Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- hubee
- V.I.P.

- Értékelés: 167
Pc alapú audio lejátszás
Ezt most melyikre írtad? Nomeg milyen DAC van 30-40e-ért?
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1694
Pc alapú audio lejátszás
A fórumon szoktak hírdetni használt HiFace USB/SPDIF átalakítót, az első verziót. Nekem volt ilyen, szerettem, azért adtam csak el, mert megjelent a HiFace2, ami azért jobb.
Annyiért már komplett DAC-ot is kapni, USB-vel.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- O_S
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 169
Pc alapú audio lejátszás
...van egy CS8412+TDA1543 alapú egyszerű kis dac-om, ami csak koaxon keresztül tud jelet fogadni. Tud valaki ajánlani olcsó/egyszerű megoldást, amellyel usb-n keresztül laptophoz tudnám csatlakoztatni?
Köszönöm.
Üdv.:Zoli
A fórumon szoktak hírdetni használt HiFace USB/SPDIF átalakítót, az első verziót. Nekem volt ilyen, szerettem, azért adtam csak el, mert megjelent a HiFace2, ami azért jobb.
Pc alapú audio lejátszás
...van egy CS8412+TDA1543 alapú egyszerű kis dac-om, ami csak koaxon keresztül tud jelet fogadni. Tud valaki ajánlani olcsó/egyszerű megoldást, amellyel usb-n keresztül laptophoz tudnám csatlakoztatni?
Köszönöm.
Üdv.:Zoli
Pc alapú audio lejátszás
mindenképpen meséld majd el a végeredményt
Ok!
Pc alapú audio lejátszás
Aurender - Marten Design
- Peger
- V.I.P.

- Értékelés: 133
Pc alapú audio lejátszás
Egy megfelelő appal szépen fel lehet éleszteni a SB Touch USB portját, így akár egy jobbféle USB/SPDIF átalakítóval lehet javítani a kimenő digit jelet. (jelen cikkben egy Hiface 2-t próbálnak)
forrás: http://www.digitalau...ueezebox-touch/
"installing triode’s Enhanced Digital Output (EDO) app on the Squeezebox Touch transforms its USB port into a digital output. As the Touch runs a version of Linux it is fully USB Audio Class 2.0 compliant. Once the EDO is installed, the MK2 Hiface behaves as a plug ‘n’ play device"
"Equipped with two oscillators for each sample-rate family – 44.1/88.2/176.4 and 48/96/192 – one might expect the Hiface to offer similar levels of bass definition and tonal saturation as the Audiophilleo. It moves things in a positive direction – wider soundstaging, less anemia - but no cigar. It’s definitely an improvement over the Touch’s S/PDIF output."
Holnap ki is próbálom
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee
- Peger
- V.I.P.

- Értékelés: 133
Pc alapú audio lejátszás
Köszi,de már lebeszéltem Szabó Zolival a beavatkozást.
mindenképpen meséld majd el a végeredményt
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee
- Házsé
- V.I.P.

- Értékelés: 84
Pc alapú audio lejátszás
http://ukdl.synology...88f5281-001.spk
nem éppen 7.5.5 csak 7.5.3
(Nekem 207+ van, ahhoz lehet ezt letölteni)
Köszi!
- hubee
- V.I.P.

- Értékelés: 167
Pc alapú audio lejátszás
Egy megfelelő appal szépen fel lehet éleszteni a SB Touch USB portját, így akár egy jobbféle USB/SPDIF átalakítóval lehet javítani a kimenő digit jelet. (jelen cikkben egy Hiface 2-t próbálnak)
forrás: http://www.digitalaudioreview.net/2012/ ... box-touch/
"installing triode’s Enhanced Digital Output (EDO) app on the Squeezebox Touch transforms its USB port into a digital output. As the Touch runs a version of Linux it is fully USB Audio Class 2.0 compliant. Once the EDO is installed, the MK2 Hiface behaves as a plug ‘n’ play device"
"Equipped with two oscillators for each sample-rate family – 44.1/88.2/176.4 and 48/96/192 – one might expect the Hiface to offer similar levels of bass definition and tonal saturation as the Audiophilleo. It moves things in a positive direction – wider soundstaging, less anemia - but no cigar. It’s definitely an improvement over the Touch’s S/PDIF output."
- fenyő
- V.I.P.

- Értékelés: 99
Pc alapú audio lejátszás
Régebbi verziók letöltését - konkrétan 7.5.5. - nem igazán találni ezen a lapon. Ha mégis, pontosan hol?
http://ukdl.synology...88f5281-001.spk
nem éppen 7.5.5 csak 7.5.3
(Nekem 207+ van, ahhoz lehet ezt letölteni)
Pc alapú audio lejátszás
http://www.synology....ad.php?lang=enu
itt fennt van a tiedhez letölthető változat
Régebbi verziók letöltését - konkrétan 7.5.5. - nem igazán találni ezen a lapon. Ha mégis, pontosan hol?
- fenyő
- V.I.P.

- Értékelés: 99
Pc alapú audio lejátszás
Nekem ezek .spk kiterjesztésű formában kellenének, mert a Synology NAS-omra csak így tudom feltelepíteni. Van erre valami megoldás?
http://www.synology.com/support/download.php?lang=enu
itt fennt van a tiedhez letölthető változat
- Házsé
- V.I.P.

- Értékelés: 84
Pc alapú audio lejátszás
Innét minden verziót.
Nekem ezek .spk kiterjesztésű formában kellenének, mert a Synology NAS-omra csak így tudom feltelepíteni. Van erre valami megoldás?
Pc alapú audio lejátszás
krahling Zoli Dune-nek csinált ilyet, gondolom a Popcornnak is lehet.
Köszi,de már lebeszéltem Szabó Zolival a beavatkozást.
- rudulf
- V.I.P.

- Értékelés: 51
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy Popcorn c-200 lejátszó koax kimenetét lehet-e tuningolni ?
Ha valakinek van tapasztalata vagy tud ilyen készülékről kérem ossza meg velem.
Gábor
krahling Zoli Dune-nek csinált ilyet, gondolom a Popcornnak is lehet.
ROKSANXerxes/ORIGINLiveSilver/ORTOFONHMC30,AUDIOMECAMephisto1/SONERAUDIONagyDAC,Előfok,Végfok,SL1Hangfal,DACKábel/SFElectaAmateur2/DEVIALETExpert250PRO,MELLORNStream/HIGHWIRE1100/HTMagicésMagicTweeter/HTMagic,AC10ésJPSDigitalAC/AUDIOQUESTDiamond,Vodka,Pearl
Pc alapú audio lejátszás
Ehhez kapcsolódik az én kérdésem is, valahol olvastam, hogy a PH C300-hoz lehet csatlakoztani a Halide Bridge usb spdif konvertert. Ez valóban így van, működik a Halide C300-al is?
A C-300-at nem ismerem ,viszont az én gondom megoldódni látszik,Fülelek jóvoltából.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy Popcorn c-200 lejátszó koax kimenetét lehet-e tuningolni ?
Ha valakinek van tapasztalata vagy tud ilyen készülékről kérem ossza meg velem.
Gábor
Ehhez kapcsolódik az én kérdésem is, valahol olvastam, hogy a PH C300-hoz lehet csatlakoztani a Halide Bridge usb spdif konvertert. Ez valóban így van, működik a Halide C300-al is?
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok.Van egy xonar essence st melynek koax jelét használom külső jobb minőségű dac al..A szekrényben pihen egy pci e - pci átalakító,melybe bele tudnám dugni a kártyát.a két véget usb kábel köti össze,csak adatot továbbít.Egy külön táppal,vagy akkuval tudnám táplálni a hangkártyát,ezzel megszüntetném teljesen a pc táppal való kapcsolatot.Kérdésem :érdemes ezzel bajlódni?
Pc alapú audio lejátszás
Elvileg az új android már tudja a digit jelet kiadni usb-n. Csak talán még drivert nem írtak rá, hogy felismerje az usb dac. Pedig én is erre várok...
Köszönöm, akkor türelmesen várakozom én is...
Pc alapú audio lejátszás
...jól sejtem, hogy androidos táblagépre nem lehet külső usb dac-ot kötni?
üdv.: Zoli
Elvileg az új android már tudja a digit jelet kiadni usb-n. Csak talán még drivert nem írtak rá, hogy felismerje az usb dac. Pedig én is erre várok...
Pc alapú audio lejátszás
...jól sejtem, hogy androidos táblagépre nem lehet külső usb dac-ot kötni?
üdv.: Zoli
Pc alapú audio lejátszás
androidosmobil-unified remote control wifialapú
Köszi a javaslatot.
Én pillanatnyilag is egy androidos távirányító programot használok, de evvel együtt is szükségét érzem egy statikus távirányítónak. Ennek az az oka, hogy amikor bejön a telefonon egy hívás, akkor nincs mód a mobilos távirányítóval a lejátszást leállítani, mivel a képernyőn ott virít a "vegyél fel" funkció. Az általam használt távirányító program egy lehetősége, hogy a bejövő hívás esetén a lejátszást leállítja. Ez tök jó, de ha a felvett beszélgetés közben beesik még egy hívásom, az avval jár, hogy a leállított lejátszás újra elindul, ami az éppen folytatott beszélgetésbe szépen beleüvölt, és a mobillal megállítani ekkor már végleg képtelenség. Ezért én ezt a praktikusnak látszó lehetőséget kikapcsoltam, és ezért keresek megfelelő minőségű külső távirányítót, amivel csak a lejátszás akarom vezérelni, a lejátszandó dolgok kiválasztását ezután is a mobil alkalmazással gondolom megoldani.
Pc alapú audio lejátszás
Köszönöm a gyors válaszokat! Úgy néz ki rájöttem, hogy a nagyfelbontású zenét simán meghallom, és szert tettem egy egészen remek játékosra is. Az interneten a DVD-Audio albumok 98% flacban van (nagy bánatomra és nem iso-ban, ahogy lennie kellene), így kénytelen vagyok visszaalakítani (hátha megúszom veszteség nélkül). Abban sem vagyok biztos, hogy a stúdió hangkártyám, bármennyire is tekinthető jónak jobb futómű lesz, mint a mindent játszó készülékem. Meglátjuk, minden esetre elgondolkodtató nagyon a nagyobb felbontású zene.
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM
Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM
Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.
Pc alapú audio lejátszás
androidosmobil-unified remote control wifialapú
Tudnátok PC-hez USB-s távirányítót ajánlani, ami akár foobar2000 programmal is együttműködik, mintha a számítógép egy CD lejátszó lenne?
Legfontosabb funkciók:
Play
Stop
Next track
Previous track
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent