Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangelnyelő eszközök zenehallgató szobákba

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A hallgatási pont mögötti rèsz ide gondoltam mèg egy-kèt hangelnyelö tàblát. Vàrom a segítségeteket.
Köszi mègegyszer

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!Lenne egy kèrdèsem.Szeretnék feltenni a falakra ilyen hangelnyelö táblákat a hallgatàsi pont mögé.A front dobozok mögött màr van ilyen tàbla + a sarkokban van 2 nagy polc. Linkelem a kèpeket.Van még egy yamaha hangprojektorom,úgy tudom ennek a falról kell visszaverni a hangokat. Így nem rontanàm el ilyen hangelnyelőkkel a mozi hangjàt? Vagy lehet hogy javítana is rajta? Várom a leveleteket! Előre is köszi!

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 444

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Akusztikai szivacsot innen http://hangshop.hu/spl/966316/Hangelnye ... kai-elemek is tudsz rendelni.
Alakítsd ki a megfelelő környezetet az új jövevénynek.

Köszi szépen a linket! Legalább nem kell külföldről rendelni...

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 234

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Sziasztok!

Eléggé cseng-bong a zenehallgató szobám, szükségem lenne falra rögzíthető panelre, lehetőleg nem horror áron. Hol érdemes ilyet kutatni, vagy csinálni, csináltatni jobban megéri? Köszönöm!

Akusztikai szivacsot innen http://hangshop.hu/spl/966316/Hangelnye ... kai-elemek is tudsz rendelni.
Alakítsd ki a megfelelő környezetet az új jövevénynek.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

Gyorsan letakartam ma a szoba csupasz falait egyelőre vastag pokrócokkal, az ablak elé is került egy, és fantasztikus javulás hallható...
Nagyon jó ár/érték arányú tuning

Most állhatok neki rendes csillapító elemeket csinálni

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 835

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

Én innen http://www.alfacoustic.cz/sk/akusticke-materialy/ rendeltem, igaz SK-ban, de szerintem elküldik MO-ra is. 
Ezt csináltam belőle

Ez jó, köszi a tippet. Írok majd az embernek, hogy szállít-e külföldre, és hogy mennyiért. Remélem tud angolul, mert a csehből elég csehül állok

timcs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 310

Hozzászólás Szerző: timcs »

Sziasztok!

Eléggé cseng-bong a zenehallgató szobám, szükségem lenne falra rögzíthető panelre, lehetőleg nem horror áron. Hol érdemes ilyet kutatni, vagy csinálni, csináltatni jobban megéri? Köszönöm!

Én innen http://www.alfacoustic.cz/sk/akusticke-materialy/ rendeltem, igaz SK-ban, de szerintem elküldik MO-ra is. 
Ezt csináltam belőle

CD : Ayon CD1 
Amp : Pathos Classic One + Soundcare
Speak : Sonus Faber Olympica I
Cable : Audio Note AN-V, HarmonicTech Pro 11 plus
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Akusztikailag kezelt zeneszoba

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

Sziasztok!

rudulf
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 51

Hozzászólás Szerző: rudulf »

Kipróbáltam, hogy bedugom a reflexnyílást, de túl sok mély veszik el úgy. Ii
Egyébként nem is vagyok abban biztos, hogy kofejezetten basszuscsapda kell-e nekem. Lehet, hogy elég volna az, ha olyan valami volna a falon, amiről nem verődik vissza a hang.
Azért ha valakinek van tapasztalata DIY basszuscsapdával,(milyen anyagból, elkészítés módja) illetve ha valaki esetleg tudna küldeni, linkelni egy elkészítési útmutatót, megköszönném.

Nehog mást csillapítson, mint amit szeretnél.
ROKSANXerxes/ORIGINLiveSilver/ORTOFONHMC30,AUDIOMECAMephisto1/SONERAUDIONagyDAC,Előfok,Végfok,SL1Hangfal,DACKábel/SFElectaAmateur2/DEVIALETExpert250PRO,MELLORNStream/HIGHWIRE1100/HTMagicésMagicTweeter/HTMagic,AC10ésJPSDigitalAC/AUDIOQUESTDiamond,Vodka,Pearl

rudulf
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 51

Hozzászólás Szerző: rudulf »

Köszönöm, nem fér oda. A ruhászsák is jó, de annyira jók a mostani szivacsok is. Kifejezetten a gyári basszuscsapda érdekelne. Ha az nem jó, iiakkor maradnak a szivacs ülőpárnák.

Milyen lehet a babzsák szelelő huzatban? :-)
ROKSANXerxes/ORIGINLiveSilver/ORTOFONHMC30,AUDIOMECAMephisto1/SONERAUDIONagyDAC,Előfok,Végfok,SL1Hangfal,DACKábel/SFElectaAmateur2/DEVIALETExpert250PRO,MELLORNStream/HIGHWIRE1100/HTMagicésMagicTweeter/HTMagic,AC10ésJPSDigitalAC/AUDIOQUESTDiamond,Vodka,Pearl

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11512
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A szimmetrikusan elhelyezett panelekkel energiaeloszlásban ugyanolyan asszimmetria jön létre, mint korábban volt. A különböző frekvenciák, függően a hangsugárzó által besugárzott szögtől, főként közép-magas tartományban, máshonnan verődnek vissza, ha egy magasságban csillapítjuk a szoba falát, akkor ezt az asszimmetriát megőrizzük, és nem ez lenne a cél, ha jól sejtem.

Elolvastam párszor, de nem értem. Leírnád másként?

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Ezt megindokolnád?

A szimmetrikusan elhelyezett panelekkel energiaeloszlásban ugyanolyan asszimmetria jön létre, mint korábban volt. A különböző frekvenciák, függően a hangsugárzó által besugárzott szögtől, főként közép-magas tartományban, máshonnan verődnek vissza, ha egy magasságban csillapítjuk a szoba falát, akkor ezt az asszimmetriát megőrizzük, és nem ez lenne a cél, ha jól sejtem.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3319

Hozzászólás Szerző: AVX »

Most nézem,hogy két helyen is megy a beszélgetés ugyanerről.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11512
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Vedd alapul a szoba falát, mint egészet, és ahhoz mérten az aranymetszés szabályai szerint próbáld elhelyezni a paneleket. Így egy sokkal jobb végeredményt fogsz kapni, a hangzásra tekintettel.

Ezt megindokolnád?

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Ezt a 3D-és grafikát Te csináltad ? Ügyes! A csillapító paneleket nem szabad szimmetrikusan elhelyezni. Az lett volna a legjobb, ha a méretük követi az aranymetszés szabályait, de ezen már túl vagy. Vedd alapul a szoba falát, mint egészet, és ahhoz mérten az aranymetszés szabályai szerint próbáld elhelyezni a paneleket. Így egy sokkal jobb végeredményt fogsz kapni, a hangzásra tekintettel.

svan
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 186

Hozzászólás Szerző: svan »

Jelenleg úgy áll a project, hogy a szobába bekerült a szőnyeg valamint a könyvespolc is, és a rendszerem is elfordítottam 180 fokkal ahogy azt javasoltátok.

Már csak a kőzetgyapotból készült DIY akusztikai panelek elhelyezését kellene véglegesítenem. Egyelőre a falhoz vannak támasztva, de már így is jelentős a javulás a közép/magas tartományokban. Ugyanakkor óriási mélytöbbletem keletkezik 200hz körül,(pontatlan,hömpölygő) melyre remélem találok majd valami megoldást.

Megfelelő lenne a panelek ilyen módon történő elhelyezése? (csörgővisszhang csillapítása volt a kezdeti cél)

Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

Műgyantával kiönteni, mint a trafót...
Nyitva és zárva is csinálja? Lehet, hogy bezárt állapotban a zárnyelv nem tartja fixen.

Még csak zárva próbáltam. Nyitott állapotban az egész ház azt hallgatná, amit én
De úgy látom, hogy menthetetlen, egy réggebbi típusú ajtó, cserélni kellene inkább.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Műgyantával kiönteni, mint a trafót...
Nyitva és zárva is csinálja? Lehet, hogy bezárt állapotban a zárnyelv nem tartja fixen.

Ezt már korábban kilőttem, az üveg szilárdan áll az ajtóban. De most jobban megszemlélve és egy ujjal megkocogtatva az egész ajtó zörög. Szóval valszeg nem csak az üveg rezonál, hanem az egész ajtó...

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

Szerintem az üveg felfogatása a problémás, nem maga az üveg. Kocogtasd meg az ajtót, ha zörög az üveg, akkor a takarólécek, amik fogják az üveget nem szorítják eléggé. Csúsztass be (ésszel, nehogy eltörjön) összehajtogatott papírlapocskákat az üveg és a takarólécek közé. Esetleg üvegesgitt, ha leveszed a lécet. Jó az még ha ósdi is. Vagy a gyerek gyurmája. Esetleg filcszalag az üveg szegélyére.....

Ezt már korábban kilőttem, az üveg szilárdan áll az ajtóban. De most jobban megszemlélve és egy ujjal megkocogtatva az egész ajtó zörög. Szóval valszeg nem csak az üveg rezonál, hanem az egész ajtó...

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Hozzászólás Szerző: frankie »

Készülő szobaakusztikai elem. :foto:

Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Devialet

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Hozzászólás Szerző: meridián »

Színtelen szilóval körbe kell húzni vékony csőrrel az üveg és a léc között
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Szerintem az üveg felfogatása a problémás, nem maga az üveg. Kocogtasd meg az ajtót, ha zörög az üveg, akkor a takarólécek, amik fogják az üveget nem szorítják eléggé. Csúsztass be (ésszel, nehogy eltörjön) összehajtogatott papírlapocskákat az üveg és a takarólécek közé. Esetleg üvegesgitt, ha leveszed a lécet. Jó az még ha ósdi is. Vagy a gyerek gyurmája. Esetleg filcszalag az üveg szegélyére.....

Kellemes Karácsonyt mindenkinek!

A jelenlegi zenehallgató szobám ajtaján a mély hangoknál berezeg az üveg. Valami olyan csillapító anyagot keresek, amit felragasztva az üvegre, meggátolja ezt. Eléggé zavaró tud lenni, hogy mikor szép mély tónusoknál zörög az üveg jobbról Az esztétika nem szempont, az üveget függöny takarja az ajtón. Olyasmi lenne a legjobb, amit a nagy közismert építési árúházakban be lehetne szerezni. Kb 1 m2-ről van szó.
Köszönöm előre is!

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

Kellemes Karácsonyt mindenkinek!

A jelenlegi zenehallgató szobám ajtaján a mély hangoknál berezeg az üveg. Valami olyan csillapító anyagot keresek, amit felragasztva az üvegre, meggátolja ezt. Eléggé zavaró tud lenni, hogy mikor szép mély tónusoknál zörög az üveg jobbról Az esztétika nem szempont, az üveget függöny takarja az ajtón. Olyasmi lenne a legjobb, amit a nagy közismert építési árúházakban be lehetne szerezni. Kb 1 m2-ről van szó.
Köszönöm előre is!

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3319

Hozzászólás Szerző: AVX »

2 ide kapcsolódó nagyon érdekes videó:
(érdemes külön megnytini és HD-ben lejátszani)

Nagyon jó film.
Nálam ezt a pincében én is kipróbáltam.
Hasonlóan jól sikerült megcsinálnom,mint itt a full verzióval.
Egyszerű függöny anyaggal vontuk be az egész szobát.(1990-ben készült) Vásároltam hozzá még ASC csöveket.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”