Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
Azt meg tudja valaki mondani hogy az Obelisk I integrált miért tűnt el az árlistáról? Korábban 165 ezer forint körüli áron volt kapható...
Szerintem mivel már megjött az új Si, ezért kifutó lett a régebbi i és Si. Így például az idei árlistáról már el is tűntek. Már csak az új szerepel fent.
Heed Audio termékek
Egyrészt vannak emberek akiknek adok a véleményére és pártatlanok (tehát nem Zsoltról beszélek), másrészt QED, Valhalla, VDH, Hivox és Néhai féle kábeleket próbáltam eddig (diy kábeleket pedig számtalant). De mivel egyiknek sem volt különösebb hatása ezért itt meg is álltam. (mégegyszer mondom volt hatásuk, csak nem számottevő..hangfalkábelnek több azért, de ICknek szinte nulla)
Egyébként nem utasítom el azt ha valaki ajánl egy kábelt ami majd óriásit dob a hangon és akár súlyos pénzekért is megveszem.
Nekem van 2 pár ilyen ic kábelem. 5 éve kaptam Zsolttól komplett rendszer vásárlásakor grátisz. Csak nem eladó!
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
Heed Audio termékek
Azt meg tudja valaki mondani hogy az Obelisk I integrált miért tűnt el az árlistáról? Korábban 165 ezer forint körüli áron volt kapható...
Gondolom mert már befejezték a gyártását (régebbi széria). De ha felhívod Zsoltot biztosabbat tud mondani.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1694
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
Én úgy gondolom hogy lehet zenét hallgatni heed elektronikákkal...,de van más út is. És nem hiszem, hogy az átverés vagy téves lenne mert használnak X...Y sok$ kábelezést.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Heed Audio termékek
Tudom, hogy sokat kipróbáltatok, kb. 100szor többet, mint én. Heedből biztos, mert én összesen kétszer hallottam Heed-cuccot. Szerintem most nem is erről van szó.
Szerintem a lényeg, hogy feltárjuk, hogy a Heed-cuccok (állítólagos) érzéketlenségének a kábelezésre mi (lehet) az oka, illetve, hogy ez az érzéketlenség valóban fennáll-e (talán ez a Heed-szinergia), vagy csak bizonyos környezetben, kreált valóságokban tapasztalható.
Remélem, sértődés és veszekedés nélkül sikerül kimeríteni ezt a témát...
Magamról nem állítanám, hogy sokmindent próbáltam (bár tekintve a szabadidőm mértékét, már ezt is jó lett volna megúszni), ugyanakkor az eddigi tapasztalatom azt mutatja, hogy "érzéketlenek". De én meggyőzhető vagyok, sőt kiváncsi, leginkább arra, hogy miért különbözik (ha különbözik - akár negatív akár pozitív irányban) a Heed. Úgyhogy a cél azonos.
Ha objektív és érzelmektől mentes marad a vita akkor mindenki profitál. Vagy a Heed tulajok, mert elkezdenek kábellel javítani a hangon..vagy az ellenzők, mert ők is tanulnak valami újat.
A kérdés már csak az, hogy mi viszi előrébb majd a vitát. Remélem egy műszaki affinitású ember majd válaszokat keres/ad nekünk.
A kábelezgetés hatásának felmérésére pedig ott a vakteszt.
- JOE77
- Nincs visszaút
- Értékelés: 15
- Kapcsolat:
Heed Audio termékek
Egyrészt vannak emberek akiknek adok a véleményére és pártatlanok (tehát nem Zsoltról beszélek), másrészt QED, Valhalla, VDH, Hivox és Néhai féle kábeleket próbáltam eddig (diy kábeleket pedig számtalant). De mivel egyiknek sem volt különösebb hatása ezért itt meg is álltam. (mégegyszer mondom volt hatásuk, csak nem számottevő..hangfalkábelnek több azért, de ICknek szinte nulla)
Egyébként nem utasítom el azt ha valaki ajánl egy kábelt ami majd óriásit dob a hangon és akár súlyos pénzekért is megveszem.
47Lab kábelek állítólag illeszkednek Heed elektronikákhoz, sajnos mikor nekem volt Heed-em nem volt lehetőségem kipróbálni.
Vh Audio Flavor 4 tápkábeleket Heed C100- S100 prróbáltam, tényleg nem volt olyan sok hozadék mint egyéb berendezéseken.
VDH összekötők meg egyenesen rosszak voltak hozzá.
Heed Audio termékek
És milyen kábeleket próbáltál , amikre alapozod ezt a megállapítást?
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
Heed Audio termékek
Az, hogy ezt valaki "hitből" elutasítja,
Azt próbáljuk itt többen elmondani, hogy nem hisszük, hanem kipróbáltuk, hogy nincs értelme rá költeni Heed komponensek esetén. Én is ismerek EGY Heed-est, akinek méregdrága kábelei vannak, de nem a hangra gyakorolt hatásuk miatt, hanem mert megteheti. Azt is megtehetné, hogy ne " csak " Heed rendszere legyen, de inkább zenét hallgat megelégedéssel, mert ezen azt is lehet, drága kábellel, és anélkül is.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Heed Audio termékek
Nem értem ezt vitát. Egyszerűen arról van szó hogy a Heed rendszerek olcsó kábelekkel is jól szólnak,de hát ez így van más jó rendszereknél is.Persze nem mindegy hogy milyen a kábel,van amelyikkel nem jó a Heed sem,keresgélni kell,de nem feltétlenül a drágább kategóriákban.Egy jól kiválasztott olcsó kábellel hallgatva sem érzünk késztetést a kábelek későbbi variálására,mert a hang úgy jó ahogy van.
A tápra szerintem érzékeny a Heed is,viszont a többi kábelt viszonylag olcsón meg lehet úszni,csak meg kell találni a megfelelőt.
- JOE77
- Nincs visszaút
- Értékelés: 15
- Kapcsolat:
Heed Audio termékek
Szerintem itt kellene hagyni ezt, mert igenis on topic.
Csak megkellene állapodni dolgokban.
A.) A Heed nem érzékeny az IC-ekre.
B.) A Heed nem érzékeny a tápkábelekre.
C.) Az A.) és B.) pontok nem azt jelentik, hogy egyáltalán nincs hatása a cserének - csak nem számottevő (és nem éri meg).
Szerintem ebben egyet tudunk érteni. Innentől pedig nem értem a vitát.
Arról lehetne vitatkozni, hogy ez az "érzéketlenség" jó-e avagy rossz. Arról lehetne vitatkozni, hogy mi vezetett ehhez az állapothoz. Még arról is lehetne vitatkozni, hogy mi ennek az oka (süketség, jó kapcsolás, amúgyis szar minőség, ez a non plusz ultra, stb.).
Halkan megjegyzem, hogy szerintem a fenti pontokkal minden Heed tulaj és még Zsolt is egyetért. Ha olyan nem ért egyet vele aki még ki sem próbált egy Heed rendszert, annak a véleménye meg nemhiszem, hogy mérvadó - mellesleg neki is megvan a lehetősége, hogy erről meggyőződjön..és nem csak Zsoltnál.
És milyen kábeleket próbáltál , amikre alapozod ezt a megállapítást?
Heed Audio termékek
Másrészről szándékosan külön bejegyzésben - csak, hogy ne keverjük megint a szezont a fazonnal.
A tápellátás stabilitása, villásdugó forgatás teljesen más tészta. Ez nem a kábelek sajátossága, hanem az áramhálózaté. Ezzel szerintem Zsolt sem vitatkozott soha (elvégre miért lenne pld. akkor külön Orbit és mindenféle PSU), ahogy épp eszű ember nem is fog ezzel vitázni.
Szóval ne keverjük a dolgokat..van így is elég nagy káosz.
Heed Audio termékek
Ok,tőlem maradhat.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Heed Audio termékek
Csak megkellene állapodni dolgokban.
A.) A Heed nem érzékeny az IC-ekre.
B.) A Heed nem érzékeny a tápkábelekre.
C.) Az A.) és B.) pontok nem azt jelentik, hogy egyáltalán nincs hatása a cserének - csak nem számottevő (és nem éri meg).
Szerintem ebben egyet tudunk érteni. Innentől pedig nem értem a vitát.
Arról lehetne vitatkozni, hogy ez az "érzéketlenség" jó-e avagy rossz. Arról lehetne vitatkozni, hogy mi vezetett ehhez az állapothoz. Még arról is lehetne vitatkozni, hogy mi ennek az oka (süketség, jó kapcsolás, amúgyis szar minőség, ez a non plusz ultra, stb.).
Halkan megjegyzem, hogy szerintem a fenti pontokkal minden Heed tulaj és még Zsolt is egyetért. Ha olyan nem ért egyet vele aki még ki sem próbált egy Heed rendszert, annak a véleménye meg nemhiszem, hogy mérvadó - mellesleg neki is megvan a lehetősége, hogy erről meggyőződjön..és nem csak Zsoltnál.
Heed Audio termékek
Tudod, hogy nem fogok odamenni, és tudod, hogy nem a tápkábelek miatt.
Csak azt furcsálltam az előző beírásomban, hogy sokhelyütt, sok világnézetű ember véleménye közötti közös álláspont az, hogy a tápolás sajátosságai alapvetően befolyásolják egy komponens megszólalásának nívóját. Sokszor nézem meg, míg hideg a rendszer, hogy nincs-e tökvéletlenül fordítva bedugva a tápkábel (persze, miért lenne, de akkor is.).
Az, hogy ezt valaki "hitből" elutasítja, és az egész világot ennek a nyilvánvaló dolognak a bizonyítására kötelezné, és még cuccot is gyárt, hááááát... A lényeg, hogy veszik, mert jó.
Leho gondolom elhiszed,hogy elég sok márkát kipróbáltunk és most is van nem kevés.
Neked mikor volt HEED rendszered valamennyi ideig?
Tudom te a forrasztás hangját is meghallod.Mi már csak ilyen botfülűek vagyunk.
Ezt a sok felesleges beszélgetést majd átpakolom a szokásos helyére,addig nyugodtan ká-belezzetek.
Webáruház:
Heed Audio termékek
Tápkábel, hm, egyszer menj el a Heed-hez, halgass zenét a nagy rendszeren, aztán nézd meg a kábelezést! ( ez kicsit abszurd, de hátha )
( azért ott ,akkor összeomlott egy-két bombabiztosnak vélt teória )
Tudod, hogy nem fogok odamenni, és tudod, hogy nem a tápkábelek miatt.
Csak azt furcsálltam az előző beírásomban, hogy sokhelyütt, sok világnézetű ember véleménye közötti közös álláspont az, hogy a tápolás sajátosságai alapvetően befolyásolják egy komponens megszólalásának nívóját. Sokszor nézem meg, míg hideg a rendszer, hogy nincs-e tökvéletlenül fordítva bedugva a tápkábel (persze, miért lenne, de akkor is.).
Az, hogy ezt valaki "hitből" elutasítja, és az egész világot ennek a nyilvánvaló dolognak a bizonyítására kötelezné, és még cuccot is gyárt, hááááát... A lényeg, hogy veszik, mert jó.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11029
- Kapcsolat:
Heed Audio termékek
Nem az álláspontom változott, csak ma már másként látok dolgokat. Nem kis tanulópénzt fizettem én ezért. Volt egy csomó készülékem, aminél nagyon is nagy különbségek voltak számomra is a használt kábelek hangjai között. Ma már igyekszem úgy készüléket választani, hogy "alap" kábelezéssel is szeressem hallgatni, azt ma már nem fogadom el, hogy csak akkor "indul el" egy készülék, ha ilyen-olyan speciális kábelt használsz hozzá. Na ne már! Ez véletlen sem árukapcsolás, igaz?
Konkrétumok nélkül nem tudok válaszolni, de a törekvéseddel egyetértek.
- suminator968
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Na, ezt AZONNAL ki fogja innen vinni az F8 nevű cica.
A vasakat illető dolgok kérdésében szentségtörés van, a falban lévő ösvény és kismegszakító pedig woodoo. Mint tudjuk.

Azt már nem is tudom, érdemes-e felvetni, hogy a tápkábel-kérdést miért nem kezelik a Heednél kellő korrektséggel. Már, ha nem tartozik az előző woodoo-ba. Ha igen, akkor tudom.
Tápkábel, hm, egyszer menj el a Heed-hez, halgass zenét a nagy rendszeren, aztán nézd meg a kábelezést! ( ez kicsit abszurd, de hátha )
( azért ott ,akkor összeomlott egy-két bombabiztosnak vélt teória )
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Heed Audio termékek
Pontosan erről beszéltem:) Mondod-mondod, de érted is, miről beszélsz? Ugyanez a homályos, félrevezető gondolatmenet olvasható Zsolt blogjában. Tessék már belekérdezni a mesternél, miben "jobb" a Heed Dactilus kimenetének és az Obelisk bemenetének illesztése a többi, normálisan megtervezett készülékéhez képest. Ha zavarba szeretnéd hozni, konkrétan kérdezz rá az Obelisk bemeneti impedanciájának kapacitív összetevőjére, összehasonlítva egy triódás bemenetű, átfogó visszacsatolás nélküli csöves erősítő néhány pikofarádos bemeneti kapacitásával. Ha ezek után még mindig szóbaáll veled, előhozakodhatsz a kismegszakítók és a falban futó "villanydrót" kérdésével - melyekre nem csak a Naim rendszerek érzékenyek "meglepően", hanem például az övé is...
Akkor talán Zsolt kinyilatkoztatásait se kellene hangoztatni. (Illesztések, "nem tisztességesen" megépített kütyük, stb.)
Na, ezt AZONNAL ki fogja innen vinni az F8 nevű cica.
A vasakat illető dolgok kérdésében szentségtörés van, a falban lévő ösvény és kismegszakító pedig woodoo. Mint tudjuk.

Azt már nem is tudom, érdemes-e felvetni, hogy a tápkábel-kérdést miért nem kezelik a Heednél kellő korrektséggel. Már, ha nem tartozik az előző woodoo-ba. Ha igen, akkor tudom.
- suminator968
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Szarva közt a tőgyit! Schumikám, hogy tologatnák már tonálisan?
Majd rájössz, nem akarok én senkit meggyőzni, csak elmondtam a véleményemet.
Heed Audio termékek
...
Ugye azt azért itt mindenki elismeri, hogy a kábelek tonálisan tologatják csak a hangképet, és erre miért is van szüksége egy méregdrága motyónak?
...
Szarva közt a tőgyit! Schumikám, hogy tologatnák már tonálisan?
- suminator968
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Pl. én nem értek ezzel egyet, mivel nem CSAK tonális változásokról van szó. Továbbá ahogy a Heed felhasználókat, úgy a 10 milliós rendszereket sem venném egy kalap alá.
Érdekes, de teljesen érthető, hogy ez a kábeles téma mindig ütközőpont a hifistáknál. Továbbá az is vicces, néhányan milyen gyorsan tudják változtatni az álláspontjukat.
Nem az álláspontom változott, csak ma már másként látok dolgokat. Nem kis tanulópénzt fizettem én ezért. Volt egy csomó készülékem, aminél nagyon is nagy különbségek voltak számomra is a használt kábelek hangjai között. Ma már igyekszem úgy készüléket választani, hogy "alap" kábelezéssel is szeressem hallgatni, azt ma már nem fogadom el, hogy csak akkor "indul el" egy készülék, ha ilyen-olyan speciális kábelt használsz hozzá. Na ne már! Ez véletlen sem árukapcsolás, igaz?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Heed Audio termékek
1. Ez nem gyártói fórum!
2. A gyártó itt sincs (lehet, hogy olvassa, de ismert okokból nem ír).
3. Nem a gyártó véleményére vagyok elsősorban kiváncsi..őt fel lehet hívni bármikor, el lehet menni hozzá, stb.
A topic címe nekem gyártói topicra utal, de annyiban valóban nem gyári topic, hogy a cég képviselője nem moderálja. Mindegy, a szőrszálat hasogatjuk ezzel.
Azt írtad, műszaki megoldásokról szeretnél olvasni. Kinek tollából fogadnád el az ilyen infókat, ha nem a tervezőktől? Ajánlom olvasásra pl. a TC Electronic gyári fórumát, ahol a mérnökök rendszeresen értekeznek műszaki kérdésekről a felhasználókkal publikus módon, de a Naim fóruma is igen informatív. Nem állítom, hogy minden gyártónak ezt kellene követnie, de a felvétésedről nekem ezen példák jutottak eszembe.
Heed Audio termékek
Tudsz olyan gyártói topicról, ahol megkapod ezt? Én nem nagyon. A gyártók saját weboldalain működő fórumokon vérmérséklettől és bátorságtól függően a tervezők megosztanak infókat az érdeklődőkkel, de ez nyugaton sem mondható általánosnak, pláne nem a félénkebb és sértődékenyebb keleti blokkban.
1. Ez nem gyártói fórum!
2. A gyártó itt sincs (lehet, hogy olvassa, de ismert okokból nem ír).
3. Nem a gyártó véleményére vagyok elsősorban kiváncsi..őt fel lehet hívni bármikor, el lehet menni hozzá, stb.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Heed Audio termékek
Akkor az én DIY-es mentalitásom nem "tipikus magyar", hiszen mindig azt hangoztattam, hogy spéci alkatrészek* és különleges minőségű kábelek nélkül is normálisan kell szólnia a kütyünek illetve a hifinek.
Helyettesítsük be a kábel szót a felvétel szóra és máris ott vagyunk, amit nem győzök hajtogatni.