Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Az a Dali váltó nem gagyi, nagyon is jó! Ne nyúlj hozzá szerintem!

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

ezt kifejtenéd?

Persze, bár szerintem érthető.

Amennyiben az említett CA 640-es sztereó erősítőd lenne, egy átlag Marantz vagy hasonló és mondjuk egy KEF IQ 70-es hangfalpárod, átlagos kábelekkel, az szerinted hozza azt ami a klasszikus zene, vagy akár normális Jazz hallgatásához kell? A kommersz zene OK, de komolyabb műfajok élvezetéhez komolyabb dolgok kellenek, vagy legalább gondosan összeválogatott komponensek.
Van, amikor ez nem pénz függő, de azért általánosságban igen.

Vendég

Az erősítőről ugyan az a véleményem. A fülem is rendben van, nem túl rég Te aggódtál a Dali dobozod keresztváltója és hangminősége miatt, én el tudom dönteni magam is , hogy mi szól jól, és mi nem, Te nem tudtad, akkor kinek van baj a fülével?
Feltehetően a bence0929 fülével sincs baj, a hozzászólásom arra irányult, hogy egy erősítő adatlapja nem sokat árul el arról , hogyan fog az adott erősítő viselkedni tetszőleges dobozokkal. A HM erősítők, zenén, nem érnek egy kosár káposztalepkét sem, és azt hiszem mozin sem. Vagy ott nem hangok- zenék vannak a lemezeken? Ami sztereóban vacak, az mozin is az, csak nem figyelsz eléggé, mert a kép eltereli a figyelmet.

Hűha!

A Dali doboz keresztváltójáról betettem egy képet.
A hangja az valami fantasztikus - mindig ezt mondtam. A lényeg az volt, hogy gagyi-e a váltó, vagy sem. Kinézetre az. A hangminősége olyan szempontból érdekelt a váltó kapcsán, hogy lehetne-e jobb egy jobb váltóval. Én koncepciónak gondoltam a Dali részéről, hogy ilyen. Ezt félreértetted.

Az adatlappal egyetértek.

A zene-mozi-HM erősítő-sztereó erősítő kérdés egy örök vitatéma. A fő gondolatmenettel egyetértek, a többivel részben. Rendszer függő és a teljes rendszert kell vizsgálni.
Ha esetleg eljönnél hozzám, akkor hallanál egy tűrhető sztereó hangot, amivel akár akusztikus zenét is kiválóan lehet hallgatni és hallanál egy jobb mozit, mint a moziban úgy, hogy a filmzene is libabőrt okozna.

De a sztereó is rendszerfüggő, hiszen klasszikus, vagy "nehezebb" zenét egy átlag sztereó rendszerrel nem lehet élvezni, a mozit pedig csak annyira, hogy jobb, mint a TV hangszórója.

Pityke78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Pityke78 »

Ha nem lennél olyan messze, szívesen elvinném hozzád a hangfalaimat egy tesztre.

Amióta hiányérzeted van, nem sikerült más hangfallal kipróbálni az erősítőt?

Sajnos nem sikerült, pedig igazán nyitott, érdeklődő típus vagyok.......

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

De nemrégen még nem ért egy hajítófát sem. Akkor viszont a Te füleddel baj lehet SZVSZ!

Az erősítőről ugyan az a véleményem. A fülem is rendben van, nem túl rég Te aggódtál a Dali dobozod keresztváltója és hangminősége miatt, én el tudom dönteni magam is , hogy mi szól jól, és mi nem, Te nem tudtad, akkor kinek van baj a fülével?
Feltehetően a bence0929 fülével sincs baj, a hozzászólásom arra irányult, hogy egy erősítő adatlapja nem sokat árul el arról , hogyan fog az adott erősítő viselkedni tetszőleges dobozokkal. A HM erősítők, zenén, nem érnek egy kosár káposztalepkét sem, és azt hiszem mozin sem. Vagy ott nem hangok- zenék vannak a lemezeken? Ami sztereóban vacak, az mozin is az, csak nem figyelsz eléggé, mert a kép eltereli a figyelmet.

Vendég

A félreértések elkerülése érdekében az erősítő valóban CA 640R házimozi erősítő.

Ha nem lennél olyan messze, szívesen elvinném hozzád a hangfalaimat egy tesztre.

Amióta hiányérzeted van, nem sikerült más hangfallal kipróbálni az erősítőt?

Vendég

Nincs a füleddel semmi baj...

De nemrégen még nem ért egy hajítófát sem. Akkor viszont a Te füleddel baj lehet SZVSZ!

Vendég

Relatíve "böhöm nagy", kellően "túl" is van méretezve, ugyanakkor 1400W leadására képes nem kapcsolóüzemű táp egy 15 kilós erősítőben => mese.

De nem képes 1400W leadására, hiszen írtam - 2X120 watt.

Pityke78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A félreértések elkerülése érdekében az erősítő valóban CA 640R házimozi erősítő.

Vendég

Neked is írom, a 640R az erősítő, 2X120W a sztereó teljesítménye, böhöm nagy tápja van - 1400W.

Relatíve "böhöm nagy", kellően "túl" is van méretezve, ugyanakkor 1400W leadására képes nem kapcsolóüzemű táp egy 15 kilós erősítőben => mese.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Nem, már hallottam zenélni és tulajdonképpen az árában árult hmvasakkal szemben egész jó volt és pont a tartalékai és sztereó képességei tetszettek. Na most vagy süket a fülem, vagy nemtudom?

Nincs a füleddel semmi baj, arra próbáltam utalni, hogy az, amit ráírnak egy adatlapra, az alig jelent valamit azzal kapcsolatban, hogy, hogyan fog viselkedni egy erősítő az adott hangsugárzóval, és még az sem sokat oszt vagy szoroz, hogy hány VA-es trafó van a tápban, szinte minden a végfok kapcsolásán múlik.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: bence0929 »

Hát igen, adatlap alapján a CA 640 nem tűnik olyan gyenge vasnak, de speckó szerint a Phonar is könnyen hajtható (91 dB). Akkor most valaki nem mond igazat?

Nem az adatlap miatt linkeltem be, hanem azért, mert azt hittem keverik az erősítőt (az igazmondás nem jellemző a nagy gyártókra), viszont a Phonar-ral kapcsolatban, szerintem úgy tudsz dűlőre jutni, hogy meghallgatod otthon egy sztereó vassal, valami combosabb darab jó lesz, így kiderül képes e olyan előadásra, amire neked van szükséged.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Idézet bence0929-től :"Ezt a CA-t nem mondanám olyan gyenge vasnak:"

http://www.cambridge...=Specifications

Talán az alapján gondolod ezt, mert az adatlapon az szerepel, hogy hű de sok Wattos, vagy miből vontad le ezt a következtetést. Ez a CA, csak úgy mint a többi, nem ér egy hajítófát sem. Árulja is mindenki aki belebotlott, akár újonnan akár használtként vette.

Nem, már hallottam zenélni és tulajdonképpen az árában árult hmvasakkal szemben egész jó volt és pont a tartalékai és sztereó képességei tetszettek. Na most vagy süket a fülem, vagy nemtudom?

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

az ember leírja a tapasztalatát, aztán egyesek jönnek itt olyannal, amitől csak elszomorodok... akkor inkább olvassatok újságot meg adatlapokat...

Ezer bocsánat, nem azt mondtam, hogy a tapasztalataid rosszak , sem azt, hogy én csak az adatlap alapján írnék valamit, csak azért linkeltem be, mert a 640R-t, jelen esetben sokan keverhetik a sztereó CA társával, viszont továbbra is fenntartom, ha neki a CA 640R-rel nem dinamikus és mélyszegény a zenei előadása, a Phonar-ral, akkor ezen egy másik hmerősítő sem fog segíteni, mert mint az előző hsz-ban írtam ez is elég testes vas, viszont egy + sztereó, vagy végfok segíthet, ahogy ezt is írtam, de esélyes, hogy az ő fülének ez a Phonar finomkodó, ebben az esetben viszont a hangfalcsere a legolcsóbb megoldás. Ennek az eldöntéséhez azonban, meg kell hallgatni egy sztereó vassal a Phonart, mielőtt döntene.

Vendég

a fő gond a Phonar hajthatóságában és jellegzetes tonalitásában van. azaz, bár papíron elég érzékeny, az impedancia-menete miatt nem egyszerű hajtani, ill. nam igazán hajtós, meglehetősen visszafogott tempójú és relatíve puha basszusú a 30s (tapasztalatból mondom, volt ilyenem is).

a titok a CA640 viszonylag alacsony teljesítménye miatt vagy egy nagyobb teljesítményű és igazán dögös, vagy egy jó kis hajtós és könnyed, de jó basszusú erősítőben, ill. egy valóban könnyen hajtható hangfalban rejtőzik. szvsz a hfalaid lényegesen magasabb kvalitásúak, mint az erősítőd, úgyhogy vagy az erősítőt, vagy a hfalat le kellene cserélned - leginkább a forrás (amit nem látok megnevezve) függvényében. először döntsd el, a 2 lehetőség közül melyik a szimpatikusabb (szvsz az új erősítő> könnyebben találsz és kisebb a bukta), aztán lépj mindenesetre a felsoroltakból én egyik hfalat sem választanám...

Neked is írom, a 640R az erősítő, 2X120W a sztereó teljesítménye, böhöm nagy tápja van - 1400W.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Te a sztereó 640-re írtad, ugye?

Igen.Nekem az alap típus volt.Az a leggyengébb.

Vendég

Így van, papíron.. A sorozat összes tagját jól ismerem, monitorom volt 2 évig. Zenei doboz volt, de hiányzott belőle a dinamika. Volt pofájuk ráírni 91dB érzékenységet.. A benne lévő Seas 27TFF magassugárzó 92dB érzékenységű, de a mély hol van ettől? Még viccnek is rossz az a 91dB.. A Chario dobozom 4ohm-os 87dB érzékenységű és bizony a Phonar után bekötve jócskán vissza kellett venni a hangerőből.. Szóval a papír mindent elbír

Ezek nagyon jó infók! Azért itt lehet a baj!

Az én System Audio hangfalaim igencsak jól szólnak a mozis 650R erősítővel.

Vendég

A CA650R szerintem is jó erősítő.
A 640-ről már ezt nem mondanám.Az tényleg hulladék.

Te a sztereó 640-re írtad, ugye?
Azt tényleg a legtöbben eladják és csak negatív dolgokat hallok.

Itt, ha jól emlékszem a szintén mozis 640R az alany.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Ez elég durva és teljesen fölösleges beírás volt!
CA 650R tulajdonosként cáfolom!!!! Volt nálam "pár" házimozi erősítő, nem a levegőbe beszélek!

A CA650R szerintem is jó erősítő.
A 640-ről már ezt nem mondanám.Az tényleg hulladék.

Vendég

Talán az alapján gondolod ezt, mert az adatlapon az szerepel, hogy hű de sok Wattos, vagy miből vontad le ezt a következtetést. Ez a CA, csak úgy mint a többi, nem ér egy hajítófát sem. Árulja is mindenki aki belebotlott, akár újonnan akár használtként vette.

Ez elég durva és teljesen fölösleges beírás volt!
CA 650R tulajdonosként cáfolom!!!! Volt nálam "pár" házimozi erősítő, nem a levegőbe beszélek!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Igaza van ATC-nek, döntsd el, hogy milyen frontot szeretnél majd venni és ahhoz próbáld megvenni a centert. Ez a legjobb módszer.

Bizony bizony.Nem hátrány,ha a hangszórókészlet megegyezik,vagy legalább hasonló a frontokban és a centerben.

Vendég

Sziasztok!

Szeretném lecserélni a "remek" Wharfedale VH2-es centeremet valami jobbra, olyan 40-50.000 HUF-ig.
Tudnátok ajánlani esetleg valami jó, használt vételt, illetve mire érdemes figyelni center vásárlásnál?

Köszi

Igaza van ATC-nek, döntsd el, hogy milyen frontot szeretnél majd venni és ahhoz próbáld megvenni a centert. Ez a legjobb módszer.
Van a Vaterán egy szerintem jó vétel: B&W Special Edition centersugárzó - 50 ezer forint

A center a legfontosabb hangfal, nem könnyű olyat találni ami tényleg jó is!

Ha esetleg EPOS, vagy Quad irányban keresel frontokat, akkor ezeket a centereket tudom ajánlani. Mindkettő volt nálam. Ezek többé-kevésbé más frontok közé is be tudnak illeszkedni.

De mindenképpen az a legjobb, ha a három első hangfal egyforma. A legeslegjobb, ha a centerben is ugyanaz a hangszóró van, mint a frontokban, de nagy, álló hangfalakhoz szinte lehetetlen ilyet találni.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6274

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Hát igen, adatlap alapján a CA 640 nem tűnik olyan gyenge vasnak, de speckó szerint a Phonar is könnyen hajtható (91 dB). Akkor most valaki nem mond igazat?

Mintha nem láttunk volna még olyat, hogy a valóságos specifikációk vastagon alulmúlták a gyári adatokat...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Pityke78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Ezt a CA-t nem mondanám olyan gyenge vasnak:

Ettől függetlenül, más erősítővel szólhat jobban a Phonar, de szerintem, ha neki ezzel sem elég dinamikus, mással sem lesz eléggé az, ha csak nem valami nagyon ütős sztereót vesz, viszont ebben az esetben nem erősítőcseréről beszélünk, hanem + egy erősítőről, hiszen a sztereóval nehezen mozizna. Innen nézve a dolgot mégis a hangfalcsere a megoldás számára, esetleg a CA-t egy sztereó végfokkal kiegészíteni, de akkor is a teljes árat kell kifizetni a + készülékért.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”