Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

toti71
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: toti71 »

A szimmetrikus jelátvitel nem torzításmentesebb, hanem sokkal érzéketlenebb az elektromágneses zavarokra. Ott célszerű használni, ahol a jelszinthez képest számottevő, egyszerű árnyékolással ki nem védhető zavar szokott előfordulni. Szerintem az erősítők kapcsolástechnikája dönti el a kérdést, az a jobb változat, ahol nem iktatódnak be plusz fázisforditó és/vagy aszimmetrizáló fokozatok. A kábel sajáthangja kb. ugyanúgy érvényesül. Nekem legalábbis ilyen tapasztalataim voltak. Komolyabb rendszerekben bekavarhat, hogy az XLR csatik jellemzően kevesebbet rontanak hangminőségen, mint az RCA-k.

Kiegészítve azzal, hogy a készülék amihez az XLR kábelt használni szeretnénk, az tényleg szimetrikus felépítésű-e (kapcsolása), vagy csak rendelkezik szimetrizáló fokozattal az XLR csatlakozás fogadása/kiszolgálása miatt.

zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Az elv itt is érvényes.Igyekezzél minél régebbi gyártású csatlakozókat venni.

Ennyire 'átmentünk Kínába'? (Ez a "gyorsan, hamar, drágán és jó sokat sz@rul" elv kiborító).
.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

"Kábelezzünk" még egy kicsit.

Kérdezném a véleményeteket, tapasztalataitokat XLR szimetrikus kábelezés területén.
Tisztában vagyok vele, hogy az XLR szimetrikus jel továbbítás tisztább, torzítás mentesebb, mint az asszimetrikus RCA.
Kérdés: Mennyire van jelentősége az XLR kábel minőségének? (ha már egyszer eleve tisztán/bban/ továbbítja a jelet).
Kinek milyen alapanyagú vált be leginkább?
Elő-végfok összekötéséhez keresek alternatívát.
Köszönöm.

Az elv itt is érvényes.Igyekezzél minél régebbi gyártású csatlakozókat venni.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3482

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Ez így igaz!

Továbbá:
Jellemzően hosszabb kábeleket enged meg használni földhurok mentesen input trafó használata nélkül is, mert a gnd nem szállít jelfeszültség/áramot. Nem is kötelező minden esetben a gnd lábat bekötni. A kábel árnyékolás sem zavar mint ahogy az RCA-nál azt csak a jelföldre lehet bekötni, itt a jelfüggetlen gnd-re mehet és elvben a fémházas csatalakozók külön is használhatók árnyékolás bekötésre, ez utóbbi nem általános.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1357

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Ez így igaz!

Most akkor még egy összefoglaló kérdés.
Nagyon szakszerűen leírtad a klf kábelek optimális hosszát, ennek változóit, függőségét.
És mi a tapasztalatod az átmérővel?
(Vékony-vastag kábel, IC, hangsugárzó kábel)
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1357

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: akvapark »

"Ha tudnád, hogy meghálálja a Heed a jó kábelezést... "

Bár nem sok másikat próbálgattam, de nálam a HEED kábelek váltak be.
(SpeaCord; ConCord)
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

A szimmetrikus jelátvitel nem torzításmentesebb, hanem sokkal érzéketlenebb az elektromágneses zavarokra. Ott célszerű használni, ahol a jelszinthez képest számottevő, egyszerű árnyékolással ki nem védhető zavar szokott előfordulni. Szerintem az erősítők kapcsolástechnikája dönti el a kérdést, az a jobb változat, ahol nem iktatódnak be plusz fázisforditó és/vagy aszimmetrizáló fokozatok. A kábel sajáthangja kb. ugyanúgy érvényesül. Nekem legalábbis ilyen tapasztalataim voltak. Komolyabb rendszerekben bekavarhat, hogy az XLR csatik jellemzően kevesebbet rontanak hangminőségen, mint az RCA-k.

Köszönöm.
"A kábel sajáthangja kb. ugyanúgy érvényesül". Ezek szerint ha egy DIY RCA kábel bevált anno asszimetrikus használatba, akkor az abból készített szimmetrikus kábel is nyilván jól fog 'üzemelni', vagyis hasonló hangot fog produkálni.(vagy jobbat, mert "sokkal érzéketlenebb az elektromágneses zavarokra.")
.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5149

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Ez így igaz!

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Tisztában vagyok vele, hogy az XLR szimetrikus jel továbbítás tisztább, torzítás mentesebb, mint az asszimetrikus RCA.

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Ahhoz, hogy valaki egyaltalan hallja a kabelek kozotti kulonbseget elsosorban abszolut hallas kell es egy olyan ALLANDO RENDSZER
amit evek ota hallgat es minden teren precizen, a leheto legjobb minosegben dolgozik. A tobbi csak azon mulik, hogy mennyire akarod bekepzelni
magadnak a kulonbseget. Minden esetben olyan tesztek alapjan kellene velemenyt mondani a kabelekrol ahol azok a teszt elott es alatt nem lathatoak (kulso design es brand alapjan mar eloitelettel ulnenek le a kedves tesztelok). Azt sem kellene elore bejelenteni, hogy kik hoznak es milyen kabeleket. Szandekosan bele kellene tenni pl. sima villanyvezetekbol es mas nem hifi-re keszult kabeleket is a tesztbe. Hatalmas meglepetes lenne a teszt vegeredmenye.

Olybá tűnik, ezeket gondolod, de nem tapasztaltad. Éppen ezért és a saját tapasztalataim alapján a "hatalmas meglepetés" szerintem téged érne. (kivéve, ha eldöntötted előre, hogy mit NEM fogsz meghallani )

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

"Kábelezzünk" még egy kicsit.

Kérdezném a véleményeteket, tapasztalataitokat XLR szimetrikus kábelezés területén.
Kérdés: Mennyire van jelentősége az XLR kábel minőségének? (ha már egyszer eleve tisztán/bban/ továbbítja a jelet).
Kinek milyen alapanyagú vált be leginkább?
Elő-végfok összekötéséhez keresek alternatívát.
Köszönöm.
.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Ne offoljunk, kérem.....

Jé, egy elveszett ember.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Vendég

Kábelezzünk

Ragasszuk félre a fülünket?
Nem hallottál még róla? Az igazi audio-fül magas és hegyes;) Nem vicc, volt ilyen plasztikai sebészeti reklám, fényképes illusztrációkkal az új "divatról" :lol!:

Vendég

Kábelezzünk

Tény viszont az hogy ez a gitt kicsit túlrágott már.
Szerintem is túl sok az általánosító elméleti okoskodás, kinyilatkoztatás - néha meglepően kevés saját tapasztalatra alapozva. Egyébként többen is várjuk Kalmi újfajta, sajátos, akár filozófiai megközelítését;) Még a végén azt hiszik, hogy csak "rombolni" jár ide :PPP

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

1346084018[/url]' post='1349883']Ne offoljunk, kérem, pláne ne ezen a SZENT HELYEN!

OFF:

Ha már így kikéééényszerítik belőlem a fiatal fórumozók, leírom biza, hogy nincsen semmi baj a Heeddel, sőt. Kora nyáron magam is kiszolgáltam egy Obelisk Pro-t, és egy gyenge pillanatomban még arra is gondoltam, hogy megvegyem, de 1 hónap együttélés után mégis a meglévő rendszer mellett döntöttem.

ON:

Ha tudnád, hogy meghálálja a Heed a jó kábelezést...

Ja, azok az őskövületek, no de a mai vasak!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

Vendég

Kábelezzünk

A jó gazdagabban aranyozott,és szebben kivitelezett,a szaron alig van aranyozás
Kínába is elért a világválság. Nem lesz ennek jó vége...

Vendég

Kábelezzünk

Azt hiszem, az igazán jó kábelezés mindenhol jó eredményt hoz.
Ilyen csak a mesékben van. (A mindenhol kb. közepes eredményt hozó kábelezés más tészta!)

Amikor a kábel-mizéria elindult, a hifis kábeleket speciálkábelnek nevezték, és ez azért jó, mert világosan rámutat, hogy milyen célra készültek. A világ legjobb erősítői a legritkább esetben szólnak jól "közepes" minőségű hangdobozokkal, hiába jó az elektronikus illeszkedésük. Egy 150-300 ezer forintos, a saját szintjén kiváló ezüstkábelnél vajon lényeges elvárás, hogy ne visítsanak vele a belépő szintű kütyük? Nyilván nem az.

A lineáris gondolkodás jellemző emberi tulajdonság, sokan a hallható torzításokat, hangzási hibákat, sajáthangot is eszerint próbálják magyarázgatni, miközben a vélhetően általuk is észlelt jelenségek teljesen másról árulkodnak. Bizonyos torzítások mintha valami furcsa szisztéma szerint hatványoznák egymást. Sok esetben nyilvánvaló, hogy önmagában mélyen a hallásküszöb alatti dolgok nagyítódnak magasan ingerküszöb felettivé. Ki, és milyen műszerrel képes elektronikusan megmérni a padlón futtatott / kábeltartó bakokon át vezetett hangszórókábel mechanikai visszahatását? Mennyi lehet, talán -160dB? Bejáratott illetve új kábel között van egyáltalán elektronikusan mérhető különbség? ...

Vendég

Kábelezzünk

Próbálom megfejteni, de nem értem.

Sztem senki, legalábbis ketten tuti nem:))

Vendég

Kábelezzünk

Nakamichi banándugó tulajoknak egy kis figyelem felhívó infó.Piacra került az utóbbi időben egy borzasztóan pocsék minőségű széria ezekből.Más gépsoron készült mint a régebbi,és sem a kivitel minősége,sem a hangminősége nem olyan mint a régebbi tipusnak.
Röviden a jó és a sz@r méret infói.
A jó 4mm-es,a sz@r 5mm-es belső furattal rendelkezik
A jó hossza 4.cm,a sz@r 3.8cm
A jó többször használható,a sz@r csak egyszer,mert kiszedi a menetet a csavar.
A jó gazdagabban aranyozott,és szebben kivitelezett,a szaron alig van aranyozás,és hogy mi lehet alatta csak a jó ég tudja.
Van még más külömbség is,de ennyiből már be lehet azonosítani.

Annyit azért tudni illik, amit már pár éve árulgatnak az ebayon és itt-ott a fórumokon, az is mind kamu. Csak ez most akkor még rosszabb minőség.
Talán úgy is mondhatnánk mióta a Nakamichi Kínai tulajdon lett, a minőség meredeken zuhant a béka segge felé.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2129

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Nakamichi banándugó tulajoknak egy kis figyelem felhívó infó.Piacra került az utóbbi időben egy borzasztóan pocsék minőségű széria ezekből.Más gépsoron készült mint a régebbi,és sem a kivitel minősége,sem a hangminősége nem olyan mint a régebbi tipusnak.
Röviden a jó és a sz@r méret infói.
A jó 4mm-es,a sz@r 5mm-es belső furattal rendelkezik
A jó hossza 4.cm,a sz@r 3.8cm
A jó többször használható,a sz@r csak egyszer,mert kiszedi a menetet a csavar.
A jó gazdagabban aranyozott,és szebben kivitelezett,a szaron alig van aranyozás,és hogy mi lehet alatta csak a jó ég tudja.
Van még más külömbség is,de ennyiből már be lehet azonosítani.

samugy63
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 19

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: samugy63 »

Próbálom megfejteni, de nem értem.

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 856

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Bizony, nálam pl. nagyon szerette a ValhallA kábeleket.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Ne offoljunk, kérem, pláne ne ezen a SZENT HELYEN!

OFF:

Ha már így kikéééényszerítik belőlem a fiatal fórumozók, leírom biza, hogy nincsen semmi baj a Heeddel, sőt. Kora nyáron magam is kiszolgáltam egy Obelisk Pro-t, és egy gyenge pillanatomban még arra is gondoltam, hogy megvegyem, de 1 hónap együttélés után mégis a meglévő rendszer mellett döntöttem.

ON:

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 856

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

...
Inkább azt hogy miként működik a rendszer az adott kábellel, nem? (megint sarkosan fogalmazol). Tényleg, ha valaki ennyire kábelellenes, az miért itt postol? Én sem szoktam általam trének tartott márka-témakörökbe járni, hogy az hülyeség.
...

Erre adnék tíz azaz 10 pontot.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”