Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Simán lehet kontakthiba az USB kábelnél. Próbálj ki egy másikat, hátha az segít, de az is lehet, hogy túlterhelődik az USB port. Mi van még a számítógépre dugva?
Az USB kábel egy vadi új Audioquest Forest.
Próbáltam már másik USB portba dugni, ott is ugyanez a helyzet.
A gépre csak egér van még dugva.
Friss win7 telepítés, még semmi más nincs telepítve.
A LatencyMon progi szerint semmi nem terheli a gépet.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok !
Egy probléma megoldásában szeretném a segítségeteket kérni.
PC-ről hallgatok zenét, a jel USB-n keresztül érkezik az MF M1 DAC-ba.
A gondom az, hogy teljesen rendszertelenül, de állandó jelleggel megszakad a hang.
Van, hogy 3 perc, de van, hogy csak 1 óra után.
Ilyenkor teljesen elnémul a Windows, a lejátszás megy, de hang nincs.
Hang csak akkor lesz, ha kihúzom az USB csatlakozót, majd visszadugom.
A neten úgy láttam, a Microsoft már foglalkozott a problémával, ki is adott
egy hotfixet (2529073). Nos ez fenn is van a gépemen, ám a hibajelenség mégis fennáll.
Win7 64 bit SP1-et használok.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Próbaképpen beszereztem pár 192/24es felvételt, és az a gondom lenne velük, hogy noha az erősítő jelzi hogy 192khz, de nincs hang. 96kval semmi gond nincs.
Azt megfigyeltem továbbá, hogy a "SPDIF pass trough device/advanced fül" vezérlőpultban beállított alapértelmezett formátum amit maximálisan hajlandó a kártya kiküldeni digitálisan. Amennyiben ez 96/24, úgy a felvétel meg is szólal, de ha 192/24re állítom hang már nincs
(Win7 SP1; foobar 2000 wasapi push; a többi az aláírásomban)
UI.: A vezérlőpult 192/24 teszthangja sem szólal meg
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Pc alapú audio lejátszás
PC esetében a hangminőségre milyen hatást gyakorolhatnak a különbőző paneltápok? Van értelme pld. Pico Psura vagy egyéb jobb minőségűre cserélni a házhoz adott 65-95wos tápokat vagy ennek itt nincs jelentősége?
Erre én is kiváncsi volnék, mit mondanak a hozzáértők.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Pc alapú audio lejátszás
A PC+USB-spdif konverteres megoldáshoz képes milyen? Ha esetleg azzal is össze tudtad hasonlítani.
A Dac usb bemenetes,így nem kellett konverter.
Pc alapú audio lejátszás
PC esetében a hangminőségre milyen hatást gyakorolhatnak a különbőző paneltápok? Van értelme pld. Pico Psura vagy egyéb jobb minőségűre cserélni a házhoz adott 65-95wos tápokat vagy ennek itt nincs jelentősége?
Pc alapú audio lejátszás
Igen,szépen néz ki főleg,hogy rég láttam már.
A pc+foobar-nál egy kicsit jobb,analógos és dinamikusabb hangzás,a mély hangok jobban követhetőek.
Az eredeti spdif kimenetéhez képest viszont óriási a javulás.
A PC+USB-spdif konverteres megoldáshoz képes milyen? Ha esetleg azzal is össze tudtad hasonlítani.
Pc alapú audio lejátszás
Nagy változások az OLIVE-nél!
http://www.olive.us/
Új modellek /4HD,5HD/ beépített erősítővel, HDD helyett akár SSD-vel.
Új DAC Burr-Brown PCM5122 és 42
Aurender - Marten Design
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Egy meg elvetemultebb gondolat,mezei opa helyere ezt!!!!!!!!
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Vajon ez hogyan szűr, ha a másik végébe nincs dugva semmi? Nem akkor szűrne rendesen, ha az alaplap és a kártya között lenne?
ugy hogy a szabad vegere kotod ra a kartyat egy plusz csatlakozoval
Pc alapú audio lejátszás
Vajon ez hogyan szűr, ha a másik végébe nincs dugva semmi? Nem akkor szűrne rendesen, ha az alaplap és a kártya között lenne?
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Van szuro kartya is pc be,egyik fele pci-e a masik pci.tetszes szerint lehet forgatni az alaplapba,attol fuggoen hogy melyiket szeretnenk hasznalni.
- Peger
- V.I.P.

- Értékelés: 133
Pc alapú audio lejátszás
Kisjano tartja itt a frontot . Én is belevágtam ebbe a számítógép alapú lejátszásba, még egy-két hét tapasztalat aztán leírom mi történt. Lehet tanulságos lesz másnak is...
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Na ez így nem igaz,16 biten képes csak játszani.
Ez megint nem igaz,Wasapival játszik akárhogy.lehet ujra kéne rakni az asiot.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
minden foobar paraméter maradt a régi.latency 1ms .semmilyen problémát nem tapasztaltam,dsd felvételeknél sem.
Na ez így nem igaz,16 biten képes csak játszani.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
ilyet én is kerestem anno a tuningolt HD2 -höz, de sehol se találtam el se adtam volna ...
Én is hirdetem(tem) a kártyát,de most csak hallgatom egyfolytában,nem tudom megunni.Előtte meg fél órát nem bírtam ki vele.
Pc alapú audio lejátszás
kép
ilyet én is kerestem anno a tuningolt HD2 -höz, de sehol se találtam el se adtam volna ...
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
minden foobar paraméter maradt a régi.latency 1ms .semmilyen problémát nem tapasztaltam,dsd felvételeknél sem.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Szia!
Tudnál erről a megoldásról írni néhány gondolatot?
Mint, hogy az aksi és a kártya között mi az az izé?
Mennyibe kerül? ... És ha valahol van róla leírás / teszt akkor tudnál küldeni linket?
linket tesztet sajnos nem tudok,saját agyszüleményem illetve ráakadtam erre az átalakítóra.Most már valóban ráfoghatjuk a kártyára hogy audiophile.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
a dolog lényege hogy a kártya nem az alaplapi szennyezett áramot kapja hanem akkuról tápláljuk mind az erősítő,mind az összes áramkörét.az így kapott hang egyszerűen szuper.kell hozzá egy pci e-pci átalakító szett.A gépbe van egy kis pci e kártya,aminek usb csatlakozója van.a másik fele amibe a kártya megy a gépen kívül az tartalmaz egy usb foglalatot,pci foglalatot,valamint a feszültségnek egy szabványos slot ot ,amire kerül a 12volt és az 5 volt.Az usb kábelnek nem kell drágának lennie,legalább is a sima mezei kábellel is mesésen szól.Az átalakító szett 6-7 ezer forint volt.Egy pár forintos konverter csinál a 12 voltból 5 öt.így elég 1 akku is.Következő lépés lesz az erősítő részét is akkuról táplálni.De mivel én csak a koax kimenetét használom,nekem nem fontos.Röviden ennyi.Ajánlom mindenkinek aki ki akar hozni sokkal jobb hangot a kártyából.Tud ez többet is,csak hát a számítógép tápja hazavágja a hangot mind a digit,mind az analóg részén.
Pc alapú audio lejátszás
gyors tuning,és máris klasszisokkal jobb a digit jel.Valószínű akik tesztelték az st-t így nem próbálták.pedig érdemes!!!!
Szia!
Tudnál erről a megoldásról írni néhány gondolatot?
Mint, hogy az aksi és a kártya között mi az az izé?
Mennyibe kerül? ... És ha valahol van róla leírás / teszt akkor tudnál küldeni linket?