Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csevegő
Moderátor: Luxor Audio
Csevegő
Kaptam néhány nagyobb megrendelést cégektől, így már nagyobb tételben tudok vásárolni, ami költségcsökkenést okoz. Ezt az előnyt szeretném megosztani, ami a gyakorlatban annyit tesz majd, hogy minden héten lesz egy akciós árú termék. Erről itt fogok majd aktuális információt adni. Továbbá a részemről is évtizedeken át megtapasztalt hátrányos helyzetben lévő vidéki hobbitársakat segítendő mostantól ingyenes a szállítás, tehát csak a vételárat kell megfizetni és máris érkezik a kiszemelt portéka.
Szimpatikus, emberséges üzletpolitika! Jó forgalmakat!
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Csevegő
Azt hiszem amit ezekben a sorokban megfogalmaztál nagyszerű és egyben egyedülálló is!
Sok sikert kívánok!
Aurender - Marten Design
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11489
- Kapcsolat:
Csevegő
Hát ez a stájsz az ezüstözött rézzel, gyors és pontos, száraz hang, kicsit vékony középpel. Nem minden rendszerbe és szobaakusztikába illik.
Mételyes dolog ilyeneket írni, de belőlem is majdnem kibuggyannak néha ezen kategorizálások. Az tart vissza, hogy ezüstből is készül vastag hangzást adó kábel, illetve tiszta rézből is lehet kiheréltet csinálni, bár tény, hogy az alsó árkategóriában nincsenek csodák, ott szinte mindig működnek az általánosítások.
Gyakran kérdezik, miért választottam a Belden kábeleket alapanyagként, illetve miért pont réz kábeleket kínálok és miért nem ezüstöt. Továbbra sem tudok komoly ideológiát állítani a helyzet mögé, hacsak azt nem, hogy rühellem a divatos dolgokat, ezért sem szerettem volna ezüst kábelt árulni. Egyszerűen csak próbálgattam, hallgattam, kísérleteztem. Számomra a lendületes, vaskos, életdús hangzás a tetszetős, melynél a hangszerek is reálisan vannak megrajzolva és textúrázva, továbbá nem vész el a felvételek egyedisége, így hát ilyen tulajdonságokkal bíró kábelt kerestem a lehető legalacsonyabb áron. Azért maradtam a Beldennél, mert ebben találtuk a legkevesebb hibát és a legtöbb pozitívumot. Tehát nem egy tökéletes kábelről van szó, hanem az általam próbáltak közül a szerintem legjobbról.
E topic indításakor azt gondoltam, ennyit pont elég lesz írnom indoklásként, de tévedtem. Bármennyire is meglepő számomra, előfordult, hogy nagyságrendekkel drágább (értsd 100e Ft feletti) és közismerten nagyon jó kábelekhez mérték némelyik összekötőmet és bizony alul is maradt, amit aztán diadalittasan közölt a tesztelő. Arra is volt példa, hogy egy részemről erényként jegyzett tulajdonság okozott negatív élményt valakinél, más pedig pont olyan jellemzőt hiányolt, amiben nálunk éppen remekelt a kérdéses kábel. De kaptam olyan kritikát is, hogy az RCA dugóim nem olyan profik, mint az 50 dolláros Furutech XY és hiába szól nagyon jól a kábel, fenti okból mégsem veszi meg a tesztelő. Egy kolléga elhívott magához, hogy magam prezentáljam a kábeleimet az ő rendszerében, de a sokmilliós lánc olyan bitang rosszul szólt az apró panelszobában, hogy elő sem vettem a portékámat, inkább elkezdtük tologatni a hangdobozokat és bútorokat, hogy valami emberi hangzást hozzunk ki abból a sok pénzből, amit a tulaj beleölt. (Nem sikerült.) Mit kellene kezdenem ezen fejleményekkel? Azt hiszem, semmit. 8-10e forintból nem lehet olyan kábelt készíteni, ami minden rendszerben, minden zenéhez és hallgatói ízléshez tökéletes. Másrészt hagyni kell, hogy mindenki járja végig a saját útját. Komoly rendszerhibákat nem fognak a kábeleim tökéletesre korrigálni, de talán más példányok sem. A jó kábel megemeli az amúgy is jó rendszert, más feladata jó esetben nem lehet.
Pár hete azon ábrándoztam, hogy megjelenek egy full extrás kábelcsaláddal, aminél a minőség lesz az egyetlen szempont. Kerestem is hozzá felső kategóriás alapanyagot, csúcsminőségű csatlakozókat, gyönyörű optikai tuningokat, némelyikből még vásároltam is, de aztán a fiókban maradtak, ki sem próbáltam őket. Egyrészt nem akarok beszállni az elégedetlenek mókuskerekébe, ahol mindennél van jobb, másrészt itt az AVX-en is van ilyen professzionális termék. Egy ilyen aprócska, néhány száz hobbitársból álló piacon konkurencia harcba kezdeni számomra több, mint butaság.
Ennyi öncélú privatizálás után megosztanék egy talán kissé informatívabb statisztikát is a fórumtársakkal, magam számára is összefoglalva az eddigi fejleményeket:
A T1 tápkábel a nagyjából 2 hónapos jelenlét legsikeresebb portékája. Szinte semmi negatív kritikát nem kapott és ő volt képes messze az árkategóriáján felülre szállni összehasonlító versenyekben. Nem lepett meg ez, hiszen a Belden 83803 nagyon népszerű nyugati DIY oldalakon. Egészen drága rendszerek is befogadták, így bátran ajánlom mindenhova. A T2 tápkábelt sokan félreértették, illetve bizonyára én tálaltam rosszul. Ez a típus házimozi és egyszerűbb HiFi rendszerekbe való, kissé mélybe hajló, komótosabb produkciójával felsőbb szinteken már nem feltétlenül állja meg a helyét, tehát aki hosszabb távon felfelé törekszik, annak a T1-et ajánlom.
Az analóg és digitális összekötő kábeleim mutatják meg talán leginkább a réz vezetők jellemzőit, így ezek jobban megosztották a tesztelőket. Elképzelhető, hogy e területen megjelenik majd egy modernebb hangzással és dekoratívabb külsővel bíró 2. típus is a kirakatban.
A hangfalkábelek pörgése számomra meglepetés, részben mert ezeknél használtam a legegyszerűbb alapanyagokat, alkatrészeket. De látva, hogy e területen a legnagyobb az érdeklődés, át kellett értékelnem magamban a jelentőségüket és a szinte zéró raktárkészletet fel kellett duzzasztanom. Továbbá egy néhányaknál jelentkező bosszantó hibát is javítani kellett időközben, az új példányok már ennek megfelelően készülnek.
A csatlakozók adják a forgalom legnagyobb részét. Tisztában voltam vele, hogy nagyon szegényes a hazai boltok kínálata e területen, ezért is kezdtem a dugókat önállóan is árulni. Azonban nem szeretnék raktárat csinálni a lakásomból, ezért a sok egyedi kérés ellenére sem szeretném számottevően bővíteni a kínálatot. Elképzelhető még egy felső kategóriás RCA dugó kirakatba kerülése, de úgy érzem, hogy a jelenleg kínált típusok jól lefedik a középkategóriát az olcsóbb tucatdarabok és a drága csúcstermékek között félúton.
A KE1 és KE2 elosztóm még nem került nyilvánosság elé, így ezekről nyilván nincsenek népszerűségi adataim, de az érdeklődés igen lelkesítő. Koprodukciós termék lesz, közösen terveztük a Kontasettel, az ő üzemükben készül majd a gyár példás technológiai fegyelmével és saját minőség ellenőrzési vizsgálatán átesve (másként nem is adták volna hozzá a nevüket). Remélem, október elején már raktárról tudom kiszolgálni ezen igényeket.
Jó hosszú hozzászólás lesz ez már, de pár szó még a terveimről...
Kaptam néhány nagyobb megrendelést cégektől, így már nagyobb tételben tudok vásárolni, ami költségcsökkenést okoz. Ezt az előnyt szeretném megosztani, ami a gyakorlatban annyit tesz majd, hogy minden héten lesz egy akciós árú termék. Erről itt fogok majd aktuális információt adni. Továbbá a részemről is évtizedeken át megtapasztalt hátrányos helyzetben lévő vidéki hobbitársakat segítendő mostantól ingyenes a szállítás, tehát csak a vételárat kell megfizetni és máris érkezik a kiszemelt portéka.
Üdvözlettel
a faló
Csevegő
Bocsánat a kérdezősködésért, ez a Jungson ez egy EZÜSTkábel? A szó kémiai értelmében? (Milyen dugókkal van szerelve?)
Ez egy 25000 Ft-os kábel:
Gold coatted coppr XLR plug
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Csevegő
7 eres ezüstözött ~1mm vastag vezetővel. Itt a fórumon vettem, rövid hangfalkábelt is tekertem belőle és annak nagyon bevált.
Sejtettem, hogy az. Én ezt a verziót nem ismerem. IC-nek én mást árulok/használok, ha kipróbálnád, adhatok belőle.
Csevegő
Igen ez az, jelentősebb ez a "picit"-nél.
Hát ez a stájsz az ezüstözött rézzel, gyors és pontos, száraz hang, kicsit vékony középpel. Nem minden rendszerbe és szobaakusztikába illik.
Csevegő
Azért én kiváncsi lennék melyik habia az.
7 eres ezüstözött ~1mm vastag vezetővel. Itt a fórumon vettem, rövid hangfalkábelt is tekertem belőle és annak nagyon bevált.
http://www.jungson.com/node/133
Ez az? Ezüstözött a kábel? Picit lehet, hogy vékonyabb a hangja a tiszta réznél, pláne, mivel a Belden amcsi cucc, nem zárom ki, hogy chilei rézből van, nem kínai rézből.
A többi legyen a profik hasfájása.
Igen ez az, jelentősebb ez a "picit"-nél.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
Csevegő
Itt erről szó sincs, szerencsére.
Akkor vissza az egész, ezt kizárhatjuk.
Csevegő
Napi 10 perc zenehallgatással?
http://www.jungson.com/node/133
Ez az? Ezüstözött a kábel? Picit lehet, hogy vékonyabb a hangja a tiszta réznél, pláne, mivel a Belden amcsi cucc, nem zárom ki, hogy chilei rézből van, nem kínai rézből.
A többi legyen a profik hasfájása.
Csevegő
Hogy a Habiánál sokkal jobbnak ítélted meg a Beldent, az viszont nem lep meg.
Azért én kiváncsi lennék melyik habia az.
Csevegő
Másrészt a "D"-knek is lehet "zacc a tetején", amit egy transzparens IC kihoz.
Itt erről szó sincs, szerencsére.
Csevegő
Bizony, a dugók és az aljzatok is lassacskán járnak csak be. Tavasszal cseréltem banáncsati-aljzatokat a vasamon, és 2 hónap kellett nekik, mire megtalálták a saját hangjukat.
Napi 10 perc zenehallgatással?
Csevegő
Egy DIY Hypex D osztályú erősítő és egy általam épített TPA BuffaloII dac közé tettem az IC-t. Nem igazán tudom jól leírni, de valamilyen ércességet, enyhe zavarosságot észleltem, alacsonyabb felbontású rendszerben ez lehet fel se tűnik, régebben lehet nem is zavart volna engem sem. A Jungson kábellel az a baj, hogy érezhetően vékonyítja a hangot, ezt a hatás nagyon látványosan azonnal hallgató kábelcserék után. Ez az oka annak, hogy a továbbiakban is keresem azt a kábelt, ami ugyanazt tudja (vagy többet?) mint a Jungson, de kellően testes a hangja.
Bocsánat a kérdezősködésért, ez a Jungson ez egy EZÜSTkábel? A szó kémiai értelmében? (Milyen dugókkal van szerelve?)
Ha igen, akkor nagyon sok idő kell neki, mire bejár, valóban (saját ezüstügyi tapasztalataim szerint) nagyon-nagyon sok járatás kell neki.
Másrészt a "D"-knek is lehet "zacc a tetején", amit egy transzparens IC kihoz.
Nagy valószínűség szerint maszlag, amit írok, de akkor kérlek, bocsáss meg.
Csevegő
Nálam minden kábelhuziga után meg kell hajtani a rendszert ahhoz hogy visszajöjjön a hangja.Egy lemez olyan emberes hangerőn már elég szokott lenni.
Valami kontakt dolog lehet szerintem a háttérben.Az új kábelek bejáratásának az ideje nagyban függhet a csatlakozók milyenségétől is,én azt tapasztaltam hogy több idő kell nekik mint a csupasz kábeleknek.
Bizony, a dugók és az aljzatok is lassacskán járnak csak be. Tavasszal cseréltem banáncsati-aljzatokat a vasamon, és 2 hónap kellett nekik, mire megtalálták a saját hangjukat.
Csevegő
Nagyon értékes gondolatok, nálam is jobb, ha már régóta összedugott rendszer talpát csikoljuk, mintha beindítás előtt dugnánk össze a dolgokat. Nagyon suta analógia a belsőégésű motorok "melegítése", üzemi hőmérsékletre való beállítása. Hidegen, üresben "huzatni" a legnagyobb butaság, még káros is a motornak.
A poszt végén a jó zenével és a mellettünk izzadó, a sörükből itató részeg csajokkal kiegészülő koncertélményt, pláne Chick Coreával és kisegyüttesével csakis isteníteni tudom.
Nálam minden kábelhuziga után meg kell hajtani a rendszert ahhoz hogy visszajöjjön a hangja.Egy lemez olyan emberes hangerőn már elég szokott lenni.
Valami kontakt dolog lehet szerintem a háttérben.Az új kábelek bejáratásának az ideje nagyban függhet a csatlakozók milyenségétől is,én azt tapasztaltam hogy több idő kell nekik mint a csupasz kábeleknek.
Csevegő
Köszönöm a beszámolót! Konkrétan milyen probléma volt a magas hangokkal? Tapasztalatom és a visszajelzések eddig nem jeleztek ilyen gondot. Nem ismerem a rendszered elemeit és a környezetet, de lehetséges, hogy nálad jobb megoldás a Jungson ezüst kábel. Hogy a Habiánál sokkal jobbnak ítélted meg a Beldent, az viszont nem lep meg.
Egy DIY Hypex D osztályú erősítő és egy általam épített TPA BuffaloII dac közé tettem az IC-t. Nem igazán tudom jól leírni, de valamilyen ércességet, enyhe zavarosságot észleltem, alacsonyabb felbontású rendszerben ez lehet fel se tűnik, régebben lehet nem is zavart volna engem sem. A Jungson kábellel az a baj, hogy érezhetően vékonyítja a hangot, ezt a hatás nagyon látványosan azonnal hallgató kábelcserék után. Ez az oka annak, hogy a továbbiakban is keresem azt a kábelt, ami ugyanazt tudja (vagy többet?) mint a Jungson, de kellően testes a hangja.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Járt nálam 1 példány Fapaci Belden rca ic kábeléből...
Köszönöm a beszámolót! Konkrétan milyen probléma volt a magas hangokkal? Tapasztalatom és a visszajelzések eddig nem jeleztek ilyen gondot. Nem ismerem a rendszered elemeit és a környezetet, de lehetséges, hogy nálad jobb megoldás a Jungson ezüst kábel. Hogy a Habiánál sokkal jobbnak ítélted meg a Beldent, az viszont nem lep meg.
Csevegő
Járt nálam 1 példány Fapaci Belden rca ic kábeléből. Először nagyon zavarosnak találtam a hangképet, 50 óra elteltével nagyon sokat javult. Összességében jó kábelnek gondolom, azért nem tartottam meg végül, mert a Jungson silver kábel nyugodtabban és tisztábban szólt az én rendszeremben, az általam készített Habia diy ic-nél sokkal jobbnak gondolom így is. Testesebb hangú mint a Jungson ic, a tetejével van a bajom főként, nem tudom mi az oka, már mások is írták ebben a topicban, hogy a Jungson-t erre cserélték le jó eredménnyel, esetleg rendszer szinergia!?
Csevegő
Lehet, hogy elvesz, sőt biztosan beleszól a hangba, de egy túláram még inkább. Én úgy vagyok vele ,hogy inkább szóljon tompábban, de szóljon!
Szvsz ezt mindenkinek saját magának kell megítélnie. Nekem a vasamban mind hálózati túláram, mind kimeneti rövidzárlat (összeérő hangfalderótok) ellen van védelem, és pl. ebben az esetben nemcsak, hogy műszakilag feleslegesnek tartom a plusz biztosítékon keresztül való tápolást, de a hangra gyakorolt hatásával sem vagyok kibékülve. (Nem azért forszírozzuk a pénzt aranyárban a réz vagy ezüst vezetőkbe a rendszerben, hogy a szűk keresztmetszet egy biztosíték 0.akárhány mm vastag diamétere legyen...).
Ettől függetlenül ott van a kismegszakító a kapcsolótáblán, vagy lehet betenni Fi-relét (állítólag az se valami jó a hangnak).
Szóval, hogy opcionális "extra", azt csak támogatni tudom.
Csevegő
A minap olvastam egy kijelentést, amivel már többször is találkoztam, de most a körítés miatt megakadt a szemem rajta. A kinyilatkoztatás szerint a jó kábelek titka a vezetőnél használt alapanyag öregedése, miáltal a belső szerkezetben valamilyen békesség köszönt be idővel. Felmerül a kérdés bennem, hogy egy közönséges kábel kötelező módon jó kábel lesz-e néhány évtized elteltével. Nem kétlem, hogy az idő használ neki és ennek bizonyára sok köze van az általunk bejáratásnak nevezett folyamathoz is, melynek hatása az idő teltével exponenciálisan csökken és konvergál a nullához. Aztán hogy ez mennyire múlik az anyag belső szerkezetében nyugalmi állapotban is törvényszerűen végbemenő változásoktól és mennyire van szó befolyásolható járatódásról, más kérdés.
Tovább bonyolítja és teszi érdekesebbé a helyzetet, hogy bejáratásból is több verziót tapasztalok. A szokványos folyamat - zenével, vagy valamilyen zajjal, szobai hangerőn történő járatás - mellett van néhány másik is. Gyakran figyelem meg, hogy már akkor is történik változás, ha csak összedugjuk a rendszert és kikapcsolt állapotban állva hagyjuk egy időre. Gyorsul a folyamat, ha közben áram alatt vannak a készülékek. Ezek közül a leggyorsabb persze az elsőként említett aktív járatás, de léteznek agresszívebb módszerek is, mikor valamilyen extrém stressz alá helyezzük az eszközt. Pl. nagy áramerősséget járatunk a kábelen, vagy hangszóróknál nagy szintű konstans jelet küldünk a tekercsbe nagy - a meghibásodási határt megközelítő - kitérésre kényszerítve a membránt. Ezen lépésekkel erősen gyorsítható a bejáródási folyamat, de számomra legalábbis nem egyértelmű, hogy hatásuk megegyezik-e a hagyományos járatási módszerekével. Ez részben bizonyára filozófiai kérdés is.
A bejáratás hossza és intenzitása nagyon eltérő lehet és nem is fogalmazható meg konkrét idő egységben, mivel soha nem ér véget, csak lassul a folyamat, hatása egy idő után elhanyagolható, érzékelhetetlen lesz. Ráadásul nem is egyetlen lefolyásról van szó, hiszen egy összeszokott rendszerbe helyezett, valahol már bejáratott eszköz beiktatása általában nyers megszólalást importál a láncba. Nem értek hozzá, így nem is szeretném megmagyarázni a történés tudományos hátterét, de bizonyára olyan elektromos, mágneses és mechanikus stressz éri az eszközt a telepítés során, ami befolyással van a hangzására is. Ez viszont nem magyarázza azon jelenséget, mikor a hosszú állási idő után bekapcsolt rendszert szinte újra be kell járatni, no és ott vannak még a speciális bejárató műsoranyagok is, amikkel a már bejáratott rendszer is képes néha meglepetést okozni. Tehát a stressz mellett léteznie kell valamilyen dinamikus edzettségi fokozatnak is. E jellemző definiálásától még messze vagyunk, de annyit addig is megtehetünk, hogy türelemmel viseltetünk eszközeink, így kábeleink iránt is, időt adva nekik az összeszokásra.
A HiFi-ben kevésbé lepődünk meg mindezen, de a Pro világban is tetten érhető a jelenség. Az előző napon telepített hangosító rendszer szinte mindig jobban szól másnap. Törekszünk is erre, csak hát az anyagiak sokszor megálljt parancsolnak igyekezetünknek.
Mindeközben egy Carlos Santana vezette egyszeri supergroup koncert terelgeti a hangulatomat, a gitárzseni megszokott kísérői mellé olyan tagokkal kiegészülve, mint Wayne Shorter, Chick Corea, Herbie Hancock, John McLaughlin, Airto Moreira. A lebilincselő hangélmény mellé full HD kép is társul, ami ismét kimondatja velem, hogy az otthoni koncertélmény egyáltalán nem naiv ábránd. Persze hiányzik a tömegpszichózis, a csoportérzés, a szomszéd izzadtságának illata és a kezünkben felmelegedett sör íze, de ezeket pótolja a sok közeli kép, ami minden zenésznek vizuális csemege. Szóval valahogy mégis ott van az egészben az a Valami...
Nagyon értékes gondolatok, nálam is jobb, ha már régóta összedugott rendszer talpát csikoljuk, mintha beindítás előtt dugnánk össze a dolgokat. Nagyon suta analógia a belsőégésű motorok "melegítése", üzemi hőmérsékletre való beállítása. Hidegen, üresben "huzatni" a legnagyobb butaság, még káros is a motornak.
A poszt végén a jó zenével és a mellettünk izzadó, a sörükből itató részeg csajokkal kiegészülő koncertélményt, pláne Chick Coreával és kisegyüttesével csakis isteníteni tudom.
-
Vendég
Csevegő
Érthető az álláspontod. Ha sokan osztják, tartani fogok raktáron védelemmel ellátott példányokat is. Segítsetek ennek eldöntésében a véleményetekkel, ha kérhetek ilyent.
Nálam még biztosíték sincs a készülékekben, és ebből szerintem az is kiderül, melyik "tábor" filozófiáját vallom magaménak.
.
Csevegő
Érthető az álláspontod. Ha sokan osztják, tartani fogok raktáron védelemmel ellátott példányokat is. Segítsetek ennek eldöntésében a véleményetekkel, ha kérhetek ilyent.
Én anno szünetmentest szerettem volna a rendszer elé, az azért jobban védi az alhálózatot, már pár Volt eltérésnél is átkapcsol ill. jelez.
Na meg áramszünetkor is jó zenét hallgatni, a szomszédok örömére
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Lehet, hogy elvesz, sőt biztosan beleszól a hangba, de egy túláram még inkább. Én úgy vagyok vele ,hogy inkább szóljon tompábban, de szóljon!
Csevegő
Az alap verzió a komolyabb Belden 83803 bekötő kábellel, AudioCrast csatlakozóval várhatóan 25e Ft környékén lesz.
Zavarszűrés, túlfeszültség elleni védelem opcionális lesz, mivel ezek nem feltétlenül fokozzák a hallható élményt, alap esetben nem is javaslom, de kérésre beletesszük.