Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
-
Vendég
Kábelezzünk
Ez az írás, majd az utána következő kommentek felnyitották a szemem.
1. Elkötelezett rajongóval értelmetlen, ezért fölösleges vitatkozni.
2. Fogalmazzon az ember bármilyen világosan és félreérthetetlenül, ha a másik nem akarja azt megérteni, akkor nem is fogja.
3. Ha egy kérdésre kellemetlen egyenes választ adni, akkor figyelmen kívül kell hagyni a kérdést, és valami egészen másról kell írni.
+1. Elkötelezett rajongóval értelmetlen, ezért fölösleges vitatkozni.
(A kommentelő jott/ment valóban azonos az avx-es jott/menttel, azaz velem.)
Alapigazságok! Ha mindenki komolyan venné magát és tartaná magát a 3 pontodhoz, akkor itt -értsd fórum- egy teremtett lélek sem lézengene.
-
Vendég
Kábelezzünk
....
És nem csak kábel témában.
.
Kábelezzünk
(...) Ezen a ponton, (...) lenne egy apróság, amit az itt olvasgatók becses figyelmébe ajánlanék (...)
http://audiolife.blo...ote_vx_es_sogon
2. Fogalmazzon az ember bármilyen világosan és félreérthetetlenül, ha a másik nem akarja azt megérteni, akkor nem is fogja.
3. Ha egy kérdésre kellemetlen egyenes választ adni, akkor figyelmen kívül kell hagyni a kérdést, és valami egészen másról kell írni.
(A kommentelő jott/ment valóban azonos az avx-es jott/menttel, azaz velem.)
Kábelezzünk
http://audiolife.blo..._az_elektronnal
http://audiolife.blo...ote_vx_es_sogon
Ez nem kevés olvasgatni való! :huuuuhhh: Nem baj, jó kis eszmecsere lesz még itt...
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Kábelezzünk
... A legcsúnyább eset, mikor egy amúgy rosszul összeállított rendszerbe azért vesznek drága madzagokat, hogy megoldják a készülékek, hangsugárzók és az akusztika hibáit.
Sok hsz-edet érdeklődéssel olvasom, mert éppen a zenehallgatás/hifizés lényegi kérdéseit boncolgatják. Ezen a ponton, amit most írsz, lenne egy apróság, amit az itt olvasgatók becses figyelmébe ajánlanék:
http://audiolife.blog.hu/2011/07/12/az_ ... lektronnal
illetve, vagyis főleg ugyanennek a második része:
http://audiolife.blog.hu/2011/07/26/egy ... x_es_sogon
Ami le van írva, azt el lehet hinni (az elején én is csak humbug, handabanda, reklámszöveg-formaságnak tartottam, nem is említve a messziről és első ránézésre sütő sznobériát, ha a Note szóba kerül). Aztán módomban állt meghallgatni ezt-azt a leírtak közül, és hujjde megváltozott a véleményem.
Mindezekkel együtt azonban azt gondolom, hogy akinek van módja megmerítkezni ebben az (és most mindenféle további jelzők nélkül) addikciót okozó "hangzásban", annak a továbbiakban valóban nem lesz több kérdés, mint ahogy a blogbejegyzés is írja), "Egészen bizarr, hogy mit művelt egy alig 60 ezres CD játszóval, amikor próbából bekötöttem. Ha választani kellett volna, hogy melyik a nyerő, egy hat kilós cd játszó 100 Ft-os kábellel, vagy a 60 ezres játszó SOGON-nal, bajban lettem volna."
És most utalnék vissza fapaci idézett mondatára: Igen, van, hogy egy kábel orvosolni tudja a rendszer, a szoba, a komponensek hibáit, hiányosságait. Van, hogy egyszerűbb betenni a rendszerbe, aztán elfelejteni a diffúzorozást, abszorberezést, doboztologatást, fejünknek a falba verését, illetve a kotorást a felvételeink között, melyek közül nem is mindegyik szól maximálisan jól. És persze van, ahol csak mégjobban kidobja a lánc hibáit.
Ahogy felmerült, nagyon kevés ismert és mérhető paraméter alapján akarunk képet/hangot alkotni olyan kábelekről, melyek minket érdeklő tulajdonságairől kvázi semmit sem tudunk. Az elektromossággal kapcsolatos képletek maximum érintőlegesen kapcsolódnak a kapott hanghoz, ugyanis magának a vezetőnek az anyagszerkezetét nem veszik figyelembe, kizárólag a benne áramló villanyra fókuszálnak. A vezető, a dielektrikum, a külsőbb szigetelések, árnyékolások, forrasztások, dugók, stb. mind befolyásolják a hangképet.
Ezen túl természetesen az adott kábelcégek marketingdzsungelharca, gerilla- és bozótmarketingje is nagyban összekavarja a "féltollú kábelezőket". Nem, mintha lennének arisztotelészi "stabil pontok" a hifizésben, pláne nem a kábelezésben, pláne nem, ha túl sok komponens változik a láncban rövid időn belül.
Ezért nélkülözhetetlen a kipróbálás, a tapasztalás, a megismerés. Ezek hiányában inkább előítéleteink lesznek, mint valódi véleményünk.
Lassan több közhely lesz, mint értelmes mondat :-)))
Kábelezzünk
...mert a mindenhol fellelhető alapértelmezett "számítógépes tápkábel"-hez felesleges, annál minden jobb.
Velem megesett, hogy piacra kellett tennem olyan viszonylag márkás hálózati kábelt, (azt hiszem 24 ezerért ment el) Furutech dugókkal szerelve, ami nálam a PC-kábel szintjét sem ütötte meg - nem mintha azt kívánnám hallgatni. Puffogó, terjengős mélyű darab volt...Persze lehet, hogy másnál/máshol valakinek bejött.
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 831
Kábelezzünk
Én a magam részéről erről egyáltalán nem vagyok meggyőződve.
(Akkor meg pláne nem, ha a 15 évvel ezelőtti vastag vezetőjű rendesen árnyékolt PC-s tápkábeleket is belevesszük az alapértelmezett számítógépes tápkábel kategóriába.)
Ehhez a véleményhez csatlakozva,azt azért érdemes megfigyelni,hogy néhány audiofil cég milyen PC-s kábelt csomagol a készülékéhez tápkábelnek..
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Nem tudom.
Én nem akarom sem a legjobbat, sem a legrosszabbat megtalálni. Nekem megteszi az, ami számomra éppen kielégítő. De ennek keresgélése közben belebotlottam már, hogy a szebb nevű, kényesebb ruhába bújtatott kábel kevésbé felelt meg még ennek a kritériumnak is, mint a pór PC kábel. Ezért is írtam, hogy , azaz, az én ízlésem és értékrendem szerint nem állja meg a helyét az a kijelentés, miszerint
ÉRTEK ÉN MAGYAR
Kábelezzünk
Nem tudom.
Én nem akarom sem a legjobbat, sem a legrosszabbat megtalálni. Nekem megteszi az, ami számomra éppen kielégítő. De ennek keresgélése közben belebotlottam már, hogy a szebb nevű, kényesebb ruhába bújtatott kábel kevésbé felelt meg még ennek a kritériumnak is, mint a pór PC kábel. Ezért is írtam, hogy , azaz, az én ízlésem és értékrendem szerint nem állja meg a helyét az a kijelentés, miszerint
ÉRTEK ÉN MAGYAR
-
Vendég
Kábelezzünk
Akkor legyen egy új topic, ki tud a gagyi PC-tápnál egy még, meg sokkal rosszabb kábelt összehozni? A legrosszabb kiválasztása könnyebb-e mint a legjobbé? .......
Nem tudom.
Én nem akarom sem a legjobbat, sem a legrosszabbat megtalálni. Nekem megteszi az, ami számomra éppen kielégítő. De ennek keresgélése közben belebotlottam már, hogy a szebb nevű, kényesebb ruhába bújtatott kábel kevésbé felelt meg még ennek a kritériumnak is, mint a pór PC kábel. Ezért is írtam, hogy
, azaz, az én ízlésem és értékrendem szerint nem állja meg a helyét az a kijelentés, miszerint .. annál minden jobb.
.
(Akkor meg pláne nem, ha a 15 évvel ezelőtti vastag vezetőjű rendesen árnyékolt PC-s tápkábeleket is belevesszük az alapértelmezett számítógépes tápkábel kategóriába.)
.
Akkor legyen egy új topic, ki tud a gagyi PC-tápnál egy még, meg sokkal rosszabb kábelt összehozni? A legrosszabb kiválasztása könnyebb-e mint a legjobbé?
/tudom, PC és PC kebelek sem egyformák, de egy igaz bennük végletekig olcsó benne minden, de 100.000/napi darabszámban készülnek valahol a Jangce mentén/
Kábelezzünk
.
Akkor legyen egy új topic, ki tud a gagyi PC-tápnál egy még, meg sokkal rosszabb kábelt összehozni? A legrosszabb kiválasztása könnyebb-e mint a legjobbé?
/tudom, PC és PC kebelek sem egyformák, de egy igaz bennük végletekig olcsó benne minden, de 100.000/napi darabszámban készülnek valahol a Jangce mentén/
-
Vendég
Kábelezzünk
alapértelmezett "számítógépes tápkábel"-hez felesleges, annál minden jobb.
.
Kábelezzünk
40-60 ezres példányt venni elsőre, csak mert "kell neki valamilyen kábel" kicsit vakmerő lépés számomra.
A kábelek amúgy is nagyon túl vannak mostanában értékelve, "hála" néhány fórumtárs kijelentéseinek. Elképesztően nagyon az elvárások az összekötőkkel szemben, amiknek rendszeresen nem tudnak megfelelni. A legcsúnyább eset, mikor egy amúgy rosszul összeállított rendszerbe azért vesznek drága madzagokat, hogy megoldják a készülékek, hangsugárzók és az akusztika hibáit.
Igaz, most én saját magamból indultam ki, és nem is 40-60ezres kábelre gondoltam.
(Konkrétan a Te új tápkábeledre, amit most így fogok megvenni, a többit privátban.)
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11476
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Vagy egyszerűen kell neki valamilyen kábel. Nem tudja mihez hasonlítani, mert a mindenhol fellelhető alapértelmezett "számítógépes tápkábel"-hez felesleges, annál minden jobb.
Így kénytelen bevásárolni "majd elválik megfelel-e" alapon.
40-60 ezres példányt venni elsőre, csak mert "kell neki valamilyen kábel" kicsit vakmerő lépés számomra.
A kábelek amúgy is nagyon túl vannak mostanában értékelve, "hála" néhány fórumtárs kijelentéseinek. Elképesztően nagyon az elvárások az összekötőkkel szemben, amiknek rendszeresen nem tudnak megfelelni. A legcsúnyább eset, mikor egy amúgy rosszul összeállított rendszerbe azért vesznek drága madzagokat, hogy megoldják a készülékek, hangsugárzók és az akusztika hibáit.
Kábelezzünk
1. Szerintem a hifisták túlnyomó többsége meghallgatás nélkül, márkanevek, fotók, mások által lefolytatott tesztek alapján vásárol. Vidéken nem is egyszerű másként tenni ezt. De tovább megyek... aki meg is hallgatja vásárlás előtt a portékát, nem feltétlenül tudja "helyesen" megítélni a produkciót, nem megfelelő, vagy éppen teljesen ismeretlen környezetben teszi azt. Mindezt erőteljesen alátámasztja az itteni adás/vétel részleg nagy pörgése is, ahol gyakoriak a néhány hetes készülékek, kábelek is.
Vagy egyszerűen kell neki valamilyen kábel. Nem tudja mihez hasonlítani, mert a mindenhol fellelhető alapértelmezett "számítógépes tápkábel"-hez felesleges, annál minden jobb.
Így kénytelen bevásárolni "majd elválik megfelel-e" alapon.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
1. Miért vette meg az illető a kábelt, ha nagyon nem tetszik neki a a hangja? Vagy ha nem hallotta miért vesz kábelt "nem kis pénzért" saját rendszerben történő meghallgatás nélkül? Név alapján, vagy mások véleménye alapján? Ez röhej!
Miért lenne ez röhej? Jelentkezzen már olyan aki első próbálkozásra ki tudta választani 4-5 kábelből az akkori ízlésének, berendésének és főleg pénztárcájának optimális és végleges kábelét? És esetleg másodikra?
Vulgárisabban, ha választunk egy nőt magunk mellé, biztos hogy jó lesz nekünk 10-20 év múlva is? Nem csak a nő változhat, mi is változunk, és nem könnyebb egy kábelt kiválasztani mint egy nőt, vagy éppen fordítva? Olyan bizonytalan vagyok? akkor én is röhejes vagyok?
/ Egy kis nehézség, a nőt kicsit nehezebb az elmebajon árulgatni /
Kábelezzünk
1. Miért vette meg az illető a kábelt, ha nagyon nem tetszik neki a a hangja? Vagy ha nem hallotta miért vesz kábelt "nem kis pénzért" saját rendszerben történő meghallgatás nélkül? Név alapján, vagy mások véleménye alapján? Ez röhej!
Miért lenne ez röhej? Jelentkezzen már olyan aki első próbálkozásra ki tudta választani 4-5 kábelből az akkori ízlésének, berendésének és főleg pénztárcájának optimális és végleges kábelét? És esetleg másodikra?
Vulgárisabban, ha választunk egy nőt magunk mellé, biztos hogy jó lesz nekünk 10-20 év múlva is? Nem csak a nő változhat, mi is változunk, és nem könnyebb egy kábelt kiválasztani mint egy nőt, vagy éppen fordítva? Olyan bizonytalan vagyok? akkor én is röhejes vagyok?
/ Egy kis nehézség, a nőt kicsit nehezebb az elmebajon árulgatni /
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11476
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Jó reggelt mindenkinek! Én a fentiekben 2 dolgot nem értek.
2. " közel sem biztos, hogy ez a kábel hibája volt." Ezt hogy kell érteni?
1. Szerintem a hifisták túlnyomó többsége meghallgatás nélkül, márkanevek, fotók, mások által lefolytatott tesztek alapján vásárol. Vidéken nem is egyszerű másként tenni ezt. De tovább megyek... aki meg is hallgatja vásárlás előtt a portékát, nem feltétlenül tudja "helyesen" megítélni a produkciót, nem megfelelő, vagy éppen teljesen ismeretlen környezetben teszi azt. Mindezt erőteljesen alátámasztja az itteni adás/vétel részleg nagy pörgése is, ahol gyakoriak a néhány hetes készülékek, kábelek is.
2. Bizonyára Te is találkoztál olyan esettel, mikor a számodra teljesen jó terméket/hangzást valaki negatívan véleményezte, avagy részedről elfogadhatatlan dolgokat értékelt pozitívan. Ezen is csűrök egyet a csúnyán elhangolt rendszerekkel, ahol bizony érdekesen fel tud borulni a papírforma.
Kábelezzünk
1. Miért vette meg az illető a kábelt, ha nagyon nem tetszik neki a a hangja?
2. "közel sem biztos, hogy ez a kábel hibája volt."
1. Nem Ő volt az első (és az utolsó) aki 'lesre futott'.
2. Szvsz ezt pontosan így kell érteni. Rendszere/füle/akusztikája válogatja, mi hol válik be.
Gyakori jelenség pl., hogy a relatíve drága, 'nagy felbontású', tiszta hangú kábelek általában a velük egy súlycsoportban lévő elektronikákhoz illesztve válnak be leginkább. Másutt lehet, hogy a rendszer hibáit tolják az ember fülébe.
Ami jól elsült Gézánál, lehet, hogy hallgathatatlan Ödönnél...
-
Vendég
Kábelezzünk
Vagy ha nem hallotta miért vesz kábelt "nem kis pénzért" saját rendszerben történő meghallgatás nélkül? Név alapján, vagy mások véleménye alapján? Ez röhej!
Röhej vagy sem, sokan vásárolnak így.
Kábelezzünk
A minap egy olyan kábel került a kezembe, amit egy itteni elismert kolléga készített nem éppen kevés pénzért és biztosra veszem, ő meg van győződve róla, hogy nagyon jó a kábele és ezen véleményét sokan osztják is, hiszen folyamatosan vásárolnak tőle. Ellenben aki hozzám elhozta, nagyon elégedetlen volt vele. Mielőtt nekem esnének, gyorsan leírom, hogy közel sem biztos, hogy ez a kábel hibája volt. Ebből is látszik, mennyire nem egyértelmű ez az egész történet.
2. " közel sem biztos, hogy ez a kábel hibája volt." Ezt hogy kell érteni?
Kábelezzünk
Annak viszont volna értelme, ha valakinek volna valami felajánlani valója a jótékonysági licit topikba.
Ahogy megtettem és is, és még néhányan akik idejárnak.
Fapaci,Bodor,Cables és Valhalla rakott fel ide is kábeleket.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
-
Vendég
Kábelezzünk
Annak viszont volna értelme, ha valakinek volna valami felajánlani valója a jótékonysági licit topikba.
Ahogy megtettem és is, és még néhányan akik idejárnak.
Kábelezzünk
...hogy mit tud igazából, csak hosszabb idő után jön ki belőle.
És esetleg egy pillanatnyilag gyengébben szereplő kábelről napok után derül ki, hogy valóban milyen értékes is. Az első pillanatban megnyerő kábel pedig napok után lehet, hogy fárasztóvá, agresszívvé válik.
Jó magam is ezt vallom!
Viszont tisztelettel nyugtázom, ha valaki másként véli.
Talán kijelenthetjük - nem először - hogy hobbink egyik szegmense sem osztja meg annyira lelkes zenehallgató és jó hang után kutató táborunkat, mint a kábelmizéria.
-
Vendég
Kábelezzünk
Szerintem meg ezt így nem lehet kijelenteni!
Egy kábel karaktere, ahogy más komponenseké is, azonnal meghallatszik, csak legfeljebb később kifinomul, vagy csak megszokjuk...
Ez is igaz. Az alap karakter azonnal hallható. De hogy mit tud igazából, csak hosszabb idő után jön ki belőle.
És esetleg egy pillanatnyilag gyengébben szereplő kábelről napok után derül ki, hogy valóban milyen értékes is. Az első pillanatban megnyerő kábel pedig napok után lehet, hogy fárasztóvá, agresszívvé válik.
Kábelezzünk
...mindenkinek igaza van, és mégis senkinek.
Aki rátalált már a saját szempontjai/igényei szerint a relatíve jó kábelre, azoknak mind mind igazuk van. Ennek fényében sok jó kábel (és kábelgyártó) létezik.
Kábelezzünk
Szerintem meg ezt így nem lehet kijelenteni!
Egy kábel karaktere, ahogy más komponenseké is, azonnal meghallatszik, csak legfeljebb később kifinomul, vagy csak megszokjuk...
Valamilyen benyomást valóban első hallásra is kelt, de a valódi "lenyugodott", "kiforott" karakterét csak járatás után tapasztalhatjuk meg. Mint írtam, kábele válogatja a járatási idő/változás mértékét.
Jártam úgy, hogy egy elsőre nyugodt hangú kábelnek megörültem, (épp ilyet kerestem) aztán kb. 1 hónap után olyannyira 'nyugodtá' vált, hogy a mosottság, unottság lett rá a megfelelő jelző. Ment a levesbe...