Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A minap kedves barátommal egyszerre kiáltottunk fel egyik új kábelemet próbálgatva: "Ennek lelke van!"
A "kábel lelkének" mibenlétét próbáld botfülek számára is jól érthetően meghatározni - akkor majd én is megteszem a készülék "zeneiségével".

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Valamilyen módon bizonyosan mérhető, de szerintem erre még nem vagyunk képesek a megszokott elektroakusztikai módszerekkel. Én legalábbis nem. Ellenben a jelenség könnyen azonosítható. A minap kedves barátommal egyszerre kiáltottunk fel egyik új kábelemet próbálgatva: "Ennek lelke van!" Hogy a többi próbapéldányról is teljesen egyformán nyilatkoztunk, az számomra megnyugtató, de ezen véleményünket nehéz lenne műszerekkel is alátámasztani. Én már azzal is megelégednék, ha a tonális, hangszínekben jelentkező differenciákat tudnánk görbékben detektálni.

A "kábelek lélekkel"-fejlesztés nagyon kíváncsivá tesz, remélem, a közeljövőben meg lehet majd hallgatni az eredményt. Egyébként a kábelek hangjának nálam is volt egy olyan stádiuma (inkább az összeszokásunknak), amikor pár percenként elkerekedett a szemem, és "azta!" meg "húbakker", meg efféle dolgokat mondottam. A kábeldzsungelben Tarzannak lenni igen revelatív. :napsut:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11489
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Másrészt, ha a kábelt az élmény részeként tekintem, mint pl. a lelki megnyílás esetében nemcsak a zenét, hanem teszemazt egy verset, vagy festményt, stb, akkor adódik a kérdés, hogy a "lenyomat"-oldalon, vagyis BENNEM mit okoz az adott dolog, és azt lehet-e mérni.

Valamilyen módon bizonyosan mérhető, de szerintem erre még nem vagyunk képesek a megszokott elektroakusztikai módszerekkel. Én legalábbis nem. Ellenben a jelenség könnyen azonosítható. A minap kedves barátommal egyszerre kiáltottunk fel egyik új kábelemet próbálgatva: "Ennek lelke van!" Hogy a többi próbapéldányról is teljesen egyformán nyilatkoztunk, az számomra megnyugtató, de ezen véleményünket nehéz lenne műszerekkel is alátámasztani. Én már azzal is megelégednék, ha a tonális, hangszínekben jelentkező differenciákat tudnánk görbékben detektálni.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Dopaminreceptorokat kéne megmérni az eredményhez. Persze, ahogy a parfümök esetében az "orrok", itt is ki kell választani pár tesztalanyt, akiknek a reakciója nagy tartományban szóródik, és megbízható, adott esetben, bizonyos tűréshatárral reprodukálható.

Vissza az egész.

Sebtében összetrombitált endokrinológus-konzíliumom testületi álláspontja szerint Dopamin-szintet mérni (lokálisan, a receptoroknál) non-invazív jelleggel nem lehetséges, bazerálásuk is invazív, úgyhogy élő embereken inkább nem kísérleteznék emiatt, ha nem lenne muszáj.

Emiatt aztán még fontosabb a Te mérésed erdménye, valamint a kábelek. :D

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Gondolod, hogy a magam meggyőzése céljából csinálom? A riporter azért kérdezi a beszélgető társát, mert néhány dolgot nem tud? Elég jó viszonyban vagyok a hallásommal már néhány évtizede, de nem mindenki hisz a sajátjának. Ha indítanánk egy szavazást az AVX-en, mennyire van értelme ennek a topicnak, szerintem csúnyán lebőgnénk, mert amit itt néhányan természetesnek gondolunk, sokak számára marhaság. Ha valamilyen publikálható formában is kimutatható a jelenség, akkor talán változik a helyzet. Vagy nem.

Bocsi a kicsit kései utánlövésért, nagyon jó példát írsz a riporterről és interjúalanyáról.

Nekem ugyan a kortárs közélet falra hányt borsója jutott eszembe, midőn 2 csoport ember győzködi egymást, meggyőződésből, vagy jópénzért, hogy kiderüljön a végére jópár vaskos közhely, meg a rögvalóság. Meg, hogy a valóság ugyanaz mindenkinek, csak ugye, van, aki a csoki sztaniolos végén áll, más meg a blankolt végén. Napont.

Ahogy korábban is írtam, nagyon jó kezdeményezésnek tartom a kábelek e tekintetben folytatott mérését. Ugyanakkor azt gondolom, hogy a kábelek hangja különböző, nagyon jól hallható, és anyagaik, szigetelésük, hosszuk, és az őket körülvevő (befolyásoló) környezet mind-mind hat rájuk, így az, hogy 2 különböző rendszerben és szobaakusztikában 2 ugyanolyan kábel ekvivalens teljesítményt (hangot) fog nyújtani, az kizárt. (a drót önmagával természetesen ekvivalens, csak már annyi változó van a képletben, hogy az eredmény is tökmás lesz)

Másrészt, ha a kábelt az élmény részeként tekintem, mint pl. a lelki megnyílás esetében nemcsak a zenét, hanem teszemazt egy verset, vagy festményt, stb, akkor adódik a kérdés, hogy a "lenyomat"-oldalon, vagyis BENNEM mit okoz az adott dolog, és azt lehet-e mérni.

Azt gondolom, a kábelek hatása sem elsősorban a közmegegyezéses számsoron lesz követhető, hanem BENNÜNK, azt megmérni pedig lehetséges. Közismert a zene pszichikai hatása: http://hu.wikipedia....ki/Zeneterápia.

A zene hatására felszabaduló hormonok jelenségéről már millió helyen írtak, a lúdbőrzés és a kedélyállapot-változás a dopamintól van. (http://www.hazipatik...0110224114958��) Dopaminreceptorokat kéne megmérni az eredményhez. Persze, ahogy a parfümök esetében az "orrok", itt is ki kell választani pár tesztalanyt, akiknek a reakciója nagy tartományban szóródik, és megbízható, adott esetben, bizonyos tűréshatárral reprodukálható.

Azt hiszem, itt a lenyomat a fontosabb, nem a bélyegző.

Aspius
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Aspius »

Milyen hatással volt a rendszered hangjára ez a kábel? És milyen tápkábelt cseréltél le vele?

Még semmi hatással mert még nem probáltam Irtam korábban,hogy régebben vettem olcsón dugók nélkül és most szereltem össze.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Aztán le is gyártottam

Milyen hatással volt a rendszered hangjára ez a kábel? És milyen tápkábelt cseréltél le vele?

Aspius
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Aztán le is gyártottam

Aspius
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Kiderült a piros+zöld a fázis

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Kábelezzünk off

Színek on

Feleség a férjnek esküvő után: Drágám be kell vallanom valamit - én színvak vagyok!
Férj: Semmi baj szivem, én se Szekszárdról jöttem, hanem Szenegálból!

Aspius
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Igy nézett ki

Aspius
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

igy kösd

Igy is van nálam minden mondtam nem ez a problémám

robert99
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4971

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: robert99 »

igy kösd

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Bekötés nem gond csak a Cardas kábel színei nem egyértelműek.Most a piros+zöld vagy a fekete+kék legyen a fázis? Egyébként nekem Furutech a fali aljzat és annál jobb oldalon van a fázis és nincs forditva beépitve.

Mindegy melyik színt kötöd fázisra, vagy nullára, csak az a lényeg, ami az egyik végén fázis az a másik oldalon is az legyen. Ne vacakolj már ennyit egy ilyen egyszerű dologgal!

Aspius
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Fogd a villásdugót meg az IEC dugót. Úgy kell bekötni, hogy a fali aljzatban és a készülék csatlakozó aljzatánál is, ha szemből nézed, akkor a bal oldal a fázis tehát a dugókon pont fordítva (fel is van tűntetve).. A többi adja magát. A színeket már írtad, hogy melyik melyik, kösd be úgy.

Bekötés nem gond csak a Cardas kábel színei nem egyértelműek.Most a piros+zöld vagy a fekete+kék legyen a fázis? Egyébként nekem Furutech a fali aljzat és annál jobb oldalon van a fázis és nincs forditva beépitve.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Ötlet valaki?

Fogd a villásdugót meg az IEC dugót. Úgy kell bekötni, hogy a fali aljzatban és a készülék csatlakozó aljzatánál is, ha szemből nézed, akkor a bal oldal a fázis tehát a dugókon pont fordítva (fel is van tűntetve).. A többi adja magát. A színeket már írtad, hogy melyik melyik, kösd be úgy.

Aspius
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Van 1méter ilyen kábelem még régebben vettem csatlakozók nélkül és most tudtam venni csatlakozókat.Színek:piros+zöld+fekete+kék+lila
A piros+zöld meg a fekete+kék párositva vannak gondolom ezek a fázis és nulla az egy lila meg lehet a föld.

Ötlet valaki?

Aspius
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

A Furutech GT3 -asa nem csak terv maradt ? Ezeken kívül semmit nem találtam:
http://img.docstoccd...g/130350314.png
http://www.ecoustics...new/586169.html

GT2-es kb. 3éve vettem

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 167

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hubee »

Nekem Furutech van 5méteresbe

A Furutech GT3 -asa nem csak terv maradt ? Ezeken kívül semmit nem találtam:
http://img.docstoccdn.com/thumb/orig/130350314.png
http://www.ecoustics.com/electronics/pr ... 86169.html

Aspius
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Ha mostanában kezdenétek USB3-as kábelt keresni.. Merre indulnátok? Nekem az Audioquest ugrott be, de még nincs nekik. ValhallA -nak lesz majd, de még fejleszti...
A Wireworld egy lehetséges. A LaCiet most nézem. Egyéb ötleteket szívesen veszek!

Nekem Furutech van 5méteresbe

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 167

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hubee »

Ha mostanában kezdenétek USB3-as kábelt keresni.. Merre indulnátok? Nekem az Audioquest ugrott be, de még nincs nekik. ValhallA -nak lesz majd, de még fejleszti...
A Wireworld egy lehetséges. A LaCiet most nézem. Egyéb ötleteket szívesen veszek!

robert99
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4971

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: robert99 »

egy táblázat a szinekkel

Aspius
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Van még egy Furutech Alpha3 is azt megtudtam nézni a gyártó honlapján.Ez sima 3eres kábel piros+sárga+színtelen.Itt a piros=fázis, sárga=nulla, színtelen=föld

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A piros+zöld meg a fekete+kék párositva vannak gondolom ezek a fázis és nulla az egy lila meg lehet a föld.

Akkor semmilyen szabvánnyal nem áll összhangban. A továbbiakról valamelyik forgalmazót, tulajdonost, vagy személyesen Mr. Cardast kell megkérdezni.

Aspius
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Milyen színek vannak? Normál esetben fekete/kék/zöld-sárga márkafüggetlenül. Miért fontos?
Üdv,
NL

Van 1méter ilyen kábelem még régebben vettem csatlakozók nélkül és most tudtam venni csatlakozókat.Színek:piros+zöld+fekete+kék+lilaA piros+zöld meg a fekete+kék párositva vannak gondolom ezek a fázis és nulla az egy lila meg lehet a föld.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”