Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 533
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
A következő képet látva meg egyenesen érthető is, mivel "emberünknél" egyéb problémák is elvannak követve..
Dobozok "mennek" a szekrényhez
- murasake
- Fórumlakó

- Értékelés: 275
Sztereó erősitők
A következő képet látva meg egyenesen érthető is, mivel "emberünknél" egyéb problémák is elvannak követve..
Igen ez az, innen vettem én is a képet.
Akkor, így már érthető, ne'?
cd: Vincent TAC C60, előfok: Electrocompaniet EC4.8mkII, végfokok: Electrocompaniet AW180, hangfal: Avalon Indra, tápkábelek: Nordost Odin clone, XLR és LS: Straight Wire Crescendo
- murasake
- Fórumlakó

Sztereó erősitők
"Jó nagy marha ha így használja... "
Ja-ja...
cd: Vincent TAC C60, előfok: Electrocompaniet EC4.8mkII, végfokok: Electrocompaniet AW180, hangfal: Avalon Indra, tápkábelek: Nordost Odin clone, XLR és LS: Straight Wire Crescendo
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2168
Sztereó erősitők
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- murasake
- Fórumlakó

Sztereó erősitők
Hiszek Neked!
Jó nagy marha ha így használja...
No, akkor ez jól ki van vesézve.
jóccákát
- murasake
- Fórumlakó

Sztereó erősitők
"(legfeljebb a jelölt lett a negatív)"
Na, ezt még eddig nem is vettem észre... :)
- Voyager
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Talán számodra az lehet a félrevezető, hogy a terminálok nemcsak balról hanem jobbról is megvannak "hasítva" (tudom, mert nekem is van ilyen receivereem). Ha a drót irányát nézed, tisztán látszik, hogy a két középső párosba van becsatlakoztatva...
Hiszek Neked!
Jó nagy marha ha így használja...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- murasake
- Fórumlakó

Sztereó erősitők
A nyilak mutatják a terminálok pozicióját.
Talán számodra az lehet a félrevezető, hogy a terminálok nemcsak balról hanem jobbról is megvannak "hasítva" (tudom, mert nekem is van ilyen receivereem). Ha a drót irányát nézed, tisztán látszik, hogy a két középső párosba van becsatlakoztatva...
- Voyager
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Már bocsánat kedves fórumtárs, de ez nem politika, hogy ha akrom kicsit így, ha akarom kicsit úgy...
Itt az van, hogy a B- nek az L-jére és az A-nak a R-re van a drót kötve. Nem is gondoltam volna, hogy ez másnak (kivéve azt aki bekötötte) nem ugyanúgy egyértelmű.
De nem úgy van! Minkettő az A hangsugázó kimenetre van kötve. Nézd meg jobban!
Látható, hogy hol mennek be a kábelek a szorító alá.
(egyébként meg nem is fontos)
- murasake
- Fórumlakó

Sztereó erősitők
Már bocsánat kedves fórumtárs, de ez nem politika, hogy ha akrom kicsit így, ha akarom kicsit úgy...
Itt az van, hogy a B- nek az L-jére és az A-nak a R-re van a drót kötve. Nem is gondoltam volna, hogy ez másnak (kivéve azt aki bekötötte) nem ugyanúgy egyértelmű.
- Voyager
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Keresgélés közben találtam ezt a képet, egy Denon DRA500 receiver-ről.
Nem semmi a bekötése!!!
- Voyager
- V.I.P.

Sztereó erősitők
a marantz 5006 HM erősítő igen előfokként szolgál, de csak a front hangfalakhoz a center és a hátsók a marantzba vannak kötve
Ezt a mondatot sajnos nem értem. (no, mindegy)
Ha előerősítőként szólgál a Marantz, akkor minek van rákötve hangsugárzó?
-
Vendég
Sztereó erősitők
Üdv a fórumon!
Laci!
Ha jól vettem ki a szavaidból, akkor a Marantz előfokként szolgál. Igaz?
Mindkét erősítő integlált?
Szia,
a marantz 5006 HM erősítő igen előfokként szolgál, de csak a front hangfalakhoz a center és a hátsók a marantzba vannak kötve
a nad c325 bee integrált erősítő
üdv
Laci
- Voyager
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Sziasztok.
........
köszi a válaszokat üdv
Laci
Üdv a fórumon!
Laci!
Ha jól vettem ki a szavaidból, akkor a Marantz előfokként szolgál. Igaz?
Mindkét erősítő integlált?
- Voyager
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Nem semmi a bekötése!!!
Semmi gond a bekötéssel.
Ha jobban megnézed a szorítós aljzatot akkor látod, hogy jól van bekötve. (legfeljebb a jelölt lett a negatív)
-
Vendég
Sztereó erősitők
Sziasztok.
Ma egy fórumtárssal hallgatóztunk egy picit. Nekem van egy marantz 5006 erősítőm amire a nadc325 végfokként van bekötve a main in bementen.
Mivel még külön dacot soha nem hallottam ezért a fórumtárs elhozta a heed dactilus-át egy teszt erejéig, amit egy laptopra kötöttünk.
Mivel még nem volt alkalmam meghallgatni a nadot önmagában -csak a maranztra kötve hallgattam pendriveról zenét- ezért nagy volt a meglepetés...nem gondoltam volna, hogy ennyit jelent egy stereo erősítő egy jó daccal...viszont van pár kérdés ami felmerült bennem(a frontok a nadra vannak bekötve):
-ha a NADon a main in nincs a pre out-tal összekötve akkor hiába kötöm rá a blurayt a nadra RCA-n keresztül nem szólal meg
-ha a NADon összekötöm a main in-t a preout-tal akkor a nad nem fog végfokként működni és pl a marantzot a cd bemenetre kell kötnöm?
-mi az optimális megoldás, hogy az ide-oda kötözgetést megússzam?
-mivel már látom, hogy egy dac mit jelent érdekelne a véleményetek, hogy ha egy Samsung led tv optikai kimenetére kötném a dacot és úgy rá a nadra akkor az jobban/rosszabbul szólna a számítógépes forrásnál?
-ha egy mélyládát szeretnék rca-n rákötni a nadra, azt hova kellene kötnöm(pre-out) (de ha a pre-out nincs a main innel összekötve akkor nem szólt....)?
köszi a válaszokat üdv
Laci
- rozoga62
- Fórumlakó

- Értékelés: 95
Sztereó erősitők
Nem.
- murasake
- Fórumlakó

Sztereó erősitők
Nem semmi a bekötése!!!
Sztereó erősitők
A két sztereó erősítő között "nagyrészt" csak az a különbség, hogy az egyik tuneres, a másik meg nem?
HK 980
HK 3490
Köszi
Sztereó erősitők
2 regebbi rotel erösitö rotel oldalarol valo manualjabol masoltam össze a kepet
meg ha a hangzasban nem is lenne hallhato, erdekel: vajon hogy sikerült ennyivel kisebb torzitast elerni ? javult (e teren) a kapcsolas ? esetleg maskepp mertek ?
..1994 es nemet hifis ujsag meresei szerint egyebkent 935BX damping faktora sokkal nagyobb
Sztereó erősitők
Tegnap az egyik nagynevű kiállító pont egy ilyen unalmas, borzasztó zenével üldözött ki a terméből.
Visszamentem később, megint valami hasonló egyhangszeres unalom prüntyögött a sokmilliós cuccain.
Nehéz volt elérni, hogy valami emészthetőbb zenét tegyenek be. Nekünk kérésre japán ütősök helyett simán betették a Pink Floydot, azért azzal már könnyebben meg lehet ítélni a hallottakat.
Én inkább azt vettem észre, hogy akik csak egyes komponenseket mutattak be azok nem mindig adtak a lánc többi elemére.
zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA
- rozoga62
- Fórumlakó

- Értékelés: 95
Sztereó erősitők
Sziasztok fórumtársak!
Egy NAD C325 és Dali Concept 6 párosítással zenélgetek, de hetente max 1x filmet is nézek projetorral, ilyenkor is a NAD-Dali szól. Furdal a kíváncsiság különösen filmeknél, hogy rá lehet-e kötni az erősítőre mélynyomót?
Sajnos sub témában semennyire sem vagyok otthon. Gondolom aktív kellene... Beállítható úgy, hogy szépen együtt dolgozzon a Dalikkal, illetve filmek alatt is "szóljon" ? Szólna úgy, mintha egy kimondottan HM erősítőre kötném? Egyáltalán megoldható, vagy nincs értelme?
És ha igen, akkor mit ajánlanátok ésszerű kereteken belül (persze kinek mi az ésszerű keret)
Rá lehet kötni aktív mélynyomót Y-szubkábellel a pre-out kimenetre... Persze hogy van értelme, és szól úgy, mint egy hm erősítővel (2.1).
Sztereó erősitők
Sziasztok fórumtársak!
Egy NAD C325 és Dali Concept 6 párosítással zenélgetek, de hetente max 1x filmet is nézek projetorral, ilyenkor is a NAD-Dali szól. Furdal a kíváncsiság különösen filmeknél, hogy rá lehet-e kötni az erősítőre mélynyomót?
Sajnos sub témában semennyire sem vagyok otthon. Gondolom aktív kellene... Beállítható úgy, hogy szépen együtt dolgozzon a Dalikkal, illetve filmek alatt is "szóljon" ? Szólna úgy, mintha egy kimondottan HM erősítőre kötném? Egyáltalán megoldható, vagy nincs értelme?
És ha igen, akkor mit ajánlanátok ésszerű kereteken belül (persze kinek mi az ésszerű keret)
Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel
Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400
Sztereó erősitők
......
mindenfele zenere, talan csak jazz ill. "hifi bemutato" zenehez (1-2 hangszer prüntyög + 1 enekhang) nem, .....
Tegnap az egyik nagynevű kiállító pont egy ilyen unalmas, borzasztó zenével üldözött ki a terméből.
Visszamentem később, megint valami hasonló egyhangszeres unalom prüntyögött a sokmilliós cuccain.
Sztereó erősitők
kivancsisag miatt erösitö ajanlas erdekelne a lentiekhez. Termeszetesen ha nagyon tetszene, szamomra hallhatoan sokkal jobb lenne, akkor megvennem (max. 300.000 Ft-ig, de ehhez tenyleg szamomra sokat kell hangzasban tudnia, realisabb a 100.000 Ft taja).
egyszerü kiprobalasi lehetöseg Szentendren (nem akarok / tudok messzebb [mondjuk csak max. 15 km-ig] menni érte; letétet termeszetesen hagyok)
Swans M1S-hez es/vagy Dyno A52-höz
kicsi szobaba (2.9 x 3.9 m) altalaban alacsony hangeröhöz (ez alapjan nem kellene nagy teljesitmeny, tapasztalatom is ez; ugyanakkor olvastam mar többször, hogy kis teljesitmenyigeny eseten is van hatasa a nagy teljesitmenyü erösitönek, es nem is csak a csucsokhoz)
mindenfele zenere, talan csak jazz ill. "hifi bemutato" zenehez (1-2 hangszer prüntyög + 1 enekhang) nem, hanem klasszikus nagyzenekartol Kari Bremnes, Peter Gabriel, Pink Floyd stb.-n at Judas Priestig
eleg a vonalszintü bemenet, optimalisan legalabb 5, de hangzas a fontos, igen jo hang eseten 2 bemenettel is megvagyok (es atdugdosok)
szamomra fontos a hangerö finom allithatosaga es kis hangerön is a csatornabalance
taviranyithatosag nem abszolut feltetel, de elöny (eleg csak a hangeröre vonatkozoan)
kb. 16 eve van Dunaudio Evergreen A30-am, a fentiekhez most is ezt hasznalom, ehhez mérem a szamomra hallhato valtozast (masik szobaban CA 540A v2-m van). az alahuzottat azert emelem ki, hogy megelözzem a: "ó, ehhez kepest könnyü jobbat talalni" hozzaszolast
az erösitö keres rovatba is bemasoltam ezt
Olyat, ami mindenben jobb nála, nehezen találsz 100 körül. A Hivox nagyobb erősítője, a Castor jobb nála, azt 300 körüli bolti árú erősítők tudják csak mindenben felülmúlni.
Nekem volt Castor is, és A30 -is.
Hallható különbséget sok erősítő ad, kérdés, az tetszik-e neked.
Amikor továbbléptem a Hivox erősítőről, akkor esel-t vettem.