Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Nálam volt hasonló probléma, és egy más kiépítettségű windows segített az ügyön. (Emlékeim szerint most a legegyszerűbb Win7-et használom, amivel már nem jön elő ez a gond.)
Finesse !
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Pc alapú audio lejátszás
Próbáld meg a korábbi táppal, ha még megvan?!
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Pc alapú audio lejátszás
Próbáltam már forgatni ,átdugni , közös elosztóba dugni ,külön elosztóba...a dolog változatlan.Vagy valami nagyon makacs földhurok lehet. De földhuroknál szerintem csak sima folyamatos zúgás lenne.(?) Itt meg a számítógép hol elnémul (pár másodpercre) majd ha vadul számol, vagy a vinyó dolgozik ,egér mozog, akkor az sípolásban ,zúgásban,morogásban megjelenik az erősítőn...
Alaplapi hangkártyán meg mégjobban hallani.
De nem zárom ki ,hogy földhurok... csak még nem tudom ,hogy szüntessem meg.
Én teljesen és abszolút béna vagyok a számítógéphez (korában már terveztem is, hogy az önével megegyező E-MU kártyám beállításához öntől kérek segítséget privátban), ezért nézze el, ha valami nagyon nagy butaságot írnék, de nekem akkor csinált ilyen, az önéhez teljesen hasonló jelenséget a gépem, amikor az egyik RAM kártyával (vagy mi szösszel) lett valami gikszer.
.
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Pc alapú audio lejátszás
Nem földhurok, az folyamatos 50Hz körüli frekin búg.
Az egyik barátomnál már volt ilyen probléma, mindjárt felhívom, hogy hogyan oldotta meg.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Pc alapú audio lejátszás
A táp dugvilláját átcserélted már az elosztóban? Mert a táp azért elég márkás darab, valahol gond lehet a földeléssel, földhurok van valahol!
Próbáltam már forgatni ,átdugni , közös elosztóba dugni ,külön elosztóba...a dolog változatlan.Vagy valami nagyon makacs földhurok lehet. De földhuroknál szerintem csak sima folyamatos zúgás lenne.(?) Itt meg a számítógép hol elnémul (pár másodpercre) majd ha vadul számol, vagy a vinyó dolgozik ,egér mozog, akkor az sípolásban ,zúgásban,morogásban megjelenik az erősítőn...
Alaplapi hangkártyán meg mégjobban hallani.
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Pc alapú audio lejátszás
A tápegységgel lenne gond , vagy az alaplappal?
(alaplap: ASUS P8P67, Tápegység: Chieftech CFT-650-14CS(650W) )
A táp dugvilláját átcserélted már az elosztóban? Mert a táp azért elég márkás darab, valahol gond lehet a földeléssel, földhurok van valahol!
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Pc alapú audio lejátszás
Egy kis problémám akadt és ezért kérdezlek titeket ,hátha valakinek van egy jó ötlete.
Animációs munka miatt kénytelen voltam egy komolyabb gépet vásárolni és itt kezdődtek a problémák.
Az új gépembe került az E-MU1212 és annak a kimenete egy végfokra.(mint eddig is)
Csak most alapjáraton az erősítőről minden egér mozást, görgetést ,vinyó hangot, stb... lehet hallani.
Ez a régi gépen nem volt így . Ott minden csöndes volt.
A tápegységgel lenne gond , vagy az alaplappal?
(alaplap: ASUS P8P67, Tápegység: Chieftech CFT-650-14CS(650W) )
Vagy külső hangkártyában gondolkozzak és felejtsem el az E-MU-t?
Az eddigi Abit alaplapos ,NorthQ tápos ,AMD Athlon 64-es gépről nem szedte így össze a hangokat az E-MU.(bár ott nem volt a táp sem ilyen közel a PCI slothoz)
Lehet ,hogy próbából a tápot átcserélem...
Pc alapú audio lejátszás
Gratula használd sokat
Köszi,rajta vagyok.
- Peger
- V.I.P.
- Értékelés: 133
Pc alapú audio lejátszás
Igen,szépen néz ki főleg,hogy rég láttam már.
A pc+foobar-nál egy kicsit jobb,analógos és dinamikusabb hangzás,a mély hangok jobban követhetőek.
Az eredeti spdif kimenetéhez képest viszont óriási a javulás.
Gratula használd sokat
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee
Pc alapú audio lejátszás
szebben néz ki:) ? Vagy miben lett jobb?
Igen,szépen néz ki főleg,hogy rég láttam már.
A pc+foobar-nál egy kicsit jobb,analógos és dinamikusabb hangzás,a mély hangok jobban követhetőek.
Az eredeti spdif kimenetéhez képest viszont óriási a javulás.
- Peger
- V.I.P.
- Értékelés: 133
Pc alapú audio lejátszás
Elkészült a C-200, igen jó lett.
szebben néz ki:) ? Vagy miben lett jobb?
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee
Pc alapú audio lejátszás
mindenképpen meséld majd el a végeredményt
Elkészült a C-200, igen jó lett.
- seadog
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 49
Pc alapú audio lejátszás
Egy időben én is rágódtam ezen a problémán, annyiban más helyzetben, hogy én egy médialejátszót szerettem volna TV nélkül használni. Èn is nézegettem sokmindent, mire kiderült, hogy a médiabox egyszerre NEM küldi ki a jelet a kompozit és a HDMI kimeneten. Na ez megoldotta a problémát mert minden egyes váltásnál a menüben kellett volna átállítani, annyit nem ér az egész. Ezért inkább kikapcsolom a panelt miközben esetleg csak hangot tartalmazó fájlt játszok le. Ezt az én TV -men meg lehet tenni.
Ezen én is gondolkodtam, de mivel nem hallgatok végig 1-1 albumot, elég gyakran váltogatok, nem túl szerencsés a kapcsolgatás. Valószínű a telefonos/tabletes, avagy a laptopos megoldás marad, sajnos egyik sem olcsó....
Pc alapú audio lejátszás
Köszönöm a tanácsot, sajnos ez nem férne el sehogy sem
Egy időben én is rágódtam ezen a problémán, annyiban más helyzetben, hogy én egy médialejátszót szerettem volna TV nélkül használni. Èn is nézegettem sokmindent, mire kiderült, hogy a médiabox egyszerre NEM küldi ki a jelet a kompozit és a HDMI kimeneten. Na ez megoldotta a problémát mert minden egyes váltásnál a menüben kellett volna átállítani, annyit nem ér az egész. Ezért inkább kikapcsolom a panelt miközben esetleg csak hangot tartalmazó fájlt játszok le. Ezt az én TV -men meg lehet tenni.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- seadog
- Kezdő Fórumlakó
Pc alapú audio lejátszás
Használtan már szerintem elég olcsón kaphatsz régebbi, kis méretű 14"körüli monitorokat ha az nem túl nagy pl.: http://hardverapro.h...4_20/listaz.php Vagy régebbi autós megjelenítők, de emlékeim szerint azokon kompozit bemenet szokott csak lenni...
Köszönöm a tanácsot, sajnos ez nem férne el sehogy sem
Pc alapú audio lejátszás
Asztali HTPC-emhez szeretnék 2. megjelenítőt csatlakoztatni, hogy ne kelljen a zenehallgatáshoz a TV-t is bekapcsolni. Olyan 7-10" lenne megfelelő, de úgy nézem a bemenettel rendelkező dig.képkeretek drágák.... Laptopra váltani szintén nem szeretnék csak ez okból.
Mi lehet az olcsó és jó megoldás?
Használtan már szerintem elég olcsón kaphatsz régebbi, kis méretű 14"körüli monitorokat ha az nem túl nagy pl.: http://hardverapro.h...4_20/listaz.php Vagy régebbi autós megjelenítők, de emlékeim szerint azokon kompozit bemenet szokott csak lenni...
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro
- seadog
- Kezdő Fórumlakó
Pc alapú audio lejátszás
Esetleg egy telefon, vagy tablet PC, és onnan vezérelni pl.: a foobart?
A mini monitorok elég drágák sajna...
Köszi az ötletet, de lehetőség szerint jobban szeretném a hagyományos megoldást, no meg tablet PC-m sincs...
Pc alapú audio lejátszás
Esetleg egy telefon, vagy tablet PC, és onnan vezérelni pl.: a foobart?
A mini monitorok elég drágák sajna...
Asztali HTPC-emhez szeretnék 2. megjelenítőt csatlakoztatni, hogy ne kelljen a zenehallgatáshoz a TV-t is bekapcsolni. Olyan 7-10" lenne megfelelő, de úgy nézem a bemenettel rendelkező dig.képkeretek drágák.... Laptopra váltani szintén nem szeretnék csak ez okból.
Players: Allo UsBridge / Ifi Zen Stream
USB/Spdif: Human Audio Tabla
DACs: Metrum Octave / Chord 2qute
Amps: Crown PSA-2 / Pointe 672SE / tmp Ant / Feliks Elise mk2
Speakers: Vandersteen 2ci / JPW Sonata
Headphones: Hifiman Deva Pro / Amiron Home & T1 2nd / Sennheiser HD600 / Meze 99
USB/Spdif: Human Audio Tabla
DACs: Metrum Octave / Chord 2qute
Amps: Crown PSA-2 / Pointe 672SE / tmp Ant / Feliks Elise mk2
Speakers: Vandersteen 2ci / JPW Sonata
Headphones: Hifiman Deva Pro / Amiron Home & T1 2nd / Sennheiser HD600 / Meze 99
- seadog
- Kezdő Fórumlakó
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
...Köszönöm a válaszokat. A dac biztosan marad, a javaslatokat megfontolom...
Pc alapú audio lejátszás
Én is inkább eladnám a DAC-t és vennk egy "Kiskínai" becenéven futó USB-s DAC-t (Wolfson-os). 20-ba még a dobozolása is belefér.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Pc alapú audio lejátszás
Én is inkább eladnám a DAC-t és vennk egy "Kiskínai" becenéven futó USB-s DAC-t. 20-ba még a dobozolása is belefér.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- Indy
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Használt HiFace ára 25 eFt körül van, itt a fórumon is volt több eladó.
Ez már barátságosabb ár.
- O_S
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 160
Pc alapú audio lejátszás
Használt HiFace ára 25 eFt körül van, itt a fórumon is volt több eladó.
- Indy
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Ezt most melyikre írtad? Nomeg milyen DAC van 30-40e-ért?
...van egy CS8412+TDA1543 alapú egyszerű kis dac-om
Ehhez biztos nem vennék 30-40-ért átalakítót. Eladnám és vennék egy "kínai" USB-s dac-ot, egész jók vannak ennyiért.