy általam magnóról bedigitalizált látványos jazz koncert magnófelvétel, amit eddig úgy gondoltam a hifim alapján, hogy nem a legjobban sikerült rögzítés. Itt viszont úgy szólt, hogy legfeljebb azt mondhatnám, a hangosítás a koncerten esetleg lehetett volna jobb.

Lezárt

Vissza: “Penna Poor Kft”