A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Nekem egy Sommer Cable Meridian SP225 van egy Linn Classik Music és egy pár Swans M1 között. Kiegyenlített hangú kábel, semmi különös, nem parádézik, csak teszi a dolgát, szerintem ár/érték arányban jók a Sommer kábelei.
Szia! Köszi.
Én egy HK 435 és egy KEF IQ7 közé keresek kábelt, amit valszeg bikábelnek fogok bekötni.
Sziasztok!
Hangfalkábel vásárlása előtt állok.
A Sommer kábelekről mi a véleményetek? Konkrétan a Sommer Cable 400-0400 Twincord 2x4,0 mm2-es kábelét néztem ki, ennek kb 1300Ft métere.Sajnos 30m kell, így próbálom ár/értékben a megfelelőt megtalálni.
Köszi,
Gábor
Nekem egy Sommer Cable Meridian SP225 van egy Linn Classik Music és egy pár Swans M1 között. Kiegyenlített hangú kábel, semmi különös, nem parádézik, csak teszi a dolgát, szerintem ár/érték arányban jók a Sommer kábelei.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Sziasztok!
Hangfalkábel vásárlása előtt állok.
A Sommer kábelekről mi a véleményetek? Konkrétan a Sommer Cable 400-0400 Twincord 2x4,0 mm2-es kábelét néztem ki, ennek kb 1300Ft métere.Sajnos 30m kell, így próbálom ár/értékben a megfelelőt megtalálni.
ne haragudj de ezt nem publikálom,mert pont most szívtam be a kimber 8 ag vel.más kábelok lehet jobbak,de jobb ha elfelejtjük ezt a céget.komolyabb rendszeren azonnal kiderül a turpisság.
Tökéletesen megteszi a RCA vezeték is, hiszen hiába használja a DACMagic szimmetrikus kimenetét, ha az erősítő nem szimmetrikus felépítésű és nem is fogad szemmetrikus jelet.
........ Hamarosan összekötnék egy DACmagic-ot meg egy Audiolab 8000se-t....
Tökéletesen megteszi a RCA vezeték is, hiszen hiába használja a DACMagic szimmetrikus kimenetét, ha az erősítő nem szimmetrikus felépítésű és nem is fogad szemmetrikus jelet.
Hamarosan összekötnék egy DACmagic-ot meg egy Audiolab 8000se-t....
Kérdésem, hogy érdemes-e a dacmagic-on a két balanced out-ot használni és két külön XLR-RCA kábellel összekötni az erősítővel, vagy nincs igazából különbség és elég egy jó RCA-RCA is?
Első, vásárolj 10cm-el hosszabbat a villás végeknél blankold meg egy 10cm-es darabon (ha az elég távolság) árnyékolást is, mert úgysem tudod kettéválasztani, meg nem is kell, az RCA-nál kösd be. Az árnyékolás alatt levő kitöltőszálakat ne vágd le, zsugorozd össze a két vezetőérrel. Aztán egyenként a villa mélységétől függően annyira meg blankolod a vezetőket, hogy a drótot visszatudd hajtani 2-3x majd sodord össze őket, aztán ha stabilan tart, így betudod csavarozni, jobb-tartósabb a kötés ha le is ónózod de a hangminőségre való hatásával számolnod kell.
Másik elegánsabb megoldás, viszed a villát magaddal a Kácsába és kérsz segítséget WBT krimpelő hüvely méretkiválasztásához mely mindkettőhöz jó esetleg akár kétféle méretet is összedugva, hogy kijöjjön a megfelelő ármérő és egyből rá is krimpeltetheted velük, vagy Te otthon rányomod, esetleg forraszthatod is.
Sziasztok!
Van egy Jungson JA66R típusú erősítőm és egy Polkaudio PSW-110 mélynyomóm.
A kettőt össze szeretném kötni (értelmesen, mert eddig gagyi több éves sodort kábellel oldottam meg valahogy odafabrikálva)
A mélynyomóba két RCA bemenet van, az erősítőn ugyebár nincs mélynyomó kimenet tehát a hangfal kimenetekre kell kötnöm (mint ahogyan eddig is tettem).
Namármost az új kábel a kácsa féle KCO-ECO kábel lenne (2x3m).
Ehhez az ebay-ről rendelnék Nakamichi csatlakozókat:
- a mélynyomó felől 2db RCA csatit
- az erősítő felől 4db villás csatit.
Ugyebár a villás csatlakozóba 1 szál kábel fut, avagy egy sub kábelt két részre kellene a végénél bontani ahhoz hogy a két villába egyenként be tudjam kötni.
Problémáim:
- egyrészt a kábelek szigetelése a végén nem éppen lesz ideális
- félek attól, hogy az egy szál tömör kábel nem lesz elég vastag ahhoz, hogy a villába befogassam (csavarokkal).
Hogyan tudom ezt megoldani úgy, hogy a lehető legjobban jöjjek ki a dologból?
Köszi előre is.
Gábor
Nincs mit. Egyik végére Neutrik RCA (kb 500 Ft) mondjuk ez, vagy ha többet szánsz rá, akkor Furutech 162G 1600-ért.
Banándugó szintén e kettő márkából szvsz.
egy kis segítséget kérnék. Lett egy ilyen PC mellé szánt multimédiás hangfalszettem. Jelenleg egy ASUS Xonar U1-ről lenne hajtva. Azt olvastam hogy a magasa picit forszírozott. Ehhez keresnék kb 1,5m (max 2m) hosszú IC kábelt. Egyik felére 3,5mm jack, másikra analog RCA-ra lenne szükség. Mit ajánlanátok 10e alatt? Ill. ha a Kácsánál lenne szereltetve akkor milyen drótot fogjanak hozzá?
egy kis segítséget kérnék. Lett egy ilyen PC mellé szánt multimédiás hangfalszettem. Jelenleg egy ASUS Xonar U1-ről lenne hajtva. Azt olvastam hogy a magasa picit forszírozott. Ehhez keresnék kb 1,5m (max 2m) hosszú IC kábelt. Egyik felére 3,5mm jack, másikra analog RCA-ra lenne szükség. Mit ajánlanátok 10e alatt? Ill. ha a Kácsánál lenne szereltetve akkor milyen drótot fogjanak hozzá?