Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

lászló-nagy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: lászló-nagy »

Van nékem egy HD flac állományom ami 5mbps rátával van kódolva. Nem tudom pontosan a mintavételezési frekvenciáját, de azt hiszem hogy 192KHz. Számítógépről szeretném lejátszani HDMI kábelen keresztül. Linux-ból. Jól meg van bonyolítva. :-)

Ha a hangkártya eszköznek hogy "HDA ATI HDMI, Harware device with all software conversions", akkor működik a lejátszás, de attól tartok hogy ilyenkor szoftverből mix-eli újra 48KHz-en, és így megy ki a HDMI-n.

Hogyha eszköznek "HDA ATI HDMI, Direct hardware device without any software conversions"-t választok, akkor olyan hibát kapok ami szerint:

snd_pcm_hw_params_set_rate failed: érvénytelen argumentum

ami arra utal, hogy ezen a HDMI eszközön nem lehet kiküldeni a 192KHz-es PCM jelet, vagy legalábbis Linux-ban ezt nem valósították meg.

Nos, a kérdés az lenne, hogy miért nem megy ki a 192KHz jel? Ha ezt nem lehetséges megcsinálni, akkor be lehet-e úgy állítani egy lejátszó programot, hogy az ilyen magas bitrátájú jeleket 96Khz-re konvertálja mielőtt kiküldi a HDMI-re (és ne 48KHz-re).

És igen, most épp ennyire sok időm van. :-)
LG OLED 65B7V, Onkyo TX-RZ720, Swans Diva 4.2 F + C + R, M&K MX-350, közeledik az Atmos...

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 62

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: sanko »

Én Asus Xonar HDAV 1.3 kártyát +kiegészítő kártyát használtam egy Pioneer AX10Ai erősítővel.
Ennek a tapasztalatát szívesen leírom.
De szerintem túl sok pénzbe kerül egy ilyen megoldás.
Egyszerűbb venni akkor inkább egy Dune médialejátszót a CA erősítőd mellé.

Van Dune Base lejátszóm,de abban nincs hangsugárzó beállítási lehetőség csak egy 7.1-es DAC,ha jól tudom.Kipróbáltam,rákötöttem a CA-ra,de elég nagy volt a káosz csatornák között.Nem tetszett a hang,nagyon direkt volt és erőszakos és mindehol szólt minden,nem volt tere.
555bubu,küldtem pü-t.
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!
Abban kérném a hozzáértő forumtársak segítégét,hogy milyen HTPC konfiguráció kellene a
következőhöz.Adottak 20-40GB-os TS fájlok Blu-Ray kép és hanganyaggal és szeretném
a HD hangokat dekódolva,analógkimenetre kihozva-gondolom jó DAC-cal-és ezt a többcsatornás Multi-DAC vonalkimenetet szeretném rákötni a Cambridge Audió Azur 540R erősítőm 6.1-es vonalbemenetére kötni.
Fontos lenne,hogy a hangsugárzók nagyságát,távolságát,sub beállítást(van-nincs),vágási frekvenciát betudjam állítani,mert a CA még nem tudja a HD dekódolást,nincs rajta HDMI sem,viszont sztereóban nagyon jó és síma Dolbi-Digital-ban ill. DTS-ben is jól szól.
Sajnos számítástechnikában teljesen kezdő vagyok és nem akarok egy vagyont rákölteni csak a HD hangok-ra.Néztem az USB-s dekóderes Blu-Ray lejátszókat is-Oppo,CA és társaik-,dehát egy vagyonba kerülnek.
Csak ezen anyagok lejátszására kellene és a hangsugárzók konfigurálása nagyon fontos lenne.Számomra az se világos,hogy a hangsugárzó beállítás lejátszó program vagy hangkártya függő?
Ha valakinek van ötlete és hasznos infója szívesen venném,előre is köszleborulok.gif

Én Asus Xonar HDAV 1.3 kártyát +kiegészítő kártyát használtam egy Pioneer AX10Ai erősítővel.
Ennek a tapasztalatát szívesen leírom.
De szerintem túl sok pénzbe kerül egy ilyen megoldás.
Egyszerűbb venni akkor inkább egy Dune médialejátszót a CA erősítőd mellé.

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 62

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: sanko »

Sziasztok!
Abban kérném a hozzáértő forumtársak segítégét,hogy milyen HTPC konfiguráció kellene a
következőhöz.Adottak 20-40GB-os TS fájlok Blu-Ray kép és hanganyaggal és szeretném
a HD hangokat dekódolva,analógkimenetre kihozva-gondolom jó DAC-cal-és ezt a többcsatornás Multi-DAC vonalkimenetet szeretném rákötni a Cambridge Audió Azur 540R erősítőm 6.1-es vonalbemenetére kötni.
Fontos lenne,hogy a hangsugárzók nagyságát,távolságát,sub beállítást(van-nincs),vágási frekvenciát betudjam állítani,mert a CA még nem tudja a HD dekódolást,nincs rajta HDMI sem,viszont sztereóban nagyon jó és síma Dolbi-Digital-ban ill. DTS-ben is jól szól.
Sajnos számítástechnikában teljesen kezdő vagyok és nem akarok egy vagyont rákölteni csak a HD hangok-ra.Néztem az USB-s dekóderes Blu-Ray lejátszókat is-Oppo,CA és társaik-,dehát egy vagyonba kerülnek.
Csak ezen anyagok lejátszására kellene és a hangsugárzók konfigurálása nagyon fontos lenne.Számomra az se világos,hogy a hangsugárzó beállítás lejátszó program vagy hangkártya függő?
Ha valakinek van ötlete és hasznos infója szívesen venném,előre is köszleborulok.gif
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 426

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Esetleg megoldás lehet egy olyan HDMI switch, amelyiken van koax és/vagy optikai kimenet.

Pl:
http://www.gefone.com/products/4x1-HDMI ... t_107.html

Találtam még jobb megoldást
Ha VLC-ben SPDIF kimenetet választok, akkor a 6 csatornás hangot a tévé az optikai kábelen keresztül kiküldi az erősítőre. Működik, tesztelve.
Nem kell vennem semmit

Ez szerintem egy nagyon remek fícsör

Köszönöm a segítséget!

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!

Nos elértünk oda, hogy a laptopom sokkal erősebb vas, mint az asztali gépem, így átterelem a filmnézést a laptopra. A videójel átvitele megoldott, van HDMI kimenet. Viszont nincs SPDIF kimenetem, a házimozi erősítőn pedig nincs HDMI bemenet... Erősítőt cserélni nem akarok, nagyon jól elvagyok a mostanival.
Létezik USB-SPDIF átalakító, amit felismernek a kodekek illetve lejátszók (VLC, Media Player Classic), vagy külső USB-s hangkártya a megoldás? Köszönöm előre is!

Esetleg megoldás lehet egy olyan HDMI switch, amelyiken van koax és/vagy optikai kimenet.

Pl:
http://www.gefone.com/products/4x1-HDMI ... t_107.html

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 426

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Sziasztok!

Nos elértünk oda, hogy a laptopom sokkal erősebb vas, mint az asztali gépem, így átterelem a filmnézést a laptopra. A videójel átvitele megoldott, van HDMI kimenet. Viszont nincs SPDIF kimenetem, a házimozi erősítőn pedig nincs HDMI bemenet... Erősítőt cserélni nem akarok, nagyon jól elvagyok a mostanival.
Létezik USB-SPDIF átalakító, amit felismernek a kodekek illetve lejátszók (VLC, Media Player Classic), vagy külső USB-s hangkártya a megoldás? Köszönöm előre is!

turizoli
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Srácok, full HD filmek lejátszásához melyik lejátszót ajánljátok inkább?
MPC-HC, vagy VLC, esetleg egyéb?

Megmondom őszintén a MPC-HC-ről sok jót olvastam, de a képfrissítési frekvenciáknál, ha nem passzol teljesen és oldalirányú kameramozgásoknál sokszor megröccen a kép.

Vélemény?

Köszi

JRiver Media Center 17 Nagyon szép kép, ASIO, Wasapi hangkimenet lehetősége a filmeknél is.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Megmondom őszintén a MPC-HC-ről sok jót olvastam, de a képfrissítési frekvenciáknál, ha nem passzol teljesen és oldalirányú kameramozgásoknál sokszor megröccen a kép.

Vélemény?

Köszi

Power DVD 12

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

lászló-nagy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Használt már valaki Zotac AD04 -et? Mik a tapasztalatok?
LG OLED 65B7V, Onkyo TX-RZ720, Swans Diva 4.2 F + C + R, M&K MX-350, közeledik az Atmos...

Pityke78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Pityke78 »

Vélemény?

Köszi

cekkk
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: cekkk »

Aki használ imon vdf-et végül megtudta oldani, hogy kikapcsolt állapotban ne mutassa az idő?

Téper
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Téper »

Feltűnést hajhászó, dizájn.
Van belőle "szerényebb": Thermaltake LANBOX Lite, de azt nem láttam Mo-n...

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Más...

Thermaltake Armor A30 mint HTPC ház?

Feltűnést hajhászó, dizájn.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Téper
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Más...

Thermaltake Armor A30 mint HTPC ház?

Téper
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Föltettem az official xmbc remote programot android tablet-hez. Egész jól működik, kivéve hogy nem lehet kulcsszóra keresni a media library-ban. Valaki tud olyan remote-t mondani amiben van kulcsszóra keresés?
Próbáltad a webes felületeket?

lászló-nagy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Föltettem az official xmbc remote programot android tablet-hez. Egész jól működik, kivéve hogy nem lehet kulcsszóra keresni a media library-ban. Valaki tud olyan remote-t mondani amiben van kulcsszóra keresés?

HoriTon
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 638

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: HoriTon »

Köszönöm a tanácsaidat.
Üdv,H.L.
CD futómű: Jadis JD2
DAC: Pro-ject Dac Box rs2
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line

lászló-nagy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy milyen külső merevlemezt ajánlatok a Panasonic TX-P42GT30E tv-hez. A lényeg, hogy a merevlemezről feltudja ismerni a 3D tartalmat és le is tudja játszani róla. Továbbá az is fontos szempont lenne, hogy a lejátszás ne akadozzon.

Válaszotokat előre is köszönöm.

Üdv, H.L.

Szia. A lejátszás akadályozása az usb port sebességétől és/vagy a dekódertől függ amit a tv-be építettek. A mai merevlemezek bőven nagyobb sebességet tudnak mint amire szükség van film lejátszáshoz. Próbáltad már kölcsön mobil vinyóval? Ha úgy nem akad akkor másik lemezzel se fog. A 3d tartalom felismerése szintén nem lemez függő. Mielőtt bármit megveszel, kérj kölcsönbe és próbáld ki.

HoriTon
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 638

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: HoriTon »

Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy milyen külső merevlemezt ajánlatok a Panasonic TX-P42GT30E tv-hez. A lényeg, hogy a merevlemezről feltudja ismerni a 3D tartalmat és le is tudja játszani róla. Továbbá az is fontos szempont lenne, hogy a lejátszás ne akadozzon.

Válaszotokat előre is köszönöm.

Üdv, H.L.
CD futómű: Jadis JD2
DAC: Pro-ject Dac Box rs2
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line

lászló-nagy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Ez az AACS védelem nem engedi hogy ámítógépen lejátszható legyen a lemez, mert már feltételezik, hogy a felhasználó rögön másolja, sokszorosítja, közzéteszi tehát hiába vettem meg, máris bűnösnek tartanak.. A legjobb hogy ők hajszolják bele az embert az illegális dolgokba.

És ennek egyébként sincs semmi értelme mert aki tényleg nagyban nyomja a kalózkodást az úgyis megtalálja a módját a másolásnak.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Ez az AACS védelem nem engedi hogy ámítógépen lejátszható legyen a lemez, mert már feltételezik, hogy a felhasználó rögön másolja, sokszorosítja, közzéteszi tehát hiába vettem meg, máris bűnösnek tartanak.. A legjobb hogy ők hajszolják bele az embert az illegális dolgokba.

Ne keverjük!

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Az mitől van, hogy a netes HD felbontású vidiket viszi a gép, de ha beteszek egy gyári BR lemezt, akkor VLC-nél Blu-Ray hiba:
Ez a Blu-Ray lemez egy függvénytárat igényel az AACS-dekódoláshoz, de az nincs erre a rendszerre telepítve.
A bemenet nem nyitható meg: felirat fogad, a KM player, és a Média player sem hajlandó megnyitni, pedig van fenn a gépen ffdshow-s és matroska kodekpack is. Nem másolni, megnézni akarnám.!36_7_11.gif

Ne keverjük!

csabi71
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 36

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: csabi71 »

Szia!
Találtál már? Egy ilyen engem is érdekelne!

(Nem tudom melyik a megfelelő topic, ezért inkább ide is írom.)

Olyan kütyüt keresnék, ami egy külső LCD kijelzőt és egy IR-vevőt tartalmaz, és támogatja a Liunuxot...
Esetleg valamiféle kit is érdekelne.

Téper
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hamarosan HTPC-t szeretnék építeni, és a jelenlegi PC-t megtartanám mellette letöltő-gépnek. Emellett van két laptop is otthon. Szeretnék egy merevlemezt csatlakoztatni a hálózathoz úgy, hogy minden gép lássa. Erre eddig két megoldást találtam, vagy veszek egy NAS-t, vagy egy olyan wifi-s routert, amin van usb, és támogatja a hálózati meghajtó(ka)t. 
Kérdésem: a fenti kombinációban érdemes-e NAS-t venni, vagy elég a routeres megoldás? A NAS-ok általában DLNA-t tudnak, ha jól tudom ez azt jelenti, hogy tudnak streamelni különféle médialejátszóknak, de én sima Win alapú HTPC-t szeretnék építeni. Jár valamilyen előnnyel a NAS ilyen esetben vagy elég egy usb-s külső merevlemez házat vennem (a meghajtó már megvan)?

Szerintem ha csak HTPC lesz az új gép, és csak letöltőgép a régi, akkor egyikre sincs szükséged: én beletenném a HDD-t a letöltőgépbe.
A routeres DLNA egyik fő problémája, hogy a router milyen formátumokat ismer fel. Például tud-e feliratokat kezelni, ismeri-e az image-fájlokat, stb...
Ha a HTPC-re például XBMC -t teszel, elég egy egyszerű Windows-os fájlmegosztás (SMB vagy CIFS), és az XBMC mindent le tud játszani neked.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”