Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Má kipróbálták, aztán meg is vették és azóta hallgatják!
Jó nekik, jó neked, én meg irígyellek minannyiotokat, itthon duzzogok és a fejemet verem a falba, hogy a kábelemmel még egy vonóshármast sem tudok "rendesen" meghallgatni.
Szívesen megtudnám egyébként, hogy ki és mit cserélt le a kábeled kedvéért, és milyen "rendszerekben" tudja "kifutni" magát. Mert ugye biztos máshogy szinergikus a vonóshármas, mint az én gagyerák cuccomon. Jajjjj, de rossz is lesz bekapcsolni nemsokára... aaa2.gif
Nnnnajó, a vakítás neve Dr. Cables. Aki akarja, próbálja ki a kábelét, aztán legyen már vége a hajcihőnek.
Kábelezzünk
Nnnnajó, a vakítás neve Dr. Cables. Aki akarja, próbálja ki a kábelét, aztán legyen már vége a hajcihőnek.
Kábelezzünk
Egyre jobb a topic! (Hova lehet a nívót még emelni??) Tényleg színes, fordulatos. (Ismét) mindenki a platformon, aki számít.
/Lassan vételi szándékom lesz… erős vételi szándékom… :cartman:/
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
Kábelezzünk
Nem tudsz a 3 cselló közül egynek a hangjára figyelni, a 3 hangját hallod azt is keveredve a többi hangszer hanjával. Az igazi részletekre nem lehet figyelni. De tudod mit! Nem győzködlek! Hallgass úgy kábeleket, ahogy akarsz!
Ez kb. hasonló ahhoz, amikor Kalmi egyik rajongójának a Gery hangfala görbítette a teret. Azon is visítva csapkodjuk magunkat a földhöz még évek távlatából is. "Félek", ezúttal se lesz másképp...
Kábelezzünk
Én is örülök, ha a szomszéd elmegy otthonról! Előtérebe kerül a dinamika
Nekem itthon vannak, de mégis van
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Kábelezzünk
:bigball:
Én a sikítást szeretem, és nem csak szombat délután.
.
Én is örülök, ha a szomszéd elmegy otthonról! Előtérebe kerül a dinamika
.
Kábelezzünk
Neutrálisnak kell lenni! Zenekar feláll, teljes kontroll,nem érzékelünk elektronikát. Röviden ennyi.
Ez a High End, (ez a király)!
.
- nehai
- Törzsvendég

- Értékelés: 232
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
...Az első gondolat mellett maradok, ami egyben a legolcsóbb is.Azaz 50 cm-es hossz.
Az nem olyan biztos, főleg ha majd túl akarsz adni rajta
Köszönöm mindenkinek az útmutatást kábelhossz témában: 50-75-100 cm, stb.
Mire jutottam?
Az első gondolat mellett maradok, ami egyben a legolcsóbb is.
Azaz 50 cm-es hossz.
Kábelezzünk
Köszönöm mindenkinek az útmutatást kábelhossz témában: 50-75-100 cm, stb.
Mire jutottam?
Az első gondolat mellett maradok, ami egyben a legolcsóbb is.
Azaz 50 cm-es hossz.
-
Vendég
Kábelezzünk
Én is.Főleg szombat délután.
:bigball:
Én a sikítást szeretem, és nem csak szombat délután.
Ja bocs, kicsit elkalandoztam a Hi-Fi-től.
.
-
Vendég
Kábelezzünk
Van néhány Hifis cimborám, akinek (fülem szerint) ezt jelenti. !36_7_11.gif
Kérdés Ki mit szeret - keres a megszólalásban. Sokfélék vagyunk.
Én is szeretem ha nyugodt a hang, csak ez a tisztaság által valósuljon meg, ne a mosottság révén.
Neutrálisnak kell lenni! Zenekar feláll, teljes kontroll,nem érzékelünk elektronikát. Röviden ennyi. Ez mindegy,hogy hozod össze!
Nem egyszerű az biztos!
Kábelezzünk
Én is szeretem ha nyugodt a hang,
Én is.Főleg szombat délután.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- blattida
- Nincs visszaút

- Értékelés: 62
Kábelezzünk
Véleményem szerint nem szerencsés ez a nyugodt szóhasználat a "szlogenben".
Nekem pl. Rabih Abou-Khalil: The Cactus os Knowledge albumáról a Ma Muse M'amuse szerzemény ne legyen nyugodt, hanem sokkal inkább pezsdítő, sodró, magával ragadó.
Annyiban igazad van, hogy félreérthető (én például a szlogen alapján nem gondolom azt, amit Te vetettél föl), valóban szerencsésebb lenne, ha a semleges jelző szerepelne helyette.
-
Vendég
Kábelezzünk
Nekem pl. Rabih Abou-Khalil: The Cactus os Knowledge albumáról a Ma Muse M'amuse szerzemény ne legyen nyugodt, hanem sokkal inkább pezsdítő, sodró, magával ragadó.
Az a jó, ha ezt is tudja, meg azt is. És amazt is. Bár ez egyrészt alapvetően nem a kábeleken múlik, a kábel inkább csak elviheti valamilyen irányba; másrészt ez talán túlmutat a hifista elvárásokon. (Volt itt olyan poszt, miszerint a hifisták többsége tulajdonképpen csak egyféle dolgot vár a zenétől
Kábelezzünk
Nyugodt, természetes hang = fedett, mosott, sávhatárolt
Van néhány Hifis cimborám, akinek (fülem szerint) ezt jelenti. !36_7_11.gif
Kérdés Ki mit szeret - keres a megszólalásban. Sokfélék vagyunk.
Én is szeretem ha nyugodt a hang, csak ez a tisztaság által valósuljon meg, ne a mosottság révén.
.
Kábelezzünk
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
Nyugodt, természetes hang = fedett, mosott, sávhatárolt, rossz értelemben vett "analógos" hang?
Még jó, hogy nem felkiáltó jel van a végén Egyébként szerintem nem, pl. a halk cintányér beütést is jól lehet hallani
Kábelezzünk
Nyugodt, természetes hang = fedett, mosott, sávhatárolt, rossz értelemben vett "analógos" hang?
Még jó, hogy nem felkiáltó jel van a végén Egyébként szerintem nem, pl. a halk cintányér beütést is jól lehet hallani
Többé-kevésbé ront a hangminőségen. Ha szakszerűen megoldható, akkor inkább szerel(tes)d át a készüléket IEC aljzatosra. Ne elektronikai alkatrészboltban vegyél, inkább valami régi, bontott, nem ponthegesztett fajtát próbálj szerezni.
Bese Attiláék pár ezer forintért megcsinálják az IEC aljzat beépítést
http://teledata.hu/aliscaorange/doc/rolunk.php
Kábelezzünk
Többé-kevésbé ront a hangminőségen. Ha szakszerűen megoldható, akkor inkább szerel(tes)d át a készüléket IEC aljzatosra. Ne elektronikai alkatrészboltban vegyél, inkább valami régi, bontott, nem ponthegesztett fajtát próbálj szerezni.
Bese Attiláék pár ezer forintért megcsinálják az IEC aljzat beépítést
http://teledata.hu/aliscaorange/doc/rolunk.php
Kábelezzünk
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
-
Vendég
Kábelezzünk
Még annyi, hogy egy ilyen átalakító befolyásolhatja a tápkábel milyenségét?
-
Vendég
Kábelezzünk
az interkonnekteket nem tanácsos keverni, még akkor sem, ha kizárólag az elemi szálátmérőben van eltérés.
Kivétel ezalól az analóg lemezjátszó hangkarjának belső kábelezése, ott muszáj valamilyen kompromisszumot kötni.
-
Vendég
Kábelezzünk
Ezek badarságok
Akárcsak a kismegszakitó vagy a villamos fogyasztásmérő "hangminősége" :bebebebebebe:
Avagy macska ellen macskafű, megkérdőjelezhető kinyilatkoztatás ellen alaptalan kinyilatkoztatás? /A "nincs benne a tankönyvben" szerintem itt nem vitaalap.../
Mindazonáltal, az átmérőkkel nekem kicsit más tapasztalatom van, mint cables-nek. A hangszórókábel és az interkonnekt állhat eltérő átmérőjű elemi szálakból, ám az interkonnekteket nem tanácsos keverni, még akkor sem, ha kizárólag az elemi szálátmérőben van eltérés. DIY-eseknek: ha valahová valamiért nagyobb keresztmetszetű összekötő kell, akkor az elemi szálak számával érdemes játszani.
Kábelezzünk
...előnyösnek gondolom, ha a rendszer kábelezése homogén, legalábbis egy kábel akkor mutatja meg igazán önmagát, ha nem keverjük másokkal.
.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11181
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Senkinek sem "KELL" a különböző anyagú kábeleket keverni a rendszerében! Sőt szerintem egyfélének kell lenni. Sőt pl. az sem árt, ha az IC és a hangfalkábel azonos átmérőjű elemi szálakból áll (persze nem azonos számú szálból) és a köpeny is azonos anyagú. Másképp aligha lesz természetes a rendszer hangja.
Nem mondanám, hogy kell, de mindenképpen előnyösnek gondolom, ha a rendszer kábelezése homogén, legalábbis egy kábel akkor mutatja meg igazán önmagát, ha nem keverjük másokkal. Az elemi szálak azonos méretére nem nagyon tudok indokot.