Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Házsé
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 84

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Házsé »

Innét minden verziót.

Nekem ezek .spk kiterjesztésű formában kellenének, mert a Synology NAS-omra csak így tudom feltelepíteni. Van erre valami megoldás?

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 338

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: sssggg »

krahling Zoli Dune-nek csinált ilyet, gondolom a Popcornnak is lehet.

Köszi,de már lebeszéltem Szabó Zolival a beavatkozást.

rudulf
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 51

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: rudulf »

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni,hogy Popcorn c-200 lejátszó koax kimenetét lehet-e tuningolni ?
Ha valakinek van tapasztalata vagy tud ilyen készülékről kérem ossza meg velem.
Gábor

krahling Zoli Dune-nek csinált ilyet, gondolom a Popcornnak is lehet.
ROKSANXerxes/ORIGINLiveSilver/ORTOFONHMC30,AUDIOMECAMephisto1/SONERAUDIONagyDAC,Előfok,Végfok,SL1Hangfal,DACKábel/SFElectaAmateur2/DEVIALETExpert250PRO,MELLORNStream/HIGHWIRE1100/HTMagicésMagicTweeter/HTMagic,AC10ésJPSDigitalAC/AUDIOQUESTDiamond,Vodka,Pearl

sssggg
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ehhez kapcsolódik az én kérdésem is, valahol olvastam, hogy a PH C300-hoz lehet csatlakoztani a Halide Bridge usb spdif konvertert. Ez valóban így van, működik a Halide C300-al is?

A C-300-at nem ismerem ,viszont az én gondom megoldódni látszik,Fülelek jóvoltából.

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: NTX »

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni,hogy Popcorn c-200 lejátszó koax kimenetét lehet-e tuningolni ?
Gábor

Ehhez kapcsolódik az én kérdésem is, valahol olvastam, hogy a PH C300-hoz lehet csatlakoztani a Halide Bridge usb spdif konvertert. Ez valóban így van, működik a Halide C300-al is?

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok.Van egy xonar essence st melynek koax jelét használom külső jobb minőségű dac al..A szekrényben pihen egy pci e - pci átalakító,melybe bele tudnám dugni a kártyát.a két véget usb kábel köti össze,csak adatot továbbít.Egy külön táppal,vagy akkuval tudnám táplálni a hangkártyát,ezzel megszüntetném teljesen a pc táppal való kapcsolatot.Kérdésem :érdemes ezzel bajlódni?

zotys
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zotys »

Elvileg az új android már tudja a digit jelet kiadni usb-n. Csak talán még drivert nem írtak rá, hogy felismerje az usb dac. Pedig én is erre várok...

Köszönöm, akkor türelmesen várakozom én is...

bikabeka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 58

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: bikabeka »

...jól sejtem, hogy androidos táblagépre nem lehet külső usb dac-ot kötni?

üdv.: Zoli

Elvileg az új android már tudja a digit jelet kiadni usb-n. Csak talán még drivert nem írtak rá, hogy felismerje az usb dac. Pedig én is erre várok...

zotys
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zotys »

...jól sejtem, hogy androidos táblagépre nem lehet külső usb dac-ot kötni?

üdv.: Zoli

moljozs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: moljozs »

androidosmobil-unified remote control wifialapú

Köszi a javaslatot.

Én pillanatnyilag is egy androidos távirányító programot használok, de evvel együtt is szükségét érzem egy statikus távirányítónak. Ennek az az oka, hogy amikor bejön a telefonon egy hívás, akkor nincs mód a mobilos távirányítóval a lejátszást leállítani, mivel a képernyőn ott virít a "vegyél fel" funkció. Az általam használt távirányító program egy lehetősége, hogy a bejövő hívás esetén a lejátszást leállítja. Ez tök jó, de ha a felvett beszélgetés közben beesik még egy hívásom, az avval jár, hogy a leállított lejátszás újra elindul, ami az éppen folytatott beszélgetésbe szépen beleüvölt, és a mobillal megállítani ekkor már végleg képtelenség. Ezért én ezt a praktikusnak látszó lehetőséget kikapcsoltam, és ezért keresek megfelelő minőségű külső távirányítót, amivel csak a lejátszás akarom vezérelni, a lejátszandó dolgok kiválasztását ezután is a mobil alkalmazással gondolom megoldani.

Tristis
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 18

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Tristis »

Köszönöm a gyors válaszokat! Úgy néz ki rájöttem, hogy a nagyfelbontású zenét simán meghallom, és szert tettem egy egészen remek játékosra is. Az interneten a DVD-Audio albumok 98% flacban van (nagy bánatomra és nem iso-ban, ahogy lennie kellene), így kénytelen vagyok visszaalakítani (hátha megúszom veszteség nélkül). Abban sem vagyok biztos, hogy a stúdió hangkártyám, bármennyire is tekinthető jónak jobb futómű lesz, mint a mindent játszó készülékem. Meglátjuk, minden esetre elgondolkodtató nagyon a nagyobb felbontású zene.
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM

Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.

tothn
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 253

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tothn »

androidosmobil-unified remote control wifialapú

Tudnátok PC-hez USB-s távirányítót ajánlani, ami akár foobar2000 programmal is együttműködik, mintha a számítógép egy CD lejátszó lenne?
Legfontosabb funkciók:

Play
Stop
Next track
Previous track

PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: shanahan »

Olyan programot keresek, ami nagy mintavételű zenefájlokból (jellemzően flac) tudna kiírni DVD-Audio formátumot.
Eddig őket találtam: HD-Audio Solo , Apollo Audio DVD Creator . Használ valaki ilyesmit? Tudom a technológia (elméletileg) már túlhaladta ezt a módszert, de elméletileg a bakelitet is túlhaladta már... ;-)

szerintem mindegy melyiket használod ,
egy ilyet ajánlottam nem rég: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1375631
max annyi hogy a hanganyagot elötte egy komolyabb progival érdemes egységes (bemeneti) szabványra (hz/bit) hozni. pl. r8brain, sox.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 741

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tollact »

Olyan programot keresek, ami nagy mintavételű zenefájlokból (jellemzően flac) tudna kiírni DVD-Audio formátumot.
Eddig őket találtam: HD-Audio Solo , Apollo Audio DVD Creator . Használ valaki ilyesmit? Tudom a technológia (elméletileg) már túlhaladta ezt a módszert, de elméletileg a bakelitet is túlhaladta már... ;-)

Én régóta megelégedéssel használom a Goland Audio DVD Creatort. Ez szerintem már nem létező gyártó, de a neten még meg lehet találni a progit.Nem flac fájlokat ír, hanem wav-vá kell először alakítani, majd ezután csinál a bemásolt wavból max 24/96-os DVD-Video szabványos, szinte bármely DVD lejátszóval játszható lemezt.Ha visszaolvasol
,volt egy általam inditott téma, "nagyfelbontású lemezek" vagy valami ilyesmi címen, abban bővebben körül jártuk a témát.Ha elakadsz, írj privátot és segítek.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Tristis
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 18

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Tristis »

Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM

Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.

sssggg
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!

Gábor

harvester
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: harvester »

Megjött az Essence ST hangkártyám.
A legnagyobb bajom vele, hogy én FOLYAMATOSAN a Dolby dekódert szeretném használni a digit kimeneten, nem szeretném ha "unintelligensen" váltogatna a PCM és Dolby között a kártya attól függően, hogy 5.1 film, vagy stereo zene szól.. Sajnos az erősítőm "meghülyül" tőle, és amikor PCM-re vált vissza (ahol mindig 44 KHz-et ír sajnos, nem 96-ot, akárhogy állítgatom), az erősítő a saját alapbeállítására tér vissza, ami 5ch stereo, így állandóan nyomkodhatom a távirányítót, hogy csak stereo-ban menjen a zene..
Az X-Fi nálam ebből a szempontból jobban szerepelt.
Van ötlet a megoldásra?
Csak a héten jön a stereo RCA-kábelem az analóg lejátszáshoz, így zenehallgatásnál mindig át kell majd váltanom a CD-bemenetre az erősítőn, nem akarok a digitálissal is állandóan szenvedni majd..

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 99

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Innét minden verziót.

Köszönöm!

tsiszi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 8

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tsiszi »

Ennek a win-es változatát le tudnám valahonnan tölteni?

Innét minden verziót.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: shanahan »

Tudnátok PC-hez USB-s távirányítót ajánlani, ami akár foobar2000 programmal is együttműködik, mintha a számítógép egy CD lejátszó lenne?
Legfontosabb funkciók:

Play
Stop
Next track
Previous track

pl.: klikk
ebay-en fele ennyiért lehet megvenni ~1,2k

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3740

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

EZ JÓ KÉRDÉS, ANNO ÉN EZT MEGŐRIZTEM

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 99

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Ezzel a régebbi 7.5.5-el minden megy rendesen.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

...Ezzel a régebbi 7.5.5-el minden megy rendesen.

Köszönöm, ha valami kínlódás lesz, visszarakom azt.
Nem nagyon követem a geek fórumokat, van esetleg valami alternatív szerver a gyári helyett?
Off: öregecskedő tvix médialejátszóra raktam valami nem hivatalost pár hete, megtáltosodott, ismét mindent lejátszik, ezigen!

Gali
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Gali »

Véleményeket szeretnék..
Jelenleg egy X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty hangkártyát nyúzok, SPDIF kimeneten, Néhai digit IC-vel, H/K AVR 330-as erőlködővel. Normális minőségű analóg IC-kkel nem rendelkezem, csak a Hama duplán árnyékolt van (nem a legalapabb) + KÁCSA, amit digitálison agyonvert a Néhai-féle.

DTS-ben megy most a hang házimozi erősítőre.
Jó minőségű analóg kábelekkel, stereo zenére az Asus Xonar Essence ST sokkal jobb választás lenne? (vagy egy cserélhető OPAMP-os Auzentech?) A Xonar-ral a házimozi lenne rosszabb elvileg (+ körülményesebb: állítgatni kellene a kimeneteket, ha jól vettem ki a leírásokból), de lehet a zenei teljesítménye kárpótolna. Az X-Fi egyidőben küldi a jelet analógon és digiten keresztül. kb. 70% zene, 30% film amire kellene

Azt hogy érted hogy rosszabb a mozi? Nekem egy STXem van, nem kell a kimeneteket állítgatni, csak egyszer. A programokban beállíthatod hogy melyik kimenetet használja, így pl foobarba asio vagy kernel streaminggel az analóg (speakers) kimenetet, xbmc-nél pedig a spdif outot.
Az analóg részről annyit, hogy fejhallgatóval használom és számomra meggyőző. Előző kártyám egy Creative X-Fi extreme music volt. Ahoz képest csak játékokkal kapcsolatban tudnék némi negatívumot felhozni (személyszerint nekem a cmss3d jobban tetszett mind dd headphones).
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro

moljozs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: moljozs »

Legfontosabb funkciók:

Play
Stop
Next track
Previous track

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”