Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
... itthon duzzogok és a fejemet verem a falba, hogy a kábelemmel még egy vonóshármast sem tudok "rendesen" meghallgatni. ...
Lehet ott a gond hogy nem a kábellel kellene akarni hallgatni.
Kábelezzünk
Én is szeretem ha nyugodt a hang, csak ez a tisztaság által valósuljon meg, ne a mosottság révén.
És mi van ha az a hang már a felvételen sem nyugodt, mert hogy úgy van felvéve? Közel mikrofonozva, erősen dinamika komprimálva, zavarosra keverve. Akkor annak úgy is kellene a jó hifin megszólalnia, nem annak is nyugodt módon, azért mert valaki azt a fajta hangzású hifit (főleg kábelt???!!!) szereti.
Meg persze némelyik hangszer, néhány fajta zenei előadás élőben is minden csak nem nyugodt, mert hogy nem is arról kellene szólnia hogy az legyen.
Kábelezzünk
Sztem még fejlődnünk kell ahhoz hogy magunkévá tehessünk egy GiantKiller MKII-t. Addig marad a pór ezüstkábel vonal számunkra.

Bizony! Csak nehogy 3 cselló megszólaljon egyszerre, mert akkor azt se fogjuk tudni, milyen irányból kell(ene), hogy szóljanak.
(Én még azon vagyok leragadva, hogy mennyi gyanta van a vonókon, mennyire csúsznak vagy tapadnak a húrokhoz.) Tiszta lúzerség...
Kábelezzünk
Jó nekik, jó neked, én meg irígyellek minannyiotokat, itthon duzzogok és a fejemet verem a falba, hogy a kábelemmel még egy vonóshármast sem tudok "rendesen" meghallgatni.
Szívesen megtudnám egyébként, hogy ki és mit cserélt le a kábeled kedvéért, és milyen "rendszerekben" tudja "kifutni" magát. Mert ugye biztos máshogy szinergikus a vonóshármas, mint az én gagyerák cuccomon. Jajjjj, de rossz is lesz bekapcsolni nemsokára... aaa2.gif
Sztem még fejlődnünk kell ahhoz hogy magunkévá tehessünk egy GiantKiller MKII-t. Addig marad a pór ezüstkábel vonal számunkra.

Kábelezzünk
Má kipróbálták, aztán meg is vették és azóta hallgatják!
Jó nekik, jó neked, én meg irígyellek minannyiotokat, itthon duzzogok és a fejemet verem a falba, hogy a kábelemmel még egy vonóshármast sem tudok "rendesen" meghallgatni.
Szívesen megtudnám egyébként, hogy ki és mit cserélt le a kábeled kedvéért, és milyen "rendszerekben" tudja "kifutni" magát. Mert ugye biztos máshogy szinergikus a vonóshármas, mint az én gagyerák cuccomon. Jajjjj, de rossz is lesz bekapcsolni nemsokára... aaa2.gif
Nnnnajó, a vakítás neve Dr. Cables. Aki akarja, próbálja ki a kábelét, aztán legyen már vége a hajcihőnek.
Kábelezzünk
Nnnnajó, a vakítás neve Dr. Cables. Aki akarja, próbálja ki a kábelét, aztán legyen már vége a hajcihőnek.
Kábelezzünk
Egyre jobb a topic! (Hova lehet a nívót még emelni??) Tényleg színes, fordulatos. (Ismét) mindenki a platformon, aki számít.
/Lassan vételi szándékom lesz… erős vételi szándékom… :cartman:/
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
Kábelezzünk
Nem tudsz a 3 cselló közül egynek a hangjára figyelni, a 3 hangját hallod azt is keveredve a többi hangszer hanjával. Az igazi részletekre nem lehet figyelni. De tudod mit! Nem győzködlek! Hallgass úgy kábeleket, ahogy akarsz!
Ez kb. hasonló ahhoz, amikor Kalmi egyik rajongójának a Gery hangfala görbítette a teret. Azon is visítva csapkodjuk magunkat a földhöz még évek távlatából is. "Félek", ezúttal se lesz másképp...
Kábelezzünk
Én is örülök, ha a szomszéd elmegy otthonról! Előtérebe kerül a dinamika
Nekem itthon vannak, de mégis van
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Kábelezzünk
:bigball:
Én a sikítást szeretem, és nem csak szombat délután.
.
Én is örülök, ha a szomszéd elmegy otthonról! Előtérebe kerül a dinamika
.
Kábelezzünk
Neutrálisnak kell lenni! Zenekar feláll, teljes kontroll,nem érzékelünk elektronikát. Röviden ennyi.
Ez a High End, (ez a király)!
.
- nehai
- Törzsvendég
- Értékelés: 228
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
...Az első gondolat mellett maradok, ami egyben a legolcsóbb is.Azaz 50 cm-es hossz.
Az nem olyan biztos, főleg ha majd túl akarsz adni rajta
Kábelezzünk
Köszönöm mindenkinek az útmutatást kábelhossz témában: 50-75-100 cm, stb.
Mire jutottam?
Az első gondolat mellett maradok, ami egyben a legolcsóbb is.
Azaz 50 cm-es hossz.
Kábelezzünk
Én is.Főleg szombat délután.
:bigball:
Én a sikítást szeretem, és nem csak szombat délután.
Ja bocs, kicsit elkalandoztam a Hi-Fi-től.
.
Kábelezzünk
Van néhány Hifis cimborám, akinek (fülem szerint) ezt jelenti. !36_7_11.gif
Kérdés Ki mit szeret - keres a megszólalásban. Sokfélék vagyunk.
Én is szeretem ha nyugodt a hang, csak ez a tisztaság által valósuljon meg, ne a mosottság révén.
Neutrálisnak kell lenni! Zenekar feláll, teljes kontroll,nem érzékelünk elektronikát. Röviden ennyi. Ez mindegy,hogy hozod össze!
Nem egyszerű az biztos!
Kábelezzünk
Én is szeretem ha nyugodt a hang,
Én is.Főleg szombat délután.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- blattida
- Nincs visszaút
- Értékelés: 62
Kábelezzünk
Véleményem szerint nem szerencsés ez a nyugodt szóhasználat a "szlogenben".
Nekem pl. Rabih Abou-Khalil: The Cactus os Knowledge albumáról a Ma Muse M'amuse szerzemény ne legyen nyugodt, hanem sokkal inkább pezsdítő, sodró, magával ragadó.
Annyiban igazad van, hogy félreérthető (én például a szlogen alapján nem gondolom azt, amit Te vetettél föl), valóban szerencsésebb lenne, ha a semleges jelző szerepelne helyette.
Kábelezzünk
Nekem pl. Rabih Abou-Khalil: The Cactus os Knowledge albumáról a Ma Muse M'amuse szerzemény ne legyen nyugodt, hanem sokkal inkább pezsdítő, sodró, magával ragadó.
Az a jó, ha ezt is tudja, meg azt is. És amazt is. Bár ez egyrészt alapvetően nem a kábeleken múlik, a kábel inkább csak elviheti valamilyen irányba; másrészt ez talán túlmutat a hifista elvárásokon. (Volt itt olyan poszt, miszerint a hifisták többsége tulajdonképpen csak egyféle dolgot vár a zenétől

Kábelezzünk
Nyugodt, természetes hang = fedett, mosott, sávhatárolt
Van néhány Hifis cimborám, akinek (fülem szerint) ezt jelenti. !36_7_11.gif
Kérdés Ki mit szeret - keres a megszólalásban. Sokfélék vagyunk.
.
Kábelezzünk
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
Nyugodt, természetes hang = fedett, mosott, sávhatárolt, rossz értelemben vett "analógos" hang?
Még jó, hogy nem felkiáltó jel van a végén Egyébként szerintem nem, pl. a halk cintányér beütést is jól lehet hallani
Kábelezzünk
Nyugodt, természetes hang = fedett, mosott, sávhatárolt, rossz értelemben vett "analógos" hang?
Még jó, hogy nem felkiáltó jel van a végén Egyébként szerintem nem, pl. a halk cintányér beütést is jól lehet hallani
Többé-kevésbé ront a hangminőségen. Ha szakszerűen megoldható, akkor inkább szerel(tes)d át a készüléket IEC aljzatosra. Ne elektronikai alkatrészboltban vegyél, inkább valami régi, bontott, nem ponthegesztett fajtát próbálj szerezni.
Bese Attiláék pár ezer forintért megcsinálják az IEC aljzat beépítést
http://teledata.hu/aliscaorange/doc/rolunk.php
Kábelezzünk
Többé-kevésbé ront a hangminőségen. Ha szakszerűen megoldható, akkor inkább szerel(tes)d át a készüléket IEC aljzatosra. Ne elektronikai alkatrészboltban vegyél, inkább valami régi, bontott, nem ponthegesztett fajtát próbálj szerezni.
Bese Attiláék pár ezer forintért megcsinálják az IEC aljzat beépítést
http://teledata.hu/aliscaorange/doc/rolunk.php
Kábelezzünk
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Kábelezzünk
Még annyi, hogy egy ilyen átalakító befolyásolhatja a tápkábel milyenségét?