Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
MPEG4 lejátszók
MPEG4 lejátszók
Simon, ha már itt tartunk, végül vettél Philips 630-ast?
A helyzet az, hogy jövő hónapban költözünk. Addig nem foglalkozok házimozival, úgyis akkor jön a projektorom is. A másik dolog, hogy szívesen vennék egy új firmware-t amiben megoldják a feliratok fekete keretét. Harmadrészről még reménykedek egy Pioneer firmware-ben is. Szóval szeptember végén mérlegelek a pillanatnyi helyzetnek megfelelően.
MPEG4 lejátszók
Simon, ha már itt tartunk, végül vettél Philips 630-ast?
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.
MPEG4 lejátszók
Valóban nem a vita kedvéért (4 év házasság után legalább ezt megtanultam), de ha azt írod, hogy "nálam sem játszott le Xvidet" az nem azt jelenti, hogy "a Józsi bátyám által otthon barkácsolt, a szabványokat még hírből sem ismerő Xvid filmet a lejátszóm nem játszotta le". A reakciókból ítélve másnak is úgy csapódott le, hogy a készüléknek nincs Xvid supportja.
Az igaz, hogy sokan home-made Xvidet néznének. Ebben az esetben akkor hasznos a tapsztalatod ha azt írod, hogy Józsi bátyám használ a tömörítés folyamán Global Motion Compensation-t és az így készült Xvid-et a Philips nem játsza le. Ebből mindenki számára tanulságos, hogy a gmc-s Xvid-et nem támogatja a készülék (mint ahogy valóban nem, sok másikkal egyetemben).
Egyébként nincs harag. Egy moderátor sohasem haragszik.
Igen, jogos, nemigen voltam tisztában azzal, hogy Xvid és Xvid között ennyi különbség lehet, de ezt most legalább megtanultam. Köszi. De komolyan. Egyébként a User's manual írja is, hogy a GMC nem támogatott ezen a lejátszón. Lehet, ez is egy ilyen darab volt, úgyhogy mégegyszer bocsánat Philips 630!
Egyébként 4 év után ez egy nagyon hasznos, és helyes :vazeg: tapasztalat, harag pedig természetesen nincs.
MPEG4 lejátszók
Lehet, félreértehetően fogalmaztam, én úgy értettem, amit én próbáltam, azt nem játszotta le (és az egyes szám 1 db filmet jelent). Nem vitatkozni akarok, de úgy gondolom, ez egy nyilvános fórum, és mint ilyen, itt bárki elmondhatja a véleményét, tapasztalatait, mégha szerények is.
Valóban nem a vita kedvéért (4 év házasság után legalább ezt megtanultam), de ha azt írod, hogy "nálam sem játszott le Xvidet" az nem azt jelenti, hogy "a Józsi bátyám által otthon barkácsolt, a szabványokat még hírből sem ismerő Xvid filmet a lejátszóm nem játszotta le". A reakciókból ítélve másnak is úgy csapódott le, hogy a készüléknek nincs Xvid supportja.
Az igaz, hogy sokan home-made Xvidet néznének. Ebben az esetben akkor hasznos a tapsztalatod ha azt írod, hogy Józsi bátyám használ a tömörítés folyamán Global Motion Compensation-t és az így készült Xvid-et a Philips nem játsza le. Ebből mindenki számára tanulságos, hogy a gmc-s Xvid-et nem támogatja a készülék (mint ahogy valóban nem, sok másikkal egyetemben).
Egyébként nincs harag. Egy moderátor sohasem haragszik.
MPEG4 lejátszók
Namármost semmi baj nincs azzal, hogy ezekhez nem értesz. Sokan vannak így. Csak az a probléma, hogy nagy nyilvánosság előtt kijelented, hogy a Philips 630-as nem játszik le Xvid-et és ne adj isten valaki emiatt nem veszi meg a készüléket holott alapvetően hamis információról van szó.
Lehet, félreértehetően fogalmaztam, én úgy értettem, amit én próbáltam, azt nem játszotta le (és az egyes szám 1 db filmet jelent). Nem vitatkozni akarok, de úgy gondolom, ez egy nyilvános fórum, és mint ilyen, itt bárki elmondhatja a véleményét, tapasztalatait, mégha szerények is. Nem gondolom, hogy amit elmondok az biztosan igaz, tévedhetek, mint bárki, és a dolgokban járatosabb, tapasztaltabb emberek is elmondhatják, mit gondolnak, amint ezt te is tetted.
Azt sem állítottam, hogy ezek "profi" kalóz filmek, mint ahogy nem is azok. Én nem is tudom, csak sejtem, hol lehet ezekhez hozzájutni. Viszont gondolom jó néhány olyan ember is van, aki ilyen home-made filmeket nézne.
Egyébként én szeretem ezt a gépet, és egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem. Gondolom van sokkal jobb is, de nekem ez elegendő (főleg ennyi pénzért), és isten ments, hogy negatív reklámot csináljak. (És eddig tényleg csak egy valami volt, amit nem játszott le. )
MPEG4 lejátszók
Miért DivX/Xvid-et is lehet venni?Info -gondolom így éretted- file-t én még nem láttam, vagy ez csak számítógépen látható?
Akár még venni is lehet Divx-et de nem erre gondoltam. A kalózverziókat nagy kalóz csapatok adják ki. Ilyen a Vite, a Deity, a DVL és még sorolhatnám.
Aki kicsit tapsztaltabb az tudja, hogy ezektől a csapatoktól jó minőségű munkára számíthat. A release általában 3 file-ból áll. Egy maga a film, a másik a sample, a harmadik az nfo file. Emellé gyakran csomagolnak sub-pakot is (feliratokat).
Namármost semmi baj nincs azzal, hogy ezekhez nem értesz. Sokan vannak így. Csak az a probléma, hogy nagy nyilvánosság előtt kijelented, hogy a Philips 630-as nem játszik le Xvid-et és ne adj isten valaki emiatt nem veszi meg a készüléket holott alapvetően hamis információról van szó.
Még talán annyit, hogy kalóz csapat elvből nem használ fizetős codecet. Ezért használták régen a Divx 3.11-et. Ahogy a Divx4 hivatalos és fizetős lett egyből átnyergeltek az Xvid-re és ezért mondhatjuk azt, hogy a filmek túlnyomó többsége Xvid. Ettől még persze Karcsi a sufniban olyan kóderrel dolgozik amivel akar és nyilván tud olyan Xvidet gyártani amit a Philips (és más lejátszó) nem tud lejátszani.
MPEG4 lejátszók
Az Xvid ugyanez. Ha viszont ismert, megbízható csapat kiadásáról van szó, jó minőségű alapanyagról akkor szinte biztos lehetsz benne, hogy a kész mpeg4 jó minőséget képvisel majd. ...
Az nfo file-ból megtudható, hogy milyen bitrátával mekkora felbontásban készítették és milyen bitrátájú audió sáv tartozik hozzá. Szintén megtudható, hogy mi volt a forrás, hiszen nyilván nem mindegy, hogy retail vagy screener DVD-ről rippelték.
Miért DivX/Xvid-et is lehet venni?
Info -gondolom így éretted- file-t én még nem láttam, vagy ez csak számítógépen látható?
MPEG4 lejátszók
Viszont számomra itt is nyilvánvalóvá vált a szokásos dilemma: vagy vesz az ember -néha sajnos nem kevés pénzért- megbízható minőséget, vagy beéri a vegyes -néha persze nagyon jó- minőségű olcsóbbal.
Namármost van az átlag DVD és az átlag mpeg4 minőség. Ha DVD-t veszel akkor ugyanúgy lutri mert vehetsz jó közepes minőségű Tomb Raidert vagy vehetsz kiváló minőségű Lord of The Rings-et. Az Xvid ugyanez. Ha viszont ismert, megbízható csapat kiadásáról van szó, jó minőségű alapanyagról akkor szinte biztos lehetsz benne, hogy a kész mpeg4 jó minőséget képvisel majd. Az nfo file-ból megtudható, hogy milyen bitrátával mekkora felbontásban készítették és milyen bitrátájú audió sáv tartozik hozzá. Szintén megtudható, hogy mi volt a forrás, hiszen nyilván nem mindegy, hogy retail vagy screener DVD-ről rippelték.
MPEG4 lejátszók
azt írják a "másik" fórumon, hogy 630-as esetén, fw frissítés után, ha a felirat egy másik cd-n található mint a film az se baj. feliratos cd be+kiválaszt, lemezcsere, ráálni a filmre és play.
Ez biztos így lehet, mert én egyszer valahogy elértem, hogy egy filmhez az előző felirata (hangja?) ment.
MPEG4 lejátszók
A helyzet az, hogy én, mint a témában abszolút amatőr, aki csak "eszi", de nem készíti ezeket, semmi másra nem hagyatkozhatok, csak a szememre. Voltak nagyon jó minőségűek, és nagyon rosszak is azok között, amiket néztem, vagy belenéztem. Ez tényleg lehet, hogy annak a hibája aki felírta a CD-re a filmeket. Viszont számomra itt is nyilvánvalóvá vált a szokásos dilemma: vagy vesz az ember -néha sajnos nem kevés pénzért- megbízható minőséget, vagy beéri a vegyes -néha persze nagyon jó- minőségű olcsóbbal.
MPEG4 lejátszók
azt írják a "másik" fórumon, hogy 630-as esetén, fw frissítés után, ha a felirat egy másik cd-n található mint a film az se baj. feliratos cd be+kiválaszt, lemezcsere, ráálni a filmre és play.
system
MPEG4 lejátszók
Egy kicsit messzire ment ez a dolog. A Philips 630-as lejátsza az Xvid-et csakúgy, mint a többi lejátszó. Van egy-két xvid okosság amit nem visz, de ez így van a többi lejátszónál is. A nagy csapatok release-ei általában nélkülözik a hókusz-pókuszt ezért úgy lehetne mondani, hogy a Philips 630/632 a netes Xvidek 95%-át lejátsza. (Ebben más lejátszók sincsenek előrébb).
Ennyi az igazság a többivel nem kell foglalkozni.
Így van, ahogy Simon mondja.
ha jól emlékszem 8 minta file van a cd-n és 2-t nem játszott le, az egyik fájlneve a "QPEL" morfémát tartalmazta. Amelyik xvideket lejátszotta, annál belenagyítva sem volt kockás, rossz a kép. természetesen az én tv-men (55cm).
system
MPEG4 lejátszók
Egy kicsit messzire ment ez a dolog. A Philips 630-as lejátsza az Xvid-et csakúgy, mint a többi lejátszó. Van egy-két xvid okosság amit nem visz, de ez így van a többi lejátszónál is. A nagy csapatok release-ei általában nélkülözik a hókusz-pókuszt ezért úgy lehetne mondani, hogy a Philips 630/632 a netes Xvidek 95%-át lejátsza. (Ebben más lejátszók sincsenek előrébb).
Ennyi az igazság a többivel nem kell foglalkozni.
MPEG4 lejátszók
1 jó tömörítésű film igenis tud szép lenni a TV-n kockázás nélkül, még közelről nézve is. Sajnos nagyon sok gyatrán tömörített film kering, amit aztán hajlamosak az emberek kiírni, mert akkor elmondhajta, hogy neki már megvan a tök új film, igaz moziból lett felvéve. Lehet Te is ilyet kaptál ajsa. Én ezt igénytelenségnek hívom.
A NET-ről letölthető DivX-ek nagyrésze 1 CD-s, jobb esteben 2. Ezek minősége igenis hagy kívánnivalót magaután TV-n nézve. De végeredméynben ez teljesen lényegtelen, hiszen a probléma forrása most nem a divx/xvid minősége
MPEG4 lejátszók
Pontosan melyik lejátszó az, amelyik nem játszik le xvidet?
Szerintem a jó minőségű divx/xvidnek nem olyan rossz a képe, főleg egy 72 centis tévén nem jön ki annyira. Gondolom projectorral ordítana a különbség, de ha nem cam/tvsync/svcd/vcd-s divx-et szedek le, hanem dvd-ripet, meg screenert, akkor nekem teljesen megfelel.
Philips dvp630-as.
Divx-el az a helyzet, kölcsön Cd-k, készítésről nem sokat tudok, a konkrét esetben sem. Mondjuk igaz, 4 m-ről nézve nem annyira ordító a gyengébb minőség, de volt olyan film, hogy 1-1,5 m-ről teljesen kockás a képe.
1 jó tömörítésű film igenis tud szép lenni a TV-n kockázás nélkül, még közelről nézve is. Sajnos nagyon sok gyatrán tömörített film kering, amit aztán hajlamosak az emberek kiírni, mert akkor elmondhajta, hogy neki már megvan a tök új film, igaz moziból lett felvéve. Lehet Te is ilyet kaptál ajsa. Én ezt igénytelenségnek hívom.
Találkoztam már 1 sráccal, aki minden filmet 1 cd-re tömörített (még a 3 cd-s Gladiátort is újratömörítette), hogy cd-t spóroljon, meg úgy is jó lesz, mondta.
MPEG4 lejátszók
Igen, Xvid-et nálam sem játszott le.
Ez azért gáz, mert manapság a legtöbb új release xvid...
Lehet, hogy igazam lesz, az Xvid-del kapcsolatban?
MPEG4 lejátszók
Szerintem a jó minőségű divx/xvidnek nem olyan rossz a képe, főleg egy 72 centis tévén nem jön ki annyira. Gondolom projectorral ordítana a különbség, de ha nem cam/tvsync/svcd/vcd-s divx-et szedek le, hanem dvd-ripet, meg screenert, akkor nekem teljesen megfelel.
Philips dvp630-as.
Divx-el az a helyzet, kölcsön Cd-k, készítésről nem sokat tudok, a konkrét esetben sem. Mondjuk igaz, 4 m-ről nézve nem annyira ordító a gyengébb minőség, de volt olyan film, hogy 1-1,5 m-ről teljesen kockás a képe.
MPEG4 lejátszók
MPEG4 lejátszók
Csak a lejátszó esetén ez egy tényleg komoly probléma annak, aki divx-ezni vette meg, hiszen ahogy írtam is, leginkább már az xvid codec-et használják.
Az a helyzet, hogy először még én is így gondoltam, aztán két gyári DVD megnézése után eldőlt a dolog.
MPEG4 lejátszók
A helyzet az, hogy rájöttem, inkább beszerzem, vagy (ki)kölcsönzöm a DVD-t, mert általában a Divx minőségétől nem vagyok elájulva. Úgyhogy annyira nem sírok, bár Divx miatt vettem. Ellenben szerintem ennyit megért, és első lejátszónak sem rossz szerintem.
Ez teljesen jogos és igaz is. A DivX, Xvid, mindig gyengébb minőségű lesz - ha ugye dvd az alapanyag. Csak a lejátszó esetén ez egy tényleg komoly probléma annak, aki divx-ezni vette meg, hiszen ahogy írtam is, leginkább már az xvid codec-et használják. De gondolom ez majd némi firmware frissítéssel megoldódik.
MPEG4 lejátszók
A helyzet az, hogy rájöttem, inkább beszerzem, vagy (ki)kölcsönzöm a DVD-t, mert általában a Divx minőségétől nem vagyok elájulva. Úgyhogy annyira nem sírok, bár Divx miatt vettem. Ellenben szerintem ennyit megért, és első lejátszónak sem rossz szerintem.
MPEG4 lejátszók
MPEG4 lejátszók
MPEG4 lejátszók
nos megírtam ezt az etalonnak nevezett teszt-cd, és az eredmény a gépemben: néhány divx3 és xvid fájlt nem játszik le, előbbinél hang nincs, utóbbinál semmi.
a cd béna mert soha nem tudja az ember, hogy épp melyik fájlt játszaná le, nem irták ki a képernyőre, hogy melyik-melyik.
ha valakit érdekel megnézegetem, de csak ha komolyan
system