Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kezdő hifi - tanács kéne

Vendég

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Üdv.!
A Tapasztaltabbak számára mennyire tűnik túlzásnak egy NAD 356 BEE DAC erősítőből (200e) és Roth Oli40 hangfalból (65e) álló rendszer tápellátásába
30e értékű tápkábel,
20e értékű "szűrő" és
10e értékű fali csatlakozó beillesztése?
Kérem osszátok meg véleményetek velem!
Köszönöm!

Nem tudom, hol lehet kapni azt a hangsugárzót 60e Ft-ért. Vagy ezt az árat nem párra, hanem darabra értette?
Mindenesetre, ha csak az árakat vesszük figyelembe, mármint a tápkábel, szűrő, csatlakozó árát, akkor azt mondom, hogy az erősítőhöz képest nem túlzás ennyit költeni a tápellátás javítására. Ha ellenben a hangsugárzót veszem figyelembe, akkor határozottan az. Azaz, nekem ebben a felállásban inkább a hangsugárzó tűnik a gyenge láncszemnek, és nem hiszem, hogy addig a valódi javulás mértéke értékelhető (ami nem jelenti azt, hogy nem érzékelhetünk így is javulást), amíg a lánc végén ezek a hangsugárzók vannak. Mindez természetesen szigorúan sz. v. sz.

.

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 101

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Üdv.!
A Tapasztaltabbak számára mennyire tűnik túlzásnak egy NAD 356 BEE DAC erősítőből (200e) és Roth Oli40 hangfalból (65e) álló rendszer tápellátásába
30e értékű tápkábel,
20e értékű "szűrő" és
Köszönöm!

Ha el tudod hozni foglaló ellenében, akkor meghallod, és el tudod dönteni magad is. Meghallgatás nélkül nem venném meg. 

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 451

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Üdv.!
30e értékű tápkábel,
20e értékű "szűrő" és
Köszönöm!
Újratervezés

Vendég

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hotaudio WOW DAC usb-s

Hallott már erről vki valamit?
Amit olvastam, linkeltek, vagy találtam az elég jónak mutatkozik... még talán DIY-hez is, bár arra még mindig nem veszem a bátorságot... elméleti tudás és eszközök híján.

Gyors válasz?
Ezért kérdezem: (ha ilyet nem illik belinkelni, kérem jelezzétek)

http://hardverapro.h...e/hsz_1-50.html

A bkercso fórumtárs által készített valamelyik DAC (azt hiszem, a kisDAC) kottára megegyezik ezzel, és majdnem féláron van, ráadásul tőle három napos visszavásárlási garanciával tudod megvenni, plusz van rajta még egy coax-csatlakozó is. Itt találod, keresd meg, olvass bele a témába a linkeken.

MMateV
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: MMateV »

Hotaudio WOW DAC usb-s

Hallott már erről vki valamit?
Amit olvastam, linkeltek, vagy találtam az elég jónak mutatkozik... még talán DIY-hez is, bár arra még mindig nem veszem a bátorságot... elméleti tudás és eszközök híján.

Gyors válasz?
Ezért kérdezem: (ha ilyet nem illik belinkelni, kérem jelezzétek)

http://hardverapro.hu/apro/hotaudio_wow ... _1-50.html

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Ok! Köszönöm!
A H/K meg is volna... csak... háát... Ahogyan azt az Erősítő javításnál is írtam, kicsit át.....k vele a fejem... Sebaj, már csak meg kell javíttatnom!

Nem emlékeztem erre a javításos kérdésedre. Ezeket a régebbi erősítőket meg lehet javítani, érdemes, ha van rá keret, a tápot kicsit feltupírozni.

MMateV
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kezdő hifi - tanács kéne

Keress hozzá H/K erősítőt, vagy Nad-ot, ezek biztosan passzolnak hozzá.

Ok! Köszönöm!
A H/K meg is volna... csak... háát... Ahogyan azt az Erősítő javításnál is írtam, kicsit át.....k vele a fejem... Sebaj, már csak meg kell javíttatnom!

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Pardon, hogy magammal beszélgetek, de ezek szerint már maga a kérdés sem jó?
Erősítőt vásárolnék. Hol kezdjem?

Keress hozzá H/K erősítőt, vagy Nad-ot, ezek biztosan passzolnak hozzá.

MMateV
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kezdő hifi - tanács kéne

Sziasztok!

Nemrég hozzám került Infinity Reference 61i hangfalakhoz milyen erősítőt volna érdemes beszerezni?
Pl. egy Jungson JA66-A (vagy C?) megfelelő lehetne? (gyébként mi a különbség a 66A, 66C és 66R-között???)

Üdv!

Pardon, hogy magammal beszélgetek, de ezek szerint már maga a kérdés sem jó?
Erősítőt vásárolnék. Hol kezdjem?

MMateV
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kezdő hifi - tanács kéne

Sziasztok!

Nemrég hozzám került Infinity Reference 61i hangfalakhoz milyen erősítőt volna érdemes beszerezni?
Pl. egy Jungson JA66-A (vagy C?) megfelelő lehetne? (gyébként mi a különbség a 66A, 66C és 66R-között???)

Üdv!

Linn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 66

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Linn »

Solidsteel asztal, Isotek GII Sigmas tápszűrő
Linn Sondek Lp12,Mose-Hercules, Ittok LVII, EMT HSD 006 MC hangszedő
Marantz SA-15S1
Unison Research Sinfonia+Simply Phono,
Chario Aviator Cielo
Kábelek: EMANATION PRO 600

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Egy komoly lejátszó és egy utána kötött komoly fejhallgató-erősítő kell ahhoz, hogy egy ilyen fülest ki tudjon használni az ember.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

Linn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 66

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Linn »

Sziasztok

Nemrég vettem egy AKG K701-es fejhallgatót. Jelen pillanatban úgy használom, hogy simán bedugom a lejátszóba ( legtöbbször a laptopba ) és kész. Nyilvána ezért kár volt venni egy ilyen drága készüléket mert a minőséget nem nagyon érzem. Hallotam hogy a lejátszó és a fejhallgató közé be kell tenni egy erősítőt, ezeken belül is a hangcsövesek a legjobbak. Semmit nem értek ehhez az egészhez ezért nagyon megköszönném ha valaki segítene, hogy milyen készüléket vegye és mire figyeljek oda.

Előre is köszönöm.

Ehhez nagyon sokat kell olvasni, a fórumot, meg a Hi-Fi újságokat, mert csak egy bizonyos tájékozottság után érdemes dönteni.
Solidsteel asztal, Isotek GII Sigmas tápszűrő
Linn Sondek Lp12,Mose-Hercules, Ittok LVII, EMT HSD 006 MC hangszedő
Marantz SA-15S1
Unison Research Sinfonia+Simply Phono,
Chario Aviator Cielo
Kábelek: EMANATION PRO 600

El hungaro
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: El hungaro »

Sziasztok

Nemrég vettem egy AKG K701-es fejhallgatót. Jelen pillanatban úgy használom, hogy simán bedugom a lejátszóba ( legtöbbször a laptopba ) és kész. Nyilvána ezért kár volt venni egy ilyen drága készüléket mert a minőséget nem nagyon érzem. Hallotam hogy a lejátszó és a fejhallgató közé be kell tenni egy erősítőt, ezeken belül is a hangcsövesek a legjobbak. Semmit nem értek ehhez az egészhez ezért nagyon megköszönném ha valaki segítene, hogy milyen készüléket vegye és mire figyeljek oda.

Előre is köszönöm.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3194

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: audioline »

Csak a saját fülre hallgatni...

.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6450

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Ha ez ilyen egyszerű, akkor nem

Köszi a segítséget!

Hála az égnek,ez a legegyszerűbb.Csak a saját fülre hallgatni- mégis mennyien nem fogadják meg és elindul a mások miatti kényszeres cserélgetés...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Szupernova

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Szupernova »

Ha most elégedett vagy a hanggal, akkor nem.

Ha ez ilyen egyszerű, akkor nem

Köszi a segítséget!

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 835

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Visszavittem a Jungsont. Most egy Cambridge Audio AR30 van itthon, ez nem zúg. Érdemes lenne még így tenni egy DAC-ot a tv és az erősítő közzé?

Ha most elégedett vagy a hanggal, akkor nem.

Szupernova

Kezdő hifi - tanács kéne

Én is próbáltam a tv jack kimenetét rákötni egy erősítő bemenetére, rca csatlakozóval, és nem zúgott tőle.
Ha zúg, akkor ott valamelyik csatlakozó vagy kábel lehet a hibás.

A Jungson CA párosításról inkább atc-t kérdezd.

Visszavittem a Jungsont. Most egy Cambridge Audio AR30 van itthon, ez nem zúg. Érdemes lenne még így tenni egy DAC-ot a tv és az erősítő közzé?

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 835

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Van egy Junson JA66C erősítőm. Ehhez szeretnék egy cambridge audio s30 hangfalat. Szerintetek illik a hangfal az erősítőhöz?
Tv-hez is hozzá kötöttem az erősítőt (egyenlőre 3,5 és 2 RCA végű kábellel), de zúg a hangfal bizonyos hangerő fölött. Ezt javítandó kellene valami olcsó(10-20e) jó DAC, ami ezt a problémát kiküszöböli, akkor a tv optikai kimeneten lenne és így csatlakozna az erősítőhöz. Nem lenne baj, ha usb is lenne a DAC-on, mert laptopról is szeretnék zenét hallgatni.Valami ötlet?

Én is próbáltam a tv jack kimenetét rákötni egy erősítő bemenetére, rca csatlakozóval, és nem zúgott tőle.
Ha zúg, akkor ott valamelyik csatlakozó vagy kábel lehet a hibás.

A Jungson CA párosításról inkább atc-t kérdezd.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Keress hozzájuk NAD, Vagy ROTEL erősítőt, a nagyobbak jobbak, szóval pénz kérdés. Ezek jól kezelik a nehezebben hajtható hangsugárzókat is, és a hangjuk is jó.

Köszönöm javaslatod!

Megnéztem a javasolt kínálatot és a NAD C 356BEE DAC tűnik legszimpatikusabbnak.
(http://nadelectronics.com/products/hifi ... -Amplifier)
A kérdés csak az, hogy a 80 Wattnyi erő mennyire lesz képes kihozni a maximumot a már említett Oli40 hangfalakból - ez az egyetlen, ami aggaszt.

Egy másik alternatívaként a Yamaha A-S700 jelű erősítőjét néztem (http://europe.yamaha.com/en/products/au ... mode=model), de a NAD a beépített DAC miatt szimpatikusabb lenne!

Mi a véleményetek a párosításokról?
Újratervezés

Szupernova

Kezdő hifi - tanács kéne

Van egy Junson JA66C erősítőm. Ehhez szeretnék egy cambridge audio s30 hangfalat. Szerintetek illik a hangfal az erősítőhöz?
Tv-hez is hozzá kötöttem az erősítőt (egyenlőre 3,5 és 2 RCA végű kábellel), de zúg a hangfal bizonyos hangerő fölött. Ezt javítandó kellene valami olcsó(10-20e) jó DAC, ami ezt a problémát kiküszöböli, akkor a tv optikai kimeneten lenne és így csatlakozna az erősítőhöz. Nem lenne baj, ha usb is lenne a DAC-on, mert laptopról is szeretnék zenét hallgatni.Valami ötlet?

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Amire juttotam:

A rendszer első eleme beszerzésre került: Roth Oli40 hangfalpár: http://www.rothaudio..._40_Maple.shtml

Nem biztos, hogy a legjobb választás volt, de már itt állnak a szobában, így nincs más hátra, mint előre! És ha már itt tartunk, némi útmutatást szeretnék kapni erősítő vs. hangfal témakörben, hiszen újabbnál újabb kutakodásaim a témában egyre nagyobb értetlenséghez vezetnek.
Néhány alapelv segítene az eligazodásban!

Előre is köszönöm!

Keress hozzájuk NAD, Vagy ROTEL erősítőt, a nagyobbak jobbak, szóval pénz kérdés. Ezek jól kezelik a nehezebben hajtható hangsugárzókat is, és a hangjuk is jó.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Indy »

Kíváncsi lennék a véleményetekre kinek van-e tapasztalata valamelyik modellel kapcsolatban, de természetesen más típusokra is szívesen fogadok tippeket!

Alkudj meg az itt hirdetett Revox A76-ra és élvezd a rádiózást. Amíg lehet. :-)
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

kasumi
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Azért majd tudósítasz, hogy mire jutottál? Nagyon kíváncsi vagyok.

Amire juttotam:

A rendszer első eleme beszerzésre került: Roth Oli40 hangfalpár: http://www.rothaudio.co.uk/docs/product ... aple.shtml

Nem biztos, hogy a legjobb választás volt, de már itt állnak a szobában, így nincs más hátra, mint előre! És ha már itt tartunk, némi útmutatást szeretnék kapni erősítő vs. hangfal témakörben, hiszen újabbnál újabb kutakodásaim a témában egyre nagyobb értetlenséghez vezetnek.
Néhány alapelv segítene az eligazodásban!

Előre is köszönöm!
Újratervezés

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”