Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
...
Azzal viszont nem értek egyet, "már a zene valódi mondanivalóját is érinti". Ezt bizonyosan nem, a befogási mélységét viszont jelentősen.
/bocsi, már megint nyelvészkedem, pedig NEM IS ÉRTEM NYELV /
Igen, igazad van, pontosítok. A zene mondanivalójának a lelkünkre való hatását, ennek képességét. Nyilván a kottában nem lesz más attól, hogy milyen kábel hova van dugva. A hangszerek és a zenészek viszont máshogy hallhatóan "muzsikálnak". .-)))
Kábelezzünk
Bizony! Persze ezt is meg kell tapasztalni, hogy tudjuk, e téren sem olyan egyszerű a helyzet, de rögtön hozzátenném, hogy utunk során nem csak a rendszer elemei, hanem mi magunk is változunk, érzékenyebbek leszünk bizonyos különbségekre, melyeket az éppen aktuális szinten érzünk legnagyobbnak.
Persze, ugyanakkor már jóval korábban hallottam (akkori cuccommal) a különbséget pl. kábelek, forrasztások stb. között. Minden rendszer finomodása közben persze egyre jobban felnagyítódnak ezek a bizonyos setupokban "elhanyagolható", sok rendszerben meg sem hallható különbségek. Itt, e topikban felkeverednek néha olyan hozzá-, illetve beszólások, amelyek ezzel kapcsolatban is szkeptikusak. Tempora mutantur - nos et mutamur in illis, ez nyilvánvaló, és természetesen aa HIFIzésben is igaz.
Arra, hogy mely különbségek hatnak revelációszerűen, utaltam a "zene igazi mondandóját" érintő hsz-emben. A mély-magas arány, a tér milyensége, stb, egyre kevésbé játszik szerepet a hallott hang megítélésénél, mert az ezekben a témákban elvárt/lehetségesnek tartott maximumot hozza a rendszer (természetesen pillanatnyilag, természetesen szubjektíve).
Ahogy egy tanult barátom szokta volt írni a blogjában, a hegedűnek hegedűhangja van, akármennyire akármilyen. A koncertteremben nem húz magasba a hegedű, se mélybe, csak otthon. Hogy ezt hogy csinálja a hegedű...
Kábelezzünk
.
Eszembe jutott egy másik, igen közkedvelt hifis (kábelbsztinens) felvetés, hogy ahogyan "felfelé" igyekszünk, árban, minőségben, a rendszerfejlesztésben, a magasabb és magasabb szinteken a "javulás" "már csak" nüansz-szerű, de ezért a javulásért igen magas árat kell fizetni.
Mostanság szerzett tapasztalataim részben ellentmondnak e tételnek. A különbség nem relatív vagy egyre kisebb mértékű, hanem egyre nagyobb és már a zene valódi mondanivalóját is érinti.
Egy szint után a nűansznyi jó irányú változást általában NAGY javulásként éli meg az ember, viszont érdekes, nem feltétlen egy jóval drágább komponens beiktatásával, hanem sokkal inkább egy a rendszerhez/igényeinkhez még inkább illeszkedő alkotó (főleg kábelek esetében) beiktatásával érhető el. Természetesen ez időnként csak komoly anyagi áldozatok árán jön össze.
Egy picike jobbulás - egy két korty jó fajta konyak mellett - igen sokat tud lendíteni a 'befogadás élményének örök csodáján.'
Boldog zenehallgatást (is) az év végére mindenkinek!
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Csatlakozom a boldog világvégét kívánók, illetve ünnneplők köréhez .
Eszembe jutott egy másik, igen közkedvelt hifis (kábelbsztinens) felvetés, hogy ahogyan "felfelé" igyekszünk, árban, minőségben, a rendszerfejlesztésben, a magasabb és magasabb szinteken a "javulás" "már csak" nüansz-szerű, de ezért a javulásért igen magas árat kell fizetni.
Mostanság szerzett tapasztalataim részben ellentmondnak e tételnek. A különbség nem relatív vagy egyre kisebb mértékű, hanem egyre nagyobb és már a zene valódi mondanivalóját is érinti.
Szerintetek?
Ezzel már én is inkább ellentmondanék. A felső kategóriákban a kicsi változásokért bizony sokat kérnek, a sok pénz meg nagyon jól tudjuk nem a bekerülési költség miatt olyan sok hanem a piaci márka érték, márka megbízhatósága és hozzáértésének elfogadottsága miatt.
Én inkább azt mondom, amikor a nüanszi változások, és most merjük kimondani, javulások, több rendszerelemnél előfordulóan a megelégedettségi szintet halmozottan, hatványozottabban emeli.
Azzal viszont nem értek egyet, "már a zene valódi mondanivalóját is érinti". Ezt bizonyosan nem, a befogási mélységét viszont jelentősen.
Kábelezzünk
Szerintetek?
Ezzel már én is inkább ellentmondanék. A felső kategóriákban a kicsi változásokért bizony sokat kérnek, a sok pénz meg nagyon jól tudjuk nem a bekerülési költség miatt olyan sok hanem a piaci márka érték, márka megbízhatósága és hozzáértésének elfogadottsága miatt.
Én inkább azt mondom, amikor a nüanszi változások, és most merjük kimondani, javulások, több rendszerelemnél előfordulóan a megelégedettségi szintet halmozottan, hatványozottabban emeli.
Kábelezzünk
8-ból 4-et saját magad írtál...
Ezután már nem is kétséges a megvilágosodás.
Jól esik dícséret, de ne becsüld túl a kommentjeimet, a blog tulajdonosa se tette.
Az igazi megvilágosodást az ő válaszai hozták el.
-
Vendég
Kábelezzünk
........ és már a zene valódi mondanivalóját is érinti.
"Akkor már ott ette meg a fene az egészet." (Vitray Tamás)
.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11470
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Szerintetek?
Bizony! Persze ezt is meg kell tapasztalni, hogy tudjuk, e téren sem olyan egyszerű a helyzet, de rögtön hozzátenném, hogy utunk során nem csak a rendszer elemei, hanem mi magunk is változunk, érzékenyebbek leszünk bizonyos különbségekre, melyeket az éppen aktuális szinten érzünk legnagyobbnak.
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1085
Kábelezzünk
Szerintetek?
Van ebben némi igazság, bármennyire is szeretnénk, hogy ne így legyen! ( mármint a pénztárcánk )
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Kábelezzünk
Szerintetek?
-
Vendég
Kábelezzünk
Apropó, minden kedves fórumtársnak eredményekben gazdag, boldog "világvégét" kívánok !
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11470
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Mit meg nem élek! Az AVX Kábelezzünk, a kemény csaták színhelye barátságos meleg fészekké válik, ahol mindenki örül mindenkinek )
Ebből én se szeretnék kimaradni!
Boldog Békés Karácsonyt Mindenkinek!
Ismerd meg felebarátaidat - nem fogod megbánni!
(x)
Kábelezzünk
Mit meg nem élek! Az AVX Kábelezzünk, a kemény csaták színhelye barátságos meleg fészekké válik, ahol mindenki örül mindenkinek )
Ebből én se szeretnék kimaradni!
Boldog Békés Karácsonyt Mindenkinek!
Kábelezzünk
Ez az írás, majd az utána következő kommentek felnyitották a szemem.
...
8-ból 4-et saját magad írtál...
Ezután már nem is kétséges a megvilágosodás.
Kábelezzünk
...nélkülözhetetlen a kipróbálás, a tapasztalás, a megismerés. Ezek hiányában inkább előítéleteink lesznek, mint valódi véleményünk.
Örülök, hogy időnként elhangzik ez a mondat a kábel filozófia topikban.
Üdvözöllek Leho!
Kábelezzünk
Szerintem te nem az "elkötelezett" fogalmát gondoltad ide hanem az "elfogult"-at.
Igen, így pontos.
1. Elkötelezett rajongóval értelmetlen, ezért fölösleges vitatkozni.
2. Fogalmazzon az ember bármilyen világosan és félreérthetetlenül, ha a másik nem akarja azt megérteni, akkor nem is fogja.
3. Ha egy kérdésre kellemetlen egyenes választ adni, akkor figyelmen kívül kell hagyni a kérdést, és valami egészen másról kell írni.
+1. Elkötelezett rajongóval értelmetlen, ezért fölösleges vitatkozni.
(A kommentelő jott/ment valóban azonos az avx-es jott/menttel, azaz velem.)
Szerintem te nem az "elkötelezett" fogalmát gondoltad ide hanem az "elfogult"-at. Az elkötelezett felfogás még nem jár kirekesztéssel, az elfogult már annál inkább.
wiki értelmező szerint:
http://wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelm ... B6telezett
http://wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelm ... lts%C3%A1g
Aztán van a "vak hit", ami mögött már semmi meggyőződés nincs, párosul a tények teljes figyelmen kívül hagyásával. Ez nagyon gyakori ha valakinek a témáról ismeretei nincsenek, akik meg talán értenek hozzá azokban nem bízik, pontosabban egy valaki/valami mellett mégis megmarad, tisztán hit alapján.
Kábelezzünk
2. Fogalmazzon az ember bármilyen világosan és félreérthetetlenül, ha a másik nem akarja azt megérteni, akkor nem is fogja.
3. Ha egy kérdésre kellemetlen egyenes választ adni, akkor figyelmen kívül kell hagyni a kérdést, és valami egészen másról kell írni.
Szerintem te nem az "elkötelezett" fogalmát gondoltad ide hanem az "elfogult"-at. Az elkötelezett felfogás még nem jár kirekesztéssel, az elfogult már annál inkább.
wiki értelmező szerint:
http://wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelm ... B6telezett
http://wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelm ... lts%C3%A1g
Aztán van a "vak hit", ami mögött már semmi meggyőződés nincs, párosul a tények teljes figyelmen kívül hagyásával. Ez nagyon gyakori ha valakinek a témáról ismeretei nincsenek, akik meg talán értenek hozzá azokban nem bízik, pontosabban egy valaki/valami mellett mégis megmarad, tisztán hit alapján.
-
Vendég
Kábelezzünk
Alapigazságok! Ha mindenki komolyan venné magát és tartaná magát a 3 pontodhoz, akkor itt -értsd fórum- egy teremtett lélek sem lézengene.
-
Vendég
Kábelezzünk
....
És nem csak kábel témában.
.
Kábelezzünk
(...) Ezen a ponton, (...) lenne egy apróság, amit az itt olvasgatók becses figyelmébe ajánlanék (...)
http://audiolife.blo...ote_vx_es_sogon
Kábelezzünk
http://audiolife.blo..._az_elektronnal
http://audiolife.blo...ote_vx_es_sogon
Ez nem kevés olvasgatni való! :huuuuhhh: Nem baj, jó kis eszmecsere lesz még itt...
Kábelezzünk
... A legcsúnyább eset, mikor egy amúgy rosszul összeállított rendszerbe azért vesznek drága madzagokat, hogy megoldják a készülékek, hangsugárzók és az akusztika hibáit.
Sok hsz-edet érdeklődéssel olvasom, mert éppen a zenehallgatás/hifizés lényegi kérdéseit boncolgatják. Ezen a ponton, amit most írsz, lenne egy apróság, amit az itt olvasgatók becses figyelmébe ajánlanék:
http://audiolife.blog.hu/2011/07/12/az_ ... lektronnal
illetve, vagyis főleg ugyanennek a második része:
http://audiolife.blog.hu/2011/07/26/egy ... x_es_sogon
Ami le van írva, azt el lehet hinni (az elején én is csak humbug, handabanda, reklámszöveg-formaságnak tartottam, nem is említve a messziről és első ránézésre sütő sznobériát, ha a Note szóba kerül). Aztán módomban állt meghallgatni ezt-azt a leírtak közül, és hujjde megváltozott a véleményem.
Mindezekkel együtt azonban azt gondolom, hogy akinek van módja megmerítkezni ebben az (és most mindenféle további jelzők nélkül) addikciót okozó "hangzásban", annak a továbbiakban valóban nem lesz több kérdés, mint ahogy a blogbejegyzés is írja), "Egészen bizarr, hogy mit művelt egy alig 60 ezres CD játszóval, amikor próbából bekötöttem. Ha választani kellett volna, hogy melyik a nyerő, egy hat kilós cd játszó 100 Ft-os kábellel, vagy a 60 ezres játszó SOGON-nal, bajban lettem volna."
És most utalnék vissza fapaci idézett mondatára: Igen, van, hogy egy kábel orvosolni tudja a rendszer, a szoba, a komponensek hibáit, hiányosságait. Van, hogy egyszerűbb betenni a rendszerbe, aztán elfelejteni a diffúzorozást, abszorberezést, doboztologatást, fejünknek a falba verését, illetve a kotorást a felvételeink között, melyek közül nem is mindegyik szól maximálisan jól. És persze van, ahol csak mégjobban kidobja a lánc hibáit.
Ahogy felmerült, nagyon kevés ismert és mérhető paraméter alapján akarunk képet/hangot alkotni olyan kábelekről, melyek minket érdeklő tulajdonságairől kvázi semmit sem tudunk. Az elektromossággal kapcsolatos képletek maximum érintőlegesen kapcsolódnak a kapott hanghoz, ugyanis magának a vezetőnek az anyagszerkezetét nem veszik figyelembe, kizárólag a benne áramló villanyra fókuszálnak. A vezető, a dielektrikum, a külsőbb szigetelések, árnyékolások, forrasztások, dugók, stb. mind befolyásolják a hangképet.
Ezen túl természetesen az adott kábelcégek marketingdzsungelharca, gerilla- és bozótmarketingje is nagyban összekavarja a "féltollú kábelezőket". Nem, mintha lennének arisztotelészi "stabil pontok" a hifizésben, pláne nem a kábelezésben, pláne nem, ha túl sok komponens változik a láncban rövid időn belül.
Ezért nélkülözhetetlen a kipróbálás, a tapasztalás, a megismerés. Ezek hiányában inkább előítéleteink lesznek, mint valódi véleményünk.
Lassan több közhely lesz, mint értelmes mondat :-)))
Kábelezzünk
...mert a mindenhol fellelhető alapértelmezett "számítógépes tápkábel"-hez felesleges, annál minden jobb.
Velem megesett, hogy piacra kellett tennem olyan viszonylag márkás hálózati kábelt, (azt hiszem 24 ezerért ment el) Furutech dugókkal szerelve, ami nálam a PC-kábel szintjét sem ütötte meg - nem mintha azt kívánnám hallgatni. Puffogó, terjengős mélyű darab volt...Persze lehet, hogy másnál/máshol valakinek bejött.
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 831
Kábelezzünk
Én a magam részéről erről egyáltalán nem vagyok meggyőződve.
(Akkor meg pláne nem, ha a 15 évvel ezelőtti vastag vezetőjű rendesen árnyékolt PC-s tápkábeleket is belevesszük az alapértelmezett számítógépes tápkábel kategóriába.)
Ehhez a véleményhez csatlakozva,azt azért érdemes megfigyelni,hogy néhány audiofil cég milyen PC-s kábelt csomagol a készülékéhez tápkábelnek..
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Nem tudom.
Én nem akarom sem a legjobbat, sem a legrosszabbat megtalálni. Nekem megteszi az, ami számomra éppen kielégítő. De ennek keresgélése közben belebotlottam már, hogy a szebb nevű, kényesebb ruhába bújtatott kábel kevésbé felelt meg még ennek a kritériumnak is, mint a pór PC kábel. Ezért is írtam, hogy , azaz, az én ízlésem és értékrendem szerint nem állja meg a helyét az a kijelentés, miszerint
ÉRTEK ÉN MAGYAR
Kábelezzünk
Nem tudom.
Én nem akarom sem a legjobbat, sem a legrosszabbat megtalálni. Nekem megteszi az, ami számomra éppen kielégítő. De ennek keresgélése közben belebotlottam már, hogy a szebb nevű, kényesebb ruhába bújtatott kábel kevésbé felelt meg még ennek a kritériumnak is, mint a pór PC kábel. Ezért is írtam, hogy , azaz, az én ízlésem és értékrendem szerint nem állja meg a helyét az a kijelentés, miszerint
ÉRTEK ÉN MAGYAR
-
Vendég
Kábelezzünk
Akkor legyen egy új topic, ki tud a gagyi PC-tápnál egy még, meg sokkal rosszabb kábelt összehozni? A legrosszabb kiválasztása könnyebb-e mint a legjobbé? .......
Nem tudom.
Én nem akarom sem a legjobbat, sem a legrosszabbat megtalálni. Nekem megteszi az, ami számomra éppen kielégítő. De ennek keresgélése közben belebotlottam már, hogy a szebb nevű, kényesebb ruhába bújtatott kábel kevésbé felelt meg még ennek a kritériumnak is, mint a pór PC kábel. Ezért is írtam, hogy
Én a magam részéről erről egyáltalán nem vagyok meggyőződve.
, azaz, az én ízlésem és értékrendem szerint nem állja meg a helyét az a kijelentés, miszerint .. annál minden jobb.
.