Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11489
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Persze, és valamilyen paraméterben előbb-utóbb biztosan találsz különbséget, ahogy mások is találtak. De mire mentek vele...?
Egyszer, csak egyszer lennél egy kicsit pozitív! Sokat kérek?
Kábelezzünk
Csak azért kérdeztem, és azért érdekelne, hogy milyen, mert az én tapasztalataim szerint ez a huzal-szerkezet - Cardas ide, Cardas oda - nem jó hálózati kábelnek.
Még kis idő aztán tudok nyilatkozni róla most még korai lenne most az előfoknál probálom késöbb majd átrakom a cdjátszóhoz is
Kábelezzünk
"A "kábel lelkének" mibenlétét próbáld botfülek számára is jól érthetően meghatározni...(megmérni)"
Ezen a szinten Én már elvérzek.
Ez a fajta "kábel mátrix" világ úgy vélem csak kevesek privilégiuma. (Felfedezőké a szerencse.)
Sebaj, inkább - ha 'hülyén' is - de élvezem a zenét!
"A "kábel lelkének" mibenlétét próbáld botfülek számára is jól érthetően meghatározni...(megmérni)"
A kábel nyilván nem önmagában való entitás, legalábbis nem áram (körülvevő lánc) nélkül. Miközben MŰKÖDIK, aközben tudjuk mérni, hogy miként viselkedik benne a villany, és a kölcsönhatás következtében milyen "hangot" produkál. Darnyi Tamáson és Lionel Messin sem lehet megmérni álmukban, hogy ébren mire képesek. Az egyiknek víz kell, a másiknak labda.
Az elvérzés sztem csak félreértés, hál'Isten túlléptünk a "minden kábelnek ugyanolyan hangja van"-típusú, abszolút hallástagadó és a hifis költéseket más irányban motiváló kereskedelmileg gerjesztett hozzáálláson. Az axióma megfogalmazása után egyre érik a szándék, hogy ennek a jelenségnek dokumentálható és reprodukálható temészettudományos okait is megértsük, belássuk. Ez a folyamat egyelőre csak elindult, az útkeresések és a filozófiai háttér felállításának idején vagyunk. A zene ettől függetlenül úgyanúgy szól, mint ahogy az alma is ugyanúgy ráesett az emberek fejére Newton Izsák előtt is. Csak azóta tudjuk, hogy miért és hogyan.
A méréssel kapcsolatban érdekes lehet, hogy pl. 2 hegedű hangszínbeli különbségeit meg lehet-e mérni, pl. mérve mást mutat-e egy frissen készült gyerekhegedű, vagy egy Stradivari vagy Guarnieri. Hallva nyilván van különbség. Analóg a sztori a kábelekkel. Azonos freki, és valami más.
-
Vendég
Kábelezzünk
Meglepne, ha másféle görbéket nem láttál volna még.
Persze, és valamilyen paraméterben előbb-utóbb biztosan találsz különbséget, ahogy mások is találtak. De mire mentek vele...?
Kábelezzünk
Ezen a szinten Én már elvérzek.
Ez a fajta "kábel mátrix" világ úgy vélem csak kevesek privilégiuma. (Felfedezőké a szerencse.)
Sebaj, inkább - ha 'hülyén' is - de élvezem a zenét!
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Kábelezzünk
Még semmi hatással mert még nem probáltam Irtam korábban,hogy régebben vettem olcsón dugók nélkül és most szereltem össze.
Csak azért kérdeztem, és azért érdekelne, hogy milyen, mert az én tapasztalataim szerint ez a huzal-szerkezet - Cardas ide, Cardas oda - nem jó hálózati kábelnek.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Milyen görbékben? Ugye, nem frekiátvitelt akarsz mérni?
Meglepne, ha másféle görbéket nem láttál volna még.
A "kábel lelkének" mibenlétét próbáld botfülek számára is jól érthetően meghatározni - akkor majd én is megteszem a készülék "zeneiségével".
Szívesen átadom az első lépés lehetőségét.
-
Vendég
Kábelezzünk
Én már azzal is megelégednék, ha a tonális, hangszínekben jelentkező differenciákat tudnánk görbékben detektálni.
Milyen görbékben? Ugye, nem frekiátvitelt akarsz mérni?
-
Vendég
Kábelezzünk
A minap kedves barátommal egyszerre kiáltottunk fel egyik új kábelemet próbálgatva: "Ennek lelke van!"
A "kábel lelkének" mibenlétét próbáld botfülek számára is jól érthetően meghatározni - akkor majd én is megteszem a készülék "zeneiségével".
Kábelezzünk
Valamilyen módon bizonyosan mérhető, de szerintem erre még nem vagyunk képesek a megszokott elektroakusztikai módszerekkel. Én legalábbis nem. Ellenben a jelenség könnyen azonosítható. A minap kedves barátommal egyszerre kiáltottunk fel egyik új kábelemet próbálgatva: "Ennek lelke van!" Hogy a többi próbapéldányról is teljesen egyformán nyilatkoztunk, az számomra megnyugtató, de ezen véleményünket nehéz lenne műszerekkel is alátámasztani. Én már azzal is megelégednék, ha a tonális, hangszínekben jelentkező differenciákat tudnánk görbékben detektálni.
A "kábelek lélekkel"-fejlesztés nagyon kíváncsivá tesz, remélem, a közeljövőben meg lehet majd hallgatni az eredményt. Egyébként a kábelek hangjának nálam is volt egy olyan stádiuma (inkább az összeszokásunknak), amikor pár percenként elkerekedett a szemem, és "azta!" meg "húbakker", meg efféle dolgokat mondottam. A kábeldzsungelben Tarzannak lenni igen revelatív.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Másrészt, ha a kábelt az élmény részeként tekintem, mint pl. a lelki megnyílás esetében nemcsak a zenét, hanem teszemazt egy verset, vagy festményt, stb, akkor adódik a kérdés, hogy a "lenyomat"-oldalon, vagyis BENNEM mit okoz az adott dolog, és azt lehet-e mérni.
Valamilyen módon bizonyosan mérhető, de szerintem erre még nem vagyunk képesek a megszokott elektroakusztikai módszerekkel. Én legalábbis nem. Ellenben a jelenség könnyen azonosítható. A minap kedves barátommal egyszerre kiáltottunk fel egyik új kábelemet próbálgatva: "Ennek lelke van!" Hogy a többi próbapéldányról is teljesen egyformán nyilatkoztunk, az számomra megnyugtató, de ezen véleményünket nehéz lenne műszerekkel is alátámasztani. Én már azzal is megelégednék, ha a tonális, hangszínekben jelentkező differenciákat tudnánk görbékben detektálni.
Kábelezzünk
Dopaminreceptorokat kéne megmérni az eredményhez. Persze, ahogy a parfümök esetében az "orrok", itt is ki kell választani pár tesztalanyt, akiknek a reakciója nagy tartományban szóródik, és megbízható, adott esetben, bizonyos tűréshatárral reprodukálható.
Vissza az egész.
Sebtében összetrombitált endokrinológus-konzíliumom testületi álláspontja szerint Dopamin-szintet mérni (lokálisan, a receptoroknál) non-invazív jelleggel nem lehetséges, bazerálásuk is invazív, úgyhogy élő embereken inkább nem kísérleteznék emiatt, ha nem lenne muszáj.
Emiatt aztán még fontosabb a Te mérésed erdménye, valamint a kábelek.
Kábelezzünk
Gondolod, hogy a magam meggyőzése céljából csinálom? A riporter azért kérdezi a beszélgető társát, mert néhány dolgot nem tud? Elég jó viszonyban vagyok a hallásommal már néhány évtizede, de nem mindenki hisz a sajátjának. Ha indítanánk egy szavazást az AVX-en, mennyire van értelme ennek a topicnak, szerintem csúnyán lebőgnénk, mert amit itt néhányan természetesnek gondolunk, sokak számára marhaság. Ha valamilyen publikálható formában is kimutatható a jelenség, akkor talán változik a helyzet. Vagy nem.
Bocsi a kicsit kései utánlövésért, nagyon jó példát írsz a riporterről és interjúalanyáról.
Nekem ugyan a kortárs közélet falra hányt borsója jutott eszembe, midőn 2 csoport ember győzködi egymást, meggyőződésből, vagy jópénzért, hogy kiderüljön a végére jópár vaskos közhely, meg a rögvalóság. Meg, hogy a valóság ugyanaz mindenkinek, csak ugye, van, aki a csoki sztaniolos végén áll, más meg a blankolt végén. Napont.
Ahogy korábban is írtam, nagyon jó kezdeményezésnek tartom a kábelek e tekintetben folytatott mérését. Ugyanakkor azt gondolom, hogy a kábelek hangja különböző, nagyon jól hallható, és anyagaik, szigetelésük, hosszuk, és az őket körülvevő (befolyásoló) környezet mind-mind hat rájuk, így az, hogy 2 különböző rendszerben és szobaakusztikában 2 ugyanolyan kábel ekvivalens teljesítményt (hangot) fog nyújtani, az kizárt. (a drót önmagával természetesen ekvivalens, csak már annyi változó van a képletben, hogy az eredmény is tökmás lesz)
Másrészt, ha a kábelt az élmény részeként tekintem, mint pl. a lelki megnyílás esetében nemcsak a zenét, hanem teszemazt egy verset, vagy festményt, stb, akkor adódik a kérdés, hogy a "lenyomat"-oldalon, vagyis BENNEM mit okoz az adott dolog, és azt lehet-e mérni.
Azt gondolom, a kábelek hatása sem elsősorban a közmegegyezéses számsoron lesz követhető, hanem BENNÜNK, azt megmérni pedig lehetséges. Közismert a zene pszichikai hatása: http://hu.wikipedia....ki/Zeneterápia.
A zene hatására felszabaduló hormonok jelenségéről már millió helyen írtak, a lúdbőrzés és a kedélyállapot-változás a dopamintól van. (http://www.hazipatik...0110224114958��) Dopaminreceptorokat kéne megmérni az eredményhez. Persze, ahogy a parfümök esetében az "orrok", itt is ki kell választani pár tesztalanyt, akiknek a reakciója nagy tartományban szóródik, és megbízható, adott esetben, bizonyos tűréshatárral reprodukálható.
Azt hiszem, itt a lenyomat a fontosabb, nem a bélyegző.
Kábelezzünk
Milyen hatással volt a rendszered hangjára ez a kábel? És milyen tápkábelt cseréltél le vele?
Még semmi hatással mert még nem probáltam Irtam korábban,hogy régebben vettem olcsón dugók nélkül és most szereltem össze.
Kábelezzünk
Aztán le is gyártottam
Milyen hatással volt a rendszered hangjára ez a kábel? És milyen tápkábelt cseréltél le vele?
Kábelezzünk
Aztán le is gyártottam
Kábelezzünk
Kiderült a piros+zöld a fázis
Kábelezzünk
Kábelezzünk off
Színek on
Feleség a férjnek esküvő után: Drágám be kell vallanom valamit - én színvak vagyok!
Férj: Semmi baj szivem, én se Szekszárdról jöttem, hanem Szenegálból!
Kábelezzünk
Igy nézett ki
Kábelezzünk
igy kösd
Igy is van nálam minden mondtam nem ez a problémám
Kábelezzünk
igy kösd
Kábelezzünk
Bekötés nem gond csak a Cardas kábel színei nem egyértelműek.Most a piros+zöld vagy a fekete+kék legyen a fázis? Egyébként nekem Furutech a fali aljzat és annál jobb oldalon van a fázis és nincs forditva beépitve.
Mindegy melyik színt kötöd fázisra, vagy nullára, csak az a lényeg, ami az egyik végén fázis az a másik oldalon is az legyen. Ne vacakolj már ennyit egy ilyen egyszerű dologgal!
Kábelezzünk
Fogd a villásdugót meg az IEC dugót. Úgy kell bekötni, hogy a fali aljzatban és a készülék csatlakozó aljzatánál is, ha szemből nézed, akkor a bal oldal a fázis tehát a dugókon pont fordítva (fel is van tűntetve).. A többi adja magát. A színeket már írtad, hogy melyik melyik, kösd be úgy.
Bekötés nem gond csak a Cardas kábel színei nem egyértelműek.Most a piros+zöld vagy a fekete+kék legyen a fázis? Egyébként nekem Furutech a fali aljzat és annál jobb oldalon van a fázis és nincs forditva beépitve.
Kábelezzünk
Ötlet valaki?
Fogd a villásdugót meg az IEC dugót. Úgy kell bekötni, hogy a fali aljzatban és a készülék csatlakozó aljzatánál is, ha szemből nézed, akkor a bal oldal a fázis tehát a dugókon pont fordítva (fel is van tűntetve).. A többi adja magát. A színeket már írtad, hogy melyik melyik, kösd be úgy.
Kábelezzünk
Van 1méter ilyen kábelem még régebben vettem csatlakozók nélkül és most tudtam venni csatlakozókat.Színek:piros+zöld+fekete+kék+lila
A piros+zöld meg a fekete+kék párositva vannak gondolom ezek a fázis és nulla az egy lila meg lehet a föld.
Ötlet valaki?