Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

Nincs is még vasa, olyat vehet,amilyet akar....csak megfizethető legyen.

"A videokártyán lévő HDMI ad audiojelet is, de az az erősítő ami azt tudja kezelni nem olcsó"

Szerintem ezzel kizárta a HDMI-t.

De természetesen, ha mégis olyat vesz az a leg kézenfekvőbb.

DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

HDMI nincs neki a vason, a jack kimeneteken meg lógni fog neki egy marék madzag. Optikai + coax minden házimozi gépen van.

Nincs is még vasa, olyat vehet,amilyet akar....csak megfizethető legyen.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Azé van a másik kettő! Ilyenkor háttér, front-sub. Ha nem akkor így jártam. Amúgy meg ott a HDMI, azt csókolom, kezdeni pont jó, ma már fillérekért osztják a HDMI-s mozigépeket.
( mi a szösz, Elite Group)

HDMI nincs neki a vason, a jack kimeneteken meg lógni fog neki egy marék madzag. Optikai + coax minden házimozi gépen van.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Azt nem tudom, hogy a vonalkimeneten ( zöld ) ki jön-e a 6.1

Azé van a másik kettő! Ilyenkor háttér, front-sub. Ha nem akkor így jártam. Amúgy meg ott a HDMI, azt csókolom, kezdeni pont jó, ma már fillérekért osztják a HDMI-s mozigépeket.
( mi a szösz, Elite Group)
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Azt nem tudom, hogy a vonalkimeneten ( zöld ) ki jön-e a 6.1

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

A kérdésm leegyszerűsítve az, hogy elméletben 6 csatornás hangkártyám van, akkor hol tudom leszedni róla a "nem-sztereót"?

Szocsa már megírta, pont előtted, mi a kérdés?

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Üdvözletem mindenkinek. Volna egy kis problémám, és hátha van aki tud segíteni nekem.
Össze szeretném kötni a még meg nem vásárolt erősítőmet a meglévő számítógépemmel, csakhogy!

A rendszerinfó alapján 6 csatornás hangkártyám van, csak kimenetet nem látok.
teszek fel képet amin benyilaztam a kimeneteket.
A kérdéseim:
- hogy hogyan juttatok jelet az erősítőbe, ami nem sztereo
- sztereo jelből tud valamilyen erősítő 5.1-et kreálni, és ha igen akkor milyen minőségben
- Az hogy High definition audio hangeszköz a hátlap belsőn van, az azt jelenti, hogy meg kell bontani a gép házát, hogy tudjak csatlakoztatni? (miféle kivitelezés ez?! )

A videokártyán lévő HDMI ad audiojelet is, de az az erősítő ami azt tudja kezelni nem olcsó. A utolsó kérdésem:

Ezek fényében tudtok valamilyen javaslatot, hogy milyen erősítőt válasszak(lehetőleg av)és azt hogy kössem össze a géppel?

Előre is köszönöm a segítséget.

Így elsőre két megoldás a te esetedre. Vagy veszel egy USB - S/PDIF átalakítót (HiFace, Kingrex, stb, vannak olcsóbbak is, ha szűkös a keret), és az USB-n küldöd ki a digitális jelet, amit az erősítődbe az átalakító után coax kábellel vezetsz. Vagy egyszerűen megkeresed az alaplapodon az S/PDIF csatlakozót és veszel egy ilyet és közvetlenül tudod coax, vagy optikai dróttal összekötni az erősítővel. ( az alaplapon figyelj a csatlakozóra, több féle létezik, Asus, Gigabyte stb. amit linkeltem az csak példa)

crapgame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: crapgame »

A kérdésm leegyszerűsítve az, hogy elméletben 6 csatornás hangkártyám van, akkor hol tudom leszedni róla a "nem-sztereót"?

szocsa
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: szocsa »

A kék és rózsaszín aljzatokat is kimenetnek fogja használni az integrált eszköz, bár ez nagyon messze van a hifitől, kipróbálhatod hogy bedugsz több fülhallgatót és megnézed mi történik...

Üdvözletem mindenkinek. Volna egy kis problémám, és hátha van aki tud segíteni nekem.
Össze szeretném kötni a még meg nem vásárolt erősítőmet a meglévő számítógépemmel, csakhogy!

A kérdéseim:
- sztereo jelből tud valamilyen erősítő 5.1-et kreálni, és ha igen akkor milyen minőségben
- Az hogy High definition audio hangeszköz a hátlap belsőn van, az azt jelenti, hogy meg kell bontani a gép házát, hogy tudjak csatlakoztatni? (miféle kivitelezés ez?! )

A videokártyán lévő HDMI ad audiojelet is, de az az erősítő ami azt tudja kezelni nem olcsó. A utolsó kérdésem:

Ezek fényében tudtok valamilyen javaslatot, hogy milyen erősítőt válasszak(lehetőleg av)és azt hogy kössem össze a géppel?

r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Gallileo: azokat nem próbáltam, lévén mindkettő fizetős, és mikorra meglett a tab, már volt vevőjelölt a squeezeboxra (el is kelt), így pazarlás lett volna megvenni őket. Mondjuk a 4 eszközön való lejátszás elég fölöslegesnek tűnik egy háztartáson belül, de a technika uralása fölött érzett tudat mindig megnyugtató.

Tényleg, most frissült a Squeezebox Server, Logitech Media Server lett belőle. Mi változott?

Lebaz: az a NAS kiváló lesz, Defyra tökéletes a Squeezer, és biztos a kolléga által ajánlott szoftverek is korrektek. Funkcionálisan elégedett leszel a felállással. (A gyári droidos program nagyon buta, azt élből kerülném.) Egyébként tapasztaltabbak azt mondják, a Touch analóg kimeneten jobban szól, mint a többi SB, szóval ha valamiért nem idegenkedsz tőle, válaszd nyugodtan azt.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kedves Bela!
Igen a KEF es B + W hangsugarzok egyes dobozait Kinaban gyartjak.
Viszont en nem ertekelem le a Kinaban gyartott termekeket mert azok kozott is van nagyon jo.
A kedves csu2 meghallggatas nelkul elmondta,hogy az Antelope analog resze szar!

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Az tuti.
Jó nagy sznob maga uram.
Most itt vagyok ebben a lepukkant kínában.
Beszélgettem pár hifigyártóval a kiállításon.
Bármit meg tudnának csinálni bármilyen minőségben,ha lenne rá elég vevő.
Nagyon sok nagynevű cégnek végeznek bérmunkát,amiről persze a névtulajdonos úgy hallgat,mint a sír.

Keves Béla! A snob dolgokat teljes mértékben félreraktam.Nem hallgatok nagyon drága berendezést és tiszeteletbe tartom aki boldog egy kedvező költségvetésű berendzéssel is.
A tothn kifejtette a vélemyényét és 1-2 ember is akki hallgatta a berendezésem a computer audioval.
Az Advanced listening cables gyártója teljesen elismeri az egyik általad forgalmazott készüléket. Németországban 3X áron árulják.

crapgame
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: crapgame »

A kérdéseim:

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Már tavaly is a Show-n mindenki Mac+Amarra szoftvert használt és most sincs nála jobb.Az MSB-Weiss-Antelope is azt ajálnja.Én jópár más probaverziót letöltöttem.Nyomába sem érnek.
Nálam van 8GB RAM és abba olvasom be a lemezeket.Ott null veszteség van.

Melyik kiállításra tetszik gondolni?

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Az sajnos nekem nincs. Csak egy Lavry DA-10-re tellett.
Bár biztos van jobb nála én nagyon szeretem.

Sokkal fontosabb az,hogy boldoggá tegyen és szivesen hallgass zenét.Nem a legrdágább a legjobb és nekem sincs MSB.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Mindenképpen egy nagyon jó DAC kell és akkor nyert az ügy.Nekem egy nagy Emm labs kombit felülmúl és egy ARC CD7 Upgrade 8-nál is sokkal jobb ez a kiépités.

Az sajnos nekem nincs. Csak egy Lavry DA-10-re tellett.
Bár biztos van jobb nála én nagyon szeretem.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

lebaz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: lebaz »

s4tch :

KÖszönöm a megerősítést maximálisan ebbe az irányba szeretnék menni .
NAS adott egy Netgear readynas duo 2x1T és 1GB ram ra rett bővítve
szóval szerintem azzal nem lenne gond .
Az okostelefonos távvezérlés nagyon tetszene bár tabom még nincs
Motorollla Defy lenne első körben. Receiver vagy Duet az ami tetszene
ezt lehetne fejleszteni első körben nem kell DAC sem max egy jó táp.

Köszi az építő hozzászólást !

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Windows alatt nagyon szeretem a MusicBee progit. Aszem már többen elkezdték használni itt is az ajánlásomra.
Ebben már "gyárilag" megtalálható a wasapi felület, ami a legjobb hangot adja (tudtommal) Win7 alatt.

NAS helyett nálam egy HP Microserver N40L van (lesz) amin ha kell futtathatok akár Win7-et is, de valószínűleg vmi média szerver progi lesz. Pl. Vortexbox vagy OpenMediaVault a megoldás és ez fogja kiszolgálni a Linuxos gépet. Még gondolkodom, hogy minden hálózati elem lineáris tápot fog kapni, így például a router is. Sajnos a wifis kijátszás a macbook-on megbukott (milyen jó rímel) a hálózati kábel ellenében.

Simplon
Minden tiszteletem a kiállítóké, de nekem az a vonal nem jött be. A szoftver tényleg jó, de maga a Mac könnyen megléphető pár értelmes hardveres lépéssel, amit utána nem biztos, hogy szoftveresen fel lehet hozni arra a szintre.

Mindenképpen egy nagyon jó DAC kell és akkor nyert az ügy.Nekem egy nagy Emm labs kombit felülmúl és egy ARC CD7 Upgrade 8-nál is sokkal jobb ez a kiépités.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Linuxos sajnos nem lehet, mert ....

Windows alatt nagyon szeretem a MusicBee progit. Aszem már többen elkezdték használni itt is az ajánlásomra.
Ebben már "gyárilag" megtalálható a wasapi felület, ami a legjobb hangot adja (tudtommal) Win7 alatt.

NAS helyett nálam egy HP Microserver N40L van (lesz) amin ha kell futtathatok akár Win7-et is, de valószínűleg vmi média szerver progi lesz. Pl. Vortexbox vagy OpenMediaVault a megoldás és ez fogja kiszolgálni a Linuxos gépet. Még gondolkodom, hogy minden hálózati elem lineáris tápot fog kapni, így például a router is. Sajnos a wifis kijátszás a macbook-on megbukott (milyen jó rímel) a hálózati kábel ellenében.

Simplon
Minden tiszteletem a kiállítóké, de nekem az a vonal nem jött be. A szoftver tényleg jó, de maga a Mac könnyen megléphető pár értelmes hardveres lépéssel, amit utána nem biztos, hogy szoftveresen fel lehet hozni arra a szintre.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Már a tavalyi hifishow előtt sem azt használtam...
Bár ma éppen a Mac-ről zenélgetek, a Decibel progival és egy HRT MSII-vel a csöves fejhallgató erősítőre kötve egy Beyerdynamic DT880/600Ohm-os fejhallgatóval. Ja! A Decibel is betölti egyébként a memóriába a felvételt!

Én a CES-röl beszéltem meg a müncheni high-end schow-rol. Itthon ami komoly hangfal kint volt az Avantgarde Trio.Igaz nem voltam de ha jól tudom a Playback-röl szólt.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

http://www.computeraudiophile.com/

Itt körbe lehet nézni a legjobb dolgokrol.Egy nagyon jó USB DAC-al meg Amarra az nálam a TOP! Van,hogy felrakok 384khz lemezt is. 352khz-böl van több is.

Drumagick
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 14

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Drumagick »

Szerintem meg a linuxos gép a tuti, egy lineáris táppal megspékelve

Hello!

Linuxos sajnos nem lehet, mert HiFace-t használok, és annak nincs Linuxos támogatása. Mac-en gondolkodtam, de az jelentősen drágább, és állítólag Win7-ből is ki lehet hozni jó hangot, ha másra nem használja az ember - le lehet állítani sok háttérben futó dolgot, stb.

De a kérdésem most nem erre vonatkozott, hanem hogy hogyan érdemes külső vinyót csatlakoztatni az otthoni hálózatra, hogy a legjobb legyen a hangminőség? Érdemes streamelésre alkalmas eszközt venni többért (NAS), vagy elég egy sima usb-s külső vinyóház olcsóbbért?
A simplon által említett teljes fájl memóriába beolvasás tudtommal nem működik XBMC-n, én pedig azt használom, nálam jobb hangja van, mint a Foobarnak. Más lejátszóprogramot eddig nem próbáltam, van még amit érdemes, és tudja ezt a funkciót?
Eladó: Core Audio prototípus monoblokkok

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Már tavaly is a Show-n mindenki Mac+Amarra szoftvert használt és most sincs nála jobb.Az MSB-Weiss-Antelope is azt ajálnja.Én jópár más probaverziót letöltöttem.Nyomába sem érnek.

Már a tavalyi hifishow előtt sem azt használtam...
Bár ma éppen a Mac-ről zenélgetek, a Decibel progival és egy HRT MSII-vel a csöves fejhallgató erősítőre kötve egy Beyerdynamic DT880/600Ohm-os fejhallgatóval. Ja! A Decibel is betölti egyébként a memóriába a felvételt!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Én mindenképpen Mac számitógépet ajánlok és arra az Amarra....

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”