Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- blattida
- Nincs visszaút

- Értékelés: 63
Kábelezzünk
Véleményem szerint nem szerencsés ez a nyugodt szóhasználat a "szlogenben".
Nekem pl. Rabih Abou-Khalil: The Cactus os Knowledge albumáról a Ma Muse M'amuse szerzemény ne legyen nyugodt, hanem sokkal inkább pezsdítő, sodró, magával ragadó.
Annyiban igazad van, hogy félreérthető (én például a szlogen alapján nem gondolom azt, amit Te vetettél föl), valóban szerencsésebb lenne, ha a semleges jelző szerepelne helyette.
-
Vendég
Kábelezzünk
Nekem pl. Rabih Abou-Khalil: The Cactus os Knowledge albumáról a Ma Muse M'amuse szerzemény ne legyen nyugodt, hanem sokkal inkább pezsdítő, sodró, magával ragadó.
Az a jó, ha ezt is tudja, meg azt is. És amazt is. Bár ez egyrészt alapvetően nem a kábeleken múlik, a kábel inkább csak elviheti valamilyen irányba; másrészt ez talán túlmutat a hifista elvárásokon. (Volt itt olyan poszt, miszerint a hifisták többsége tulajdonképpen csak egyféle dolgot vár a zenétől
Kábelezzünk
Nyugodt, természetes hang = fedett, mosott, sávhatárolt
Van néhány Hifis cimborám, akinek (fülem szerint) ezt jelenti. !36_7_11.gif
Kérdés Ki mit szeret - keres a megszólalásban. Sokfélék vagyunk.
Én is szeretem ha nyugodt a hang, csak ez a tisztaság által valósuljon meg, ne a mosottság révén.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Kábelezzünk
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
Kábelezzünk
Nyugodt, természetes hang = fedett, mosott, sávhatárolt, rossz értelemben vett "analógos" hang?
Még jó, hogy nem felkiáltó jel van a végén Egyébként szerintem nem, pl. a halk cintányér beütést is jól lehet hallani
Kábelezzünk
Többé-kevésbé ront a hangminőségen. Ha szakszerűen megoldható, akkor inkább szerel(tes)d át a készüléket IEC aljzatosra. Ne elektronikai alkatrészboltban vegyél, inkább valami régi, bontott, nem ponthegesztett fajtát próbálj szerezni.
Bese Attiláék pár ezer forintért megcsinálják az IEC aljzat beépítést
http://teledata.hu/aliscaorange/doc/rolunk.php
Kábelezzünk
Nyugodt, természetes hang = fedett, mosott, sávhatárolt, rossz értelemben vett "analógos" hang?
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|GUSTARD H10|DAN CLARK NOIRE X
-
Vendég
Kábelezzünk
Még annyi, hogy egy ilyen átalakító befolyásolhatja a tápkábel milyenségét?
Többé-kevésbé ront a hangminőségen. Ha szakszerűen megoldható, akkor inkább szerel(tes)d át a készüléket IEC aljzatosra. Ne elektronikai alkatrészboltban vegyél, inkább valami régi, bontott, nem ponthegesztett fajtát próbálj szerezni.
-
Vendég
Kábelezzünk
az interkonnekteket nem tanácsos keverni, még akkor sem, ha kizárólag az elemi szálátmérőben van eltérés.
Kivétel ezalól az analóg lemezjátszó hangkarjának belső kábelezése, ott muszáj valamilyen kompromisszumot kötni.
-
Vendég
Kábelezzünk
Ezek badarságok
Akárcsak a kismegszakitó vagy a villamos fogyasztásmérő "hangminősége" :bebebebebebe:
Avagy macska ellen macskafű, megkérdőjelezhető kinyilatkoztatás ellen alaptalan kinyilatkoztatás? /A "nincs benne a tankönyvben" szerintem itt nem vitaalap.../
Mindazonáltal, az átmérőkkel nekem kicsit más tapasztalatom van, mint cables-nek. A hangszórókábel és az interkonnekt állhat eltérő átmérőjű elemi szálakból, ám az interkonnekteket nem tanácsos keverni, még akkor sem, ha kizárólag az elemi szálátmérőben van eltérés. DIY-eseknek: ha valahová valamiért nagyobb keresztmetszetű összekötő kell, akkor az elemi szálak számával érdemes játszani.
Kábelezzünk
...előnyösnek gondolom, ha a rendszer kábelezése homogén, legalábbis egy kábel akkor mutatja meg igazán önmagát, ha nem keverjük másokkal.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11512
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Senkinek sem "KELL" a különböző anyagú kábeleket keverni a rendszerében! Sőt szerintem egyfélének kell lenni. Sőt pl. az sem árt, ha az IC és a hangfalkábel azonos átmérőjű elemi szálakból áll (persze nem azonos számú szálból) és a köpeny is azonos anyagú. Másképp aligha lesz természetes a rendszer hangja.
Nem mondanám, hogy kell, de mindenképpen előnyösnek gondolom, ha a rendszer kábelezése homogén, legalábbis egy kábel akkor mutatja meg igazán önmagát, ha nem keverjük másokkal. Az elemi szálak azonos méretére nem nagyon tudok indokot.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5375
Kábelezzünk
Senkinek sem "KELL" a különböző anyagú kábeleket keverni a rendszerében! Sőt szerintem egyfélének kell lenni. Sőt pl. az sem árt, ha az IC és a hangfalkábel azonos átmérőjű elemi szálakból áll (persze nem azonos számú szálból) és a köpeny is azonos anyagú. Másképp aligha lesz természetes a rendszer hangja.
Persze. Így lehet minél több kábelt eladni a gyanútlan kuncsaftnak. Meg is kell fenyegetni, hogy ha nem így tesz, akkor nem lesz "természetes" hangú a komplett cuccos.
Kábelezzünk
Jaj nekem már megint kedves "cables" mester, egyfélének kell lenni, és a Másképp aligha lesz természetes a rendszer hangja deklaratív kijelentések. Van egy olyan érzésem, a korábbi, olykor kemény kritikák a meghatározásaiddal szemben nem sokat hatottak rád.
Az egyféle kábel mint gyártmány család jó támpont, de más-más funkció, villamos környezet egyáltalán nem igényel azonos "elemi szálakat, ehhez meg aztán a természetes hangzás további (egyetlen) feltétele a köpeny azonosság??
Ezek badarságok, legyél mér mérnökebb a jelenség, megfigyelés, tapasztalás, korreláció és következtetés metodikában, ezt fejeld meg a hifi-high-end-ben ismert nagyobb bizonytalansági faktorral.
Kábelezzünk
E mellet fontosnak tartom a kábelezésben a homogenitást. Ha túlságosan keverni kell a különböző alapanyagú kábeleket egy rendszerben, akkor a túl sok 'kozmetikázás' a tisztaság és természetesség rovására fog válni. Ez esetben valószínűbb, hogy a rendszerben van valami gebasz. (értve ez alatt a készülékeket)
Kábelezzünk
"Logikusabb lenne eleve borotvacsatlakozós kábelt venni, gyártatni."
Ez tényleg kézenfekvő és jó megoldás, viszont ha kapna egy IEC aljzatot (hogy ez könnyen kivitelezhető e vagy sem, akkor derül ki, ha lekerül a fedlap), vagy ha átalakítót használnál (minimális minőség veszteség), könnyebb lenne az összehasonlítás más kábelekkel, mivel kevés borotvadugós forog közkézen. Magyarán, ha a későbbiekben jobban belemerülsz a kábelmizériába...egyszerűbb, ha tudod etetni IEC dugós kábel(ek)el.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Láttam a topicodat, nagyon tetszenek a kábeleid. Tudsz csinálni nekem való (C7, vagy borotva?) dugóval is tápkábelt?
Jelenleg nem aktuális még csak érdeklődöm mert jelenleg kell a pénz. De a késöbbiekben több mint valószínű, hogy vevő leszek több kábeledre is.
Igen, privátban meg tudjuk beszélni.
Kábelezzünk
Én kerülném ezeket az átalakítókat. Logikusabb lenne eleve borotvacsatlakozós kábelt venni, gyártatni.
Láttam a topicodat, nagyon tetszenek a kábeleid. Tudsz csinálni nekem való (C7, vagy borotva?) dugóval is tápkábelt?
Jelenleg nem aktuális még csak érdeklődöm mert jelenleg kell a pénz. De a késöbbiekben több mint valószínű, hogy vevő leszek több kábeledre is.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Én kerülném ezeket az átalakítókat. Logikusabb lenne eleve borotvacsatlakozós kábelt venni, gyártatni.
Kábelezzünk
Még annyi, hogy egy ilyen átalakító befolyásolhatja a tápkábel milyenségét?
A megoldás:
http://viewitem.eim.ebay.hu/IEC-MALE-KE ... 37661/item
Magyarországon beszerezhető valahol vagy valakinél az említett átalakító?
- goodman
- V.I.P.

- Értékelés: 517
Kábelezzünk
A megoldás:
Magyarországon beszerezhető valahol vagy valakinél az említett átalakító?
Kábelezzünk
Üdv!
Egy olyan problémám lenne, hogy éppen elhatároztam magam egy erősítő tápkábel vételére itt a fórumon. El is kezdtem nézegetni többet is és szomorúan vettem észre, hogy az általam nézett (csak képeken) összes kábelnek más dugalya van mint ami nekem kellene :/ Ha jól értem mostanság a legtöbb egy úgynevezett IEC dugóval van ellátva. No, nekem valami más kell. Itt a képen látható, hogy is néz ki.
http://www.hifi-pictures.net/amplifiers ... 2R/amp.htm
A kérdésem az volna mit lehetne tenni, hogy ehhez az erősítőhöz köthessek egy IEC-s tápot. Létezik átalakító vagy ilyesmi? Neten nem találtam róla semmit.
A megoldás:
Kábelezzünk
Üdv!
Egy olyan problémám lenne, hogy éppen elhatároztam magam egy erősítő tápkábel vételére itt a fórumon. El is kezdtem nézegetni többet is és szomorúan vettem észre, hogy az általam nézett (csak képeken) összes kábelnek más dugalya van mint ami nekem kellene :/ Ha jól értem mostanság a legtöbb egy úgynevezett IEC dugóval van ellátva. No, nekem valami más kell. Itt a képen látható, hogy is néz ki.
http://www.hifi-pict...0A-702R/amp.htm
A kérdésem az volna mit lehetne tenni, hogy ehhez az erősítőhöz köthessek egy IEC-s tápot. Létezik átalakító vagy ilyesmi? Neten nem találtam róla semmit.
Kérj Valhallától ajánlatot borotvadugós tápkábelre. Biztos csinál neked és nem megy rá a gatyád. Ráadásul olcsóbban kijön, mert nem kell föld.
Kábelezzünk
Üdv!
http://www.hifi-pictures.net/amplifiers ... 2R/amp.htm