Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- Pointe
- V.I.P.

- Értékelés: 472
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Szóval ne tájékoztassuk már félre szegény "kezdő" zenerajongókat.
Természetesen tiszteletben tartom a véleményedet, de örülnék, ha te is tiszteletben tartanád az enyémet, és nem neveznéd "félretájékoztatásnak."
Én pont nemrég hallottam egy 3020-ast, és tényleg "jól szólt," de azért a lelkesedéshez az a faktor is kellett, hogy "jé, milyen öreg, jé, milyen olcsó, és mégis milyen kellemesen zenél."
Nem hiszem, hogy egy ma bruttó 100 alatt elérhető audiofil erősítő ne tudná ugyanezt, plusz garancia, plusz távirányító. Olyanokra gondolok, mint a Cambridge Audio Azur 640A.
-
Vendég
Sztereó erősitők
A mai "belépő" készülékek legnagyobb része még annyit sem ér, mint amennyiért ezeket az "oldtimereket" most vesztegetik. Sok mindenre jók (mutogatni a haveroknak, hifizgetni és 2-3 hetente cserélgetni, stb.) csak éppen zenét hallgatni nem (tisztelet a ritka kivételnek).
Tény hogy rengeteg lomis, lepukkant darab is kering a piacon, de azért ki lehet fogni (közel) hibátlan darabokat.
Én egy 82-es kiadású Sansuit hallgatok, aminek annyi a baja, hogy bekapcsoláskor kb. egy percig nem szól az egyik oldala (valószínűleg a relé, amit csak meg kellene tisztítani, csak lusta vagyok). 16 ezer forintért vettem (igen, annyiért), és nem 100 ezer forintos készülékek helyett hallgatom, mert bizony sokkal élvezetesebb produkciót nyújt.
Egyébként nyugaton sem csak gyűjteménybe veszik, hanem bizony lelkesen hallgatják is ezeket a vén csotrogányokat nálunk valószínűleg jobb életszínvonalhoz szokott emberek. Szóval ne tájékoztassuk már félre szegény "kezdő" zenerajongókat. Pláne ha még a pénztárcájuk "sovány".
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Leginkább azért, mert más elvek mentén születtek. Akkoriban fontos szempont volt a tartósság, ami manapság szinte már hátránynak számít a gyártók szempontjából. Továbbá mert már bizonyítottak. Meg lehet tippelni, a mai készülékek mekkora hányada fog üzemelni 30 év múlva és milyen áron cserélnek majd gazdát.
Szerintem ez csak a "bezzeg régen minden jobb volt" című nosztalgiaműsor legfrissebb kiadása :-)
A határvonalat nem a "régi" és az "új" készülékek között kell meghúzni, hanem az "jó" és a "rossz" konstrukciók között, esetleg a "jó hangú" és "rossz hangú" készülékek között. Régen is volt egy csomó jó konstrukció és egy csomó jó hangú készülék (illetve ezeknek egy közös halmaza), meg ma is van. Ugyanígy a gyenge konstrukciók és rossz hangú készülékek sem voltak régen sem ismeretlenek.
Az, hogy Nyugaton ma van egy fajta nosztalgia a 30 éves készülékek iránt, azt inkább fogjuk fel egy új hobbinak, ami inkább az autós "newtimerek" visszatérésével állítható párhuzamba. Egy jó kis I-es Golf, A Kadett, W124 már olcsón megvásárolható, és a mai mesterek szaktudásával szépen felújítható. De Karl-Heinz nem a 30 éves Ford Granadával fog napi szinten munkába járni, az neki inkább egyfajta önmegvalósítás, lelki szükséglet (amit anyagilag meg is engedhet magának).
Én azt tartom szomorúnak, hogy a mai magyar hifi piacon ezek az oldtimer készülékek nem lelkes gyűjtőkhöz kerülnek, hanem nagyon is mindennapi használatra szánják őket. Olyan emberek, akik nyilvánvalóan igényesek, és érdeklődőek -- hiszen megtalálták ezt a fórumot, és írnak is bele.
Nekik igazából minden szempontból jobb választás lenne egy mai belépő készülék, csakhogy azok már nagyjából 100 körül kezdődnek, ezek a newtimer készülékek pedig negyed-ötöd áron elérhetőek.
Ha valaki huszonharmincezerért keres erősítőt, és tényleg nincs több a bukszában, akkor az ember nem tud mást tenni, mint egy tűrhető állapotú Menő Manót ajánlani, de nem azért, mert ez aztán űűűűberfasza, hanem mert ennyi pénzből még ez lehet a legjobb kompromisszum...
Viszont aki teheti, és tényleg zenét akar hallgatni, annak nem érdemes itt megállni, hanem tényleg inkább a 100-200 ezres kategóriában nézelődni.
Most adtunk el egy Gleam nevű hibrid erősítőt 150-ért, pár évesen, új csövekkel -- ezzel azért jobban lehet zenét hallgatni, mint egy NAD-dal. Az igaz, hogy -- úristen! -- ötszörös árról beszélünk, másfelől viszont "csak" 120 ezer a különbség, viszont ennyiért ez már belépő a high-end audiofil világba.
Sztereó erősitők
Köszönöm a válaszokat.
Egyenlőre nem tervezem megbontani, az Orion-t és csak sima végfokként használni ahhoz ez még jó állapotban van számomra. A SE-260-at egy ST-240 tunerral hallgatom, mindkét készülék 82-es gyártású, azaz idén 30 éves. Szerencsére a tunerba nem piszkált bele senki, stabilan tarja az állomásokat nem mászik el, és szemrevételezésre még egyik kondenzátor sem púpos. Ja és a hangja ennek tetszik legjobban az eddigi tunerjaim közül. Ha használt erősítőt veszek a fő szempont hogy a pótméterek, kapcsolók legyenek "jó" állapotban ne recsegjen sercegjen, ha az elkók száradnának akkor azokat viszonylag olcsón ki lehet cserélni és akkor az embernek egy kicsit még jobban tetszik hogyha sajátkezűleg csinálja meg. Hi-fi készülékekből nekem is a régebbi jobb minőségűek tetszenek, mert ezeket még meg lehet javítani. Főleg a 70 évek végi 80 évek elejei készülékek tetszenek. (Az orion-t nem a szépsége miatt vettem :-) )
Sztereó erősitők
És miért?
Szerintem is jobbak. Akkorban még nem volt divat gagyit gyártani.
Nézd meg, hogy a régen nagynevű márkák mai cuccai között mekkora gagyik vannak.
(legnagyobb csalódásom egy mai TEAC volt, annak sincs már minőség terén semmi köze a 20 évvel ezelőtti minőségéhez).
Sztereó erősitők
Sziasztok.
Láttam egy eladó Parasound HCA-800-ast. Szerintetek mennyi idős lehet, és mennyit ér (lefotóztam a sorszámát, ha az alapján utána lehet járni)? Tapasztalható lenne (hang) minőségi javulás, ha a HK255-ös frontkimenetére kötném? Hangfalak: Focal chorus 726V.
Köszi
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11276
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
És miért?
Leginkább azért, mert más elvek mentén születtek. Akkoriban fontos szempont volt a tartósság, ami manapság szinte már hátránynak számít a gyártók szempontjából. Továbbá mert már bizonyítottak. Meg lehet tippelni, a mai készülékek mekkora hányada fog üzemelni 30 év múlva és milyen áron cserélnek majd gazdát.
Sztereó erősitők
Én sokkal jobban bízom ezekben a retro készülékekben, mint a legtöbb mai csodában.
És miért?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Ezek az erősítők elmúltak 20 évesek. (Sőt.) Ha nem nyúltak hozzájuk, akkor hamarosan kell majd. Ennyi idő alatt kiszáradnak az elkók, elromlanak a potik, minden nap előjöhet egy új kontakthiba.
Ha már javították, felújították őket, ki tudja, mennyi szeretettel, szakértelemmel tették.
Azt elismerem, hogy a maguk idejében "jó" készülékek voltak, de én már egyikért sem adnék egy fillért sem.
Az én öreg PMA-360-os Denonom most lesz éppen 30 éves. A bemenetválasztó kapcsolója recseg kb 20 éve, de nem használom, így nem zavar. Ezen kívül semmi baja és ma is megállja a helyét hangzásban. Én sokkal jobban bízom ezekben a retro készülékekben, mint a legtöbb mai csodában.
-
Vendég
Sztereó erősitők
A régi erősítők nem feltétlenül szorulnak felújításra. Volt egy Musical Fidelity AX-1 nálam, 2 évig, semmi baja nem volt, nem kelett kontakthibákat javítgatni. ........
Tökéletesen egyetértek. Az én NAD 3020-as erősítőm pl. már igen közel jár a 30. életévéhez, de semmiféle felújításra nem szorul. Nem száradtak ki benne a kondik, nem recseg a potméter, stb. Tökéletesen működik, amikor néha-néha bekapcsolom.
Mindig is határozottan állítottam, nem kell az old Hi-Fi-től megijedni, mert nem véletlenül van akkora rajongótábora külföldön is, sőt, sokkal inkább ott, és azon belül is a nálunk anyagiakkal jobban ellátott nyugati fogyasztói társadalmak polgárai körében.
Ráadásul, ha jól olvasom, sim fórumtárs most is egy vintage Orion SE-260-at hallgat, azaz nem áll tőle távol az old Hi-Fi.
Sziasztok!
Még újonc vagyok itt a fórumon, eddig csak olvasgattam, de egy pár kérdést szeretnék feltenni nektek ...........
Előszőr is azt olvastam valahol a a NAD 3020-ból a sima 3020,3020A,3020B típusok voltak amik megegyeztek és minőségi phono fokozattal voltak szerelve, az e és i típusok állítólag már más kapcsolástechnikával rendelkeztek. A kis nad nagyszintű bemenetről is szépen dolgozott vagy főleg a phono-ja miatt volt nagyon dicsérve? .............
A NAD 3020 és a 3020A sem egyezik meg egymással, mivel a 3020-ban csak MM phono erősítő van, a 3020A-ban pedig már MC is.
Véleményem szerint nagy szintű bemenetről is hozza azt a szintet, mint phonóról.
Egyébként, a 3020-as szériából a sima 3020-asnak volt a legjobb hangja. Az utána következők már mind gyengébbek voltak, a 3020i pedig nagyon-nagyon alatta marad az ős sima 3020-nak. (A 3020e-t nem ismerem, olyat soha nem hallottam.)
.
Sztereó erősitők
Akkor szerinted a régi erősítők felújítás nélkül gyakorlatilag egy nagy nullával érnek fel? Nem is érdemes használtam ilyeneket venni és hallgatni?
Vagy fekújítás után már használhatókká válnak?
Azért is kérdem, mert nekem is egy régi Harman kardon sztereó erősítőm van (HK 3300).
A régi erősítők nem feltétlenül szorulnak felújításra. Volt egy Musical Fidelity AX-1 nálam, 2 évig, semmi baja nem volt, nem kelett kontakthibákat javítgatni. Egy Onkyom is kb. 25 évesen kifogástalanul működött. Van egy SONY F490-es is, 1992-ben vettük, azt tavaly kellett először szerelőhöz vinni a kontakthibák miatt, 8 ezer forint volt. Vettem egy használt Sony F670ES-t, az tele volt kontakthibával, 9 ezer forintért megjavították.
A hangjuk jó. Felújítás nélkül is jó volt, csak a potik már recsegtek.
Sztereó erősitők
Ezek az erősítők elmúltak 20 évesek. (Sőt.) Ha nem nyúltak hozzájuk, akkor hamarosan kell majd. Ennyi idő alatt kiszáradnak az elkók, elromlanak a potik, minden nap előjöhet egy új kontakthiba.
Ha már javították, felújították őket, ki tudja, mennyi szeretettel, szakértelemmel tették.
Azt elismerem, hogy a maguk idejében "jó" készülékek voltak, de én már egyikért sem adnék egy fillért sem.
Akkor szerinted a régi erősítők felújítás nélkül gyakorlatilag egy nagy nullával érnek fel? Nem is érdemes használtam ilyeneket venni és hallgatni?
Vagy fekújítás után már használhatókká válnak?
Azért is kérdem, mert nekem is egy régi Harman kardon sztereó erősítőm van (HK 3300).
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Orion SE260
NAD 3020
PMA-320 és PMA-320A
-
Vendég
Sztereó erősitők
Köszönöm a gyors választ, inkább csak a kíváncsiság hajt, de a lényeges kérdés hogy miben más a többi erősítő.
Kérj kölcsön valami komolyabb aktív előfokot, az Oriont pedig modifikáltasd úgy, hogy direktben, a meghajtó/hangerő/hangszín fokozat után csatlakozhass a végfokozatára*. Lehet, hogy elmúlik a kíváncsiság:)
* Az előfok kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy az SE260 végfokozatának bemeneti érzékenysége gyengébb a szabványos vonali szintnél (ha jól emlékszem, 2-3V kell a névelges teljesítményhez).
-
Vendég
Sztereó erősitők
a HK dinamikusabban szól,mint a Denon, de nem annyira részletező
Ebben a "versenyszámban" a régi Denon se nyerő, bár a PMA320 felbontása jobb volt, mint nagyobb testvéreié. A 2xx még jobb... A még Tajvanban gyártott, régebbi szériás NAD3020 eleje és vége úgy jó, ahogy van, egyszerűen nincs kiugró hibája. 1-2 nap bemelegedés után már kiegyenlített, zenei.
Sztereó erősitők
Ha tetszik az Orion, miért akarsz másikat helyette? A felsorolt erősítők inkább csak mások lesznek, de nem lényegesen jobbak.
Köszönöm a gyors választ, inkább csak a kíváncsiság hajt, de a lényeges kérdés hogy miben más a többi erősítő. Egyenlőre csak ezt a 3-at néztem, de ha van más márka is ebben az árkategóriában akkor szivesen veszem a tippeket.
Sztereó erősitők
Ha tetszik az Orion, miért akarsz másikat helyette? A felsorolt erősítők inkább csak mások lesznek, de nem lényegesen jobbak.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Még újonc vagyok itt a fórumon, eddig csak olvasgattam, de egy pár kérdést szeretnék feltenni nektek és remélem, hogy jó topic-ba írom a kérdésem. Van egy magant monitor supreme 200 típusú hangfalpárom. Eddig egy Yamaha RX-397 rádióerősítővel használtam őket, de nem igazán tetszett az összeállítás. Régebben vettem egy Orion SE-260-as erősítőt és ezzel, kellemesebb hangja lett a hagnfalaknak. Ez egy másodlagos rendszer itthonra egy másik szóbába. Olvasgattam a fórumokat, régi hi-fi magazinokat és elgondolkodtam az erősítőcserén. mélem, hogy jó topic-ba írom a kérdésem. Van egy magant monitor supreme 200 típusú hangfalpárom. Eddig egy Yamaha RX-397 rádióerősítővel használtam őket, de nem igazán tetszett az összeállítás. Régebben vettem egy Orion SE-260-as erősítőt és ezzel, kellemesebb hangja lett a hagnfalaknak. Ez egy másodlagos rendszer itthonra egy másik szóbába. Olvasgattam a fórumokat, régi hi-fi magazinokat és elgondolkodtam az erősítőcserén. Több kérdésem is lenne.
Előszőr is azt olvastam valahol a a NAD 3020-ból a sima 3020,3020A,3020B típusok voltak amik megegyeztek és minőségi phono fokozattal voltak szerelve, az e és i típusok állítólag már más kapcsolástechnikával rendelkeztek. A kis nad nagyszintű bemenetről is szépen dolgozott vagy főleg a phono-ja miatt volt nagyon dicsérve? Egy pár évvel ezelőtt volt egy 302-es NAD-om de annak nem tetszett a hangja mivel nem éreztem elég "testesnek", főleg a középhangok domináltak nála.
A második kérdésem a Denon erősítőkkel kapcsolatos. A PMA-320 és PMA-320A közt mi a lényegi különbség azon kívűl, hogy a 320-ban 160W-os a 320A-ban 200W os trafó van. A kapcsolástechnikájuk és a hangjuk mindkét típusnak egyforma?
A harmadik kérdésem a látókörömbebe került Harman/Kardon erősítőkkel kapcsolatos. Még ebbe a kategóriába olvastam, hogy a HK széria erősítőit is dicsérték. Elsősorbana HK 610,620,630,670 típusú tapasztalatokra lennék kíváncsi. Több helyen olvastam, hogy a HK dinamikusabban szól,mint a Denon, de nem annyira részletező.
Tudom, hogy hallgatózással sokkal jobban lehetne dönteni, de én szeretném megkérdezni a tapasztalotokat, főleg hogyha valaki már összehasonlította egyszer a fenti 3 erősítő közül valamelyiket is az Orionnal. Ez a rendszer, inkább rádióhallgatásra, és régebbi zenék hallgatására van összeállítva. Ha a 3 erősítő közül döntenék, így a vélemények alapján valamelyik H/K ra esne a választás, mert szeretném, ha legalább annyira testes lenne a hangja mint az Orionnal.
Elnézést, ha nehezen olvasható a dolog, csak sokat akartam kérdezni egyszerre. Válaszotokat előre is köszönöm.
Sztereó erősitők
Szerintem örülni lehet annak, hogy egy meghallgatásról születik egy bejegyzés a fórumban. Természetesen nem hagyható figyelmen kívül a beszámoló stílusa, amiben elemzik, hogy a pohár félig tele van vagy félig üres. A hallottakat helyesen megfogalmazva negatív kritika nélkül is lehet értékelni úgy, hogy a tények ne legyenek elferdítve és a beszámoló se legyen senki számára bántó.
És a legfontosabb tényező: a vélemény közlése annak ellenére, hogy egyfajta irányvonalat mutathat, csak az adott helyre, készülékekre, kiegészítőkre és legfőképp szereplőkre igaz.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Sztereó erősitők
Gondban van az ember, ha az általa jól ismert cuccot valaki valami idegen környezetben teljesen másnak ítéli meg. Gyakran visznek el tőlem tesztelni dolgokat és volt rá példa, hogy teljesen ellentétes jelzőket mondott valaki, mint mindenki más. Persze kifaggattam, milyen környezetben született ez a fura vélemény és ki is derült, hogy csapnivaló akusztika, csiricsáré tesztlemezek és gyengécske HM erősítő volt a kíséret az előadás alatt. Mit tehetsz ilyenkor? Nekiállsz győzködni? Nem teheted, mert akkor te leszel az erőszakos eladó. Hiába vagy meggyőződve róla, hogy az illető tévedett, illetve a körülmények áldozata lett, ő akkor is ragaszkodni fog a véleményéhez, hiszen a saját fülével hallotta a produkciót.
Ebben neked teljesen igazad van.
Ezért én úgy szoktam elkérni egy cuccot otthonra, kipróbálni,
hogy előtte az eladónál meghallgatom.
Akkor hallom, hogy nála jól szól, és nem értem, mi a gond nálam.
Akusztika vagy elhelyezés, lehet vele kínlódni.
Z.É.T. mesélhetne a kalandjainkról.
Még úgy is kínlódtunk, hogy a hangfal előtt ugyanaz az elektronika volt.
Persze, az akusztika sokat számít,
éppen ezért érdemes először meghallgatni a cuccot az eladónál.
Nehéz eltalálni a teszt és a beszámoló módját, mélységét is.
Ez is igaz.
Gáborka8x8 beszámolója alapján azért könnyebb megítélni egy hangfalat,
mint a legtöbb tesztelésről készült beszámoló után.
Mert ő le merte írni, hogy az egyikben sehogy nem volt zene, stb.
Mit ír a legtöbb tesztelő:
- jó a hangja,
- szép a kivitelezése,
- megéri az árát
- és tetszett, vagy nem tetszett.
De a legtöbb cikkírónak tetszik, amit éppen tesztelt.
Na, akkor menjen el valaki hangfalat venni a tesztek alapján.
Hogyan? Mindegyik hangfalnak jó a hangja,
minden erősítőnek jó a tere.
Azt nem írják le, hogy mihez képest.
Ahhoz bátorság kell, hogy összemérjek 10 cuccot, és leírom,
hogy ezek egymáshoz képest milyenek.
Pl.: Atc- nél erre már többször is volt példa.
Meghallgattuk a következő hangfalakat:
DYNO C2,
SWANS M6,
SWANS M3,
Kalmi Storm.
Le is írtuk, hogy ezek egymáshoz képest milyenek.
Eladhatatlanná váltak ettől? Nem. Mindegyik elkelt.
Egyébként legutóbbi erősítő tesztünk legnagyobb hajtóereje egy vita volt, melyet barátommal folytattam le. Arról szólt, hogy 200e Ft alatt találunk-e olyan erősítőt, ami az említett Parasoundnál sokkal jobb. Innen indult az egész történet, aminek végén most mindkettőnknek új erősítője van.
No igen. Időnként kísérletezni kell.
Kísérletezés nélkül még mindig lovaskocsival utaznánk.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Az a gond,hogy picit sem hozzáillő dobozt raktak rá.
...
Ez a tesztelés kb olyan volt, minha 3W-os erősítőkkel akartak volna érzéketlen dynokat tesztelni.
Gondban van az ember, ha az általa jól ismert cuccot valaki valami idegen környezetben teljesen másnak ítéli meg. Gyakran visznek el tőlem tesztelni dolgokat és volt rá példa, hogy teljesen ellentétes jelzőket mondott valaki, mint mindenki más. Persze kifaggattam, milyen környezetben született ez a fura vélemény és ki is derült, hogy csapnivaló akusztika, csiricsáré tesztlemezek és gyengécske HM erősítő volt a kíséret az előadás alatt. Mit tehetsz ilyenkor? Nekiállsz győzködni? Nem teheted, mert akkor te leszel az erőszakos eladó. Hiába vagy meggyőződve róla, hogy az illető tévedett, illetve a körülmények áldozata lett, ő akkor is ragaszkodni fog a véleményéhez, hiszen a saját fülével hallotta a produkciót. Rosszabb esetben még híresztelni is fogja, a negatív véleményekre pedig sokkal könnyebben ráharapnak és tovább meg is marad az emberek emlékezetében. A pozitív vélemény mögött általában valamilyen befolyásolást, érdeket sejtenek, hiszen " mi másért mondaná?", így hát kevésbé figyelnek fel rá. Ismerek olyan kereskedőt, aki csak akkor ad bármit kipróbálásra, ha (szerinte) kellően színvonalas helyre viszik. Valahol meg tudom érteni, de teljesen persze nem értek egyet vele.
Nehéz eltalálni a teszt és a beszámoló módját, mélységét is. Ha tájékozódni és tájékoztatni szeretnél, alaposan ki kell ismerni a készüléket, nem 10-20 percig hallgatni és szokványos, de színvonalas környezetet kell teremteni hozzá. Így lehet becsülettel felvállalni a véleményt, de ettől függetlenül mindig lesz, akinek nem vagy elég alapos (" Hohó, nem volt a kábelek alatt támaszték!"), mások szemében pedig elveszel a részletekben ("Minek annyi ideig hallgatni? Én 2 perc alatt is tudok különbséget tenni!"). No és még ott vannak az előítéletek is. Ha valaki nagyon egyet akar érteni a véleményeddel (mondjuk mert olyan készüléket vásárolt pár hete, amit éppen dicsérsz), 2 mondatnak is tapsolni fog. Akinek meg valamilyen ellenérzése van veled kapcsolatban, mindenbe bele fog kötni. Ha a beszámolóban sok jelzőt, idézetet használsz, elvész a mondandó és öncélúvá válik a cikk. Ha rövidre fogod az írást, megint csak elvész a mondandó és értéktelen lesz a cikk. Jó játék ez az egész!
Egyébként legutóbbi erősítő tesztünk legnagyobb hajtóereje egy vita volt, melyet barátommal folytattam le. Arról szólt, hogy 200e Ft alatt találunk-e olyan erősítőt a használt piacon, ami az említett Parasoundnál sokkal jobb. Innen indult az egész történet, aminek végén most mindkettőnknek új erősítője van.
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Játék a tűzzel, hogy otthon, ismerős környezetben szeretném kipróbálni az eladásra kínált készüléket és esetleg véleményem is lesz róla?
Az eladó szempontjából igen, játék a tűzzel. Nyilván nem konkrétan ellened, ellenetek szól ez a megjegyzés, hanem -- mint írtam is -- a műfaj ellen.
Nagyon nem mindegy, ki hallgat meg mit, milyen rendszerben, milyen zenei választékkal, milyen "előélettel." (És esetleg milyen hátsó szándékkal.) És utána milyen íráskészsége van a hallottakat szavakba önteni, hogy kifejező legyen, ugyanakkor kellően diplomatikus.
Én simán el tudok olyat képzelni, hogy valami kevéssé diplomatikus aranyfül hosszú időre megbénítja egy készülék eladását.
És akkor valami nagyon apróbetűs, egy kis kitérő a borászatra. Borász barátom meséli, hogy sokan járnak -- a méltán híres -- pincészetébe bort kóstolni. Ez most egy ilyen divatos dolog bizonyos körökben, hogy bársonyosan struktúrált tanninokról, meg harmonikus savakról értekeznek. A kóstolókon általában valami jó közepessel kezd, aztán ahogy figyeli a visszajelzéseket, úgy válogatja meg, melyik társaságnak, azon belül is a társaság melyik tagjának mit és mennyit tölt, illetve mennyi magyarázatot fűz hozzá. Az igazán nagy borait csak akkor nyitja, ha azt látja, hogy érdemes. Az átlagos borbarátok jelentős része felületes és/vagy tapasztalatlan, nem kész még arra, hogy megértsen egy igazán szép bort. Melyik borásznak hiányzik az, hogy a legnagyobb gonddal készített, legsikerültebb borára valaki fintorogjon, hogy "savanyú"?
Miért más a helyzet, ha egy új készülékről van szó, amit egy kereskedőtől kérek el néhány napra? Ha jól értelek, utóbbit természetesnek tartod, előbbit kevésbé.
Ez olyan mint a szájkarate. Nyilvánosan nem terjeszthetem, hogy Kovács Sanyi egy hazug csaló. Beperelhet, és meg is nyeri a pert rágalmazásért, hitelrontásért. Viszont a Gyurcsányorbánbajnaivonát meg nyugodtan lehazaárulózhatom, vagy akármi, ők ugyanis közszereplők, és rájuk más szabályok vonatkoznak. Alig hiszem, hogy Gyurcsányorbánbajnaivona élvezné, amikor lehazaárulózzák, ez mindenesetre a vállalásuk része.
Ugyanígy van ez a kereskedőkkel is. Rájuk más játékszabályok vonatkoznak.
Viszont nekik az eszközeik is sokkal sokoldalúbbak. Először is, az, aki naponta emberekkel foglalkozik, pláne hifista emberekkel :-), annak gyorsabban működik az emberismerete, ezért bizonyos helyzetekbe egyáltalán nem megy bele. Másrészt ha valamilyen méltánytalanság éri, van lehetősége, fóruma kifejteni saját álláspontját. Harmadrészt ritkán kerülhet olyan helyzetbe, hogy pusztán egyetlen terméket akar eladni. Ha az egyik termékét valaki le is rántja, marad más terméke, amivel érdeklődést tud kiváltani.
Sztereó erősitők
Szimpatikus darab jó áron. Ha esetleg eladnád, tudok rá vevőt.
OK.Szerintem csak egy próba lesz,utána eladom.
50+szállítási költség volt az ára.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Ezt:
http://www.avx.hu/fo...5-crown-ps-200/
Egy próbát megér ennyiért.
Szimpatikus darab jó áron. Ha esetleg eladnád, tudok rá vevőt.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Ez az eladó szempontjából játék a tűzzel. Reggel óta azon gondolkozom, én adtam-e volna tesztkészüléket egy ilyen összejövetelre. Nem vagyok biztos a válaszomban. Egyszerűen túl nagyok a kockázatok - a fizikai sérülés csak a legkisebb rossz, inkább attól félnék, hogy egy számomra ismeretlen rendszerben, számomra ismeretlen ízlésű hallgatók, számomra ismeretlen készülékekkel szemben akarják az általam árult erősítőt megítélni, majd az egészet egy internetes fórumon publikálni.
(Lenne még mit kifejtenem, de azt itt a fórumon, cégnévvel nem tudom felvállalni, úgyhogy inkább le sem írom...)
Természetesen -- mint szintén említettem -- a saját erősítőinket bárkinek odaadjuk otthonra kipróbálni, még konkrét vételi szándék nélkül is.
Játék a tűzzel, hogy otthon, ismerős környezetben szeretném kipróbálni az eladásra kínált készüléket és esetleg véleményem is lesz róla? Miért más a helyzet, ha egy új készülékről van szó, amit egy kereskedőtől kérek el néhány napra? Ha jól értelek, utóbbit természetesnek tartod, előbbit kevésbé.
Érdekel a téma, így akár privátban is szívesen beszélgetek róla, ha publikusan nem akarsz mindent leírni.