Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Jó reggelt mindenkinek! Én a fentiekben 2 dolgot nem értek.
1. Miért vette meg az illető a kábelt, ha nagyon nem tetszik neki a a hangja?
2. "közel sem biztos, hogy ez a kábel hibája volt."
1. Nem Ő volt az első (és az utolsó) aki 'lesre futott'.
2. Szvsz ezt pontosan így kell érteni. Rendszere/füle/akusztikája válogatja, mi hol válik be.
Gyakori jelenség pl., hogy a relatíve drága, 'nagy felbontású', tiszta hangú kábelek általában a velük egy súlycsoportban lévő elektronikákhoz illesztve válnak be leginkább. Másutt lehet, hogy a rendszer hibáit tolják az ember fülébe.
Ami jól elsült Gézánál, lehet, hogy hallgathatatlan Ödönnél...
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
-
Vendég
Kábelezzünk
Vagy ha nem hallotta miért vesz kábelt "nem kis pénzért" saját rendszerben történő meghallgatás nélkül? Név alapján, vagy mások véleménye alapján? Ez röhej!
Röhej vagy sem, sokan vásárolnak így.
Kábelezzünk
A minap egy olyan kábel került a kezembe, amit egy itteni elismert kolléga készített nem éppen kevés pénzért és biztosra veszem, ő meg van győződve róla, hogy nagyon jó a kábele és ezen véleményét sokan osztják is, hiszen folyamatosan vásárolnak tőle. Ellenben aki hozzám elhozta, nagyon elégedetlen volt vele. Mielőtt nekem esnének, gyorsan leírom, hogy közel sem biztos, hogy ez a kábel hibája volt. Ebből is látszik, mennyire nem egyértelmű ez az egész történet.
Jó reggelt mindenkinek! Én a fentiekben 2 dolgot nem értek.
1. Miért vette meg az illető a kábelt, ha nagyon nem tetszik neki a a hangja? Vagy ha nem hallotta miért vesz kábelt "nem kis pénzért" saját rendszerben történő meghallgatás nélkül? Név alapján, vagy mások véleménye alapján? Ez röhej!
2. " közel sem biztos, hogy ez a kábel hibája volt." Ezt hogy kell érteni?
Kábelezzünk
Annak viszont volna értelme, ha valakinek volna valami felajánlani valója a jótékonysági licit topikba.
Ahogy megtettem és is, és még néhányan akik idejárnak.
Fapaci,Bodor,Cables és Valhalla rakott fel ide is kábeleket.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
-
Vendég
Kábelezzünk
Annak viszont volna értelme, ha valakinek volna valami felajánlani valója a jótékonysági licit topikba.
Ahogy megtettem és is, és még néhányan akik idejárnak.
Kábelezzünk
...hogy mit tud igazából, csak hosszabb idő után jön ki belőle.
És esetleg egy pillanatnyilag gyengébben szereplő kábelről napok után derül ki, hogy valóban milyen értékes is. Az első pillanatban megnyerő kábel pedig napok után lehet, hogy fárasztóvá, agresszívvé válik.
Jó magam is ezt vallom!
Viszont tisztelettel nyugtázom, ha valaki másként véli.
Talán kijelenthetjük - nem először - hogy hobbink egyik szegmense sem osztja meg annyira lelkes zenehallgató és jó hang után kutató táborunkat, mint a kábelmizéria.
-
Vendég
Kábelezzünk
Szerintem meg ezt így nem lehet kijelenteni!
Egy kábel karaktere, ahogy más komponenseké is, azonnal meghallatszik, csak legfeljebb később kifinomul, vagy csak megszokjuk...
Ez is igaz. Az alap karakter azonnal hallható. De hogy mit tud igazából, csak hosszabb idő után jön ki belőle.
És esetleg egy pillanatnyilag gyengébben szereplő kábelről napok után derül ki, hogy valóban milyen értékes is. Az első pillanatban megnyerő kábel pedig napok után lehet, hogy fárasztóvá, agresszívvé válik.
Kábelezzünk
...mindenkinek igaza van, és mégis senkinek.
Aki rátalált már a saját szempontjai/igényei szerint a relatíve jó kábelre, azoknak mind mind igazuk van. Ennek fényében sok jó kábel (és kábelgyártó) létezik.
Kábelezzünk
Egy kábel karaktere, ahogy más komponenseké is, azonnal meghallatszik, csak legfeljebb később kifinomul, vagy csak megszokjuk...
Valamilyen benyomást valóban első hallásra is kelt, de a valódi "lenyugodott", "kiforott" karakterét csak járatás után tapasztalhatjuk meg. Mint írtam, kábele válogatja a járatási idő/változás mértékét.
Jártam úgy, hogy egy elsőre nyugodt hangú kábelnek megörültem, (épp ilyet kerestem) aztán kb. 1 hónap után olyannyira 'nyugodtá' vált, hogy a mosottság, unottság lett rá a megfelelő jelző. Ment a levesbe...
- 4you
- V.I.P.

- Értékelés: 1211
Kábelezzünk
Gyerekek! Menjetek a karácsonyi vásálást intézzétek, ne a kábelekről csacsogjatok itt feleslegesen,mert mindenkinek igaza van, és mégis senkinek.
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
Kábelezzünk
Én is ezzel értek egyet, de nem mennék bele erről vitákba. Annál is inkább, mert ez attól is függ, hogy mekkora a különbség a régi és az új kábel között.
-
Vendég
Kábelezzünk
Kábelezzünk
"Ezért alkalmatlanok a gyors kábeltesztek bármiféle ítélet hozatalra."
Egyetértek.
(Már lehet, hogy írtam korábban is...) Ha nem tudok egy kábelt 3-6 nap időszakra saját otthonomba megfülelni (folyamatos bekapcsolt elektronikával) akkor el is állok az ajánlott, időnként agyon dicsért kábel(ek) iránti érdeklődéstől.
Tapasztalatom szerint minimum 36 óra 'érintetlen üzemállapot' szükséges ahhoz, hogy kezdjen ki kristályosodni az, hogy tudom e majd szeretni a hangját a saját rendszeremben.
Az ezt követő néhány hétben tovább 'finomodik' a hangjuk, bár már csökkenő mértékben. Kábele is válogatja e folyamat alakulását.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11489
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Tegyük fel, hogy a a mechanikai megmunkálás okoz belső szerkezeti változásokat, torzulásokat, amik igyekszenek visszaállni eredeti állapotukba. De szerintem a kábel bejáratásnak ehhez semmi köze sincs. A bejáratás az aktív használatba vett kábelek esetében 50-200 óra. Ennél sokkal hosszabb ideig pihennek a dobozukban. Ebből következik, hogy nem lenne szabad semmiféle változást érzékelni a bekötésük után. De sajnos ez nem így van. Valahányszor hosszabb ideig kiveszünk a rendszerből egy kábelt, utána újra be kell járatni akárcsak egy új kábelt (csak talán rövidebb ideig tart ez).
Jómagam azt gondolom, minden installálás, bedugás, kihúzás meggyötri a kábelt, ami bár kisebb dráma számára, mint maga a gyártás, de az ilyenek után is szüksége van a cuccnak némi lenyugvási időre. "Ezért alkalmatlanok a gyors kábeltesztek bármiféle ítélet hozatalra."
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11489
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Szerintem lenne mit megosztani egymással amit egyenként tudunk, megtanultunk, megtapasztaltunk kábelekről.
A megosztásnak nincs akadálya, de szerintem sok értelme sincs, hiszen már sokszor kiderült, teljesen más dolgokat tapasztaltunk, emiatt más következtetéseket vontunk le. Szerintem elenyésző azok száma, akik számos anyagot, kivitelt, csatlakozót egy színvonalas rendszerben alaposan összevetettek és kialakult bennük egy stabil vélemény. De ha meg is tették, közel sem biztos, hogy más körülmények között ugyanazon eredményre jutottak volna. Jellemzően arra esküdöznek emberek, amivel volt már jó tapasztalatuk, vagy éppen azt tudják beszerezni. De egyértelmű, hogy ez a piaci kínálat kimutathatatlanul kicsi hányada.
Továbbra is állítom, a kábelek működése sokkal bonyolultabb, mint amilyen szinten mi azt itt tárgyaljuk. A minap egy olyan kábel került a kezembe, amit egy itteni elismert kolléga készített nem éppen kevés pénzért és biztosra veszem, ő meg van győződve róla, hogy nagyon jó a kábele és ezen véleményét sokan osztják is, hiszen folyamatosan vásárolnak tőle. Ellenben aki hozzám elhozta, nagyon elégedetlen volt vele. Mielőtt nekem esnének, gyorsan leírom, hogy közel sem biztos, hogy ez a kábel hibája volt. Ebből is látszik, mennyire nem egyértelmű ez az egész történet.
-
Vendég
Kábelezzünk
Pár hete pont azt olvastam valahol, hogy az egyeres drótok felületét hosszirányára merőlegesen érdemes csiszolni / érdesíteni, mert akkor nem szed össze annyi zajt, kevésbé viselkedik "antennaként"
Most akkor érdesíteni kell, vagy polírozni? Mert nagyon nem mindegy. Attól eltekintve persze, hogy a fémek kristályszerkezetét egyik fajta felületi megmunkálás sem képes semmilyen irányban megváltoztatni.
.
-
Vendég
Kábelezzünk
Én meg azt nem értem, hogy mi köze van egy belső kristály szerkezettel kapcsolatos folyamatnak a felületi érdesség eltávolításhoz. Gondolom a lepolírozott anyagrész a szemétkosárból nem fog visszanőni a huzalra. De meghajlok az ön kivételes kombinációs képessége előtt és a jövőben nem fogom a kábelanyagaimat polírozni! Igaz eddig sem tettem...
Nem én találtam ki a "kristályszerkezet optimalizáló" felületi polírozás"-t. Ezt éppen az ön fordításában olvastam. Már akkor is rákérdeztem, hogy a felületi érdesség megszüntetése hogyan befolyásolja a kristályszerkezetet, de nem kaptam rá választ. (Amit persze megértek, mert úgy butaság, ahogy van.)
De ha jobban belegondol, akkor ön is rájön, hogy ha egyébként is visszanyeri az eredeti állapotát, akkor felesleges ezért polírozni. Amennyiben pedig a "szemétkorsárba került" anyagrészre ez nem lenne igaz, azaz az nem állna vissza a mechanikai behatások után az eredeti kristályszerkezetre, akkor pedig az egész felvetés megbukott.
De szerencsére a kristályszerkezet-visszarendeződés egyébként független attól, hogy a fémet hol tároljuk, azaz teljesen mindegy neki, hogy a szemétkosárban, vagy kábeldobon van-e. Mint ahogy az is, hogy az adott anyagrész, felületén, vagy belsejében elhelyezkedő kristályokról van-e szó.
Az pedig szintén tény, hogy a fémek "belső kristályszerkezete" az teljesen egyforma, és egyformán viselkedik az anyag belsejében, és a felületén is. Ráadásul, a leforgácsolt anyagrészecske a leforgácsolás után önálló egységet alkot, azaz neki szintén lesz külön felülete, és külön belseje. Na itt aztán megint erősen orra bukott az ön logikája.
Korábban már bta is felvettette azt, hogy
A húzás miatt nyilván legtöbb kristályhibát tartalmazó vékony felületi réteg lecsiszolása szerintem előnyös..., amivel kapcsolatban a véleményem továbbra is az, hogy Ez nyilvánvalóan így lenne, ha a kábelhúzás 1-2 lépcsőben történne, de mint tudjuk, nem így van. Így a gyártás folyamán az áll elő, hogy az első húzókőnél zömült felületre rákerül a második húzókőnél zömült felület, majd erre a harmadik húzókőnél zömült felület, és így tovább egészen addig, ahány lépésben történt a húzás. Azaz, a kábel keresztmetszetét vizsgálva igen nagy az aránya annak az anyagrésznek, amit ezen zömült húzásrétegek alkotnak, tehát nagy részét el kellene polírozni, hogy a kívánt eredményt kapjuk. (És nem elhanyagolható a kábel közepén található megnyúlt rész sem, ami szintén a kábelhúzás gyártástechnológiájából következik, és legalább annyi kristályhibát tartalmaz.)Ráadásul nehezen tudom elképzelni (a tévedés jogát fenntartva), hogy a kábelgyártás folyamán mechanikus polírozást alkalmaznának. Sokkal nagyobb az esély az un. elektropolírra.
.És itt külön felhívnám a figyelmét az elektropolír kifejezésre, mert akinek valami kis köze van a kábelhúzáshoz, vagy legalábbis látta már az életben egyszer is, hogy hogyan történik a fémhuzal húzása, az tudja, hogy ha történik polírozás, akkor az az elektropolír eljárással történik, célja pedig a később rákerülő szigetelőanyag minél tökéletesebb illeszkedése, és nem a kristályszerkezet megváltoztatása (ami úgy butaság, ahogy van, mint azt már írtam).
.
Kábelezzünk
Pár hete pont azt olvastam valahol, hogy az egyeres drótok felületét hosszirányára merőlegesen érdemes csiszolni / érdesíteni, mert akkor nem szed össze annyi zajt, kevésbé viselkedik "antennaként"
Ez az elképzelés abból a kétségtelen tényből származhat, hogy a nagyfrekvenciás zavaró jelek a huzal felületén terjednek. Én próbáltam ezt tápkábeleknél, de semmi javulást nem hozott, ott más a megoldás!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Akkor főleg nem értem, mi értelme is van a "kristályszerkezet optimalizáló" felületi polírozásnak?
.
Én meg azt nem értem, hogy mi köze van egy belső kristály szerkezettel kapcsolatos folyamatnak a felületi érdesség eltávolításhoz. Gondolom a lepolírozott anyagrész a szemétkosárból nem fog visszanőni a huzalra. De meghajlok az ön kivételes kombinációs képessége előtt és a jövőben nem fogom a kábelanyagaimat polírozni! Igaz eddig sem tettem...
-
Vendég
Kábelezzünk
....... A fémek szemcseszerkezete, fizikai megmunkálás után igyekszik az eredeti állapotba visszatérni. ......
Akkor főleg nem értem, mi értelme is van a "kristályszerkezet optimalizáló" felületi polírozásnak?
.
-
Vendég
Kábelezzünk
A huzal szemcse határokról kérdezgettem és elmondott egy érdekes dolgot: A fémek szemcseszerkezete, fizikai megmunkálás után igyekszik az eredeti állapotba visszatérni. Mintha élne, a halottnak hitt anyag. Ez azzal jár, hogy visszaállnak az elektromos tulajdonságok is. Gondolom ez a jelenség van a kábel bejáródás hátterében.
Nem vagyok sem kábel gyártó, sem fejlesztő, sem metallurgiai szakember, csupán megpróbálok picit gondolkodni a leírtakon.
Tegyük fel, hogy a mechanikai megmunkálás okoz belső szerkezeti változásokat, torzulásokat, amik igyekszenek visszaállni eredeti állapotukba. De szerintem a kábel bejáratásnak ehhez semmi köze sincs. A bejáratás az aktív használatba vett kábelek esetében 50-200 óra. Ennél sokkal hosszabb ideig pihennek a dobozukban. Ebből következik, hogy nem lenne szabad semmiféle változást érzékelni a bekötésük után. De sajnos ez nem így van. Valahányszor hosszabb ideig kiveszünk a rendszerből egy kábelt, utána újra be kell járatni akárcsak egy új kábelt (csak talán rövidebb ideig tart ez). Így véleményem szerint a kábel bejáratásnak az ég egy világon semmi köze a mechanikai megmunkálás alatt okozott esetleges deformációkhoz.
Ez még kábel csereberélések esetére is igaz. Ezért alkalmatlanok a gyors kábeltesztek bármiféle ítélet hozatalra.
A legutóbbi szerzeményemet is bekötöttem. Jó volt. Próbáltam különböző helyekre, míg végül betettem az előfok és a végfok közé. Nem új kábel, napi használatból lett kivéve. Mégis a bekötést követő néhány nap után kezdte el igazából megmutatni a képességeit.
Kábelezzünk
És a Hallograph csak úgy mókából pihen akkor ott a hangszórók mögött, vagy a pálmák növekedését segíti? ÉS a lemezjátszókat is csak felkapja és felvisz egy emeletet egy ripsz-ropsz demóra?
Off
Sokan vergődnek itt azon, hogy leszólják ezt a céget, aminek én semmi értelmét nem látom, lévén ez kábel topik és én hoztam ide a témát, azzal, hogy vannak műszaki háttér ismeretek az oldalukon. Szerintem lenne mit megosztani egymással amit egyenként tudunk, megtanultunk, megtapasztaltunk kábelekről. Nem kéne ehelyett a másik fejére lépni, kioktatni, mutatva azt, hogy mi okosak vagyunk. Ami mellesleg valószínüleg nem is igaz. Megpróbálok beírni valamit, az általam jobbnak vélt szellemben!
On
A fordítás készítése során felhívtam telefonon egyetemi tankörtársamat E. Imrét, aki számítógépes képelemzéssel foglalkozik vagy 30 éve. A huzal szemcse határokról kérdezgettem és elmondott egy érdekes dolgot: A fémek szemcseszerkezete, fizikai megmunkálás után igyekszik az eredeti állapotba visszatérni. Mintha élne, a halottnak hitt anyag. Ez azzal jár, hogy visszaállnak az elektromos tulajdonságok is. Gondolom ez a jelenség van a kábel bejáródás hátterében.
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 831
Kábelezzünk
ÉS a lemezjátszókat is csak felkapja és felvisz egy emeletet egy ripsz-ropsz demóra?
A "SCHNERZINGER"-nél minden máshogy működik.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
-
Vendég
Kábelezzünk
ne legyél már ennyire naiv! a készülékek nagyjából sztereó fókuszba vannak rendezve, csak egy fotel-kanapé kell elé.Gondolod a kábel demozó ember kedvért hurcolásszák a 270kg-os Wilson Alexandra-kat, vagy kirámolják a helységből a többi 10 éppen nem használatos készüléket, de legfőképp a hangfalakat?
Ezen a képen csak bemutatja,hogy milyen berendezéseken lehet tesztelni,meghallgatni és össze hasonlítani a kábeleket vagy kábel rendszereket.Ez a Dirk házának a pincéje Dortmundban.A demó terem,diffúzorokkal /40-50 m2/, egy szinttel feljebb van.
Ezt csak azok a fórumozók kedvéért írtam le akik tényleg azért látogatják ezt az oldalt,hogy hiteles és megfelelő információhoz szeretnének jutni.
De itt a fórumon azért vannak megmondó emberek akik azonnal mindent nagyon jól tudnak egy fénykép alapján, akár 1000 km távolságból is.Sőt bármilyen kábelről is,a leírása alapján eltudják dönteni,hogy...