Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Némi info, ha segít PMG 8800 E
YM3020 - YM3805 dac
Hitachi HOP-M14 mechanika

Erről az oldalról van az info:
http://www.dutchaudioclassics.nl/?strBr ... URL=true#P

Bartfay
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90
Kapcsolat:

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Bartfay »

Sziasztok!

Ismeri valaki a PMG 8800e CD lejátszót? A gyártót? Milyen lehet ez a masina?

Köszönettel:
Gábor

JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio

switch
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: switch »

A mai kábeles élményem után maradok a seggemen CD játszó ügyben...
Van más iránya a fejlesztésnek :-)
Köszönöm a segítő hozzászólásokat, különösen Acus-ét ;-)
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

rudulf
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 51

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: rudulf »

De a Kenwood kapcsán ott pont nem esik egy árva mukk sem a csövezésről-mint jó futóművet ajánlja...Meg a gyári szűrő chip kikerülését...
Stage 4-et biztos nem kapnék ennyiért :-)
@Ear:
A Piok törzsfejlődésének hol lehet utánanézni? Nemrég volt egy PDS06-az már nem alap modell, úgy tudom, de az is jóval több volt, mint a megcélzott ár...

Nekem van 50-ért egy elég sok hozzáadott értékkel rendelkező Arcam 6 CD-m, CDM9 mechanikával 50-ért, de megveheted az általad említett Pioneer PD S06-ot is annyiért.
ROKSANXerxes/ORIGINLiveSilver/ORTOFONHMC30,AUDIOMECAMephisto1/SONERAUDIONagyDAC,Előfok,Végfok,SL1Hangfal,DACKábel/SFElectaAmateur2/DEVIALETExpert250PRO,MELLORNStream/HIGHWIRE1100/HTMagicésMagicTweeter/HTMagic,AC10ésJPSDigitalAC/AUDIOQUESTDiamond,Vodka,Pearl

rudulf
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 51

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: rudulf »

Az ismérve az hogy jól szól és nem csak csak magazinok lapjain.....Komolyra fordítva, nagyon nehéz a válasz rá. Ugyanaz a futómű más készülékben teljesen másképp szól. Ezért nem érdemes azzal foglalkozni, hogyan néz ki. A mostani CD-m egy micromega Solo, csak a futóművét használom, a DAC ki is van kötve. Semmi extra nincs benne első ránézésre. Mivel nagyon jól szól szól ezért a barátommal úgy gondoltuk mi sem egyszerűbb, veszünk egy Philips CD játékost a vaterán ugyanolyan mechanikával, csinálunk rá egy kimenetet és kész. Ugyanaz a CDM9 Pro olyan szarul szólt abban a dobozban, hogy ihaj. Nincs más módszer, mint próbálni és meghallgatni.
Ugyanaz a CDM9Pro a Meridianban is gyönyörűen szól de egy kicsit talán kevesebb részletet hoz. A micromega esetében a remek felfüggesztés lehet a titok nyitja. Nagyon finom gumibakokra van feltéve a futómű. Emellett egy fém-műanyag tányért kell a lemezre helyezni ami gondolom a stabil fordulatszámhoz szükséges (meg ahhoz, hogy ne röpüljön le). A másik ami még segít az a Deprez műszerhez hasonló fejmozgatás/pozícionálas. Nagyon finom fejmozgást lehet megvalósítani ezzel a megoldással ami valószínűleg precízebb lehet, mint a hagyományos.
Érdemes figyelni amikor a fej kiér a lemez szélére az utolsó zeneszám lejátszásakor. A fej lemezfordulatonként szitál és kompenzálja a lemez és a motor központossági problémáit. A vastag és nehéz akril fedlap sem véletlen. Bár nagyon szép de biztosan az is szempont volt, hogy jó nehéz.

Amiket írtál, azok mind fontosak, de ott van még a jitter, órajel, a digitális kimenet minősége, táp, stb.

http://www.soneraudio.com/tuning/tapell ... itasa.html
ROKSANXerxes/ORIGINLiveSilver/ORTOFONHMC30,AUDIOMECAMephisto1/SONERAUDIONagyDAC,Előfok,Végfok,SL1Hangfal,DACKábel/SFElectaAmateur2/DEVIALETExpert250PRO,MELLORNStream/HIGHWIRE1100/HTMagicésMagicTweeter/HTMagic,AC10ésJPSDigitalAC/AUDIOQUESTDiamond,Vodka,Pearl

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1673

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: viri »

Persze!Annyiért viszont még mindig lealáz sok azóta készült gépet,még többszörös árúakat is.

Biztos olyan is van, de azért túlzásokba ne essünk!
Két-háromszoros árért (ha nem fogsz nagyon mellé)azért már nagyon más dimenzióban is találhatod magad. De az biztos, hogy egy szerethető gömbölyű hangú futómű (saját dacjával elég ostoba). A méltán közkedvelt Philips 304 (mint futómű) mellett is jóval folyékonyabban, analógosabban, szebben zenélt, én azért is ajánlottam, mert ebben az árkategóriában nem hallottam hasonlót. Pióból én is csak forszírozott, tolakodó, csilingelő hangút hallottam, hiába volt jóval drágább, de ezek szerint abból is van kivétel.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition -Rythmik Audio F15 subok- sub ic-k: AQ Husky - Audience Conductor hf kábel+ic-k, tápok: Kondo Avocado, Kondo Persimmon, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Acus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Acus »

Igen volt. Nagyon stabil mechanika van benne, ahogy írtad is egy tank. A google-n találtam belső képek alapján, egyáltalán nem mondanám jobbnak a kenwoodot. Illetve amivel a Yamahát megtuningolhanád, hogy jobb legyen azt a Kenwoodon is megkéne csinálni.

switch
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

switch: Én a helyedben nem cserélném le a Yamahát, nagyon jól megépített lejátszó!

Volt esetleg saját taapsztalatod is ilyennel?
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

Acus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Acus »

switch: Én a helyedben nem cserélném le a Yamahát, nagyon jól megépített lejátszó!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6675

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

De hirdetik is fél évig, én a 4-esemet 55-ért adtam el, annyiért is vettem, és szerintem kb. ez a reális ára.

Persze!Annyiért viszont még mindig lealáz sok azóta készült gépet,még többszörös árúakat is.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Nekem volt több is ezekből, és nagyon nem lehet egy kalap alá venni az évjáratokat, a kisebb-nagyobb modelleket, hiába hasonló a mechanikájuk. A csúcsmodellekre sok mindent mondanék, de hogy durva és agresszív lenne, azt semmiképpen.

Nekem kettő volt egy PDS 702 és egy 705. Egyik sem tetszett. Lehet, hogy feljebb jobbak. Igazad van túl sommás volt a kijelentés, de nekem elment tőlük a kedvem.

switch
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Ja a lampizátor az jó oldal, érdemes átbogarászni, de mindig az jön ki, hogy be kell csövezni a gépet, ha ez nem megy és nincs aki megcsinálja akkor sajnos almás. Néhány ajánlott kapcsolás sem a legjobb. Szereti a katódkövető kapcsolást és favorizálja az orosz csöveket. Nekem egyik sem jött be.

De a Kenwood kapcsán ott pont nem esik egy árva mukk sem a csövezésről-mint jó futóművet ajánlja...Meg a gyári szűrő chip kikerülését...
Stage 4-et biztos nem kapnék ennyiért :-)
@Ear:
A Piok törzsfejlődésének hol lehet utánanézni? Nemrég volt egy PDS06-az már nem alap modell, úgy tudom, de az is jóval több volt, mint a megcélzott ár...

viri
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

A Stage 1-eseket sem adják oda annyiért.Nem véletlen,van egy fajta jó hangjuk.

De hirdetik is fél évig, én a 4-esemet 55-ért adtam el, annyiért is vettem, és szerintem kb. ez a reális ára.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition -Rythmik Audio F15 subok- sub ic-k: AQ Husky - Audience Conductor hf kábel+ic-k, tápok: Kondo Avocado, Kondo Persimmon, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6675

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Az ötvenezres kategóriában szerintem egy Micromega stage 4-el is jól járnál, messze van a duótól, de még mindig szívesebben fogsz vele zenét hallgatni, mint az említett többi példánnyal.

A Stage 1-eseket sem adják oda annyiért.Nem véletlen,van egy fajta jó hangjuk.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

viri
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Mi az ismérve egy jó futóműnek?
Komolyan kérdezem...A Yamaha CDX1060-asom is úgy van megépítve, mint egy tank (tömör fém fiók pl, Elna for audio kondik, szép nagy táp /de csak egy) stb, majdnem EU-s zászlóshajója volt a cégnek) mégis úgy vélem, volna nála jobb futóműnek való mondjuk használtan az 50e-s kategórából...Ehhez keresnék tippeket a jövőre nézve. MOndjuk jó volna egy összevetés is...a környezetemben egy Maranzt 63SE-t fogok majd megfülelni, de jó volna mást is...Látom itt hirdetni a Pio PDS705-öst coax digit kijárattal...az milyen lenne pl?
Várom tapasztaltabb fórumtársaim véleményét, köszönöm :-)

Az ötvenezres kategóriában szerintem egy Micromega stage 4-el is jól járnál, messze van a duótól, de még mindig szívesebben fogsz vele zenét hallgatni, mint az említett többi példánnyal.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Cd játszók

Ja a lampizátor az jó oldal, érdemes átbogarászni, de mindig az jön ki, hogy be kell csövezni a gépet, ha ez nem megy és nincs aki megcsinálja akkor sajnos almás. Néhány ajánlott kapcsolás sem a legjobb. Szereti a katódkövető kapcsolást és favorizálja az orosz csöveket. Nekem egyik sem jött be.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Cd játszók

Igen ösmerem, tőle vettem a Pointet, jó srác.Örökké hálás vagyok neki, hogy egy ilyen jól tuningolható gépet sikerült tőle vennem. Akkor még elég fedetten szólt az erősítő és több sebből vérzett de most már szárnyal. Akkor sajnos a körülmények miatt nem tudtam kihallani a micromega és a theta DAC erényeit. Meg azóta kinőttem a vdH korszakot is ami egy igen erős korlátozó tényező volt nálam.

A Solo-t pedig egy barátomtól vettem, egymás között sarc nélkül adjuk vesszük a dolgainkat és segítjük egymást.

switch
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Köszi a választ!
Épp most találtam egy Kenwood 9010es futóművet, amiről nagyon jókat írnak a Lampizator oldalon. Rákeresve viszont azzal szembesültem, hogy többen küzdenek fejproblémával, és a fejcsere nem egyszerű, módosítani kell más fejet, hogy csatik passzoljanak-azt meg én nem tudom megcsinálni...pedig nagyon szimpi lenne...Fel van adva a lecke...
Micromegát egyszer hallottam, Stewe Wondernél, ott eléggé tetszett (szintén Pointe tulaj, biztos ismered ;-) ) hát ilyen áron jó nagy szerencse kell hozzá, hogy kifogjon az ember egy eladó példányt...

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Cd játszók

Komolyan kérdezem...A Yamaha CDX1060-asom is úgy van megépítve, mint egy tank (tömör fém fiók pl, Elna for audio kondik, szép nagy táp /de csak egy) stb, majdnem EU-s zászlóshajója volt a cégnek) mégis úgy vélem, volna nála jobb futóműnek való mondjuk használtan az 50e-s kategórából...Ehhez keresnék tippeket a jövőre nézve. MOndjuk jó volna egy összevetés is...a környezetemben egy Maranzt 63SE-t fogok majd megfülelni, de jó volna mást is...Látom itt hirdetni a Pio PDS705-öst coax digit kijárattal...az milyen lenne pl?

Az ismérve az hogy jól szól és nem csak csak magazinok lapjain.....Komolyra fordítva, nagyon nehéz a válasz rá. Ugyanaz a futómű más készülékben teljesen másképp szól. Ezért nem érdemes azzal foglalkozni, hogyan néz ki. A mostani CD-m egy micromega Solo, csak a futóművét használom, a DAC ki is van kötve. Semmi extra nincs benne első ránézésre. Mivel nagyon jól szól szól ezért a barátommal úgy gondoltuk mi sem egyszerűbb, veszünk egy Philips CD játékost a vaterán ugyanolyan mechanikával, csinálunk rá egy kimenetet és kész. Ugyanaz a CDM9 Pro olyan szarul szólt abban a dobozban, hogy ihaj. Nincs más módszer, mint próbálni és meghallgatni.
Ugyanaz a CDM9Pro a Meridianban is gyönyörűen szól de egy kicsit talán kevesebb részletet hoz. A micromega esetében a remek felfüggesztés lehet a titok nyitja. Nagyon finom gumibakokra van feltéve a futómű. Emellett egy fém-műanyag tányért kell a lemezre helyezni ami gondolom a stabil fordulatszámhoz szükséges (meg ahhoz, hogy ne röpüljön le). A másik ami még segít az a Deprez műszerhez hasonló fejmozgatás/pozícionálas. Nagyon finom fejmozgást lehet megvalósítani ezzel a megoldással ami valószínűleg precízebb lehet, mint a hagyományos.
Érdemes figyelni amikor a fej kiér a lemez szélére az utolsó zeneszám lejátszásakor. A fej lemezfordulatonként szitál és kompenzálja a lemez és a motor központossági problémáit. A vastag és nehéz akril fedlap sem véletlen. Bár nagyon szép de biztosan az is szempont volt, hogy jó nehéz.

A Pio hanyattmechanikásokat próbáltam, felejtős nekem. Durva, aggresszív, karcos. Olyan "falu bikája" ahogy egy munkatársam mondta. Ennél csak az Onkyo Integra DX 6670-es volt rosszabb(azt hiszem ez volt a száma). Ne ilyen kommersz gépekben gondolkodj, mert csak a köröket fogod futni és a pénz dobod ki az ablakon. Ezektől egy klasszissal volt jobb a Harman HD970 LE, ami még mindig megvan. Persze, ha a Micromega helyére teszem akkor fasorban sincs, de a többieknél sokkal jobb. Grundig FineArts meg a hasonló kategóriájú gépek csak időpocsékolás.

Mondok egy érdekes dolgot. Barátom az Audio Note CD2-esét adta el és cserélte Micromega Duo futóműre. Egymás mellé tettük a SOLO-t meg a CD2-t és pár perc alatt eldőlt a kérdés és cserélte (miután lefutottuk a Philips-es kört ). Nekem hatalmas szerencsém volt 60ezerért tudtam megvenni és azóta biztos pont a legfelső polcon.

switch
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Rezgéscsillapításnak szánta a fazon de szokatlan, hogy fából csinálta és nem valami gumis, bitumenes anyagból. Az bordó valami meg passzív szűrés lesz talán. Gyakorlatilag egy ilyen készüléknek mindegy, hogy beletesz ilyen tuningot vagy sem. Az Onkyo Integra nagy gépei, 6-os 7-es szériái is borzasztóan szólnak futóműnek vagy kompletten egyaránt de sokan azt hiszik, ha egy mechanika olyan mint a tank akkor az biztosan jól szól. Pedig...

dzseki
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 13

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dzseki »

Egy érdekes megfigyelésem van, de kíváncsi vagyok a véleményetekre, de előtte egy kis felvezető
Az első értékelhető cd lejátszóm egy Philips CDF100-as (audio/photo cd lejátszó, CDM9, SAA7321) ezt nagy megelégedettséggel hallgattam, aztán kaptam egy Philips CD200-at (CDM0, TDA1540) ez egy hajszállal szebben, tisztábban szólt. Nagyon meg voltam ezzel is elégedve amíg nem kaptam kölcsönbe egy tuningolt Philips CD104-et, ez megint egy hajszállal jobb volt, itt vérszemet kaptam és nekiálltam tuningolni a CD200-at, viszont sajna a műtét végét már nem érhette meg, mert egy véletlenül félredugott csatlakozó miatt füstbe ment a terv (szinte szó szerint) Most egy kedves barátomtól kaptam egy Marantz CD63 mkII KI-t, mivel ő már nem használja. Tegnap óta nyúzom felváltva a leporolt CDF100-al egyetemben és az az igazság, hogy semmi értékelhető különbséget nem hallok a két készülék között, ez szerintem meglepő, hiszen a Marantz még ma is igen szép áron megy. Felvetődik a kérdés, hogy ,,kell''-e nekem a Marantz, hiszen mégis csak egy drága készülék, viszont az én környezetemben nem nyújt többet, mint a Philips. Vajon a hiba a láncban/bennem van, vagy tényleg nem kell csodákat várni a Marantztól?
BEAG HEC-45 - HiVox Lupus C Mk II S DAC - PC
VDC Marquee 9500LC CRT projektor

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Cd játszók

Rezgéscsillapításnak szánta a fazon de szokatlan, hogy fából csinálta és nem valami gumis, bitumenes anyagból. Az bordó valami meg passzív szűrés lesz talán. Gyakorlatilag egy ilyen készüléknek mindegy, hogy beletesz ilyen tuningot vagy sem. Az Onkyo Integra nagy gépei, 6-os 7-es szériái is borzasztóan szólnak futóműnek vagy kompletten egyaránt de sokan azt hiszik, ha egy mechanika olyan mint a tank akkor az biztosan jól szól. Pedig...

zohan
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: zohan »

Sebaj,gyújtósnak jó lesz.

zesa
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: zesa »

Összehasonlításképpen, itt látható egy eredeti belső:
http://en.audiofanzine.com/cd-dvd-playe ... a-DX-6930/

zesa
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: zesa »

Sziasztok!
A mostani hozzászólásom minden mondata után kívánkozna valamilyen szmájli, úgy olvassátok.
A tegnap megvett Onkyo lejátszót este még hosszasan hallgatgattam párban a szintén öreg Philips-szel. Véletlenül van néhány CD-m, amiből sikerült kettőt is venni, ilyen teszt célra kiváltképpen hasznos. Sajnos a jobbik fejhallgatóm éppen kontakthibás, így egy gyengébbel, ráadásul a "konyhai" Onkyo erősítőn keresztül - végülis nem tapasztaltam semmilyen jelentős különbséget, és ami főleg izgatott, hogy miként is olvassa a lemezeimet, elsőre kedvezőek a tapasztalatok. Mondjuk az egyik lemezzel 10-15mp-ig is elbajlódott, mire elindult, és egyik-másik trackről léptetés közben szintén lassú volt, de egyébként végülis nem tévesztett, nem ugrott. Persze ez most csak 4-5lemez utáni vélemény.
Viszont előbányásztam a szekrény mélyéről egy Piere Verany tesztlemezt, amin gyárilag vannak hibák és meglepően jól teljesített, jobban, mint a Philips, amit egyébként igen jó hibajavításúként tartok számon.

Aztán ma világosban kicsit alaposabban szemügyrevettem a készüléket. Hogy mennyire vagyok amatőr, azt jól tükrözi, hogy - bár furcsállottam kicsit, hogy számítógépes tápkábelnek való aljzat van rajta - elhittem, hogy ez így természetes. Egyedül egy másfejű kis csavarka tűnt fel, úgyhogy aztán lekaptam a fedelét és hát szembesülnöm kellett azzal, hogy én a nagy tuning-szkeptikus jól megvettem egy alaposan megdolgozott CD-játszót
Csak nevetek a dolgon, aztán majd Ti megmonjátok, hogy ez így ránézésre minek is tekinthető? Most inkább nem mondok semmit.
Az alkotó valószínűleg nem magyar, mert bár nem szignózta a munkáját, azért annyit gondosan ráírt, nem magyar helyesírás szerint, hogy "Aug 2009"

Egyelőre most csak ezt az egy képet, de van még ha kéritek
Van itt fa, parafalemez, vezetékek árnyékolása, valami vaslemezzel bedobozolta a tápot (ha az a táp, nem értek a villamossághoz) és a kép bal alsó sarkán lévő bordós alkatrész is pluszban van ott.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”