Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Cd játszók
Sziasztok!
Véleményeteket, tapasztalatotokat kérném régebbi Sony és Philips alapú CD játszókkal kapcsolatban.
Tervezek egy B rendszert összeállítani a kis szobába és keresek viszonylag olcsón (max.30e) elfogadható pörgetőt.
Talán egy "jó" futómű egy olcsó Hivox dac-al? Mostanában hirdetnek jó áron régebbi darabokat...
Igényem: inkább nyugodtabb, analógosabb hangkarakter, de még is dinamikus megszólalással. (Talán sokat akarok kevés pénzért?)
Bár tudom, hogy nem csak a mechanikán és beépített Dac-on múlik a hang, hanem pl. a táp és a "körítés" is fontos, de azért mondjátok el kérlek mennyiben más a hangjuk a Sony alapú KSS...lejátszók, és a Philips alapú CDM4/9/12 - TDA1541-től felfele Dac-u masináknak. (Ez utóbbinál érdekelne a 1541/1543/1547-el szerelt készülékek hangzásiránya.)
Tudom ezen a téren sok minden relatív, de ha sokan mondanak egyfélét, abban azért lehet valami...
Óceán mélységű tisztelettel és köszönettel!
Cd játszók
Sziasztok!
Valaki cserélt már PEA1285 olvasó fejet PEA1179-re ? Elvileg cserélhető oda-vissza.
http://alltronic.biz/index.php?main_pag ... ts_id=7634
Cd játszók
Hali!
Egy cd lejátszónál a fronton lévő 6,3-as jack kimenet, meg a hátsó rca jelszintje megegyezik-e?
Kösz a választ!
Nem kellene, több okból sem. Egy erősítő bemeneti impedanciája több nagyságrenddel nagyobb, mint egy fejhallgató impedanciája, másrészt az erősítők bemenete nem teljesítmény illesztésű, mint egy fejhallgató kimenet. Tehát a fejhallgató kimenet előtt egy egyszerű fejhallgató erősítő áramkör van, míg az rca kimenetet előtt egy (készüléktől függő megoldású) egyszerűbb, vagy bonyolultabb vonali erősítő.
zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA
Cd játszók
Volt már itt valakinek Denon DCM-500 ae -je? Érezhetően rosszabb a hangja mint egy DCD-510 ae -jé? Mennyire illeszkedne egy HK-3490-hez? Érdemesebb inkább az erősítőben levő DAC-ot használni?
Cd játszók
Hali!
Egy cd lejátszónál a fronton lévő 6,3-as jack kimenet, meg a hátsó rca jelszintje megegyezik-e?
Kösz a választ!
Cd játszók
Nem nem....a mikrokapcs. lesz az.....köszi srácok!!
Cd játszók
Igen azzal a kapcsolóval is szemeztem amikor szétszedtem...ez feltételen szervízigényes?Pákám van
Egyetértek 'tollact' Fórumtárssal. (A belső mikrokapcsolóval van gond.)
A megjavításáig pedig, amikor a tálca kiér, annak finom megérintésével általában kinn marad a tálca és be helyezhető a lemez a szokásos módon! A tálcanyitó gombbal pedig 'becsuk', és indulhat a zenélés!
.
Cd játszók
Igen azzal a kapcsolóval is szemeztem amikor szétszedtem...ez feltételen szervízigényes?Pákám van
Cd játszók
Köszi!És azon tálcanyitó gomb van -e??Nekem amiatt kell mert kivan a gombja szegénynek ,miután eléri a kinti véghelyzetét azonnal csukja is.Nehéz beledobni így a CD-t
Az nem a nyitógomb problémája, hanem azé a mikrokapcsolóé, amelyik a motort a nyitás-csukásnál kapcsolgatja. Ha kicserélteted a mikrokapcsolót akkor újra rendesen fog mőködni, legalább is az én tapasztalatom szerint.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Cd játszók
Köszi!És azon tálcanyitó gomb van -e??Nekem amiatt kell mert kivan a gombja szegénynek ,miután eléri a kinti véghelyzetét azonnal csukja is.Nehéz beledobni így a CD-t
Cd játszók
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy gyári táv-ján kívül mivel irányítható még a Sony CDP-590?Vmi jól bevált univerzálisat tud ajánlani vki?
Pl a gombjaival de szerintem bármelyik univ. rimóter "viszi" .Én kétféle SAL-t (1000/db) meg a Lidliset próbáltam, teljes sikerrel. A Lidlis olyan mint Balogtibi
A jó Hi-Fi...az varázslat.
Cd játszók
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy gyári táv-ján kívül mivel irányítható még a Sony CDP-590?Vmi jól bevált univerzálisat tud ajánlani vki?
Cd játszók
Sziasztok!
Találtam egy érdekes hirdetést, a Vaterán, érdemes megnézni, egész pontosan, elolvasni. Lehet, hogy tudatlan vagyok, de nem értem, hogy hogyan lehet egy CD-lejátszót, a felvett teljesítménye alapján, bármiféle kategóriába sorolni?
http://elektronika.v...1672602326.html
Eléggé vicces.
A helyesírása se gyenge a zembernek, de ez viszi a pálmát: "Vatt szám alapján" LOL
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
Cd játszók
Sziasztok!
Találtam egy érdekes hirdetést, a Vaterán, érdemes megnézni, egész pontosan, elolvasni. Lehet, hogy tudatlan vagyok, de nem értem, hogy hogyan lehet egy CD-lejátszót, a felvett teljesítménye alapján, bármiféle kategóriába sorolni?
Ha több áram kell neki, bitosan naon jó!!! Ezek alapján az Én gépen proffesszionális, annak 30W az áramfelvétele!
Szórakoztató hely a Vakera!
.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6215
Cd játszók
Sziasztok!
Katasztrófa.Szerintem hozzáértőnek szeretne tűnni a zember...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Cd játszók
Sziasztok!
Pont úgy mint a mosógépeket A, B, C kategória, biztos látta, hogy a Teszkóban így csinálják .
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Cd játszók
Sziasztok!
http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_aszt ... 02326.html
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Cd játszók
Próbáltam a neten utána nézni ennek a lejátszónak,de ilyen "b" indexűt nem találtam. Mit jelent ez a simához és az "E"-hez képest?
B talán black...
Cd játszók
Próbáltam a neten utána nézni ennek a lejátszónak,de ilyen "b" indexűt nem találtam. Mit jelent ez a simához és az "E"-hez képest?
Megnéztem újra és rossz típusszámot írtam.A SP-BD308B -ről lenne szó.
Cd játszók
Szerintem nem fogsz különbséget hallani...
Cd játszók
Sziasztok!
Egy H/K3490 , Heco Victa 501 rendszerben az Onkyo SP-BD 809B lejátszó mennyire állná meg a helyét? Érdemesebb inkább egy H/K HD980-ast beszerezni? Az Onkyo többféleképpen felhasználható, de hangban megközelíti a sima cd lejátszót ebben a rendszerben?
Szerintem nem fogsz különbséget hallani...
Cd játszók
Sziasztok!
Egy H/K3490 , Heco Victa 501 rendszerben az Onkyo SP-BD 809B lejátszó mennyire állná meg a helyét? Érdemesebb inkább egy H/K HD980-ast beszerezni? Az Onkyo többféleképpen felhasználható, de hangban megközelíti a sima cd lejátszót ebben a rendszerben?
Cd játszók
Sziasztok!
Szert tettem egy Marantz CD-73-as ékszerre... Karcmentes, szép. Az esetek felében nehezen olvas be, szóval be kellene "lőni".
Tud esetleg valaki Szombathelytől nem túl távol valami szakit, aki kompetens lenne a beállításában?
üdv!
Cd játszók
KERDES Marantz CD67 SE kapcsan: olvassa a CD-RW-ket ? (biztos info kellene)
mennyi lehet a realis mai piaci ara ? köszi.
Azt én is csak megerősíteni tudom, hogy az írott lemezeket is lejátssza, de rw-vel én sem próbáltam.
Szvsz 20e vagy valamivel felette lehet most az ára, tőlem drágábban vitték el néhány hónapja, de a vakerán.
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Cd játszók
KERDES Marantz CD67 SE kapcsan: olvassa a CD-RW-ket ? (biztos info kellene)
mennyi lehet a realis mai piaci ara ? köszi.
A mai használt piaci árát nem tudom, CD-R-t biztos olvassa, CD-RW-t nem tudom, soha nem próbáltam. 1997-ben 70 000-ért vettem újonan, próbálj meg ebből kiindulni.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound