Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 133

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Peger »

gapless itt van róra szó. Ígérték ennek megoldását a kisebb verzión is hogy megcsinálják de eddig nem sikerült
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Azért raktam idézőjelbe a komolyabb szót. Mivel az én igényeim egy CA is kielégíti.
Az első médiajátszók vagy blu-ray lejátszók is túlárazottak voltak. (meg kellett fizetni az innovációt) Ma ugyanazokat töredékáron meg lehet venni.

viszont használtan lehet találni belőlük. Most is láttam egy sneaky ds-t egész jó áron...

stranger28
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: stranger28 »

Azért, mert a HDD munkája elektronikus zajt termel, meg úgy általában jobban terheli a tápot. Nálam nincs hallható különbség, viszont én olyan zöld hdd-t használok, ami eleve keveset fogyaszt és nálam még külön a legkisebb akusztikai fokozatra is van állítva. (ergo hangtalan és kva lassú) Amennyiben egy átlag 7200-as hdd-t használsz és nem akarod lebutítani sem, ramdisk-et ki lehet próbálni. Nekem is van ssd-m, de én nem raknék rá zenét, a windows+photoshopok is alig férnek el rajta.

Két fontos windows tweak van amit gyorsan meg lehet csinálni. Az egyik, hogy teljesítményre állítod a energiagazdálkodási profilt. (a procid nem 800mhz-en fog zenét lejátszani és így jobb lesz a latency) A másik pedig a nagyobb processzorteljesítmény rendelésen a háttérszolgáltatásokra. a teljesítménybeállításoknál. Emellett Fidelizer-t kell futtatni. http://www.windowsxl...ading-fidelizer

Én a Foobar2000-et ajánlom WASAPI kimenettel, de ebben a felállásban nem mindenkinél működik, ki kell próbálni. Nálam 380ms-es latency beállítás vált be, alacsonyabb is jó lehet, de akkor netezni sem lehet a gépen.

Ami ezeknél a leírtaknál több, arra már neked kell rájönni. Tuti recept tényleg nincs..

Köszönöm, kipróbálom. Meg olvasgatok még visszább érdekes dolgokat.

szocsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 12

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: szocsa »

Sziasztok!

Szeretnék PC-n, a lehető legjobb minőségben zenét hallgatni, mivel csak ezen van már lehetőségem. Hangfalak is összementek egy fejesre. És lenne pár kérdésem felétek, annak ellenére, hogy sokáig visszaolvastam.

A felállás a következő:
Music Streamer II+ DAC, egy erős gép, benne 16 giga ram, és egy 60-as SSD.

És akkor a kérdéseim:
Miért volna lényeges, hogy SSD-n legyenek a számok vagy esetleg RAMDISK-en? Most HDD-n vannak.
Milyen konkrét "Windows tweak-ekkel" lehetne javítani a minőséget? Win8 érkezéséig fontos volna ez is, ahogy olvaslak titeket. Csak sajnos nem találtam meg Google segítségevel, mire gondoltatok.
Milyen lejátszóprogramot ajánlanátok, és ahhoz milyen beállításokat?
Bőven elég nekem ezekhez három-négy link is, akár angolul is, onnan már feltalálom magam. Csak a kezdőlökést kérném tőletek.

Köszönöm szépen előre is!

str

Azért, mert a HDD munkája elektronikus zajt termel, meg úgy általában jobban terheli a tápot. Nálam nincs hallható különbség, viszont én olyan zöld hdd-t használok, ami eleve keveset fogyaszt és nálam még külön a legkisebb akusztikai fokozatra is van állítva. (ergo hangtalan és kva lassú) Amennyiben egy átlag 7200-as hdd-t használsz és nem akarod lebutítani sem, ramdisk-et ki lehet próbálni. Nekem is van ssd-m, de én nem raknék rá zenét, a windows+photoshopok is alig férnek el rajta.

Két fontos windows tweak van amit gyorsan meg lehet csinálni. Az egyik, hogy teljesítményre állítod a energiagazdálkodási profilt. (a procid nem 800mhz-en fog zenét lejátszani és így jobb lesz a latency) A másik pedig a nagyobb processzorteljesítmény rendelésen a háttérszolgáltatásokra. a teljesítménybeállításoknál. Emellett Fidelizer-t kell futtatni. http://www.windowsxlive.net/downloading-fidelizer

Én a Foobar2000-et ajánlom WASAPI kimenettel, de ebben a felállásban nem mindenkinél működik, ki kell próbálni. Nálam 380ms-es latency beállítás vált be, alacsonyabb is jó lehet, de akkor netezni sem lehet a gépen.

Ami ezeknél a leírtaknál több, arra már neked kell rájönni. Tuti recept tényleg nincs..
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

bikabeka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 58

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: bikabeka »

Mire gondolsz pontosan? Szerintem a Linn és a hozzá hasonló gyártók sosem fognak bagóért ilyen készülékeket árulni. Jön a folyamatos fejlesztés, az ár meg marad...

Azért raktam idézőjelbe a komolyabb szót. Mivel az én igényeim egy CA is kielégíti.
Az első médiajátszók vagy blu-ray lejátszók is túlárazottak voltak. (meg kellett fizetni az innovációt) Ma ugyanazokat töredékáron meg lehet venni.

stranger28

Pc alapú audio lejátszás

Szerintem olvass vissza jó pár oldalt.Vagy kezd el az elejéről, és akkor szembesülsz majd avval a ténnyel hogy tuti recept nincs.
Ahány rendszer, annyi fül....
Próbálgass, hallgatózz és elkap a Végtelen történet
Nekem is volt Music Streamer II, az már egy jó kiindulási pont.

Rendben, akkor ugrok egy fejest.

Azért, ha valaki más szeretne addig javasolni valamit, ne fogja vissza magát.

Nexus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 45

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Nexus »

Szerintem olvass vissza jó pár oldalt.Vagy kezd el az elejéről, és akkor szembesülsz majd avval a ténnyel hogy tuti recept nincs.
Ahány rendszer, annyi fül....
Próbálgass, hallgatózz és elkap a Végtelen történet
Nekem is volt Music Streamer II, az már egy jó kiindulási pont.

"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."

Nexus=ex Specialized001

stranger28

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!

Szeretnék PC-n, a lehető legjobb minőségben zenét hallgatni, mivel csak ezen van már lehetőségem. Hangfalak is összementek egy fejesre. És lenne pár kérdésem felétek, annak ellenére, hogy sokáig visszaolvastam.

A felállás a következő:
Music Streamer II+ DAC, egy erős gép, benne 16 giga ram, és egy 60-as SSD.

És akkor a kérdéseim:
Miért volna lényeges, hogy SSD-n legyenek a számok vagy esetleg RAMDISK-en? Most HDD-n vannak.
Milyen konkrét "Windows tweak-ekkel" lehetne javítani a minőséget? Win8 érkezéséig fontos volna ez is, ahogy olvaslak titeket. Csak sajnos nem találtam meg Google segítségevel, mire gondoltatok.
Milyen lejátszóprogramot ajánlanátok, és ahhoz milyen beállításokat?
Bőven elég nekem ezekhez három-négy link is, akár angolul is, onnan már feltalálom magam. Csak a kezdőlökést kérném tőletek.

Köszönöm szépen előre is!

str

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: NTX »

Nincs pénzem/nem találok olyan hálózati lejátszót, aminek az általam elvárt szintű az analóg kimenete és teljesíti a többi feltételt is, amit szeretnék. Ezért maradok a DAC-os megoldásnál és veszek egy "butább" lejátszót - azt hiszem...

Én nem javaslom a butább lejátszót. Kb 1 éve kezdtem én is a rendszerem teljes átalakításába/fejlesztésébe, a fő szempont nekem is az egy lejátszó készülék NASról, és rengeteg mindent végig próbáltam.
Ha továbbra is a fő szempont, hogy egy készülék mozi és zene lejátszásra, akkor szerintem csak a htpc vagy a mac mini lehet ebben az árban a legjobb ár/érték arányú. Mellé én egy usbs dacot tennék (pld M2tech young), mert az alaplapi digitális kimenetek hasonlóan gyengék, mint a médialejátszókén. Még a drágább Dune, PCH lejátszók esetében is. Nekem volt mindkettő, tapasztalatból beszélek, ebből a szempontból mindegy, hogy drága vagy olcsó médialejátszó, nem csak az analóg, de a digitális kimenetük is gyenge.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Ez nem az én pályám.

Csak mint újdonságot említettem meg, nem pont neked címezve.......
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Pont most dob piacra a Linn egy új egybe kütyüt, gondolom olcsóbb azért nem lessz.
http://www.limar.hu/

Ez nem az én pályám.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Mire gondolsz pontosan? Szerintem a Linn és a hozzá hasonló gyártók sosem fognak bagóért ilyen készülékeket árulni. Jön a folyamatos fejlesztés, az ár meg marad...

Pont most dob piacra a Linn egy új egybe kütyüt, gondolom olcsóbb azért nem lessz.
http://www.limar.hu/
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Én egyelőre ezt a párost használom. Toshiba stor.e tv+ (lcd kijelző, ami teljes körű irányítást tesz lehetővé) és L'ead c100 Dac (Philips tda1305x2, Bur Brown PCM2704 és Cirrus Logic DS8416)
Megvárom míg a "komolyabb" készülékek javítanak az árképzésükön.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Egy messzi Galaxys-ban.........

Jó kis masina volt az amúgy...

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Az volt régen...

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Miből gondolod, hogy a Dussun sokkal jobb? Azt persze nem vitatom, hogy több kakaó van benne.

Az volt régen...

bikabeka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 58

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: bikabeka »

Én egyelőre ezt a párost használom. Toshiba stor.e tv+ (lcd kijelző, ami teljes körű irányítást tesz lehetővé) és L'ead c100 Dac (Philips tda1305x2, Bur Brown PCM2704 és Cirrus Logic DS8416)
Megvárom míg a "komolyabb" készülékek javítanak az árképzésükön.

nandi28
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 40

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: nandi28 »

Miből gondolod, hogy a Dussun sokkal jobb? Azt persze nem vitatom, hogy több kakaó van benne.

Abból hogy nem Dussunt hallgat De egyébként meg izlések és pofonok. Nekem biztos nem kell/kellene már rég nem az a cyrus ami volt sok éve.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Á, nekem ez nem kell, van erősítésem sokkal jobb. Azért köszi.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Üdv!

Ettől alig drágább egy Cyrus Streamline, amiben még ráadásul erősítő is van (2*30W 8Ohmon).

http://www.whathifi....yrus-streamline
http://www.cyrusaudi...yers/streamline

Az ár ne tévesszen meg, se a tesztben se a weboldalon, angol boltok jóval olcsóbban adják.

Á, nekem ez nem kell, van erősítésem sokkal jobb. Azért köszi.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Üdv!

Ettől alig drágább egy Cyrus Streamline, amiben még ráadásul erősítő is van (2*30W 8Ohmon).

http://www.whathifi....yrus-streamline
http://www.cyrusaudi...yers/streamline

Az ár ne tévesszen meg, se a tesztben se a weboldalon, angol boltok jóval olcsóbban adják.

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 164

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: IamMenyus »

pontosan...

Egy eset ismert amikor jobb a HDMI és az Ethernet kábel mint a toslink vagy az spdif,
csak akkor éppen I2S jelátvitelre vannak használva, ami nagyon háklis a kábelre,
és semmi köze sem a hdmi-hez sem az ethernet-hez mint szabványhoz.

Ez is egy vélemény. Érdekes hogy mégsem ezt használják általánosságban. Nagyon kevés DAC HDMI képes. Nem véletlen.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ha jól tudom nem játszik szünetmentesen, hangját nem ismerem de ez sokakat elriaszthat. A gyártó régóta ígéri a megoldást

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 133

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Peger »

Ha jól tudom nem játszik szünetmentesen, hangját nem ismerem de ez sokakat elriaszthat. A gyártó régóta ígéri a megoldást
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”