Köszönöm a választ, autóban alpine iva-d106 készülék lejátsza a dvd-audio mlp-t. Az egész kínlódásom onnan fakad hogy a torrent oldalakon található jóminőségű hd hanganyagok SACD iso -ban vannak fent amit ahogy írtad is bajosan tudok átkonvertálni 96 khz-re amit a dvd video-ként lejátszhatok, dvd audio formátumba meg mehet szinte minden, de a lejátszó nem továbbít digitális jelet dvd audio-nál az optikán (?) amit feldolgozna a processzor.Viszont analog jel van, de akkor meg nincs a keresztváltó.Sehogy sem akar ez összejönni, lehet feladom marad a CDDA meg 48/16 dvd videóról,
Az egész "kínlódásodnak" a végére szeretnék koncentrálni...
A gondod az -ha jól értem, hogy CD-nél nagyobb felbontású jelet szeretnél DVD képes lejátszóval digitális formában kivenni a készülékből?
Nos erre elég kevés út mutatkozik, de én egyet mindenképpen tudok, de hogy az tetszik-e az már rajtad áll.
Szóval a fő gond, hogy a legtöbb lejátszó nem adja ki a digit jelet nagyobb felbontásban, mint 48 kHz/16 bit, azaz ami annál nagyobb azt "leszemplerezi".
Viszont ha úgy teszed rá a DVD lemezre az anyagot, hogy az DVD-VIDEO formátumú (de csak hanganyag van rajta) akkor az lehet 96 kHz/24 bit és azt már
lejátssza a digit kimenetén keresztül is lekonvertálás nélkül. http://www.audio-dvd-creator.com/ Ez egy ultra gagyi program, de megcsinálja!
Annak idején én is küzdöttem ilyen jellegű dologgal. Sorra készítettem a 24/96-os wav fájlokból a DVD-AUDIO lemezt, később rájöttem, hogy csak a gond van vele.
Másolni, nem lehet, digitálisan nem adja ki a teljes felbontást, csak DVD-A képes lejátszó tud mit kezdeni vele.....
Majd rátaláltam erre a kis progira és nagyon elégedetten használtam, persze ez csak 24/96-ot tud...
Örültem, ha segíthettem