Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hifis »

Chesky Records 1981-2010 Flac 24bit/96khz gyűjtemény 65 GB méretben letölthető. Ha vkit érdekel, priviben megadom az eléretőséget.

Csatlakozom az érdeklődőkhöz!

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

ja! dobjad a PÜ-t

jojo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: jojo »

Szia!

Engem is érdekelne:))

Chesky Records 1981-2010 Flac 24bit/96khz gyűjtemény 65 GB méretben letölthető. Ha vkit érdekel, priviben megadom az eléretőséget.

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 433

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: theo »

Üdv. és egyben BUÉK! engem érdekelne ez a lehetőség.

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tothn »

PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tothn »

PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11023
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Sok az, még akkor is, ha kesztű is jár. Olcsóbbra gondoltam, erősen eltoltva a projectet a házibarkács irányába. Tudom-tudom. De akkor is valahogy, nah.

Más: tudunk Winampnál jobb, nyílt forráskódú zenelejátszóról?

Tudunk:

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: venomer »

SSD-vel, 4 GB RAM-mal, távvezérlővel, sapkával, sállal simán kijön 100ezerből.

Sok az, még akkor is, ha kesztű is jár. Olcsóbbra gondoltam, erősen eltoltva a projectet a házibarkács irányába. Tudom-tudom. De akkor is valahogy, nah.

Más: tudunk Winampnál jobb, nyílt forráskódú zenelejátszóról?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Már csak azt kellene megszakérteni mennyiből jönne ki alsó hangon egy barabone megoldás.

SSD-vel, 4 GB RAM-mal, távvezérlővel, sapkával, sállal simán kijön 100ezerből.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

http://pcgear.hu/index.php?page=shop.pr ... 1&Itemid=6

Hát igen, 33 ezer. "Nincs kedvem" most egy ilyet venni. Fájdalom, de ezen a ponton jut eszembe egy ismerősöm, HTPC házzal szemez ő is, 80 ezerért és az még nem is passzív. Most erre mit lehet mondani.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ha a kerregésre gondolsz, kis szerencsével szoftveresen is lehet rajta javítani! (Varázsszó: AAM.)

Köszi, utánanézek. Nem, sajnos az alapjárat, az alaphangja az, ami folyamatos és nemkívánatos. Kerregés azért nem zavar sok vizet mert szivacsra tettem, plusz oldalról-felülról le van fojtva hangilag. Beburkoltam kicsinyt ügyelve persze a hőtényezőre. Passzív hútést is kapott ezzel tulajdonképpen.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Közben Fapaci is írta, hogy a táp maga, a házon kívül van. Ez azért nagy + szerintem.

Igaz, figyelmetlen voltam.

Persze csak úgy nézve, hogy PCről van szó

Ja ja.

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hubee »

Tényleg. Már csak azt kellene megszakérteni mennyiből jönne ki alsó hangon egy barabone megoldás.

Hát igen.. Nem épp olcsó. (a korábban linkelt Zeno-nak házon belül is volt elődje: NT-TX2000)

Kicsit utánanéztem ennek a szegmensnek. Több gyártó is van, eltérő designal, megvalósítással.
A passzív hőcsöves hűtés a "HFX Micro - osztrák cégé az eredeti ötlet" (persze csak a HTPC- Mini-ITX házak közt): alant a képek
Ami nekem szimpi még az a Impactics C3LH-B. Elvileg rendelhető pl. innen (a kiegészítőket pluszba kell megvenni?)

Ez tűnik még elsőre egész jónak: HDPlex . H3, H5 és H10 sorozatú házaikkal.

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: KMT »

Laptopwinchester a leghangosabb az asztali gépben

Ha a kerregésre gondolsz, kis szerencsével szoftveresen is lehet rajta javítani! (Varázsszó: AAM.)

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hubee »

Fene tudja, nekem az az első gondolatom, hogy mennyit mit és merre szór ez a ketyere.

Közben Fapaci is írta, hogy a táp maga, a házon kívül van. Ez azért nagy + szerintem.
Ha a 'DC' kábel is jól van elvezetve, akkor szerintem egész jó a helyzet. Persze csak úgy nézve, hogy PCről van szó

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

A Barebone PC-k általában külső tápegységről üzemelnek. A belinkelt cikkben ott is van a fotója.

Tényleg. Már csak azt kellene megszakérteni mennyiből jönne ki alsó hangon egy barabone megoldás.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

A hűtőcsöves megoldás annyiban más, mint az aktív, ventilátoros hűtés, hogy nincs benne mozgó alkatrész...

Hűtőcsöves rendszer is lehet aktív hűtésű, azaz ventilátoros.

Egyébként leleményes a belinkelt masina. Az én Foxconn PC-m ennél is kisebb, de abban sajnos egy laptop hűtő van, aminek nem nevezhető némának, bár csak akkor hallom, ha nem szól a zene.

A Barebone PC-k általában külső tápegységről üzemelnek. A belinkelt cikkben ott is van a fotója.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

A "90%" miatt szeretnék tanácsot kérni. Nekem is van sok egy állományban tárolt zeném, ahol csak a cue tartalmazza a track információkat. A foobar felajánlja, hogy a track-ek adataiból felépít egy library-t, amiből jól lehet keresni. De a foobar beállításaiban ki van tiltva az a lehetőség, hogy a cue adatai alapján is keresse az adatokat, ezért az egy állományban található zenék esetén a belső trackek szerint NEM épül fel a library. Ha viszont megengedem, hogy a cue adataiból is karbantartsa a library-t, akkor egy csomó adat kétszer lesz azok miatt a zenék miatt, ahol a több track állomány mellett is van cue. Mit tudnál ajánlani a leírt probléma elhárítására?

Az utóbbi cue file-okat kitörlöd és kész.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ez a gyártó linkje, szellemes a hűtő elhelyezésének variálhatósága.

http://www.ask-tech.com/jp/product/case/nt-tx3000/

No akkor semmi forradalmi. Laptopokból átvett heatpipe technológia. Hány Wattos táp van ebben? Annak a hűtése hogy? Nem derül ki a sok kocka közt.

Muszáj újítanom valamit, mert egyszerűen minden este csengő fülekkel fekszem le. Laptopwinchester a leghangosabb az asztali gépben, a táp és prociventillátorok együttesen sem vészesek, mégis szeretném passzívra tenni a processzor hűtését. 1 venti mégis 1 venti és nem 2. Hiába halk udvarról, konyhából bejőve, a csendes szobában a leghalkabb komponensből is könnyedén lesz leghangosabb és a nap végére kikészül a fülem. Ez így nem jó.

moljozs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: moljozs »

Erre nem nagyon tudok mit mondani. Én jelenleg egy DUNE BD Prime-ot hallgatok, NAS-on keresztül. A számítógépet csak ritkán vetem be, így nincs is foobaros librarym.

Köszönöm a választ, remélem nem veszed rossz néven, hogy nemérzettem egyet az egy állományos véleményeddel. Sajnálom, hogy nem tudsz segíteni. Reméltem, hogy olyan is olvassa a topicot, aki érdemben tud vtanácsot adni.

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 45

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Narumon »

Hali Narumon!

A "90%" miatt szeretnék tanácsot kérni. Nekem is van sok egy állományban tárolt zeném, ahol csak a cue tartalmazza a track információkat. A foobar felajánlja, hogy a track-ek adataiból felépít egy library-t, amiből jól lehet keresni. De a foobar beállításaiban ki van tiltva az a lehetőség, hogy a cue adatai alapján is keresse az adatokat, ezért az egy állományban található zenék esetén a belső trackek szerint NEM épül fel a library. Ha viszont megengedem, hogy a cue adataiból is karbantartsa a library-t, akkor egy csomó adat kétszer lesz azok miatt a zenék miatt, ahol a több track állomány mellett is van cue. Mit tudnál ajánlani a leírt probléma elhárítására?

Erre nem nagyon tudok mit mondani. Én jelenleg egy DUNE BD Prime-ot hallgatok, NAS-on keresztül. A számítógépet csak ritkán vetem be, így nincs is foobaros librarym.

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 45

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Narumon »

Hali Narumon!

Tegyük fel, hogy igazad van, és a lossless-ben elérhető zenék nagy része, mondjuk 90%-a egy állományból állna, akkor le kellene mondani a 10% megfelelő minőségű (gapless) hallgatásáról? Amit én ajánlottam switch számára, az az előforduló formátumok 100%-ára érvényes, ami azért kedvező. Ezen a fórumon elég sok szó esik a minőségről, elsősorban a számítógépes zene hangvisszaadásának minőségéről. Számomra ehhez a minőséghez hozzátartozik a folyamatos lejátszás is.

Akkor úgy fogalmazok, hogy szerintem nekem minden gapless cucc így van.
Viszont ha belegondolok nincs túl sok ilyen zeném egyébként.

moljozs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

Fene tudja, nekem az az első gondolatom, hogy mennyit mit és merre szór ez a ketyere. Az IT az IT, a hi-fi meg hi-fi, kettő közösítése csakis szakértőknek javallott.

Tudna valaki bővebben erről a hőcsöves hűtésmegoldásról?

Ez a gyártó linkje, szellemes a hűtő elhelyezésének variálhatósága.

http://www.ask-tech.com/jp/product/case/nt-tx3000/

moljozs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

Fene tudja, nekem az az első gondolatom, hogy mennyit mit és merre szór ez a ketyere. Az IT az IT, a hi-fi meg hi-fi, kettő közösítése csakis szakértőknek javallott.

Tudna valaki bővebben erről a hőcsöves hűtésmegoldásról?

A hűtőcsöves megoldás annyiban más, mint az aktív, ventilátoros hűtés, hogy nincs benne mozgó alkatrész, hanem a processzor felületén megjelenő hő a megfelelően kialakított csőrendszeren elvándorol a processzor közeléből a ház szélére, és ott disszipál. Emiatt a ház szélesebb, mint amit a BELSŐ alkatrészek megkövetelnének, de cserébe nincs semmi hangja. A ventilátoros hűtés egy idő után felhangosodhat, amikor a ventilátor csapágya kezd tönkre menni. Cserébe a processzor érzékeli a saját hőmérsékletét (vagy valami az alaplapon, lényegtelen), és képes a ventilátor sebességét a hőelvezetési igénynek megfelelően szabályozni, azaz, ha a processzor nagyon dolgozik és amiatt nő a hőmérséklete, akkor a ventilátor sebességét növeli, ha csökken a hőmérséklet, akkor visszaszabályozza, amitől a ventilátor fordulatszáma lecsökken és ezáltal halkabb.

Én egy hasonló ITX-es gépet használok a rendszeremben, amiben VAN ventilátor, de annak hangja soha sem hallatszik. Ennek három oka is lehet:
1. Még elég új ahhoz, hogy ne legyen hangja.
2. A zenehallgatás nem veszi annyira igénybe a processzort, hogy a hőmérséklete annyira megemelkedjen, hogy a ventilátor fordulatszám-növekedése miatt a hang hallható legyen.
3. Süket vagyok.

Visszatérve a cikkben említett házra, szerintem szép, diszkrét, egy hagyományos hifi rendszerben szépen megbújhat a többi komponens között. Az oldalsó hűtőbordák olyan nagyok, hogy az azok melegedése csak névleges lehet, ezért én nem félnék mellé tenni másik elektronikai eszközt. Ugyanakkor az oldalsó hűtőbordák miatt nagyon széles, 27 cm, ami több, mint egy hagyományos 44-cmes hifi komponens méretének a fele, ami esetleg elhelyezési problémát okozhat. Ezen kívül csak meghatározott alaplapokkal használható, amiknek a processzora pont ott van elhelyezve, ahol a beépített passzív hűtő megkívánja. Ez esetleg okozhat árnövekményt. Illetve a spéci doboz ára sem ismert, de szerintem nem a 12000 Ft-os kategória.
Adnak hozzá távirányítót, de az csak akkor használható, ha látható a számítógép képernyője, mondjuk filmnézés közben. Szerintem egy zeneszámítógép mobillal könnyebben és monitor nélkül is távirányítható.

moljozs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

Mhm, azért a losslessben elérhető zenék nagy része (ahol számít is a gapless lejátszás) 1db állományból áll. Ez meg szerintem minden lejátszón gapless lesz. A dune meg teljesen jól beolvassa mellé a CUE fájlt, hogy a trackek is meglegyenek.

Hali Narumon!

Tegyük fel, hogy igazad van, és a lossless-ben elérhető zenék nagy része, mondjuk 90%-a egy állományból állna, akkor le kellene mondani a 10% megfelelő minőségű (gapless) hallgatásáról? Amit én ajánlottam switch számára, az az előforduló formátumok 100%-ára érvényes, ami azért kedvező. Ezen a fórumon elég sok szó esik a minőségről, elsősorban a számítógépes zene hangvisszaadásának minőségéről. Számomra ehhez a minőséghez hozzátartozik a folyamatos lejátszás is.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”