Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

Aki írt cd játékossal kapcsolatban nekem mélt... az ismételje meg mert el veszett a kontakt!!!
Yamahákról volt szó...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kösz mindenkinek a tippeket! Egyszer már találkoztam hasonlóval egy Philips CD 600 esetében. Itt vettem a fórumon, de mivel az folyamatosan produkálta ugyanezt a hibát, visszaküldtem az eladónak. A gép egyébként szépen szellősen helyezkedik el az állványban, biztosan nem a túlmelegedés okozza a dolgot.

petyka2
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: petyka2 »

Akkor itt is megkérdezem (a javítás rovatban egyelőre senki nem válaszolt): aláírásban szereplő Cd-játékos minden harminc CD-ből egyszer egy percnél kikapcsol. Mi lehet a baja? Írottal és műsoros, kiváló minőségű lemezzel is csinálja, tehát biztos a lejátszó a hunyó. Valakinek ötlete?

Első körben kiszedném azt a CDM mechanikát, avas zsírt kipucolnám és újrakenném. Motorokat is megfújkálnám egy kis WD40-el.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3446

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Amennyiben mindig pontosan 60 mp-nél kapcsol ki, akkor processzor hiba is lehet...elképzelhető az is, hogy elmelegszik a technika. Nincs nagyon bezárva valahová?

Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Akkor itt is megkérdezem (a javítás rovatban egyelőre senki nem válaszolt): aláírásban szereplő Cd-játékos minden harminc CD-ből egyszer egy percnél kikapcsol. Mi lehet a baja? Írottal és műsoros, kiváló minőségű lemezzel is csinálja, tehát biztos a lejátszó a hunyó. Valakinek ötlete?

Nézd át benne a kondikat , elképzelhető , hogy valamelyik kapacitása már nem megfelelő .

Vendég

Cd játszók

petyka2
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: petyka2 »

Na hagyjuk ezt a non oversampling témát.Amúgy az ethosznál,már hallottam
tda 1541 dac-ot.De azt nem tudom,hogy a NOS volt-e?Amúgy meg marantz cd
játszót hallottam már egy párat.Kellemes nyugodt hangúnak itélem ezt
a hangtipust,egy pici csöves ízzel.

Ezt az irodalmat ajánlom, elég érthetően van megírva. Akinek nem tetszik a filter és a oversampling, az max kiiktatja a készülékből. A lényeg, h egy régebbi készülék legyen, ahol még nincs a DAC-ba beleintegrálva.

Vendég

Cd játszók

Na hagyjuk ezt a non oversampling témát.Amúgy az ethosznál,már hallottam
tda 1541 dac-ot.De azt nem tudom,hogy a NOS volt-e?Amúgy meg marantz cd
játszót hallottam már egy párat.Kellemes nyugodt hangúnak itélem ezt
a hangtipust,egy pici csöves ízzel.

Vendég

Cd játszók

A philips első generációs készülékeiben négyszeres túlmintavételezést
alkalmaztak.Ilyenkor minden minta mellé 3 mintát számolnak ki.De az eredeti
analóg jel HIÁNYÁBAN NEM TUDJUK MI EZEKNEK AZ ÚJ MINTÁKNAK MI LENNE A
PONTOS ÉRTÉKE.

hifia
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: hifia »

Marantzba (40, 50, 60, 80) még TDA 1541 DAC-van jobb is és jobban is szereti/szerette mindenki mint a (42,52,62,72) vonalat.Az SA szerintem gyenge eresztés volt.Nem csak a Marantzba de a Philips és Micromegába is. Aszem még olvasgass kicsit a dac-okról.

Pont azt írtam, hogy nekem is a multi-bites tetszik jobban, de az akkori angol szaksajtó ( amit a HFM 776 kitekintő rovatában lehetett olvasni ) szerint a vásárlók jobban szerették az új 1-bites gépeket. Talán a Rotel 1-bitese volt a favorit. A hi-fi meg attól szép, hogy mindenkinek más tetszik. A.
Zajkeltő eszközök : Arcam Delta 290/Denon AVR-1907, Celestion DITTON3/ Denon DCD-980/Rotel RCD-930AX/LG BP-325/ DUAL CS505-3/SUPEX SM100E mk3/HFM I phono, Infocus IN72.

Vendég

Cd játszók

A Philips CD-920 pont az elejéről való, az 1992/3-as HI-FI Mozaikban jelent meg a tesztje.Nekem nem tetszett a hangja és most sem tetszik. Az előtte lévő multi-bites gépek dinamikusabb hangja volt szembe állítva az új lágy hangzással, ami szerintem nagyon zene függő volt. Eleven népzenén ,pop és rock-os vizeken jobb volt a multi-bit. Ez persze egy magánvélemény. A Marantz nem is gyártott készüléket a 920-asban lévő bitstream átalakítóval, mert nem volt még éleggé kiforrva. Az első 1-bites Marantz a CD-42,52,... már a SAA7350-nel jöttek ki. Ott is felemás volt az eredmény, mert az utolsó multi-bites gépeket (CD-40,50,60 ...)az angol sajtó jobbnak ítélte, a vevők között népszerűbb volt az új 1-bites generáció. András.

Marantzba (40, 50, 60, 80) még TDA 1541 DAC-van jobb is és jobban is szereti/szerette mindenki mint a (42,52,62,72) vonalat.Az SA szerintem gyenge eresztés volt.Nem csak a Marantzba de a Philips és Micromegába is. Aszem még olvasgass kicsit a dac-okról.

Vendég

Cd játszók

A philips első generációs készülékeiben négyszeres túlmintavételezést
alkalmaztak.Ilyenkor minden minta mellé 3 mintát számolnak ki.De az eredeti
analóg jel HIÁNYÁBAN NEM TUDJUK MI EZEKNEK AZ ÚJ MINTÁKNAK MI LENNE A
PONTOS ÉRTÉKE.
Ezért taglaltam ennyi ideig ezt a túlmintavétel témát.

hifia
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

Ez az 1 bites konverter hangjával kapcsolatos felfedezés már húsz éves. Mikor megjelentek az első bitstream konverterek a CD játszókban (Philips,Rotel) a sajtóban pont így jellemezték, ahogy te most. Csak azok még az első modellek voltak, ez a 920-as meg már a végéről való. De a kezdeti lelkesedés elmúlt...

A Philips CD-920 pont az elejéről való, az 1992/3-as HI-FI Mozaikban jelent meg a tesztje.Nekem nem tetszett a hangja és most sem tetszik. Az előtte lévő multi-bites gépek dinamikusabb hangja volt szembe állítva az új lágy hangzással, ami szerintem nagyon zene függő volt. Eleven népzenén ,pop és rock-os vizeken jobb volt a multi-bit. Ez persze egy magánvélemény. A Marantz nem is gyártott készüléket a 920-asban lévő bitstream átalakítóval, mert nem volt még éleggé kiforrva. Az első 1-bites Marantz a CD-42,52,... már a SAA7350-nel jöttek ki. Ott is felemás volt az eredmény, mert az utolsó multi-bites gépeket (CD-40,50,60 ...)az angol sajtó jobbnak ítélte, a vevők között népszerűbb volt az új 1-bites generáció. András.
Zajkeltő eszközök : Arcam Delta 290/Denon AVR-1907, Celestion DITTON3/ Denon DCD-980/Rotel RCD-930AX/LG BP-325/ DUAL CS505-3/SUPEX SM100E mk3/HFM I phono, Infocus IN72.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Ez az 1 bites konverter hangjával kapcsolatos felfedezés már húsz éves. Mikor megjelentek az első bitstream konverterek a CD játszókban (Philips,Rotel) a sajtóban pont így jellemezték, ahogy te most. Csak azok még az első modellek voltak, ez a 920-as meg már a végéről való. De a kezdeti lelkesedés elmúlt...

Azért ne keverd össze az 1 bites DAC-ot az 1x mintavételezéssel!
Azok a bitstream CD lejátszók ugyanolyan 4x túlmintavételezésűek voltak, mint a 14, 16, 18, 20 és 22 bites társaik.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 740

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tollact »

Mi a különbség az egyszeres mintavétel és a többszörös
túlmintavétel között?Azt hiszem így kellett volna kezdeni!
Biztos ami biztos megkérdezem mégegyszer.

Eredetileg úgy tudom azért találták ki mert egyszerűbb és olcsóbb volt olyan chipet csinálni. De aztán kialakult és ha jól tudom az u.n. DSD féle Sony digit rendszer alapjai is hasonlók, csak ott már lényegesen nagyobb felbontás van. 1 bit/2,8 MHz mintavételi frekvencia.
Annak idején azt írta a sajtó hogy eddig kellett volna várni a digitális hang bevezetésével, amíg ezt a DSD-t kidolgozták ( ez az SACD lemezek digitális alapanyaga) Véleményem szerint ezzel a rendszerrel megfelelő odafigyelés mellett kiváló felvételeket lehet(ne) csinálni, mivel az analóg, bár még mindig jobb már elviselhetetlenül drága a zeneiparnak.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Vendég

Cd játszók

Biztos ami biztos megkérdezem mégegyszer.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 740

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tollact »

Hangja rendkívül analógos. Én ezt tartom a legnagyobb előnyének. A sztereó színpad széles, a hangszereket igazán jól pozícionálja. Az énekhang, és a hangszerek hangja természetes, a szokásos digitális gríz nélküli. E miatt sokan először magas hiányosnak érzik a hangját. Ilyenről szó sincs, nem vesz el a zenéből, de viszont nem tesz hozzá semmit. A szokvány CD-k megszólalásában van valamiféle fémes felhang az énekesek hangjában. A zene egésze plasztik szerű, a hangkép fárasztó, nem jön át a művészek által közvetített érzelem.
Ez egy egyszeres mintavételű konverter ajánlója.

A digitalizás során használt legfontosabb minőségi tényező a mintavételezési frekvencia, vagy mintavételezési gyakoriság (angolul: sampling frequency).
A mintavételezési frekvencia az az adott frekvencia, amely megadja, hogy az A/D (analóg-digitális átalakító) hány mintát vesz az adott adattárolón található jelből másodpercenként.
A szabványos zenei CD-lemez mintavételezési frekvenciája 44,1 kHz. Természetesen a mintavételezés gyakoriságával javul a felvétel minősége. Legtöbbet használt jelölése:fs
Ez pedig a wikipédiából való.

LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Vendég

Cd játszók

Hangja rendkívül analógos. Én ezt tartom a legnagyobb előnyének. A sztereó színpad széles, a hangszereket igazán jól pozícionálja. Az énekhang, és a hangszerek hangja természetes, a szokásos digitális gríz nélküli. E miatt sokan először magas hiányosnak érzik a hangját. Ilyenről szó sincs, nem vesz el a zenéből, de viszont nem tesz hozzá semmit. A szokvány CD-k megszólalásában van valamiféle fémes felhang az énekesek hangjában. A zene egésze plasztik szerű, a hangkép fárasztó, nem jön át a művészek által közvetített érzelem.
Ez egy egyszeres mintavételű konverter ajánlója.

A digitalizás során használt legfontosabb minőségi tényező a mintavételezési frekvencia, vagy mintavételezési gyakoriság (angolul: sampling frequency).
A mintavételezési frekvencia az az adott frekvencia, amely megadja, hogy az A/D (analóg-digitális átalakító) hány mintát vesz az adott adattárolón található jelből másodpercenként.
A szabványos zenei CD-lemez mintavételezési frekvenciája 44,1 kHz. Természetesen a mintavételezés gyakoriságával javul a felvétel minősége. Legtöbbet használt jelölése:fs
Ez pedig a wikipédiából való.

hifia
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

már mit és hogy?
Az van rájaírva hogy bitstream 1 bit 920-as Philips

Csak a pontosság kedvéért. Philips CD-920 gyári adat : mintavétel :256-szoros túlmintavétel, Bitstream; felbontás :1 bit.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Úgy hogy összekevertem :bebebebebebe: már megint késő volt

Vendég

Cd játszók

Mármint hogy jön ez a hifista kérdéséhez?

Úgy hogy összekevertem :bebebebebebe: már megint késő volt

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

már mit és hogy?

Mármint hogy jön ez a hifista kérdéséhez?

Vendég

Cd játszók

Az hogy...?

már mit és hogy?
Az van rájaírva hogy bitstream 1 bit 920-as Philips

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

konkrétan nem tudom, de hogy nekem az 1 bites Philips mennyivel jobban tetsz mint eddig bármi más sokszoros...

Az hogy...?

Vendég

Cd játszók

Köszönöm az építő jellegű segítséget és kritikát.
Azt hiszem a legfontosabbat kihagytam.

konkrétan nem tudom, de hogy nekem az 1 bites Philips mennyivel jobban tetsz mint eddig bármi más sokszoros...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”