Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

robuan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: robuan »

Szia!

Köszi a megoldást. Működik.

Örülök!
ACER Aspire 5742G + Foobar2000>>>USB Cable>>>Sanskrit 10th MK2 DAC>>>iFi Micro iTube>>> Klotz AC110 + Neutrik NYS 373>>>Linn LK 280>>>Evidence Audio Siren II>>>Rega Ela Mk I

moljozs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: moljozs »

Ha SACD iso-ra gondolsz, akkor Preferences-->Tools-->SACD-->Preferable Area-->Stereo
Ha DVD-Audio iso, akkor Preferences-->Tools-->DVD-Audio-->Preferable Mode-->Stereo

Szia!

Köszi a megoldást. Működik.

robuan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

Köszönöm ezt kipróbálom! Bár ezeken belül van olyan ahol egyben van az album és van ahol külön fájlokban a számok. A wavok esetében nem mindig adja hozzá az XLD se a metaadatokat, hiába van bejelölve, de flacoknál tökéletesen működik.

Ebben az esetben én azt csinálnám, külön válogatnám az egyben lévő albumokat és külön a többfájlosokat, aztán az egyiket csoportot úgy konvertálnám, hogy csak a cue-kat vegye figyelembe és kizárnám az audio fájlokat (batch fül), aztán a második körben pedig a cue-t zárnám ki...
ACER Aspire 5742G + Foobar2000>>>USB Cable>>>Sanskrit 10th MK2 DAC>>>iFi Micro iTube>>> Klotz AC110 + Neutrik NYS 373>>>Linn LK 280>>>Evidence Audio Siren II>>>Rega Ela Mk I

robuan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

Hali!

Van egy kis problémám. Én foobar2000-t használok, sztereó rendszeren hallgatom a zenéimet. Azonban, ha a lejátszó szoftverbe betöltök egy ISO-t, ami tartalmazza a 2.0-ás és az 5.1-es trackeket is, akkor az összeset felajánlja meghallgatásra. Van-e valakinek ismerete vagy ötlete, hogyan kell paraméterezni a f2k-t ahhoz, hogy automatikusan csak a 2.0-ás trackek legyenek betöltve a lejátszó listába.

Tudom, hogy egy két kattintással kivehetők a felesleges tételek, de sokszor monitor és klaviatúra nélkül, androidos telefonon keresztül vezérlem a lejátszót, amikor nincs lehetőség a felesleges trackek kikapcsolására.

Ha SACD iso-ra gondolsz, akkor Preferences-->Tools-->SACD-->Preferable Area-->Stereo
Ha DVD-Audio iso, akkor Preferences-->Tools-->DVD-Audio-->Preferable Mode-->Stereo

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Ha van hozzá *.cue fájl, egy szövegszerkesztővel nézz körbe benne.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

moljozs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: moljozs »

Hali!

Van egy kis problémám. Én foobar2000-t használok, sztereó rendszeren hallgatom a zenéimet. Azonban, ha a lejátszó szoftverbe betöltök egy ISO-t, ami tartalmazza a 2.0-ás és az 5.1-es trackeket is, akkor az összeset felajánlja meghallgatásra. Van-e valakinek ismerete vagy ötlete, hogyan kell paraméterezni a f2k-t ahhoz, hogy automatikusan csak a 2.0-ás trackek legyenek betöltve a lejátszó listába.

Tudom, hogy egy két kattintással kivehetők a felesleges tételek, de sokszor monitor és klaviatúra nélkül, androidos telefonon keresztül vezérlem a lejátszót, amikor nincs lehetőség a felesleges trackek kikapcsolására.

robuan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

Köszönöm ezt kipróbálom! Bár ezeken belül van olyan ahol egyben van az album és van ahol külön fájlokban a számok. A wavok esetében nem mindig adja hozzá az XLD se a metaadatokat, hiába van bejelölve, de flacoknál tökéletesen működik.

Alapvetően a "Wav" állományokban nincs id3 tag csak valami "RIFF chunk list", amit vagy kezel egy program vagy nem... Ha mindenképp Wav-ra van szükség, akkor kell menteni mellé pl. egy cue sheet-et, ami tartalmazza az infókat.

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: NTX »

XLD-ben is lehet több albumot konvertálni. Több könyvtárat kijelölöd és ráhúzod az XLD ikonra.
Itt a "Format of filename"-nél kell beírni, pl: Custom:/%A {%y} %T/%n. %t, hogy szétdobálja albumonként.
Ill. a Preferences-ben a Batch fülnél kell pár dolgot beállítani, attól függően, hogy milyen forrással (egyfájl+cue; többfájlos; embedded cue) dolgozol.
Ha a Metadata fül alatt bekapcsolod a "load following files in the same folder as a coverart"-ot és beírod mondjuk, hogy cover.jpg, akkor az olyan nevű borítóképeket menti a metadatába.

jojo
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: jojo »

robuan

Köszönöm!

swarc
Isten Hozott! :)

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: swarc »

Rákerestem google-vel, persze, de inkább topictársak tapasztalatai érdekeltek. Az általad linkelt oldalon szó sincs DSD-ről, lehet, hogy a chip tudja, vagy még az sem...

az oldalon nincs szó róla, de ha megnézed, milyen DAC-kal dolgozik az eszköz, akkor máris kiderül... Link

robuan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

Ezt kifejtenéd bövebben: Ill. a Preferences-ben a Batch fülnél kell pár dolgot beállítani, attól függően, hogy milyen forrással (egyfájl+cue; többfájlos; embedded cue) dolgozol.

Mert idáig én egyesével konvertáltam

Pl. ha egyfile-os flac-et akarsz konvertálni, amihez van egy cue sheet file, akkor érdemes bekapcsolni a "Restrict files..." kapcsolót és a mezőbe beírni, hogy flac, mert ha nem, akkor lekonvertálja az albumot track-enként is és az egy nagy file-t is.
Ha különálló track-eket szeretnél, akkor be kell kapcsolni a "Automatically split..." kapcsolót

Ha új könyvtárszerkezetet akarsz létrehozni a tag-ek alapján, akkor a "Preserv directory..." kapcsolót be kell kapcsolni, különben újra felépíti a könyvtárstruktúrát a célkönyvtáron belül.

A "Subdirectory search depth" amekkora értékre van állítva, akkora mélységig (alkönyvtárak) keresi a file-okat a forráskönyvtáron belül

A "Delete original...", ha bekapcsolod, törli az eredeti file-okat, ha a "Warn when..." is be van kapcsolva, akkkor erről figyelmeztet is.

A lényeg az, hogy a többalbumos konvertálásnál a konvertálni kívánt könyvtárakat a programikonra kell ráhúzni.

koro75
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: koro75 »

szerintem google-ben keress rá DSD képes DAC-okra, és így készüléket is találhatsz... én is kíváncsilennék, rá, mennyit javít - egy megfelelő rendszeren.

EZ ITT például 100k...

Rákerestem google-vel, persze, de inkább topictársak tapasztalatai érdekeltek. Az általad linkelt oldalon szó sincs DSD-ről, lehet, hogy a chip tudja, vagy még az sem...
Players: Allo UsBridge / Ifi Zen Stream
USB/Spdif: Human Audio Tabla
DACs: Metrum Octave / Chord 2qute
Amps: Crown PSA-2 / Pointe 672SE / tmp Ant / Feliks Elise mk2
Speakers: Vandersteen 2ci / JPW Sonata
Headphones: Hifiman Deva Pro / Amiron Home & T1 2nd / Sennheiser HD600 / Meze 99

swarc

Pc alapú audio lejátszás

Alapvetően olyan DAC-ra gondoltam, ami akár PCM-ről is jó minőségű, de van rajta opcionális DSD... lehet, hogy marketing bullshit az egész, de azért én kíváncsi lennék rá mégis.

A Prodigy HD2 eléggé belépő szintű cucc, ennél picit komolyabbra gondoltam, de nem is egy 1600 eurós Mytek-re...

szerintem google-ben keress rá DSD képes DAC-okra, és így készüléket is találhatsz... én is kíváncsilennék, rá, mennyit javít - egy megfelelő rendszeren.

EZ ITT például 100k...

koro75
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Óriási tévedés azt hinni, hogy ilyen meg olyan csip, ezt meg azt támogatja, különben is tíz kiló, tehát akkor biztos, hogy jó lesz nekem. Levélnehezékként feltétlen. De a jó hanghoz sok egyéb dolog is szükségeltetik -már akinek az igazán fontos, és nem csak egy kipipálandó fícsörhalmaz.

Alapvetően olyan DAC-ra gondoltam, ami akár PCM-ről is jó minőségű, de van rajta opcionális DSD... lehet, hogy marketing bullshit az egész, de azért én kíváncsi lennék rá mégis.

A Prodigy HD2 eléggé belépő szintű cucc, ennél picit komolyabbra gondoltam, de nem is egy 1600 eurós Mytek-re...
Headphones: Hifiman Deva Pro / Amiron Home & T1 2nd / Sennheiser HD600 / Meze 99

jojo
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: jojo »

Ezt kifejtenéd bövebben: Ill. a Preferences-ben a Batch fülnél kell pár dolgot beállítani, attól függően, hogy milyen forrással (egyfájl+cue; többfájlos; embedded cue) dolgozol.

Mert idáig én egyesével konvertáltam

XLD-ben is lehet több albumot konvertálni. Több könyvtárat kijelölöd és ráhúzod az XLD ikonra.
Itt a "Format of filename"-nél kell beírni, pl: Custom:/%A {%y} %T/%n. %t, hogy szétdobálja albumonként.
Ill. a Preferences-ben a Batch fülnél kell pár dolgot beállítani, attól függően, hogy milyen forrással (egyfájl+cue; többfájlos; embedded cue) dolgozol.
Ha a Metadata fül alatt bekapcsolod a "load following files in the same folder as a coverart"-ot és beírod mondjuk, hogy cover.jpg, akkor az olyan nevű borítóképeket menti a metadatába.

robuan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

Köszönöm a segítséget, közben én is megtaláltam, most már csak annyi problémám van, hogy nem tudom miért nem teszi hozzá a metaadatokat? Több albumot konvertáltam egyszerre, meg is csinálta, de amikor az itunesba behúzom az aiffeket, akkor ismeretlen előadó, albumot ír ki. Ha az xldvel konvertálok, azzal tökéletes, viszont azzal csak egyesével lehet az albumokat kezelni.

swarc

Pc alapú audio lejátszás

Óriási tévedés azt hinni, hogy ilyen meg olyan csip, ezt meg azt támogatja, különben is tíz kiló, tehát akkor biztos, hogy jó lesz nekem. Levélnehezékként feltétlen. De a jó hanghoz sok egyéb dolog is szükségeltetik -már akinek az igazán fontos, és nem csak egy kipipálandó fícsörhalmaz.

miután nem ismersz, nem tudom, miből gondolod, hogy mindössze egy fícsörhajkurász figura vagyok...?! én egy szóval sem mondtam, hogy az majd megváltja a világot! tisztában vagyok vele, hogy mi kell még, mi kellene a jó zenéhez... de az első a sorban a jó forrás. és mivel én PC-ről hallgatok zenét, ezért azt is rendbe szeretném tenni, a lehetőségeimen belül, mi ezzel a baj? nincs komoly anyagi keretem high end cuccokra, bár nagyon szeretném, azzal főzök, ami van.

de ha már így leszóltál, akkor legalább mondd meg kérlek, ha értesz hozzá, hogy jól gondolom-e, hogy a Prodigy HD2 DACja támogatja-e a DSD alapú lejátszást? mivel foobart használok, rengeteg sacd albumom van, és ott van opció a dsd kihasználására, ami gondolom dobna a minőségen. nyilván ezért van.

előre is köszönöm.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5150

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

swarc

Pc alapú audio lejátszás

a Wolfsontól a WM8741-es és WM8742-es DAC chip támogatja, ilyet találni a google szerint az új Cambridge Audio CA651C cd lejátszójában... nem egy olcsó darab. de az említett DAC árának a fele (igaz, nem SACD lejátszó)
hirtelen ezt találtam...

http://www.wolfsonmicro.com/products/dacs/WM8742/

sőt! basszus most nézem, hogyaz Audiotrack Prodigy HD2-es hangkari DACja is támogatja!! azt kellett volna vennem... áááá lehet, hogy lecserélem, úgyis csak sztereózok...

http://www.asahi-kasei.co.jp/akm/en/pro ... k4396.html

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

az itunes nem tudja adatbázisból újra tagelni az albumokat?

Az itunest osx alatt használom, a tagelést meg win7 alatt csináltam, lehet, hogy ez a gond, de megcsinálom egyesével, ha nincs más javaslat.

swarc

Pc alapú audio lejátszás

Azért, ha már DSD... van valakinek tapasztalata DSD-képes DAC-okkal? Jelentősen javul a hangminőség? Hogyan írható le a változás? Létezik a Mytek 192 DSD-nél olcsóbb DSD-képes, jó minőségű DAC, vagy ebbe nem lehet olcsón "belekóstolni"?

a Wolfsontól a WM8741-es és WM8742-es DAC chip támogatja, ilyet találni a google szerint az új Cambridge Audio CA651C cd lejátszójában... nem egy olcsó darab. de az említett DAC árának a fele (igaz, nem SACD lejátszó)
hirtelen ezt találtam...

http://www.wolfsonmicro.com/products/dacs/WM8742/

koro75
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

igazatok van, sajnos úgy néz ki nem támogatja a DAC a DSD-t (Wolfson WM8776 és WM8766 van benne)...

http://www.wolfsonmicro.com/products/codecs/WM8776/

akkor a PCM beállításokat fogom erőltetni.
igen, nekem sem reagál valszeg a DSD fül kiválasztásakor és automatikusan marad PCM módban, mert semmi nem történik, úgy értem nem hallgat el a zene sem olyankor.

Azért, ha már DSD... van valakinek tapasztalata DSD-képes DAC-okkal? Jelentősen javul a hangminőség? Hogyan írható le a változás? Létezik a Mytek 192 DSD-nél olcsóbb DSD-képes, jó minőségű DAC, vagy ebbe nem lehet olcsón "belekóstolni"?

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: shanahan »

Az érdekes az, hogy ha aiffbe mentem akkor nincsenek tagek, ha wavba, akkor vannak foobaron, de az itunes nem ismeri fel egyiket sem. Mintha a tagek nem szabványosan lennének. Mindegy, amennyit próbálkoztam, addig jó részét konvertálni tudtam volna darabonként, megcsinálom egyesével, végül is csak egyszer kell neki nekiesni.

az itunes nem tudja adatbázisból újra tagelni az albumokat?

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

amit csináltál visszarakva a fúbárba megvannak a tag-elések?

a dBpoweramp is tud több fájlt konvertálni egyszerre, s ott is be lehet állítani miként mentse azt le

Az érdekes az, hogy ha aiffbe mentem akkor nincsenek tagek, ha wavba, akkor vannak foobaron, de az itunes nem ismeri fel egyiket sem. Mintha a tagek nem szabványosan lennének. Mindegy, amennyit próbálkoztam, addig jó részét konvertálni tudtam volna darabonként, megcsinálom egyesével, végül is csak egyszer kell neki nekiesni.

swarc

Pc alapú audio lejátszás

igen (szvsz)
azt egy dekódolni tudó cuccba kéne küldeni
a pcm-el meg a lejátszóba megtörténik, s ezért szólal meg

legalábbis szerintem

igazatok van, sajnos úgy néz ki nem támogatja a DAC a DSD-t (Wolfson WM8776 és WM8766 van benne)...

http://www.wolfsonmicro.com/products/codecs/WM8776/

akkor a PCM beállításokat fogom erőltetni.
igen, nekem sem reagál valszeg a DSD fül kiválasztásakor és automatikusan marad PCM módban, mert semmi nem történik, úgy értem nem hallgat el a zene sem olyankor.

más

opamp témában tudtok segíteni esetleg? a kártyámon 4+1 opamp van, mivel 7.1-es, de van minőségi sztereó RCA kimenetem is, én utóbbit használom csak, és azt az opampot szeretném kicserélni, vagy azokat, amik a sztereóért felelnek. melyik lehet az szerintetek?

http://kepfeltoltes.hu/120401/IMG_0210_ ... es.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/120401/IMG_0209_ ... es.hu_.jpg

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”