Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 551

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Feltételezem, ez erősen masinafüggő. Én a legnagyobb javulást a Windows szolgáltatások manuális kikapcsolgatásával értem el, amin bármelyik tuning program csak leheletnyit tudott fokozni.

Honnan tudod, hogy mit lehet és mit nem kikapcsolni?
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Link

Nálam ez nem sokat hozott a Fidelizerhez képest, ráadásul erősen leterheli a masinámat, így nem használom.

Kszi a linket.

Ennek van értelme JRiver esetén is?
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11324
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nálam ez a Tweak nagyon sokat számított, a Fidelizer meg nem igazán, igaz az extreme módot sosem próbáltam, lehet kellene...

Feltételezem, ez erősen masinafüggő. Én a legnagyobb javulást a Windows szolgáltatások manuális kikapcsolgatásával értem el, amin bármelyik tuning program csak leheletnyit tudott fokozni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Nem értelek titeket, mi az, hogy fogja a gépet?
Miért, közben mit csináltok? Videót szerkesztetek?
Nekem egy dell mini-m van, ugyanazt csinálom, mint amit zozoweb is mond, és leülök és zenét hallgatok.
Egyszer néztem, valóban 45-55% között mozog a procilehetrheltség, de mit érdkel engem, ha közben zenét hallgatok?...
Túléli a gép, nem hal meg, még az enyém sem, pedig passzív hűtésű...

Nálam egy erőgépnek semmiképpen sem mondható Barebone PC üzemel forrásként. Semmi másra nem használom, csak zene és filmlejátszásra. Ha ráengedek CPU zabáló alkalmazásokat, plug-ineket, a lejátszás bizonytalanná válik, néha megakad, pattog. Ezek persze kiküszöbölhetőek, ha gyengítek a beállításokon, növelem a puffer és latency értékét, de akkor meg értelmetlenné válik az egész ügymenet. Szóval nálam a Foobar Tweak több problémával jár, mint előnnyel. Erős géppel bizonyára más a helyzet.

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Nálam ez a Tweak nagyon sokat számított, a Fidelizer meg nem igazán, igaz az extreme módot sosem próbáltam, lehet kellene...
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: marci81 »

Nem értelek titeket, mi az, hogy fogja a gépet?
Miért, közben mit csináltok? Videót szerkesztetek?
Nekem egy dell mini-m van, ugyanazt csinálom, mint amit zozoweb is mond, és leülök és zenét hallgatok.
Egyszer néztem, valóban 45-55% között mozog a procilehetrheltség, de mit érdkel engem, ha közben zenét hallgatok?...
Túléli a gép, nem hal meg, még az enyém sem, pedig passzív hűtésű...

Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB;  8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház

Ethosz szimmetrikus csöves dac
Ethosz szimmetrikus csöves előfok
Ethosz szimmetrikus végfok
Watt/Puppy Clone by Ethosz
Az audioquest carbon-t leszámítva Ethosz kábelezés

zozoweb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 115

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zozoweb »

Sajnos a halozatot nem tudom kikapcsolni, mert nason van a zene...Mi ez a tweak?Adj legy szives egy linket.

-Futatod a fidelizert(extreme mod)
-Elindítod a foobart(nálam ramdiskről megy)
-Futtatod a tweak.bat állományt!(fapaci linkelte)
-Zene meghallgat!
-Vigyorog!Legalábbis, egy próbát megér! Nálam bevált, csak ne fogná annyíra a gépet!
Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
DAC: Chord Qutest+módosított powerbank
Előfok+füles: Saját építésű módosított Zana Deux
Végfok: Saját építésű Csöves 6C33C SE
Hangfal: Kölcsi hangfal, Focal Clear Pro
Kábelek: Freebá, Nordost, VH Audio

zozoweb
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Link

Nálam ez nem sokat hozott a Fidelizerhez képest, ráadásul erősen leterheli a masinámat, így nem használom.

Szerintem is jobb a fidelizer, de én már egy ideje együtt használom a kettőt!
Nálam emelt még a hanghűségen, igaz erőmű kell hozzá és nem ajánlott mellette bűvölni a gépet.
Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Sajnos a halozatot nem tudom kikapcsolni, mert nason van a zene...Mi ez a tweak?Adj legy szives egy linket.

Link

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Igen ennyit!
Sokat javul a hang a két beállítás közt, de még az is hoz, ha engeded a hálózatot tiltani extreme módban!
Megpróbálhatod még futtatni mellette a tweakot is. Nálam még tovább javult a helyzet ezzel a beállítással is.

zozoweb
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Tegnap a zenehallgatós laptopomon (DELL, Win7, C2Duo, 8 GB RAM, Jriver MC17) kíváncsiságból átállítottam a Fidelizer 2.1-et Audiophile állásból Extreimstbe a hálózati szolgáltatások meghagyásával.
Én voltam a legjobban megdöbbenve, amikor a változást tisztán és minden kétséget kizárólag hallottam. Egy komponens cserényi lett. Símább, tisztább a hang, hogy valóban ez-e a jó változás, azt majd a köv. pár hét eldönti.

De hogy az OS optimalizálás ennyit számítana, azt még álmomban sem gondoltam volna...

Igen ennyit!
Sokat javul a hang a két beállítás közt, de még az is hoz, ha engeded a hálózatot tiltani extreme módban!
Megpróbálhatod még futtatni mellette a tweakot is. Nálam még tovább javult a helyzet ezzel a beállítással is.

csupati
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: csupati »

Köszönöm, szocsa!
De sajnos ez nekem nem oldotta meg a problémámat.Viszont nem hagyott nyugodni a dolog, elkezdtem túrni.
Régen nem frissítettem az SACD plugint a Foobaromban.
Találtam egy júniusi verziót:
foo_input_sacd-0.5.11
Ezzel most már megy az 5.0 is.

szocsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 12

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: szocsa »

Lehet, hogy szó volt már a dologról, nem olvastam vissza, ezért előre is elnézést kérek!
A gondom az, hogy van egy pár régebbi SACD-R iso, amelyeken 5.0-ás hangsáv van.
Ezek nálam a Foobarban nem szólnak (a 2.0 és az 5.1 igen).
Ha kiírom, az azstali lejátszóimban tökéletesen működnek.
Nem tudja valaki, hogy az 5.0-val mi a gondja a Foobarnak?

Ismerem a problémát és eddig nem találtam rá megoldást, van is két albumom ami konvertálásra vár, de még olyan konvertáló programot sem találtam ami 5.0-t tud sztereóba konvertálni. Gondolom az a baja, hogy az 5.0 nem szabványos.

edit: rögtön találtam egy foobar dsp-t ami megoldja a dolgot, Matrix mixer a neve. Pedig korábban mennyit keresgéltem és nem találtam akkor semmit :-)
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

csupati
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: csupati »

Lehet, hogy szó volt már a dologról, nem olvastam vissza, ezért előre is elnézést kérek!
A gondom az, hogy van egy pár régebbi SACD-R iso, amelyeken 5.0-ás hangsáv van.
Ezek nálam a Foobarban nem szólnak (a 2.0 és az 5.1 igen).
Ha kiírom, az azstali lejátszóimban tökéletesen működnek.
Nem tudja valaki, hogy az 5.0-val mi a gondja a Foobarnak?

leonel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 73

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: leonel »

Ezt itt sokan szeretik http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... oobar2000/

Kipróbálom - köszönöm szépen!

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Sziasztok,

Kis segítséget kérnék.
Milyen lejátszó programot ajánlotok amelyiknek jobb a médiatár kezelése mint a Media Centernek, Flac-ot is lejátszik, és hangminőségben is megfelelő?

Köszönöm!

Ezt itt sokan szeretik http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... oobar2000/
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

leonel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 73

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: leonel »

Sziasztok,

Kis segítséget kérnék.
Milyen lejátszó programot ajánlotok amelyiknek jobb a médiatár kezelése mint a Media Centernek, Flac-ot is lejátszik, és hangminőségben is megfelelő?

Köszönöm!

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Tegnap a zenehallgatós laptopomon (DELL, Win7, C2Duo, 8 GB RAM, Jriver MC17) kíváncsiságból átállítottam a Fidelizer 2.1-et Audiophile állásból Extreimstbe a hálózati szolgáltatások meghagyásával.
Én voltam a legjobban megdöbbenve, amikor a változást tisztán és minden kétséget kizárólag hallottam. Egy komponens cserényi lett. Símább, tisztább a hang, hogy valóban ez-e a jó változás, azt majd a köv. pár hét eldönti.

De hogy az OS optimalizálás ennyit számítana, azt még álmomban sem gondoltam volna...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5312

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Megszoktam már, nem jelent problémát.
Meg aztán fiatalság "fiatalság bolondság".
Természetes, hogy bizonyos korig az ember azt hiszi, már mindent tud és övé a világ.
A baj csak az, ha ez enyhén túlzott aktivitásba csap át. Az "információk" özönéből a gyanútlan pedig nem nagyon tudja kihámozni a számára hasznosat.
Ez az utolsó pár hét itt ennek a tipikus elrettentő példája. Ugyanarról a dologról szöges ellentétét állítja az egyik Fórumtárs, mint a másik. Most akkor kinek higgyen a szegény tanácsra váró? A megfáradtabb (tapasztaltabb) öregeknek már nincs sok kedvük a hadakozáshoz, hagyják a dolgokat folyni a maguk medrében. Így aztán a sokat hangoztatott, ámbár nem biztos, hogy helyes utakra tévednek az újak.

Most egyetértek Gáborral
Hihetetlenül magabiztos a véleményalkotásban a mai 25-40 korosztály, az audio olyan, mint a foci (volt valaha) -mindenki véleménye roppant egyéni és személyes -ettől aztán megkérdőjelezhetetlen. Sajnos jónéhányan évekig hallgatnak ezt-azt, itt-ott anélkül, hogy bármit is fejlődnének (akinek nem inge, ne vegye magára). Ráadásul működik a befolyásoló, nagy(obb) hangú haver rábeszélése, a talmi csillogás előtérbe helyezése, az aktuális "trend", a "mainstream" vonulat az internet által felerősített légypapír hatása.
Ma, ha valaki elég sokat irkál, és mantrázza szinte bármilyen audio cucc jóságát, több figyelmet kap, mint ha egy sokak által elismert tapasztalt szaki egyszer beírja a visszafogott (vagy kevésbé visszafogott) véleményét, aminek amúgy sokkal több objektív és szubjektív alapja van.

szocsa
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Természetes, hogy bizonyos korig az ember azt hiszi, már mindent tud és övé a világ.
A baj csak az, ha ez enyhén túlzott aktivitásba csap át. Az "információk" özönéből a gyanútlan pedig nem nagyon tudja kihámozni a számára hasznosat.
Ez az utolsó pár hét itt ennek a tipikus elrettentő példája. Ugyanarról a dologról szöges ellentétét állítja az egyik Fórumtárs, mint a másik. Most akkor kinek higgyen a szegény tanácsra váró? A megfáradtabb (tapasztaltabb) öregeknek már nincs sok kedvük a hadakozáshoz, hagyják a dolgokat folyni a maguk medrében. Így aztán a sokat hangoztatott, ámbár nem biztos, hogy helyes utakra tévednek az újak.

:bigball:

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Lehet hogy HG néha kissé sarkalatosan fogalmaz, de Emesének hívni enyhén szólva vicces.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1721

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Lehet hogy HG néha kissé sarkalatosan fogalmaz, de Emesének hívni enyhén szólva vicces.

no de sebaj, lesz ismét pár komment ami mozgatva lesz máshová...

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Köszi, a siker szerencsére már megvan.

Ennek igazán örülök.
Ha egy mód van rá, taníts minket mesterem. leborulunk.gif

szocsa
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Szívesen máskor is.
Sok sikert hozzá!

Köszi, a siker szerencsére már megvan.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Köszönjük szépen Emese! Ezért aztán tényleg volt értelme hozzászólni. Nyilván némi hozzáértés nem árt, de sok minden van itt, ami tényleg hasznos és a szomszéd is megcsinálja

Szívesen máskor is.
Sok sikert hozzá!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”