Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Lemezjátszó
Sziasztok!
Mit ajánlanátok egy abszolút kezdő hifisnek (nekem) akinek az aláírásban szereplő rendszere van és szívesen belekóstolna a bakelitek világába? Nem szeretnék rá sokat költeni, tehát használt jöhet szóba, viszont nem igazán értek hozzá.. Használtak között merre nélzelődjek, mire figyeljek? Vagy nagyon csúszós talaj a lemezjátszás? olyan 15-20k ra gondoltam.
Elég csúszós, igen. De ha már van egy NAD erősítőd, ennyi pénzből vehetsz hozzá egy 5120-ast.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Lemezjátszó
Sziasztok!
Mit ajánlanátok egy abszolút kezdő hifisnek (nekem) akinek az aláírásban szereplő rendszere van és szívesen belekóstolna a bakelitek világába? Nem szeretnék rá sokat költeni, tehát használt jöhet szóba, viszont nem igazán értek hozzá.. Használtak között merre nélzelődjek, mire figyeljek? Vagy nagyon csúszós talaj a lemezjátszás? olyan 15-20k ra gondoltam.
Nincs esetleg Orosháza közeléből valaki, akivel kipróbálhatnék egy lemezjátszót?
Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel
Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400
Lemezjátszó
Hát kíváncsi leszek, milyen lesz az új cuccokkal. Nem igazán örülök ennek a megoldásnak, megint kidobni "filléreket" egy gagyi tömegcikkért. Na de hát mit lehet tenni, ha az öreg fafejű, akkor ez van. Majd nekem lesz minőségi cuccom.
Sokat ne várj tőlük. Amiért szükség van erre a "ketyerére" az erősítő és a lemezjátszó közé, az az, hogy a lemezjátszód tűje kb 5-6 millivolt feszültséget ad ki, az erősítőd vonali bemenetén meg 0,5-1,5V közötti feszültségszint kell. Ráadásul a lemezeid barázdáin a mélyhangok "össze vannak nyomva" a magashangok meg "szét vannak húzva". Ezeket a megváltoztatott jelszinteket kell visszaalakítani (korrigálni) hogy élvezhető zenét tudjál hallgatni. Ezért hívják korrektornak. Gyakorlatilag egy "korrektor" az két lépcsőben erősíti a jelet és emellett pedig az jelszinteket kiigazítja a frekvencia függvényében. Amiért RIAA korrektornak is hívták az azért van, mert ezt a fajta tömörítést/jelszint növelést majd visszaalakítást a Radio Industry Association of America nevű szervezet szabványosította a múlt század közepén.
Lemezjátszó
AZ a két dolog, amit linkeltén, az phono fokozat vagy Riaa korrektor, igen, az kell neked. A búgás pedig a földelés hiánya miatt volt, igen abban az esetben az erősítőt meg a lemezjátszót össze kellett volna kötni, de hogy pontosan hol, azt bizony próba szerencse dolga, attól függ a te lemezjátszód-erősítőd-drótod és a leendő phono fokozatod pontosan hogy lesz földelve.
Hát kíváncsi leszek, milyen lesz az új cuccokkal. Nem igazán örülök ennek a megoldásnak, megint kidobni "filléreket" egy gagyi tömegcikkért. Na de hát mit lehet tenni, ha az öreg fafejű, akkor ez van. Majd nekem lesz minőségi cuccom.
Lemezjátszó
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy ezt a két szerkezetet, ha összekötöm ezzel, (vagy ezzel?!) akkor más nem kell közé? (pl.: RIAA korrektor, vagy más egyéb?)
Illetve, mikor megvettem a lemezjátszót, akkor összeraktam Technics SA-EX120-as erősítőmmel, amin van gyári phono bemenet, akkor elég kellemetlenül búgott. Ha hozzáértem az erősítő, vagy a lejátszó fém alkatrészéhez, akkor csendesebb lett. Ez mitől lehet? RCA kábel: gagyi hama. (talán ez okozta?), vagy van egy kis földelés tüske a lejátszón, azt össze kell kötni az erősítőn található földeléssel?
Nagyon kezdő vagyok ebben a bakelit témában és nem szeretnék kinyírni már több alkatrészt. (a két technics hangfalam már megadta magát a sok próbadugdosástól. )
Amim van: Technics SL-DD33
Amit kinéztem: http://www.arukereso...html#properties
Köszi! Üdv: Steve
Lemezjátszó
Attól függ, melyik boltban vásárol és ott miből lehet még választani. Én szeretnék valamikor egy hangszedő upgradet, csak lássam az árakat és a választékot. A kisebbik AT hangszedő egy tizessel, a nagyobbik már majdnem 30-al olcsóbb mint idehaza.
Gratulálok az oldaladhoz, szép lett a dizájn! (tartalom is jó!)
Hát Seattleben lakik. Igazából meg kéne fordítani, írj be egy-két típust ami érdekelne én meg megkérdezem, hogy van-e olyasmi és mennyiért hozna belőle.
Köszi az oldal dicséretet
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Lemezjátszó
Sziasztok!
Egyelőre csak teoretikusan kérdzem;
Haverom márciusban jön haza USA-ból egy kis látogatásra és nekem hoz egy Audio Technica AT440Mla hangszedőt. Ezen kívül még egy doboz hangszedő behozatalát vállalja (ha hasonlóan kis dobozban van). Érdekel-e valakit a dolog? Csak olyat hoz amit ott meg tud venni ahol a 440Mla-t. 1-2 árat kérdeztettem vele, ilyen árakon hozná
AT440Mla - 48 körül
AT-F7 - 80 körül
Természetesen csak előre fizetéssel működhetne a dolog.
Valakit érdekelne valami?
Attól függ, melyik boltban vásárol és ott miből lehet még választani. Én szeretnék valamikor egy hangszedő upgradet, csak lássam az árakat és a választékot. A kisebbik AT hangszedő egy tizessel, a nagyobbik már majdnem 30-al olcsóbb mint idehaza.
Gratulálok az oldaladhoz, szép lett a dizájn! (tartalom is jó!)
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Lemezjátszó
Sziasztok!
Egyelőre csak teoretikusan kérdzem;
Haverom márciusban jön haza USA-ból egy kis látogatásra és nekem hoz egy Audio Technica AT440Mla hangszedőt. Ezen kívül még egy doboz hangszedő behozatalát vállalja (ha hasonlóan kis dobozban van). Érdekel-e valakit a dolog? Csak olyat hoz amit ott meg tud venni ahol a 440Mla-t. 1-2 árat kérdeztettem vele, ilyen árakon hozná
AT440Mla - 48 körül
AT-F7 - 80 körül
Természetesen csak előre fizetéssel működhetne a dolog.
Valakit érdekelne valami?
Lemezjátszó
Én már rendeltem innen -> tűt, ékszíjat, pickup-ot. Teljesen korrektek és ahogy írod alacsony árnál nem számolnak postaköltséget.
Köszönöm a válaszod, valószínűleg ennél a lehetőségnél maradok.
- Szilasmenti
- Újonc fórumos

- Értékelés: 3
Lemezjátszó
Üdvözlök mindenkit!
Sony PS-LX250H típusú lemezjátszóhoz szeretnék új tűt venni. Tud-e valaki korrekt itthoni beszerzési lehetőséget?
Ha itthonit nem akkor külföldit. Tegnap találtam ezt az oldalt:
http://www.turntable...D6C_p_4083.html
A feltételek elég jónak tűnnek, kis dolgoknál (pl a tűnél) nem számol postaktg-et. Esetleg rendelt-e már valaki innen és milyen tapasztalatok vannak?
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdvözlök mindenkit!
Sony PS-LX250H típusú lemezjátszóhoz szeretnék új tűt venni. Tud-e valaki korrekt itthoni beszerzési lehetőséget?
http://www.turntable...D6C_p_4083.html
A feltételek elég jónak tűnnek, kis dolgoknál (pl a tűnél) nem számol postaktg-et. Esetleg rendelt-e már valaki innen és milyen tapasztalatok vannak?
Én már rendeltem innen -> tűt, ékszíjat, pickup-ot. Teljesen korrektek és ahogy írod alacsony árnál nem számolnak postaköltséget.
Lemezjátszó
Üdvözlök mindenkit!
http://www.turntableneedles.com/ATN3600 ... _4083.html
-
Vendég
Lemezjátszó
Sziasztok!
Szerintetek van értelme a Linn lemezjátszóm kábelezését átalakítani szimmetrikusra? Az előerősítőmön van XLR bemenet. Ha igen mi értelme van?
Értelme csak akkor van, ha a gyárihoz hasonló tónusú, és legalább olyan hangminőségű kábelre cseréled, továbbá az erősítőd kapcsolástechnikája is szimmetrikus. Úgy megkerülöd a bemeneti aszimmetrizáló fokozatot, és főleg emiatt fog valamennyivel jobban szólni. Hogy megéri-e a pénzt, az próbával dönthető el. Szerintem csak komolyabb rendszerekben van rá esély. A szimmetrikus kábel nagyságrendekkel érzéketlenebb az elektromágneses zavarokra, ám ebből a gyakorlatban kizárólag akkor profitálhatsz, ha extrém erős a zavar, illetve nem elég hatásos a karkivezető kábel árnyékolása.
-
Vendég
Lemezjátszó
Ha teljes mértékben igazad volna, akkor a nagymenő cégek nem gyártanának XLR csatlakozójú készülékeket.
Ajjaj, dehogyis nem. Nagymenőkkel kapcsolatban írtam már az FM Acoustics pszeudo-szimmetrikus elektronikáiról. Tízezer + eurós előfok, kamu XLR.
De ha valódi is, legtöbb esetben csak az elvárás miatt van ott, mert a felsőbb osztályokban illik, egyébként kb. semmi értelme.
Én elég sokat próbálgattam ugyanazon a láncon szimmetrikus és asszimertikus kábeleket. Becsapós, mert a két típus szerkezete természetéből adódóan eltér egymástól, tehát nem is igazán lehet összehasonlítani őket, még ha azonos gyártó azonos szériájáról is beszélünk. Ha mégis véleményt kell mondjak, összességében Akvaparknak igaza van, tapasztalatom szerint nincsen jelentősége átlagos méretű összekötő esetében.
Lemezjátszó
Hát a szimmetrikus kábelezés egy nagy ...
Arra találták ki, hogy jeleket földfüggetlen módon hosszú 100 métereken, zavarmentesen továbbítsanak stúdiók közt.
Hogy otthoni használatra van-e értelme? Sajnos a legtöbb válasz el lesz misztifikálva.
Pedig talán - mivel a pu. igazi szimmetrikus kimenetű eszköz - itt lehetne variálni, tudván, hogy igazi előny otthon nem jelentkezik.
(És MM bemenet a szimmetrikus, vagy MC?)
Persze én nem vagyok szakember. Eddig 1x, H.Zs barátomnál láttam szimmetrikus kábelezésű kart, RB 300-ast.
Ha teljes mértékben igazad volna, akkor a nagymenő cégek nem gyártanának XLR csatlakozójú készülékeket.
Az egész analóg részt átalakítására gondoltam. Pick-up, MCpre,MM, majd a vonalszintű.
Lemezjátszó
Én a Pro-Ject-et ajánlom. 2M red-el szerintem jó ár-érték arányú lejátszó. Nekem RPM 1.3 Genie van és teljesen meg vagyok vele elégedve. Ha szétnézel, akkor szerintem 70 körül tudsz venni. És ami új, az nem használt. Egy lemezjátszónál szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gazdája volt...
Köszönöm a tanácsokat, körbenézek használt fronton is és megnézem az újakat is. Én a pro-ject felé hajlok, hátha találok belőle valamilyen akciós példányt.
Sziasztok!
Szerintetek van értelme a Linn lemezjátszóm kábelezését átalakítani szimmetrikusra? Az előerősítőmön van XLR bemenet. Ha igen mi értelme van?
Arra találták ki, hogy jeleket földfüggetlen módon hosszú 100 métereken, zavarmentesen továbbítsanak stúdiók közt.
Hogy otthoni használatra van-e értelme? Sajnos a legtöbb válasz el lesz misztifikálva.
Pedig talán - mivel a pu. igazi szimmetrikus kimenetű eszköz - itt lehetne variálni, tudván, hogy igazi előny otthon nem jelentkezik.
Persze én nem vagyok szakember. Eddig 1x, H.Zs barátomnál láttam szimmetrikus kábelezésű kart, RB 300-ast.
Lemezjátszó
Sziasztok!
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
Sziasztok!
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9536
Lemezjátszó
Én a Pro-Ject-et ajánlom. 2M red-el szerintem jó ár-érték arányú lejátszó. Nekem RPM 1.3 Genie van és teljesen meg vagyok vele elégedve. Ha szétnézel, akkor szerintem 70 körül tudsz venni. És ami új, az nem használt. Egy lemezjátszónál szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gazdája volt...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3252
Lemezjátszó
Igen, valahogy én is ezt akartam ondani. Ha most 100 ezer forintot kellene adni lemezjátszóért, akkor
az biztos valami használt lenne.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Lemezjátszó
Üdv Mindenkinek!
Segítséget kérek, mert nem tudok dönteni!
Újra elővettem régi lemezeimet és vásároltam és kaptam is újakat, (leginkább jazz-blues- és egy kis klasszikus) csak épp lemezjátszóm nincs. Ezért elkezdtem körbenézni, hogy mit lehetne kapni 100.000Ft-ig újonan.
Két lemezjátszót találtam az egyik a Rega P2 a másik Pro-Ject Debut Carbon (ez egy kicsit drágább).
Szeretném megkérdezni, hogy melyiket ajánlanátok és miért? vagy épp egyiket sem? nézzek használtat?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv,
EdM
Szerintem egyik sem ér 100 000 Ft-ot . Nézd át itt a fórumon hirdetett készülékeket, az ATC is árusít lemezjátszókat, nem is rosszakat, azokat is érdemes számításba venni. Százezerért használtan nagyon jókat találhatsz.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3252
Lemezjátszó
Üdv Mindenkinek!
Újra elővettem régi lemezeimet és vásároltam és kaptam is újakat, (leginkább jazz-blues- és egy kis klasszikus) csak épp lemezjátszóm nincs. Ezért elkezdtem körbenézni, hogy mit lehetne kapni 100.000Ft-ig újonan.
Két lemezjátszót találtam az egyik a Rega P2 a másik Pro-Ject Debut Carbon (ez egy kicsit drágább).
Szeretném megkérdezni, hogy melyiket ajánlanátok és miért? vagy épp egyiket sem? nézzek használtat?
Üdv,
EdM
Az új modelleket nehéz megítélni, de a róluk írt cikkek alapján jók lehetnek, dícsérik őket. Az én véleményem, hogy az újra divatba jött Lp, az új készülékeknek feknyomta az árát, talán nem is indokoltan. Ezen az áron, vagy talán egy picivel többért
jobb hangot produkáló, komoiyabb gépet kapni. Bár mostanában nem túl nagy a választék. Az általad említett két lemezjátszó
viszont az árkategória lejobbjai közt vannak, mindenképp érdemes meghalgatni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Lemezjátszó
Üdv Mindenkinek!
Üdv,
EdM
Köszönöm a téma hozzászólásokat. Én is hasonló cipőben jártam, de miután a karlift gumijának tisztítása nem hozott eredményt, következett az antiskating (eddig azért nem babráltam, mert úgy gondoltam, hogy az előző tulaj mindent precízen beállított - hát nem). Beállítás után megszűnt a jelenség. De ha már elkezdtem a babrálást, ellenőriztem a tűnyomást is. Rega Elys - ~2,2g volt a tűnyomás. A neten az Elys2-re találtam 1,75g javasolt tűnyomást, én ~1,8g-ra állítottam.
Kérdés: meg tudja valaki mondani, hogy a Rega Elys (nem Elys2) hangszedőnek mennyi a javasolt tűnyomása?
A Rega honlapján, vagy valamelyik kereskedőjénél érdemes érdeklődni, ők ugyanis gyakorlati tapasztalatokkal rendelkeznek a megfelelő érték beállításával kapcsolatban. Általában a megadott tűnyomás tartomány felső szélénél érdemes próbálkozni szerintem, tehát az 1,8 jó lesz, de lehet, hogy még emelhetsz rajta.
Lemezjátszó
Köszönöm a téma hozzászólásokat. Én is hasonló cipőben jártam, de miután a karlift gumijának tisztítása nem hozott eredményt, következett az antiskating (eddig azért nem babráltam, mert úgy gondoltam, hogy az előző tulaj mindent precízen beállított - hát nem). Beállítás után megszűnt a jelenség. De ha már elkezdtem a babrálást, ellenőriztem a tűnyomást is. Rega Elys - ~2,2g volt a tűnyomás. A neten az Elys2-re találtam 1,75g javasolt tűnyomást, én ~1,8g-ra állítottam.
Kérdés: meg tudja valaki mondani, hogy a Rega Elys (nem Elys2) hangszedőnek mennyi a javasolt tűnyomása?
A Rega honlapján, vagy valamelyik kereskedőjénél érdemes érdeklődni, ők ugyanis gyakorlati tapasztalatokkal rendelkeznek a megfelelő érték beállításával kapcsolatban. Általában a megadott tűnyomás tartomány felső szélénél érdemes próbálkozni szerintem, tehát az 1,8 jó lesz, de lehet, hogy még emelhetsz rajta.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Lemezjátszó
Nincs vízszintben a lemezjátszó, vagy antiskating. Mivel a 3-4 számnál említed ezért antiskating lesz, gondolom rugós, így minél beljebb teszed a kart annál nagyobb az előfeszítés.
Lemezjátszó
Ha esetleg valaki épp valami komoly cucc beszerzését tervezi és a buxa is tele van, akkor épp kapóra jön itt valaki, aki éppen leépít:
http://www.ebay.de/itm/160958044047?ssP ... 500wt_1414
http://www.ebay.de/itm/160958066371?ssP ... 500wt_1414