Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Sziasztok!!

Szégyenkezve(de inkább,mint valami hülyeséget csináljak) kérdezem. A cd játszó IEC ajzata mire szolgál? Jól sejtem,hogy vég fokra lehet vele csatlakozni,és így nem kell elő fok?

Milyen IEC aljzat az? Ha jól gondolom amit látsz a CD hátulján azon keresztül a CD-t lehet bekapcsolni az erősítőn át (hálózati táp). Ha az erősítőt bekapcsolod, akkor a többi így összekapcsolt készülék is bekapcsol. Sohasem használtam. Dobj egy képet a "lukról" hogy biztosak lehessünk benne.

zebo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 198

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: zebo »

Sziasztok!!

Szégyenkezve(de inkább,mint valami hülyeséget csináljak) kérdezem. A cd játszó IEC ajzata mire szolgál? Jól sejtem,hogy vég fokra lehet vele csatlakozni,és így nem kell elő fok?
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6206

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Az sem biztos,hogy a cd játékosban kell keresni a dinamikahiány okozóját...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: audioline »

A rendszer még félkész...

A helyedben nem kapkodnám el a dolgot. Ha már minden a helyére került, a hangsugárzók is be lettel lőve a legoptimálisabb helyre, a kábelek kicsit bejáródnak stb...ha ezek után nem leszel elégedett, vagy konkréta(bba)n megfogalmazódik majd benned a hiányérzet, szvsz tedd majd fel újra a kérdést... Az is lehet, hogy egy jó Dac, vagy egy ügyes (pl. Hivox) tuning is lendíthet a dolgon. Nem biztos, hogy el kell ehhez költened 100e forintot.

Egyenlőre úgy érzem a szerencsejátékhoz lenne hasonló bármi konkrétat ajánlanom.

Sok szerencsét!
.

Pali82
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 59

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Pali82 »

Szia Pali!

A jelenlegihez képest mi a vágyad, miben legyen jobb, felbontás? nyugalom? dinamika? ........? Tudom, nehéz kérdés (mint látatlanba tanácsot adni )

Hát kezdő vagyok ezen a téren illetve azt hallom ha tetszik vagy hogy milyen a jó és rossz, de nehezen tudom elmagyarázni :-) viszont szerintem ha dinamikusabb lenne az tetszene.A rendszer még félkész a Sonido-k még egyenlőre csak egy panelban muzsikálnak Free Air-ban mert a doboz készülőben, a csőves erősítőm pedig 1-2 múlva lesz készen.Eddig egy Marantz PM53-al használtam és az említett Sony lejátszóval illetve Nordost és Tchernov kábeleim vannak.Ebben a formában tetszett szerintem elég jó térrel rendelkezik amennyire megtudtam ítélni nagyon kellemes egyik hangból sincs bántóan sok szóval nagyon kellemes.Próbálok apránként fejleszteni és hát gondolom azért ez a tipusu Sony lejátszó nem egy csúcs készülék ezért próbálom feltérképezni a dolgokat ha oda kerül a sor milyen lejátszó irányába lépjek tovább.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Sziasztok urak!

Tanácsot szeretnék kérni.Adott a következő rendszer Sonido SFR175 tölcséres dobozban, DIY csöves erősítő és jelenleg egy SONY CDP-XE700 cd lejátszó.Viszont ezt a cd játékost lehetséges, lecserélném a közeljövőben és az lenne a kérdésem milyen tipusu cd játékost javasolnátok az említett rendszerben.Esetleg ha lehet valamit tuningolni javítani ezen a CDP-XE700-on az is érdekelne.Ha cserélném akkor max 100ezer ft-ig mennék el és igazából valami jó kis békebeli darab érdekelne (fontos hogy távvezérlős legyen)

Üdv.

Pali

Szia Pali!

A jelenlegihez képest mi a vágyad, miben legyen jobb, felbontás? nyugalom? dinamika? ........? Tudom, nehéz kérdés (mint látatlanba tanácsot adni )
.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Sziasztok urak!

Tanácsot szeretnék kérni.Adott a következő rendszer Sonido SFR175 tölcséres dobozban, DIY csöves erősítő és jelenleg egy SONY CDP-XE700 cd lejátszó.Viszont ezt a cd játékost lehetséges, lecserélném a közeljövőben és az lenne a kérdésem milyen tipusu cd játékost javasolnátok az említett rendszerben.Esetleg ha lehet valamit tuningolni javítani ezen a CDP-XE700-on az is érdekelne.Ha cserélném akkor max 100ezer ft-ig mennék el és igazából valami jó kis békebeli darab érdekelne (fontos hogy távvezérlős legyen)

Üdv.

Pali

Szia!

Ekkora keretből, sok modell közül válogathatsz, akár, márkán belül is. Amennyiben tetszik a Sony hangja, érdemes lenne kipróbálni egy régebbi csúcsmodellt, mondjuk az ES szériából, de a QS széria is ígéretes darabokat tartalmaz. Vannak köztük SACD-lejátszók is.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

Pali82
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 59

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Pali82 »

Sziasztok urak!

Üdv.

Pali

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1523

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

A Sony futóműves NAD CD-játékosok a felsorolt Philipseknek a nyomába sem érhetnek...

A Sony futóművekkel nincs baj, azok nagyon jók.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

...Gyári állapotban jó hangúak Pl: CD 160, 360, 670, vagy a nagyobbakból 880, 960. A Sonykat kerülném.
A Sony futóműves NAD CD-játékosok a felsorolt Philipseknek a nyomába sem érhetnek...
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

sound1
Isten Hozott! :)
Értékelés: 7

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: sound1 »

Urak! Köszönöm a javaslatokat!
Szívesen olvasok még észrevételeket másoktól is!

toti71
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: toti71 »

A TDA1541-es 16 bites DAC; a TDA1543-as és TDA1547-es 1 bites "bitstream" DAC, a 1547-es a DAC7 DAC. Hangban a multibites és az 1 bites egészen más, ez inkább ízlés kérdése, kinek melyik tettszik jobban. Mindkét hangzásnak megvan a maga tábora, de ezt neked kell eldönteni, ha tudsz kérj kölcsön meghallgatni lejátszókat.

Most nézem mit írtam,a TDA 1543-as is 16 bites.

zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA

toti71
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

...

mennyiben más a hangjuk a Sony alapú KSS...lejátszók, és a Philips alapú CDM4/9/12 - TDA1541-től felfele Dac-u masináknak. (Ez utóbbinál érdekelne a 1541/1543/1547-el szerelt készülékek hangzásiránya.)

Tudom ezen a téren sok minden relatív, de ha sokan mondanak egyfélét, abban azért lehet valami...

Óceán mélységű tisztelettel és köszönettel!

A TDA1541-es 16 bites DAC; a TDA1543-as és TDA1547-es 1 bites "bitstream" DAC, a 1547-es a DAC7 DAC. Hangban a multibites és az 1 bites egészen más, ez inkább ízlés kérdése, kinek melyik tettszik jobban. Mindkét hangzásnak megvan a maga tábora, de ezt neked kell eldönteni, ha tudsz kérj kölcsön meghallgatni lejátszókat.

zene:
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1523

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Sziasztok!

Véleményeteket, tapasztalatotokat kérném régebbi Sony és Philips alapú CD játszókkal kapcsolatban.
Tervezek egy B rendszert összeállítani a kis szobába és keresek viszonylag olcsón (max.30e) elfogadható pörgetőt.
Talán egy "jó" futómű egy olcsó Hivox dac-al? Mostanában hirdetnek jó áron régebbi darabokat...

Igényem: inkább nyugodtabb, analógosabb hangkarakter, de még is dinamikus megszólalással. (Talán sokat akarok kevés pénzért?)

Bár tudom, hogy nem csak a mechanikán és beépített Dac-on múlik a hang, hanem pl. a táp és a "körítés" is fontos, de azért mondjátok el kérlek mennyiben más a hangjuk a Sony alapú KSS...lejátszók, és a Philips alapú CDM4/9/12 - TDA1541-től felfele Dac-u masináknak. (Ez utóbbinál érdekelne a 1541/1543/1547-el szerelt készülékek hangzásiránya.)

Tudom ezen a téren sok minden relatív, de ha sokan mondanak egyfélét, abban azért lehet valami...

Nem nagy az igényed, ezek a paraméterek kis körültekintéssel fillérekért megkaphatóak, de leginkább a Philips alapú gépektől. Én a 1541-es konverterekkel szerelt masinákat ajánlom, de azokból sem mindet, mert tényleg nem csak a mechanikán és a dac-on múlik a dolog. Gyári állapotban jó hangúak Pl: CD 160, 360, 670, vagy a nagyobbakból 880, 960. A Sonykat kerülném.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6206

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Ebben az ársávban nyugodtan ajánlom a gianni fórumtárs által itt a fórumon árult Marantz CD72mk2se-t.CDM 4/19 TDA1547 (dac7).Tényleg jó hang az áráért (asszem most 35e-nél van az ára,de biztos meg tudtok rá egyezni)
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

sound1
Értékelés: 7

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: sound1 »

Sziasztok!

Véleményeteket, tapasztalatotokat kérném régebbi Sony és Philips alapú CD játszókkal kapcsolatban.
Tervezek egy B rendszert összeállítani a kis szobába és keresek viszonylag olcsón (max.30e) elfogadható pörgetőt.
Talán egy "jó" futómű egy olcsó Hivox dac-al? Mostanában hirdetnek jó áron régebbi darabokat...

Igényem: inkább nyugodtabb, analógosabb hangkarakter, de még is dinamikus megszólalással. (Talán sokat akarok kevés pénzért?)

Bár tudom, hogy nem csak a mechanikán és beépített Dac-on múlik a hang, hanem pl. a táp és a "körítés" is fontos, de azért mondjátok el kérlek mennyiben más a hangjuk a Sony alapú KSS...lejátszók, és a Philips alapú CDM4/9/12 - TDA1541-től felfele Dac-u masináknak. (Ez utóbbinál érdekelne a 1541/1543/1547-el szerelt készülékek hangzásiránya.)

judas545
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: judas545 »

Sziasztok!

Valaki cserélt már PEA1285 olvasó fejet PEA1179-re ? Elvileg cserélhető oda-vissza.

http://alltronic.biz/index.php?main_pag ... ts_id=7634

toti71
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Hali!
Egy cd lejátszónál a fronton lévő 6,3-as jack kimenet, meg a hátsó rca jelszintje megegyezik-e?
Kösz a választ!

Nem kellene, több okból sem. Egy erősítő bemeneti impedanciája több nagyságrenddel nagyobb, mint egy fejhallgató impedanciája, másrészt az erősítők bemenete nem teljesítmény illesztésű, mint egy fejhallgató kimenet. Tehát a fejhallgató kimenet előtt egy egyszerű fejhallgató erősítő áramkör van, míg az rca kimenetet előtt egy (készüléktől függő megoldású) egyszerűbb, vagy bonyolultabb vonali erősítő.

zene:

gyml
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: gyml »

Volt már itt valakinek Denon DCM-500 ae -je? Érezhetően rosszabb a hangja mint egy DCD-510 ae -jé? Mennyire illeszkedne egy HK-3490-hez? Érdemesebb inkább az erősítőben levő DAC-ot használni?

xzozox
Értékelés: 1

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: xzozox »

Hali!
Egy cd lejátszónál a fronton lévő 6,3-as jack kimenet, meg a hátsó rca jelszintje megegyezik-e?
Kösz a választ!

DeadTech

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: DeadTech »

Nem nem....a mikrokapcs. lesz az.....köszi srácok!!

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Igen azzal a kapcsolóval is szemeztem amikor szétszedtem...ez feltételen szervízigényes?Pákám van

Egyetértek 'tollact' Fórumtárssal. (A belső mikrokapcsolóval van gond.)
A megjavításáig pedig, amikor a tálca kiér, annak finom megérintésével általában kinn marad a tálca és be helyezhető a lemez a szokásos módon! A tálcanyitó gombbal pedig 'becsuk', és indulhat a zenélés!
.

DeadTech

Cd játszók

Igen azzal a kapcsolóval is szemeztem amikor szétszedtem...ez feltételen szervízigényes?Pákám van

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tollact »

Köszi!És azon tálcanyitó gomb van -e??Nekem amiatt kell mert kivan a gombja szegénynek ,miután eléri a kinti véghelyzetét azonnal csukja is.Nehéz beledobni így a CD-t

Az nem a nyitógomb problémája, hanem azé a mikrokapcsolóé, amelyik a motort a nyitás-csukásnál kapcsolgatja. Ha kicserélteted a mikrokapcsolót akkor újra rendesen fog mőködni, legalább is az én tapasztalatom szerint.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

DeadTech

Cd játszók

Köszi!És azon tálcanyitó gomb van -e??Nekem amiatt kell mert kivan a gombja szegénynek ,miután eléri a kinti véghelyzetét azonnal csukja is.Nehéz beledobni így a CD-t

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”