Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3004

Hozzászólás Szerző: earforce »

Acoustic System LS Medium €830

link

SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Hozzászólás Szerző: audioline »

Creaktiv Systems árlista 2012 - csupa érdekesség !!!

Csodálkozva figyelem napok óta...mi minden van még a tarsolyodban!!!? :taps:
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

fülelek, ezt a jelenséget általában a (para)pszichologiai „experimenter expectancy” = kisérletező remény hatásának titulálják. Gyönyörű téma.
>

Azon gondolkodtál már, hogy (persze, csak ha) összejársz emberekkel időnként zenét hallgatni, és miért azokkal, akikkel? Valószínűleg, mert azokkal érzed jól magad, és ez a jóérzés áthatja a zenehallgatást is.

Sajnos, ha nem megfelelő a társaság hangulata, vagy egymás iránti nyitottsága, barátsága, stb, vagyis inkább feszengés, figyelgetés lesz a fő viselkedési irány, ez taccsra teszi a zenehallgatást is. Legalábbis és így gondolom ezt a dolgot.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Creaktiv Systems árlista 2012 - csupa érdekesség !!!

SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Creaktiv Cd Optimizer €380

link1
link2

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1663

Hozzászólás Szerző: viri »

Nem mondom, hogy ez a kedvenc tudományos területem, de érdekes irány, bele fogok olvasni. Kössz az infót.
>

Nagyon szívesen! Azért mertem betenni, hátha másokat is érdekel, vannak nyitott hétvégék is.
Szerintem mindenki talál pár "ismerőst" az előadók között: http://www.szintezis.info.hu/Eloadok
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - AQ Husky - Audience Conductor hf kábel + ic-k, WW Platinum digi, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Mindenki olyan számra gondolt amire akart, nem pont csak a hatosra, az egyszerűség kedvéért írtam így, ez '98-ban volt, de aztán lehet hogy a kockák voltak preparálva
Tök mindegy, az ott jelenlévőket sem ez a kísérlet győzte meg, hanem azok az információk, előadások, neves pszichológusoktól, kutatóktól, akik a parapszichológiának nevezett területre is kimertek mozdulni.

http://www.szintezis.info.hu/

Nem mondom, hogy ez a kedvenc tudományos területem, de érdekes irány, bele fogok olvasni. Kössz az infót.
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

OFF

0,5, 1 és 2 €-s érméket tettem a hangfal tüskéi alá a padlóra. Úgy tűnik stabilabb, mitha Ft-on állna.....

ON

Majd megnézzük, hogy a devizahitelesek hangfal tüskéinek lábai alatt mi áll…!?

Konklúzió: a devizahitelesek ne hallgassanak zenét, de minimum ne voodoo-ra költsék a pénzüket!!
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

viri
V.I.P.
V.I.P.

A legtöbb dobókockán a számot vájatok jelzik, ezért a 6-osnál több anyag van kivájva, vele szemben az 1-es van. Ebből következik, hogy a legtöbb dobókocka tömegközéppontja nem a geometriai középpontja és kicsit nagyobb lesz a hatos valszínje, mint 1/6. Ha sok ember dobálja 50-szer az ezernél is több dobás lehet, ahol már ez mutatkozhat.

Egyébként arra vonatkozólag, hogy az eltérés 1/6-tól valóban jelentős "szignifikáns-e", megvannak a jól kidolgozott statisztikai módszerek (chi-négyzet próba).

A fenti kísérlet csak igazán jó kockákkal lenne korrekt, vagy úgy, hogy másodjára mindenkinek az egyesre kell gondolnia és vajon akkor is szignifikánsan (értsd chi-négyzet próba) több lesz az egyes?

Mindenki olyan számra gondolt amire akart, nem pont csak a hatosra, az egyszerűség kedvéért írtam így, ez '98-ban volt, de aztán lehet hogy a kockák voltak preparálva
Tök mindegy, az ott jelenlévőket sem ez a kísérlet győzte meg, hanem azok az információk, előadások, neves pszichológusoktól, kutatóktól, akik a parapszichológiának nevezett területre is kimertek mozdulni.

http://www.szintezis.info.hu/
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - AQ Husky - Audience Conductor hf kábel + ic-k, WW Platinum digi, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: NZoli »

Nem haszontalan dolgok ezek :-) egy konkrét megvalósítás.
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

Ezt ugy szoktak bizonyitani kiserleti uton, (en is reszt vettem ilyen kiseeletben) hogy az egesz csoport dobokockaval dob vagy 50 x, ugy, hogy kozben a 6-osra koncentral, azt varja el. Kivetel nelkul mindenkinek tobb 6-os lett, mint a valoszinusegszamitas szerint kellett volna. Ez a Szintezis szabadegyetemen volt, ha erdekel valakit ez, es sok mas tema, remek eloadoktol.

A legtöbb dobókockán a számot vájatok jelzik, ezért a 6-osnál több anyag van kivájva, vele szemben az 1-es van. Ebből következik, hogy a legtöbb dobókocka tömegközéppontja nem a geometriai középpontja és kicsit nagyobb lesz a hatos valszínje, mint 1/6. Ha sok ember dobálja 50-szer az ezernél is több dobás lehet, ahol már ez mutatkozhat.

Egyébként arra vonatkozólag, hogy az eltérés 1/6-tól valóban jelentős "szignifikáns-e", megvannak a jól kidolgozott statisztikai módszerek (chi-négyzet próba).

A fenti kísérlet csak igazán jó kockákkal lenne korrekt, vagy úgy, hogy másodjára mindenkinek az egyesre kell gondolnia és vajon akkor is szignifikánsan (értsd chi-négyzet próba) több lesz az egyes?

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 136

Hozzászólás Szerző: qqriq »

OFF

0,5, 1 és 2 €-s érméket tettem a hangfal tüskéi alá a padlóra. Úgy tűnik stabilabb, mitha Ft-on állna.....

ON
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hogy a sok sznob ráizguljon!

Vastag és szép! Úgyis majd valaki ráizgul.

Vendég

Na mi értelme van annak a parádés csatlakozónak?! Ez az új divat!

Hogy a sok sznob ráizguljon!

Vendég

Gyuszi,
ezt most csak én nem értem?

Na mi értelme van annak a parádés csatlakozónak?! Ez az új divat!

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Gyuszi,
ezt most csak én nem értem?

Vendég

A parádé! Műanyag boritás a banándugón és egybe egy karbon vagy annak mondható hüvely ami rá van húzva a csatira!
Biztosan nyugtatja a hangot! Elég rendesen!
A banándugó nem rodium!

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 786

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Arra miért nem reagált senki finnyásan, amikor megemlítettem, hogy a zenehallgatáskor jelenlevő emberek igen durván befolyásolhatják puszta jelenlétükkel az éppen akkor hallott hangminőséget? Ezt az összes valaha audio kiállítást szervezők/bemutatók alátámasztják, tehát statisztikailag értelmezhető és nem elhanyagolható tény. Sem elektronikailag, sem akusztikailag, de még pszichológiailag sem magyarázható a jelenség, hiszen ezek az emberek csak egyszerűen ott vannak a hallgatóság között, ugyanúgy hallgatnak zenét, mint a többiek.
És ez még a jéghegy csúcsa csak...

Annak idején amikor Takács Jenő kiállított a High-End show-n személyesen is jelen voltam,amikor egy ismert erősítő gyártó belépett a szobába és leült zenét hallgatni.Alig néhány perc múlva az addig hónapok óta hibátlanul működő erősítőben egy végcső nagy hanggal eldurrant.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

viri
V.I.P.
V.I.P.

Ezt ugy szoktak bizonyitani kiserleti uton, (en is reszt vettem ilyen kiseeletben) hogy az egesz csoport dobokockaval dob vagy 50 x, ugy, hogy kozben a 6-osra koncentral, azt varja el. Kivetel nelkul mindenkinek tobb 6-os lett, mint a valoszinusegszamitas szerint kellett volna. Ez a Szintezis szabadegyetemen volt, ha erdekel valakit ez, es sok mas tema, remek eloadoktol.

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

Ha figyelmesen elolvasnátok a leírását, akkor észrevennétek, hogy azt mondja, hogy bizonyos emberek pozitív hatásról számoltak be... Miért lenne átverés egy olyan holmi, amit kipróbálás után nem kötelező megvenni, vissza lehet adni? Honnan ez a fene nagy tudásotok, tapasztalatotok és magabiztosságotok, hogy "ilyen állat pedig nincs", és Van den Hul is beállt a népbutítók táborába?
Arra miért nem reagált senki finnyásan, amikor megemlítettem, hogy a zenehallgatáskor jelenlevő emberek igen durván befolyásolhatják puszta jelenlétükkel az éppen akkor hallott hangminőséget? Ezt az összes valaha audio kiállítást szervezők/bemutatók alátámasztják, tehát statisztikailag értelmezhető és nem elhanyagolható tény. Sem elektronikailag, sem akusztikailag, de még pszichológiailag sem magyarázható a jelenség, hiszen ezek az emberek csak egyszerűen ott vannak a hallgatóság között, ugyanúgy hallgatnak zenét, mint a többiek.

fülelek, ezt a jelenséget általában a (para)pszichologiai „experimenter expectancy” = kisérletező remény hatásának titulálják. Gyönyörű téma.
>

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5318

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Ha figyelmesen elolvasnátok a leírását, akkor észrevennétek, hogy azt mondja, hogy bizonyos emberek pozitív hatásról számoltak be... Miért lenne átverés egy olyan holmi, amit kipróbálás után nem kötelező megvenni, vissza lehet adni? Honnan ez a fene nagy tudásotok, tapasztalatotok és magabiztosságotok, hogy "ilyen állat pedig nincs", és Van den Hul is beállt a népbutítók táborába?

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

Egy jó példa arra, hogy önmagában egy ismert (és egyben elismert) név még nem garancia semmire...íme az A.J. van den Hul egészség gyűrű

Javítja a fizikai kondíciót és segít legyőzni a mindennapi stresszt.

HEALTH RING

Ez a durva, nem a ráspoly.

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

QBB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Hozzászólás Szerző: QBB »

Az a baj ezzel a topikkal,hogy már nem tudom eldönteni,
hogy amit látok az komoly,
vagy csak Earformance felfedezte magának a Photoshop-ot!

Ha ezek az utóbbi termékek valódiak...

earforce
V.I.P.
V.I.P.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”