Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csatlakoztatás
Csatlakoztatás
Rendben, arra figyelj a vásárlásnál, hogy ne a sodrottat vedd, hanem mindenképpen a tömör réz vezetőkkel, mert a sodrott jóval gyengébben muzsikál
Csatlakoztatás
OK köszi!
Viszont ha így áll a dolog,
akkor lecserélem a többi kábelt is UTP-re.
A színe meg a legkevésbé sem sszámít
Film: Nvidia Shield / LG 860v 47" / Marantz 5015 / Swans D3.2F / Swans D3.2C / Swans D3.1 / Swans sub 10D
Zene: Silent Angel b1 / Xindak D2 / Linn Sondek Lp12 / Dual 701 / Heed Quasar / NAD pp2e / Xindak XA6800 E / NuScale 216
Zene: Silent Angel b1 / Xindak D2 / Linn Sondek Lp12 / Dual 701 / Heed Quasar / NAD pp2e / Xindak XA6800 E / NuScale 216
Csatlakoztatás
Mind a kettőt üti a Cat5-ös UTP kábel 8 szál tömör réz vezetővel, kb. 100Ft métere és duplán már az átmérő is bőven elegendő, ha nem tetszik a szürke gumiköpeny ami rajta van, akkor bontsd le és fond össze a belső szálakat, ennél olcsóbbat, ami felveszi a versenyt az 500Ft-nál drágább kábelekkel nem tudok.
Konkrétan nálam a Van Den Hul The Snowline kábelt is felülmúlta, csak viszonyításképp ez 2000Ft/méter felett volt.
Csatlakoztatás
Surround sugárzóhoz keresek kábelt.
Kellene vagy 2X10 méter, de nem szertnék sokat költeni rá.
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... pid=602076
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... pid=602025
Jók ezek?
Vagy tudnátok ajánlani mást ami legalább meg van 2X4 mm2
Film: Nvidia Shield / LG 860v 47" / Marantz 5015 / Swans D3.2F / Swans D3.2C / Swans D3.1 / Swans sub 10D
Csatlakoztatás
régen 10méter dvi-hdmi jó volt
most agyanazt a kábelt toldottam meg 3m hmi-hdmi-vel és szemcsés volt a kép
OK, azt értem, de ha valami "gagyi" HDMI toldóval oldottad meg, akkor az simán okozhat ilyet szerintem.
Csatlakoztatás
régen 10méter dvi-hdmi jó volt
most agyanazt a kábelt toldottam meg 3m hmi-hdmi-vel és szemcsés volt a kép
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011 CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210
Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
Csatlakoztatás
hellótok számitogépet kötném össze hdmi-hdmi kábelel +gyári ati-s dvi-hdmi átalakitó lcd tv-vel ati4850 DVI kimenetes
régen 10m dvi-hdmi kábelel öszevolt kötve mükötött is.
most messzebre került a tv a kábel kevéslett metoldottam 3méterrel de nem jó a kép szemcsés.
ha veszek egybe 15méteres hdmi kábelt akkor jó lehet?
Ez a HDMI kábel dolog totál kiszámíthatatlan. Én projektorokkal szenvedtem. Amikor egy kábel jó lett mindenhez, projektor csere után valamivel nem működött rendesen.
Mivel kötötted össze a kettőt?
Esetleg, mielőtt új kábelt veszel, próbálj ki egy olyan HDMI toldót, ami jelerősítést is végez. Néhány ezer forintért már kapható.
De egy minőségi hosszabb DVI-HDMI kábel is jó lehet.
Csatlakoztatás
hellótok számitogépet kötném össze hdmi-hdmi kábelel +gyári ati-s dvi-hdmi átalakitó lcd tv-vel ati4850 DVI kimenetes
régen 10m dvi-hdmi kábelel öszevolt kötve mükötött is.
most messzebre került a tv a kábel kevéslett metoldottam 3méterrel de nem jó a kép szemcsés.
ha veszek egybe 15méteres hdmi kábelt akkor jó lehet?
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011 CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Kérlek benneteket, segítsetek, mert felkötöm magam..
Az a helyzet, hogy van egy harman avr 360-as erősítőm és egy harman bdt 30-as blu-ray lejátszóm. Amikor HDMI-n keresztül vannak összekötve, akkor a blu-ray lejátszó usb bemenetéről szóló flac formátumú zenék iszonyat torzítással szólalnak meg a hangfalakon.Ha viszont koax digitál kábellel kötöm őket össze, akkor tökéletes a hang és nincs torzítás.Namost ez idén a harmadik harman erősítőm!!!! (egy 158-assal kezdtem, amire a szakszervíz 1 hónapos baszakodás után kimondta, hogy gyári hibás, a csereként felajánlott 156-ossal pedig nem voltam kibékülve.)és egy kicsit kezd agyamra menni a dolog már.A mostani esetben pedig mindent kipróbáltam, direktben kötöttem a Blu-rayt a TVre, szépen szólt.Számítógépen keresztül szintén.
Valakinek esetleg lenne ötlete, hogy mi okozza a bajt?
És azzal, hogy adott esetben koaxon vagy optikai kábelen házimozizok, milyen veszteséggel kell számolnom (ugye ezek 16 bitesek)
Köszönöm,
techman
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Csatlakoztatás
És valóban a legfontosabb hogy a frontok és a center kábelei partiban legyenek!
Pontosan így van. Inakustik Monitor Atmos Air 309-est használok elől és a center is ilyet kapott.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Szeretném lecserélni/egységesíteni a hangfalaim kábeleit valamilyen minőségibb darabra.
Jelenleg többféle vastagságú réz kábelezést használok ami érzésem szerint nem a legjobb minőség, dugók nélkül.
Most ezen kívánok változatni.
Eddig a kacsa-audió kábelei közül szemezgettem:
Silver Line szériájának 2 * 1,5 mm² dúsan ezüstözött réz (SPC)
Illetve a boltban találkoztam Inakustik kábelekkel is a drágábbik fajtából.
Mind a kettő típus lényegében tök egyforma árkategóriában van 1200 ft/m
Tudom hogy ennél vannak drágábbak meg fényévekkel jobbak de erre van keret így se lesz olcsó mert 30m kell és a banándugókat/villákat is meg kell vennem...
Véleményetek szerint melyik kábel lehet jobb választás, elsősorban házimozira lenne? (erősító egy új Yamaha középkat a hangfalak jelenleg Yamahák de a frontok fél éven bellül cserélve lesznek Dalira)
Nem rossz kábelek, de én pl a sima (lehetőleg tömör) réz kábeleket részesítem előnyben!
Szerintem nézd az aprókat, kb fél árban megkaphatod ezt a minőséget vagy még komolyabbat!
És valóban a legfontosabb hogy a frontok és a center kábelei partiban legyenek!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Szeretném lecserélni/egységesíteni a hangfalaim kábeleit valamilyen minőségibb darabra.
Jelenleg többféle vastagságú réz kábelezést használok ami érzésem szerint nem a legjobb minőség, dugók nélkül.
Tudom hogy ennél vannak drágábbak meg fényévekkel jobbak de erre van keret így se lesz olcsó mert 30m kell és a banándugókat/villákat is meg kell vennem...
Véleményetek szerint melyik kábel lehet jobb választás, elsősorban házimozira lenne? (erősító egy új Yamaha középkat a hangfalak jelenleg Yamahák de a frontok fél éven bellül cserélve lesznek Dalira)
Szerintem keresd meg Néhai-t Most van nálam pár kábele tesztelni és nagyon jók. A kábelek finomhangolásra valók. Én szerintem ezekkel a kábelekkel megtaláltam azt, amit kerestem és árban nagyjából ott lennél, ahol a kácsával Minőségben meg jóval előrébb
Amúgy csak azért ajánlom, mert én is ezeket a kábeleket néztem ki, de nem bántam meg, hogy meghallgathattam az ő kábeleit is Nagyon korrekt szóval szerintem nem bánnád meg ha megpróbálnád azt. Aztán ha mégse, akkor még mindig ott a lehetőség más kábelre.
Csatlakoztatás
Véleményem szerint az egységes kábelezésre a frontok és a center esetében érdemesebb odafigyelni. Mivel a hátsó dobozaid gondolom kisebbek mint a frontok , és eleve csak az effektek hallhatóak, így nem látom értelmét, főleg ekkora távolságban, e miatt az egészet átkábelezni.
AZ egységes kábelezést, leginkább azonos hangsugárzók esetében tudnám elképzelni, és ha zenei anyagokat hallgatsz a rendszeren..
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Csatlakoztatás
Hali! Yamaha RX-V373 AV recevierhez keresek magyarnyelvu hasznalatit.Ha valaki tudna segiteni megkoszonnem!!!
Csatlakoztatás
Rossz a link...
A soundbarok saját erősitővel és dekóderekkel vannak felszerelve igy max a külön hangszórókészlet lene belőle használható. Ne soundbart hanem hangszórókat nézz: frontot és centert. Mély az lehet bármilyen, a szobád méreéhez passzoljon....
Koszi a gyors valaszt.Megfogadom a tanacsot.
Csatlakoztatás
Sziasztok! A kovetkezo kerdesem lenne.Vettem egy yamaha RX-V373-as av erositot ,es hozza 2 kef frontsugarzot.Szeretnem boviteni 5.1-es rendszerre,nezegettem a 5.1 soundbarokat (kef http://www.whathifi.com/news/kef-expand ... zerintetek ratudom kotni a yamahara?
Elore is koszi a valaszokat.
Rossz a link...
A soundbarok saját erősitővel és dekóderekkel vannak felszerelve igy max a külön hangszórókészlet lene belőle használható. Ne soundbart hanem hangszórókat nézz: frontot és centert. Mély az lehet bármilyen, a szobád méreéhez passzoljon....
Csatlakoztatás
Sziasztok! A kovetkezo kerdesem lenne.Vettem egy yamaha RX-V373-as av erositot ,es hozza 2 kef frontsugarzot.Szeretnem boviteni 5.1-es rendszerre,nezegettem a 5.1 soundbarokat (kef http://www.whathifi.com/news/kef-expand ... zerintetek ratudom kotni a yamahara?
Elore is koszi a valaszokat.
Csatlakoztatás
Azt az erősitőn és a mélynyomón is állithatod,crossovernek is nevezik, amely frekvencia alatt a mélynomó, felette a többi hamgszóró dolgozik, általában 80 Hz a jó.Mélnyomón akkor nem állitható ha van rajta LFE bemenbet, ott ugyanis a max az irányadó.
Okes. Megtalaltam. Minden nagyon klafa. koszonom a segitsegedet
Neked is YvsMad
Csatlakoztatás
.
Ez a vagasi frekvencia ez amugy mi?
Azt az erősitőn és a mélynyomón is állithatod,crossovernek is nevezik, amely frekvencia alatt a mélynomó, felette a többi hamgszóró dolgozik, általában 80 Hz a jó.Mélnyomón akkor nem állitható ha van rajta LFE bemenbet, ott ugyanis a max az irányadó.
Csatlakoztatás
Szerintem nézd eg a vágási frekvenciát, nem-e túl alacsonyra van állitva. És a bekötést is (nemrégi példa hogy valaki az SW kimenet helyett a multich. inputjára kötötte a subját).
Most mar szol a melynyomo is. Az volt a baj hogy nem eleg csatlakoztatni hanem kulon menuben engedelyezni kell az osszes hangszorot, koztuk a melynyomot is, ami le volt tiltva. Mar csak az a kerdes hogy miert van az ha a blu-ray taviranyitojan barmit kapcsolok akkor a melynyomo csinal egy szivdobbanasszeru hangot. Ezt akkor is csinalja ha csak pl beletekerek a filmbe. Ha a hangot leveszem az erositon akkor is ugyan olyan hangosan csinalja ezt a szivdobbanast. Lehet ez ellen vmit tenni? Meg annyit tettem hogy egy vinyot rakotottem a blu-ray-re, es onnan jatszottam le a filmeket igy nincs szukseg szamitogepre. Sajnos nem ismer minden formatumot, es a feliratokkal nem lehet mit kezdeni ha el van csuszva. De legalabb rendes terhatasu. Kovetkezo lepes azert mindenkeppen egy jo hangkartya lesz.
Ez a vagasi frekvencia ez amugy mi? Van par dolog amit lehet allitani a melynyomon, lehet megoldana a szivdobbanasszeru hangot is. Na majd holnap kiserletezek. Ma mar keso van duborogni.
Csatlakoztatás
Van egy sony db-830-as is, de ahogy nezem azon sincs pro-logic II.
Mar sikerult a hagszorokat rabirni hogy megszolaljanak, ha rakotottem a blu-ray-re, de a melynyomo meg mindig nem akar semmit csinalni.
En eredetileg azt hittem hogy majd jol rakotom a laptopot az erositore es akkor minden franko lesz.
Ra kell jonnom hogy ez nem igy mukodik.
Azert meg teszek egy probat a sony-val hatha azon jobban szol.
Ha mas lehetoseg nincs akkor tenyleg beruhazok egy normalis hangkartyaba. A vicc az hogy van itthon egy kulso 5.1es hangkartyam, de mivel nincs hozza xp utani driver ezert mar regota a fiokban porosodik.
Szerintem nézd eg a vágási frekvenciát, nem-e túl alacsonyra van állitva. És a bekötést is (nemrégi példa hogy valaki az SW kimenet helyett a multich. inputjára kötötte a subját).
Csatlakoztatás
Az erősítővel van gond. Ebben a régi erősítőben csak sima ProLogic van, aminek monó és sávhatárolt a háttérhangja. A sztereó forrás 5.1-ben történő hallgatásához ProLogic II-képes erősítőre van szükség, ott a háttérhang is teljes sávtartományú.
Még ha lenne az erősítőnek 5 ch stereo üzemmódja, az segítene a dolgon, de normál ProLogic üzemmódban sohasem lesz jobb a sztereó forrás hangja.
5.1 hangja leginkább csak filmeknek van, a sztereó zenén a kábeles trükközés nem sokat segít.
Van egy sony db-830-as is, de ahogy nezem azon sincs pro-logic II.
Mar sikerult a hagszorokat rabirni hogy megszolaljanak, ha rakotottem a blu-ray-re, de a melynyomo meg mindig nem akar semmit csinalni.
En eredetileg azt hittem hogy majd jol rakotom a laptopot az erositore es akkor minden franko lesz.
Ra kell jonnom hogy ez nem igy mukodik.
Azert meg teszek egy probat a sony-val hatha azon jobban szol.
Ha mas lehetoseg nincs akkor tenyleg beruhazok egy normalis hangkartyaba. A vicc az hogy van itthon egy kulso 5.1es hangkartyam, de mivel nincs hozza xp utani driver ezert mar regota a fiokban porosodik.
Csatlakoztatás
Sziasztok
Elore szolok hogy nagyon lama vagyok ugy altalaban a hifihez.
Az a problemam hogy nem tudom hogyan kossem ossze a rendszerem.
Adott egy laptop, egyelore alaplapi hangkartyaval ( kesobb egy creative x-fi) ezt a fulhallgato kivezetesen osszekotottem az erositommel (tx-ds575) a cd-bemenetre feher-piros. Igy stereoban tudom hallgatni. A KEF Cresta par szepen is szol nagyon. Az a gondom hogy kozben vettem egy 5.1-es szinten KEF rendszert (KHT 1005), de sehogy sem jon ossze hogy en ebbol barmi normalis hangot elocsalogassak. Ha siman rakotok ketto ketto satellite-et az erosito barmelyik hangfalkimenetere akkor szolnak, de olyan tompan benan hogy csak na. Probaltam hogy a cd-helyett a dvd bemenetre teszem ami kijon a laptopbol, de igy semmi hang nem jon. Raadasul a melynyomo meg sem nyikkan. Marmint ha rateszem az erosito sub kimenetere. Ez azt jelenti hogy egy single kabellel kotom ossze a melynyomo line-in egyik bemenetevel a leiras szerint. A celom az lenne hogy a filmeket normalis 5.1-ben elvezzem amiket a laptopon ill. kivetiton nezek. Nem mellekesen zenet is a geprol szeretnek hallgatni. Ezek a Crestak tokeletesek lennenek stereo-nak de sajnos menniuk kell mert nincs hely. Ezert is valtottam a kis tojas hangszorokra. Van nehany kabelem amit talan fel tudok hasznalni. A satelliteket egyelore utp-vel barkacsoltam ossze. Van a melynyomohoz egy qed contour kabelem. Meg egy banan dugos kabel parom. Ezekkel nem tudom mit lehet kezdeni. Ha a qed-et pl rakotom az erositore akkor a satellitek alapbol gerjednek, meg ugy is hogy a cd-re vannak kotve.
Minden segitseget elore is halasan koszonok!!!
Az erősítővel van gond. Ebben a régi erősítőben csak sima ProLogic van, aminek monó és sávhatárolt a háttérhangja. A sztereó forrás 5.1-ben történő hallgatásához ProLogic II-képes erősítőre van szükség, ott a háttérhang is teljes sávtartományú.
Még ha lenne az erősítőnek 5 ch stereo üzemmódja, az segítene a dolgon, de normál ProLogic üzemmódban sohasem lesz jobb a sztereó forrás hangja.
5.1 hangja leginkább csak filmeknek van, a sztereó zenén a kábeles trükközés nem sokat segít.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Csatlakoztatás
Van egy olyan kabelem hogy profigold interconnect ez jo arra hogy a digitalis coax bemenetre dugjam ra? Vagy az emlitett qed qontour is jo? Van egyaltalan valamilyen kovetelmeny a kabellel szemben ha a digitalis coax in/out-ra akarom dugni? Nekem ugy tunik hogy ezek sima rca-k kicsit tulcsicsazva. Van meg egy rocketfish kabelem amirol biztosan tudom hogy jo digitalis jelatvitelre. Csak sajnos rovid. Nagy hulyeseg lenne az erositot az elere allitani ugy hogy a szellozo resek szabadon maradjanak? Igy akkor ossze tudnam kotni ezzel a rovid kabellel is .
Bármelyik megfelel, csak a tul rövid nem.