Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Itt jegyezném meg a kábel külső burkolat fontosságát.
Ha jól van kitalálva szinte el is hagyható az alátámasztás.
HT magic és H.T. Pro9 volt a kábelem. Elég jó szigeteléssel van elátva.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Kábelezzünk
Nehogy azt hidd, hogy az a legjobb, hiszen a kábel súlya miatt minden csatlakozóra jut nem kevés mechanikai feszültség két irányból is.
Ráadásul a hangszórókábelek eléggé el nem ítélhető módon nemcsak elektromosan kötik össze a hangsugárzókat az erősítővel, hanem mechanikailag is, azaz a hangsugárzó rezgését átviszik az elektronikára. A mikrofónia nemcsak az elektroncsövek nyavajája, kisebb mértékben, de a félvezetős erősítők működésére is hatással van. A külső keresztváltó segít a problémán, csak drága és macerás jól megcsinálni.
A kábel nagyon rövid és könnyű. 120cm-es Habia mindenfajta extra harisnya, meg cső nélkül, de lehet lenne értelme 1-1 ponton kitámasztani. A külső keresztváltót adott esetben nem nagyon értem hogy jön ide, kérlek fejtsd ki bővebben.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Itt jegyezném meg a kábel külső burkolat fontosságát.
Ha jól van kitalálva szinte el is hagyható az alátámasztás.
Kábelezzünk
Nehogy azt hidd, hogy az a legjobb, hiszen a kábel súlya miatt minden csatlakozóra jut nem kevés mechanikai feszültség két irányból is.
Ráadásul a hangszórókábelek eléggé el nem ítélhető módon nemcsak elektromosan kötik össze a hangsugárzókat az erősítővel, hanem mechanikailag is, azaz a hangsugárzó rezgését átviszik az elektronikára. A mikrofónia nemcsak az elektroncsövek nyavajája, kisebb mértékben, de a félvezetős erősítők működésére is hatással van. A külső keresztváltó segít a problémán, csak drága és macerás jól megcsinálni.
Erre írtam, hogy viszhangosnak hallotam ha alátámasztással. Fektetve parketára raktam jobb volt. De müködött a cabletower. És persze akusztikailag hangnak is jót tett a padloszönyeg. :-)
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Kábelezzünk
Igen, nehezebb kábelt érdemes alátámasztani, a hangszórókábeleknél jobb hangot értem el így, pedig a hangdobozok áthelyezése nélkül is megoldható, hogy ne érjenek le a padlóra. Az alátámasztások számával is lehet játszadozni. A natúr parketta a legrosszabb, még földszinten is.
Még egy mondat a kábel (huzal) lenyugvás témában aztán tényleg lezárom a magam részéről.
A múlt héten csináltam egy hangfalkábelt, aminél nagyon vigyáztam arra, hogy semmiféle erőhatás ne érje a huzalokat. Semmi erős sodrás, vagy hajlítás, vagy megtörés. Még a kész kábelt is óvatosan tekertem össze, nagyobb ívben. Aztán topiktársnál teszteltük 2 régebben készült, azonos huzalokból készített kábellel. Meg kell mondjam a kíméletesen kezelt szólt a legjobban!
Kábelezzünk
Még egy mondat a kábel (huzal) lenyugvás témában aztán tényleg lezárom a magam részéről.
A múlt héten csináltam egy hangfalkábelt, aminél nagyon vigyáztam arra, hogy semmiféle erőhatás ne érje a huzalokat. Semmi erős sodrás, vagy hajlítás, vagy megtörés. Még a kész kábelt is óvatosan tekertem össze, nagyobb ívben. Aztán topiktársnál teszteltük 2 régebben készült, azonos huzalokból készített kábellel. Meg kell mondjam a kíméletesen kezelt szólt a legjobban!
Kábelezzünk
....és a cryo kezelés mit okoz?
Még mielőtt elvesznénk a térrácsban:), kezdésnek tedd az öszekötőkábeleidet mélyhűtőbe, kb. fél napra:) Táp- és hangszórókábeleket csak akkor, ha extra hajlékony fajták, különben a hajtogatással többet veszíthesz. Hermetikusan lezárt zacskóban fagyaszd, ez fontos lehet a kapilláris hatás miatt. A hűtésen túl semmi köze nincs a kriogén kezeléshez, a hatása idővel el fog menni. Csak úgy eszembe jutott...
Kábelalátámasztás: próbálj se nem túl merev, se nem túl puha, de nem is túl filigrán alátámasztó bakokat csinálni. A bakok talpa lehet gumis vagy rugós.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Kábelezzünk
Nálam a levegőben lóg
Kábelezzünk
Nem is kérdés igzán... csak egy kavics a tóba.
Alátámasztás nálam padlószőnyegen működött pontosabb, tisztább hangképet kaptam . Parkettán nem használom mer inkább ront. (visszhangos lett a kapott hang )
http://www.cabletower.com/
Nálam a levegőben lóg
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
Kábelezzünk
Egyébiránt nyilván ezer dolognak van még hatása a "hangra"..de a kristályszerkezet változást ne keverjük ezek közé a megmagyarázhatatlan effektusok közé (kialakulását, vizsgálhatóságát tekintve), mert ha nem is tökéletesen, de ismerjük.
A kristályszerkezet változás, amibe az ideális térrácson kívül beletartozik az elemi kristályok nagysága, alakja, egymáshoz kapcsolódása, bezáródott vagy elemi kristályok falán kívüli idegen anyagok, fémek, nem fémek, oxidok hatása a hangra megfogalmazásod szerint ismert. Ha így van, akkor légyélszíves erre valamilyen linket feltenni.
Ezen kívül szokásos fémtechnológia az amorf kristályok előállítása, ahol igyekeznek minimalizálni, ideális esetben teljesen megakadályozni a kristályrácsok kialakulását, ezek miért és hogyan viselkednek megint másként hangra? Ez is egy speciális, minimalizált kristály szerkezet. A Siltech a G5 óta amorf ezüst drótokkal építi kábeleit, melyben az ezüst legfontosabb kísérője az arany, egészen másként rendeződik az ezüst atomok között, ez is része a kábel tulajdonság javulásának.
Kábelezzünk
Nem értem a kérdésed..a cryo is hőkezeles.
Egyébiránt nyilván ezer dolognak van még hatása a "hangra"..de a kristályszerkezet változást ne keverjük ezek közé a megmagyarázhatatlan effektusok közé (kialakulását, vizsgálhatóságát tekintve), mert ha nem is tökéletesen, de ismerjük.
Arra próbáltam utalni, hogy akármelyik kábel kristályszerkezetét "egyszerűen" lehet vizsgálni..mégsem teszi a legtöbb kábeles..nyilván mert akkor megint valami más bullshit kellene magyarázatnak találni (bár az is lehet, hogy így egyszercsak megtalálnák a valódi okokat...).
Nem is kérdés igzán... csak egy kavics a tóba.
Alátámasztás nálam padlószőnyegen működött pontosabb, tisztább hangképet kaptam . Parkettán nem használom mer inkább ront. (visszhangos lett a kapott hang )
http://www.cabletower.com/
Kábelezzünk
Nem értem a kérdésed..a cryo is hőkezeles.
Arra próbáltam utalni, hogy akármelyik kábel kristályszerkezetét "egyszerűen" lehet vizsgálni..mégsem teszi a legtöbb kábeles..nyilván mert akkor megint valami más bullshit kellene magyarázatnak találni (bár az is lehet, hogy így egyszercsak megtalálnák a valódi okokat...).
Kábelezzünk
Lefagy a lábad
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Kábelezzünk
A valami miatt elkúrt kábelt visszabillenti a hallgatható kategóriába...
Szép dolog az anyagszerkezet változásának boncolgatása, de mit szóltok a kábel megvilágítás, alátámasztás, kontaktus kenés nem vezető anyaggal (ennek még a digitális összeköttetésre is azonnal hallható hatása van), valamint egyéb kelgyóhájakra, amik mind hat(hat)nak a hallgató páciensre. Egy kábel mechanikus rezonanciacsökkentése által történő változást nehezen, de meg lehet mérni, de igen kis szinteken történnek csak változások (-140-160dB) Jogos a kérdés, miért hallható egyáltalán bármi ebben a tartományban, amikor mind az elektronika, mind a hangsugárzók sokkal nagyobb (akár>1000-10000x) bármilyen fajtájú torzítást produkálnak?
Kondo sem tudta pontosan és főleg tudományosan, hogy mi miért jó, jó adag extra érzékenységgel bíró érzékelésére támaszkodva választotta ki, mit, miből, és hová. A többi az kóbor apácák megtévesztésére szolgáló szöveg, némi Quartrup által kitalált és hosszú évekig mantrázott kétségkívül sikeres markecing technikával. Ettől még jónéhány elismerésre méltó készülékeket alkotott, melyeknek a hallgathatósága, élvezhetősége mindig is nagyobb erényük volt, mint a torzítatlanság vagy "precizitás" -akár csak a csöves elektronikákat tekintve.
Csak azért írom ezt, mert szeretném, ha minél többen rájönnének arra, hogy a audiotechnika/akusztika minősége mellett még kell valami -amitől igazán jónak érezzük az előadást. Az a baj, hogy ezt a valamit nagyon sokan szeretnék valamilyen műszaki megoldással alapvetően kontrolálttá tenni -nos ez nem megy, be kéne látni.
NJ, bta, lamalas -és még mások is -nem szükséges apróra boncolni ezen hozzászólásomat, ha nem értitek, miről van szó, vagy esetleg félre szeretnétek értelmezni, nem baj, de nem fogok vitatkozni. Aki érti, miről koptatom a billentyűzetemet, annak ennyi is elég.
Azért a kelgyóhájas dolgoknál a vezető anyag áram/feszültség/hullám vezető képessége sokkal nagyobb sullyal számít az auditív minőségben. Ezt követi a szigetelő dielektrikum fizikai tulajdonsága és vezetőerek geometriai elrendezése.
Amiket felsoroltál lehet hogy számít, de én még a mechanika rezgésmentesítés, meg kábel alátámasztás hatását ha van is nem hallottam, az érzékelési küszöböm alatt volt, a kábel megvilágításról meg nem is olvastam. Ha ez számít, akkor nyugodtan behozható az anyós közelsége effektus is.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Kábelezzünk
A valami miatt elkúrt kábelt visszabillenti a hallgatható kategóriába...
Szép dolog az anyagszerkezet változásának boncolgatása, de mit szóltok a kábel megvilágítás, alátámasztás, kontaktus kenés nem vezető anyaggal (ennek még a digitális összeköttetésre is azonnal hallható hatása van), valamint egyéb kelgyóhájakra, amik mind hat(hat)nak a hallgató páciensre. Egy kábel mechanikus rezonanciacsökkentése által történő változást nehezen, de meg lehet mérni, de igen kis szinteken történnek csak változások (-140-160dB) Jogos a kérdés, miért hallható egyáltalán bármi ebben a tartományban, amikor mind az elektronika, mind a hangsugárzók sokkal nagyobb (akár>1000-10000x) bármilyen fajtájú torzítást produkálnak?
Kondo sem tudta pontosan és főleg tudományosan, hogy mi miért jó, jó adag extra érzékenységgel bíró érzékelésére támaszkodva választotta ki, mit, miből, és hová. A többi az kóbor apácák megtévesztésére szolgáló szöveg, némi Quartrup által kitalált és hosszú évekig mantrázott kétségkívül sikeres markecing technikával. Ettől még jónéhány elismerésre méltó készülékeket alkotott, melyeknek a hallgathatósága, élvezhetősége mindig is nagyobb erényük volt, mint a torzítatlanság vagy "precizitás" -akár csak a csöves elektronikákat tekintve.
Csak azért írom ezt, mert szeretném, ha minél többen rájönnének arra, hogy a audiotechnika/akusztika minősége mellett még kell valami -amitől igazán jónak érezzük az előadást. Az a baj, hogy ezt a valamit nagyon sokan szeretnék valamilyen műszaki megoldással alapvetően kontrolálttá tenni -nos ez nem megy, be kéne látni.
NJ, bta, lamalas -és még mások is -nem szükséges apróra boncolni ezen hozzászólásomat, ha nem értitek, miről van szó, vagy esetleg félre szeretnétek értelmezni, nem baj, de nem fogok vitatkozni. Aki érti, miről koptatom a billentyűzetemet, annak ennyi is elég.
Kábelezzünk
Na még utoljára leírom. (egyébként a te mondataidban is szerepel a lényeg! Csak a fogalmak keverednek.)
Kristályszerkezet változás nem egyenlő a kristályok kialakulása során tapasztalható hibák javulásával (amik pont, vonal és sík mentén alakulhatnak ki)
Ne keverjük már a szezont a fazonnal..
Ez kb olyan amit leírsz, hogy idővel kilágyul az acél..a réz rideg szerkezetűvé válik..ergó marhaság..
Egyébiránt a kristályhibák idővel vagy csak rezgés által történő javulása is elég misztikusnak hangzik számomra. A videóban egyébként pont az ötvözetek és a szilárdulás folyamata során kialakuló szemcsehatárokon történő hibákról beszél. Én magam még rezgéssel történő "javításukról" nem hallottam..bár eleve igen tág fogalom a rezgés..lehetséges, hogy valamiféle mikrohullámmal dolgoznak, ami meg végeredményben hőkezelés és újra kristályosítás.
Kábelezzünk
Itt van egy érdekes beszélgetés gyártókkal, a második részben beszél a siltech vezetője, hogy miképp változik meg a kristályszerkezete a kábeleknek: a gyártás sorát keletkező sérūlések idővel a részecskék folyamatos rezgése által újra összekapcsolódnak. Ezt a folyamatot felgyorsíthatjuk a hőmérséklet megemelésével (feltételezem ez lehet a Kondo féle öregítési eljárás is).
Na még utoljára leírom. (egyébként a te mondataidban is szerepel a lényeg! Csak a fogalmak keverednek.)
Kristályszerkezet változás nem egyenlő a kristályok kialakulása során tapasztalható hibák javulásával (amik pont, vonal és sík mentén alakulhatnak ki)
Ne keverjük már a szezont a fazonnal..
Ez kb olyan amit leírsz, hogy idővel kilágyul az acél..a réz rideg szerkezetűvé válik..ergó marhaság..
Egyébiránt a kristályhibák idővel vagy csak rezgés által történő javulása is elég misztikusnak hangzik számomra. A videóban egyébként pont az ötvözetek és a szilárdulás folyamata során kialakuló szemcsehatárokon történő hibákról beszél. Én magam még rezgéssel történő "javításukról" nem hallottam..bár eleve igen tág fogalom a rezgés..lehetséges, hogy valamiféle mikrohullámmal dolgoznak, ami meg végeredményben hőkezelés és újra kristályosítás.
Kábelezzünk
1346758041[/url]' post='1353712']Ugyanezt javasoltam én is:)
Nem olyan ördöngős dolog a fémek kristályszerkezete..viszont azzal a marhasággal amit itt többször olvastam, hogy csak az idő függvényében ez változna...sok-sok kovács és hőkezeléssel foglalkozó emberke munkája vesztene a tekintélyéből:)
Itt van egy érdekes beszélgetés gyártókkal, a második részben beszél a siltech vezetője, hogy miképp változik meg a kristályszerkezete a kábeleknek: a gyártás sorát keletkező sérūlések idővel a részecskék folyamatos rezgése által újra összekapcsolódnak. Ezt a folyamatot felgyorsíthatjuk a hőmérséklet megemelésével (feltételezem ez lehet a Kondo féle öregítési eljárás is).
Kábelezzünk
Akkor ugye mégiscsak jobban járunk, ha elfelejtjük...
Nem feltétlenül. Szerintem vannak elérhatő áron is használt Stealth kábelek a piacon, ki lehet próbálni őket. Én mindenestre nem szeretném elfelejteni az analóg vonalamban figyelő Stealth kábeleket.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Kábelezzünk
Sajnos az árazása nem igazodik a dél dunántúli átlag keresetekhez:-)
Ahogy nézem, a pöstiekhez se.
(Tök OFF:
, de most jutott el hozzám a hír, hogy Dél-Afrikában, mely ország a Föld platinakészletének nagyrészével rendelkezik, a sztrájkoló platinabányászok közé lőttek a demokratikus rendet felügyelő rendőrök, több, mint 30 ember halálát okozva ezzel. Nagyon szomorú vagyok, ha ilyeneket olvasok. Pont ugyanaz, mint a nercbunda. Nem is sejtik egyesek, mennyi vér tapad ehhez-ahhoz.)
ON:
Kábelezzünk
Akkor ugye mégiscsak jobban járunk, ha elfelejtjük...
Kábelezzünk
Én csak ezt a Szergejt ismerem. Róla van szó?
http://www.youtube.com/watch?v=aHNB__1Fs30
Egy félreértés okán róla beszéltem - ő is bohóc, csak más értelemben véve
Kábelezzünk
Asztaszentségit ennek a Szergejnek! Még a karmestert is vissza tudja hívni a büféből. Nem lehet akkor bohóc.
Köszönöm a leírást.
Kábelezzünk
Gianni321 Stealth M5000 tápját próbáltuk elöfokba HT AC10 helyett. Mintha zenészekhez visszajött volna a karmester. Addig vakon kedvetlenül összevissza játszottak. Végfokba nem hozott semmit Igaz ott egy régi HT Magic ezüst táp adja a kraftot
Asztaszentségit ennek a Szergejnek! Még a karmestert is vissza tudja hívni a büféből. Nem lehet akkor bohóc.
Köszönöm a leírást.
Kábelezzünk
Ez a Szergejezés tök vicces :-))). Mellesleg, közkívánatra, még egyszer belinkelem a cikket, most már, hogy ennyien hallottak Szergejről, tényleg érdemes lehet elolvasni.
http://www.positive-...e30/stealth.htm
Amúgy milyen a Stealth tápkábel?
Gianni321 Stealth M5000 tápját próbáltuk elöfokba HT AC10 helyett. Mintha zenészekhez visszajött volna a karmester. Addig vakon kedvetlenül összevissza játszottak. Végfokba nem hozott semmit Igaz ott egy régi HT Magic ezüst táp adja a kraftot