Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

Marc
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 25

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Marc »

Jó hangot.Ha még valakit érdekel tán ez a tény egy zenelejátszó esetében.Az is sokaknál kiveri a biztosítékot,hogy ezek az aljasok még filléres cuccból is jobb hangot csinálnak,mint általában szokott a többség drága alkatrészeikből.

p.audio
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -8

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: p.audio »

Szalagkábel , filléres csatlakozók és hatalmas forgalom.
Valamit mégis tudnak.

Jó hangot.Ha még valakit érdekel tán ez a tény egy zenelejátszó esetében.Az is sokaknál kiveri a biztosítékot,hogy ezek az aljasok még filléres cuccból is jobb hangot csinálnak,mint általában szokott a többség drága alkatrészeikből.

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Biztos, hogy elég energiát fektettél a tapasztalatszerzésbe?

Volt bele fektetett energia is, idő is, de utána pénz bele fektetés valahogy mégse lett belőle.
Hogy mi az elég az miből derül ki? Amikor meggyőztem magam hogy költeni is kell rá?

full-ekvivalens rendszerben?

Az meg milyen? Egyenértékű saját magával?

Nexus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 45

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Nexus »

Naim erősítőt se vegyél.

Még jó hogy nem üres dobozt vettem
De ez már nagyon Off

"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."

Nexus=ex Specialized001

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: AVX »

Hát, ezek se értenek hozzá!

Szalagkábel , filléres csatlakozók és hatalmas forgalom.
Valamit mégis tudnak.

Vendég

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Igen, van. És sokuk még büszke is rá. Csak a továbbiakban ne tessék málé arcot vágni, ha a kábeles témáról van szó, meg hibákat keresgélni a cserénél.

Quod dixi, dixi, quod scripsi, scripsi.

A jó öreg Pontius Pilatus:))

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Naim erősítőt se vegyél.

Hát, ezek se értenek hozzá!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

Igen, van. És sokuk még büszke is rá. Csak a továbbiakban ne tessék málé arcot vágni, ha a kábeles témáról van szó, meg hibákat keresgélni a cserénél.

Szerintem azt nem sokan vitatják - én semmiképpen -, hogy a kábeleknek van hatásuk a hangra. Ennek nagyságát és azt viszont sokan vitatják, hogy erre csak a méregdrága vegytiszta (ugye ilyen nincs, mert mindenképpen szennyezett marad) ezüst, kisiparos (és emiatt technológiailag drága) megoldásokkal történő módosítása az egyetlen és legjobb eredményt hozó.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: lehoako »

...
Tudod van aki azt mondja minderre, hogy kösz nekem ez inkább nem kell.

Quod dixi, dixi, quod scripsi, scripsi.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Hallgattál csatikat / aljzatokat A/B-tesztben full-ekvivalens rendszerben?

Maradok a zenénél.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

A hiba oka egyszerű. Nem mindenki tud vegytiszta ezüstből, cryo-kezeléssel, esetleg amorf készítési móddal, vagy n+1 eres litzét csinálni, és azt úgy szigetelni, árnyékolni, esetleg csillapítani, hogy a legjobb legyen. Aki tud, olvasson utána angolul.

Ettől még szerintem önmagában véve nem lesz jobb/legjobb valami. Nem csak önmagában a vezetőképesség határozza meg valószínüleg a hangot (emiatt erős azt mondani, hogy nincs jobb a vegytiszta ezüsttől). Ilyen alapon akár kisérletezhetnénk szupravezető vagy poliemeraldin só ic-kkel. Amik a te okfejtésed alapján sokkal jobb hanguak lennének.

Egyébként gyártás technikailag olcsóbban is megoldható például újrakristályosítással a jobb szemcseszerkezet vagy akár megfelelő hőkezeléssel javítható a vegytisztaság (és ezek nem csillagháborús költségek).

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Heed Audio termékek

Műszakilag vagy bármiféle szempontból mi a baja annak a csatlakozónak mondjuk egy nála 10-20-szor drágábbal szemben? Én évek óta használom és semmiféle negatívumát nem tapasztaltam.
...

Biztos, hogy elég energiát fektettél a tapasztalatszerzésbe? Hallgattál csatikat / aljzatokat A/B-tesztben full-ekvivalens rendszerben?

Egy közül nem kell választani.

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

A hiba oka egyszerű. Nem mindenki tud vegytiszta ezüstből, cryo-kezeléssel, esetleg amorf készítési móddal, vagy n+1 eres litzét csinálni, és azt úgy szigetelni, árnyékolni, esetleg csillapítani, hogy a legjobb legyen. Aki tud, olvasson utána angolul.

http://www.6moons.com/audioreviews/inte ... nects.html

Rendkívül tanulságos írás. Persze, a valódi értékeléséhez érdemes túllépni az "önkéntes legjobban-halló", "önkéntes legjobb rendszert hallgató" és "önkéntes, omnipotens és omnikompetens döntőbíró ÉS ítéletvégrehajtó" szerepéből.

A tanulás nagy munka, alázat és útkeresés együtt.

"In conclusion, we are happy to report that more and more new roads are explored to improve audio cables. At the moment, thin, thinner and thinnest are the magic words while the perceived differences in cables remain large. In some cases the differences -- not better or worse but simply different -- are noticed with the first note. In many other cases, differences are not that easily detected and present themselves much later in the listening process. "Better" or "worse" in cable land are qualifications that can only be assigned after living with the cables for an extended period. And lastly, these qualifications are highly personal and not necessarily transferable (even though the rather universal acclaim of the Stealth Indra for example suggests that many experienced listeners in fact do hear similar things)."

Tudod van aki azt mondja minderre, hogy kösz nekem ez inkább nem kell.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Kicsit szókiforgatós a válaszod. Nem a csatlakozókkal van a bajom és azok minőségével.
Ha Te árulnál vasat, ami többszázezer HUF újonnan, pusztán a látvány kedvéért, nem tennél rá nívósabb aljzatokat?
Kétlem.

Naim erősítőt se vegyél.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Heed Audio termékek

...
Olyan ez a dolog a hifiző vásárló meg a gyártó részéről mint a kábeles játékoknál.
Egy hifiző ha két drót között jó nagy különbséget hall örül neki nagyon, mert hogy sikerült találni valami egyszerűnek tűnő dolgot amivel majd jól feljavíthatjuk a hangminőséget.
Ha egy profi hangász egy profi rendszerben két drót között jó nagy különbséget hall, nem örül semminek, hanem elkezdi keresni a hiba okát.

http://www.6moons.com/audioreviews/inte ... nects.html

Rendkívül tanulságos írás. Persze, a valódi értékeléséhez érdemes túllépni az "önkéntes legjobban-halló", "önkéntes legjobb rendszert hallgató" és "önkéntes, omnipotens és omnikompetens döntőbíró ÉS ítéletvégrehajtó" szerepéből.

A tanulás nagy munka, alázat és útkeresés együtt.

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 378

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 »

olvasom
de nem értem
miről van itten szó, skaccok?

festék és vászon áráról, ok.
de mi köze ennek a kép árához?

ja, ha az egy gyár. az más.
ott a költség, forgalom, profit diktál.

a Heed talán az egyetlen magyar gyártó,
akinek sorozatgyártott termékei világszerte
kaphatók.

más kérdés, kinek jön be.

sokaknak. azok veszik

ennyi.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Nekem volt szerencsém olyan DIY előfokot hallani, amit vastagon high endnek mondanék. És olyan láncot is, amihez képest a valaha volt legjobb, általam imádott és istenített motyóm hangja maximum egy minihifiéhez volt hasonlítható. Igen, az ára is, de nem EZÉRT volt jó előtte ülni.

Én meg hallottam a topik címadójánál olyan rendszert, hogy elérzékenyülésig magával ragadott a zene, pedig C.T. 3.1 volt csak a hangfalkábel!

Most akkor ez high-end vólt -e azt nem tom, de qva jó!

Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Heed Audio termékek

Nem belekötni akarok, de ha valóban ez a High End definíciója, akkor sok készülék- és rendszertulajdonos erősen félre lett vezetve vásárlásnál. Szerintem a High End körbe azon készülékek tartoznak, amik valamilyen szempontból többet nyújtanak az átlagnál, kinézetben, műszaki színvonalban, árban, szolgáltatásban és esetleg (!) hangzásban, így a tulajdonos megkülönböztetett helyzetben érezheti magát a birtoklás által.

Nagyon jó! Végre az etimológiánál tartunk. Naszóval, ha az angol szótárnak lehet hinni, akkor

"High-end describes something considered an expensive or extreme quality item. (adjective)"

An example of high-end is designer clothes and top-of-the-line electronic equipment.

http://www.yourdictionary.com/high-end

Nekem volt szerencsém olyan DIY előfokot hallani, amit vastagon high endnek mondanék. És olyan láncot is, amihez képest a valaha volt legjobb, általam imádott és istenített motyóm hangja maximum egy minihifiéhez volt hasonlítható. Igen, az ára is, de nem EZÉRT volt jó előtte ülni.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Valóban, elnéztem

Ez legyen a legnagyobb melléfogásod idén!

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

B.U.É.K. 2012

Valóban, elnéztem

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Időugrás? Ez a bejegyzés még meg sem jelent:)

B.U.É.K. 2012

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

http://zsoltaudio.blogspot.com/2011/01/ujratoltve.html

Időugrás? Ez a bejegyzés még meg sem jelent:)

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1384

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: akvapark »

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Másodsorban pedig Zsolt és a Heed audio nem véletlenül használ ilyen alkatrészeket.
Talán azért mert szerinte jobbak (mivel komoly vállogatás van, ezért igazábol valóban nem lesz nagy különbség), másrészt mert többnyire vállalnak a gyakorlatban "végtelen" garanciát (értsd nem gond ha a filléres akármi elromlik - bár erre például én esetemben egyszer sem került még sor - akkor simán kicserélik), harmadrészt mert Zsolt nem hisz annyira az "ezoterikus" elképzelésekben, negyedrészt gondolom amiatt mert ílyen alkatrészek fizethetők meg abban a mennyiségben amire a kutatás/fejlesztés során szükség van.
Aztán pedig kitudja mik lehetnek még ennek az okai.

A fentebb felsoroltak csak a magánvéleményemet tükrözik, nem pedig Zsoltét - mielőtt még kialakulna ebből valami vita megint.
Mindenesetre szerintem legeslegutolsó sorban sincs olyan elképzelés mögöttük, hogy ez is elegendő hangminőséget fog biztosítani. Nemhinném hogyha Zsolt például úgy gondolná, hogy egy 5000 ft-os anyagár többlet jelentősen javítana a hangon akkor ne lépné azt meg.

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Annyira másképp lát mindenki attól függően hogy a dolog melyik végén áll, vagy mennyire lát a mélyére valaminek.
A melyik alkatrész mennyibe kerül a boltban hozzáállás nagyon hifis vásárlói oldal. Itt fontosnak tűnik (szerintem csak annak tűnik) hogy mennyiért láttam azt a csatlakozót boltban és mennyibe kerül a készülék összesen amit meg kellene venni. Pedig ahogy ATC és Soxxx is próbált utalni rá, alig van köze egy lakatrésznek a készülék végső árához.
A gyártót kell megkérdezni és ha olyan az ember, akkor jó alaposan el fogja magyarázni miért annyi amennyi az alkatrész és miért annyi a végső ár.
Olyan ez a dolog a hifiző vásárló meg a gyártó részéről mint a kábeles játékoknál.
Egy hifiző ha két drót között jó nagy különbséget hall örül neki nagyon, mert hogy sikerült találni valami egyszerűnek tűnő dolgot amivel majd jól feljavíthatjuk a hangminőséget.
Ha egy profi hangász egy profi rendszerben két drót között jó nagy különbséget hall, nem örül semminek, hanem elkezdi keresni a hiba okát.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”