Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Sziasztok!

Ma beköszönt egy 37"-os Philips LED LCD....naggyon király!

Mi a típusa, ha nem titok?
Én ezt néztem ki magamnak, ami nem annyira drága és még jó is lehet.
http://www.avplanet.hu/televiziok-1/led ... -94cm.html
Esetleg vélemény róla...

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: violin »

Sziasztok!

Ma beköszönt egy 37"-os Philips LED LCD....naggyon király!
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Strajfa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Strajfa »

Amit leírtál arra csak a Plazma, sztem mindegy a tipus ha új 2011-2012es modellt nézel ki, ja és minimum 60" én 4méterről nézem és sokszor még 3méterről is
Samsung PS64D8000-660ezerért már házhoz is viszik,162cm, :)olyan képet kapsz hogy besz....
a Pio belese fért volna árba, csak halkan jegyzem meg, olyant lendült a Plazma piac mind minőségben felfelé mint árba lefelé hogy a Sonyt és LED-LCD-t nagyon felejteném ebben a méret szegmensben, abba a szobába min 150cm-es képmegjelenítőt szabad csak rakni, most jött ki éves áram összesítő és havi szinten 1120ft al fizetek többet áramot 152cm es plazma miatt, nekem az simán megéri a 152es képátlót ráadásul az a Samu már az enyémtől is 20%-al kevesebbet fogyaszt pedig 162cm-es:)nálam PS3 folyamatosan megy rajta ,no ghost no beégés
,az SD (TVműsor) adást is plazmára találták ki , főleg a rossz minőséget jeleníti meg jól , I love you Plazma
csak azzal vitatkoznék ebben a témában akinek van 150cm es Led TV a többiek kíméljenek " hogy láttam áruházban és ültem előtte egy órát előtte. ja meg a haveromnak van ...." című mesével

Azért azt is tegyük hozzá,hogy nem mindenkinek van szerencséje a beégéssel a plazmánál. Én szarul szoktam magam érezni,amikor egy félmillás cuccot visszahoznak fél év,egy év után, én csak csak azért nem tudok rajongani a plazmákért. Igazad van az ar/minőség tekintetében,csak a megbízhatósággal vannak problémák, és addig míg kénytelenek a foszfórt használni,addig ez probléma is marad.

Strajfa
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Én Sony KDL 40HX720-as tévét vettem, de tök homályos a képe, gondolkodom, hogy visszaviszem. Nem tudom, hogy tv hiba-e, mert SCART csatlakozóval megy bele a UPC digitális adás, mivel a boxon nincs HDMI. Van valakinek ötlete, hogy a tv-hiája-e a homályos kép és a szemcsésség, vagy a UPC digitális és analóg adásé?

Szia!

Élő képbeállítás. Háttérfény 7. kontraszt 85. Többi maradhat. Az összes képjavító kikapcs. Ha így is homályos,akkor vidd vissza,feltéve ha nálam vetted:) viccet félretéve elég nagy gebasz lehet,vagy egyszerűen nem a tv-vel van gond. SONY-nak a tesztrendszere miatt szinte lehetetlen,legalábbis soha nem tapasztaltunk ilyen jellegű problémát LCD-n. Nemhogy a HX-nél, de még az alap BX-nél sem. DVD,vagy más külső forrás? Dugj bele egy hagyományos antennát, majd - digitális automata hangolás,és akkor el fogsz csodálkozni hogy mekkora a különbség. upc régi scartos boxa kriminális. 40HX720 egy nagyon komoly tv, szerintem ettől a színtől jó az LCD.

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

Én Sony KDL 40HX720-as tévét vettem, de tök homályos a képe, …

Milyen beállításokkal tv és stb esetén? STB rgb-re van állítva? TV-n nincs levéve a háttérfény esetleg a fényerő? Nálam nem homályos a upc egyik tv-n sem.

rosszkutyusz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: -44

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rosszkutyusz »

Én Sony KDL 40HX720-as tévét vettem, de tök homályos a képe, gondolkodom, hogy visszaviszem. Nem tudom, hogy tv hiba-e, mert SCART csatlakozóval megy bele a UPC digitális adás, mivel a boxon nincs HDMI. Van valakinek ötlete, hogy a tv-hiája-e a homályos kép és a szemcsésség, vagy a UPC digitális és analóg adásé?

Zsolt86
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Zsolt86 »

Sziasztok!

Szeretnék tv venni és hosszas nézelődés után két termék között vacillálók!

Az első: Sharp LC-40LX630E

A második: Sony KDL-40EX720

Nem érdekel a 3D, csak a képminőség és, hogy minél élesebb képet jelenítsen!

Hátha valaki meg tudja mondani, hogy melyik a jobb vagy mik az előnyök azt megköszönöm!

Üdv: Zsolt

kovibali
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: kovibali »

keccsa!

Végül egy 32D550 lett a befutó. Elég meggyőző, haver odavan érte.
(Laser Műszaki udvarban, 85e Ft)

Üdv

UPSakku.hu

Pasallusz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Pasallusz »

Nappali helységbe keresek tvt, a helység mérete TV szempontjából kb 4x6,5 méter. Tehát a Legtávolabbi ülési pozíció a tvtől az kb 5,5-6 méter körül mozog. Főként tv adás menne rajta, Az ár az flexibilis, de saccperkb maximum 6-7-800 ezer forint. Konkrét kiszemelt nincs, de SONY-ban ilyen méret körül találtam árban megfelelőt, Panasonic esetén meg Plasmában... LG, Sharp, Toshiba a kizárt listán van, tehát ilyen márkakat biztosan nem fogok venni. Sony, Panasonic és találn talán samsung. Szívem szerint Pioneert vennék, de az már megszünt sajnos...

Mit ajánlanátok?

Amit leírtál arra csak a Plazma, sztem mindegy a tipus ha új 2011-2012es modellt nézel ki, ja és minimum 60" én 4méterről nézem és sokszor még 3méterről is
Samsung PS64D8000-660ezerért már házhoz is viszik,162cm, :)olyan képet kapsz hogy besz....
a Pio belese fért volna árba, csak halkan jegyzem meg, olyant lendült a Plazma piac mind minőségben felfelé mint árba lefelé hogy a Sonyt és LED-LCD-t nagyon felejteném ebben a méret szegmensben, abba a szobába min 150cm-es képmegjelenítőt szabad csak rakni, most jött ki éves áram összesítő és havi szinten 1120ft al fizetek többet áramot 152cm es plazma miatt, nekem az simán megéri a 152es képátlót ráadásul az a Samu már az enyémtől is 20%-al kevesebbet fogyaszt pedig 162cm-es:)nálam PS3 folyamatosan megy rajta ,no ghost no beégés
,az SD (TVműsor) adást is plazmára találták ki , főleg a rossz minőséget jeleníti meg jól , I love you Plazma
csak azzal vitatkoznék ebben a témában akinek van 150cm es Led TV a többiek kíméljenek " hogy láttam áruházban és ültem előtte egy órát előtte. ja meg a haveromnak van ...." című mesével

Petyus87
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: -2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Petyus87 »

Köszi a választ!
Már én s lemondtam róla.
El lehet csípni jó ajánlatokat, kivárom a megfelelőt.

keccsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 17

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: keccsa »

Üdv Mindenkinek!
Szükségem lenne egy kis információra LCD tv ügyben a tapasztaltabb fórumtársaktól.
Kinéztem több típusú no name márkát, fél év garanciát vállalnak rá, teljesen újak...
Mond valakinek a Digihome, Tucson, Alba, SilverCrest márka valamit?
Mennyi lehet az igazság abban, hogy a fent említett termékekben a kereskedő szerint Samsung, Lg gyári panelek vannak, Vestel (Germany) elektronikával?
Lehet ennek hinni? Érdemes megvásárolni? Az áruk nagyon jó és első ránézésre a képük is, bár élőben még nem láttam őket...
Köszi a válaszokat előre is!

Hehe...

1. Még a Samsung, illetve az LG tévéknek is csak egy részében van saját gyártmányú panel.
2. A Vestel török, nem német.

Ha nincs szerencséd, akkor kifizetsz több tízezer forintot azért, hogy egy fél évig használj egy tévét, mert ha bedöglik a "garancia" lejárta után (amire elég jó esély van), nehezen találsz majd egy olyan szervizt, aki hajlandó lenne - persze "jó áron" - javítani. Ezeknek a készülékeknek nincs igazi szervize, hanem cserével "javítanak", ugyanis így megspórolják a szervizhálózat fenntartásának költségét (szervizekkel való szerződések, alkatrészek, célműszerek, dokumentációk, képzések...)!
Válassz inkább a vezető márkák olcsóbb készülékei közül! Akár használtan is.
Mindenki magának hülye...

Petyus87
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: -2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Petyus87 »

Üdv Mindenkinek!
Szükségem lenne egy kis információra LCD tv ügyben a tapasztaltabb fórumtársaktól.
Kinéztem több típusú no name márkát, fél év garanciát vállalnak rá, teljesen újak...
Mond valakinek a Digihome, Tucson, Alba, SilverCrest márka valamit?
Mennyi lehet az igazság abban, hogy a fent említett termékekben a kereskedő szerint Samsung, Lg gyári panelek vannak, Vestel (Germany) elektronikával?
Lehet ennek hinni? Érdemes megvásárolni? Az áruk nagyon jó és első ránézésre a képük is, bár élőben még nem láttam őket...
Köszi a válaszokat előre is!

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Köszi!

A D550/D551 a kiszemeltek között volt. (nem tudom mi lehet a különbség)
Ezen kívül még LG-ből az LK430/450 -et, valamint Philips-ből a 3606/4606 modelleket néztem.
Ezek 100-ig jó vételnek számítanak? Vagy ezek közül inkább a Samu?

Más:
AV Planettel van valakinek tapasztalata? Érdemes velük foglalkozni?

Köszi, Üdv

A Samunál a típusjelzésben az utolsó szám változása formai eltérést takar, vagyis kicsit másképpen néz ki, vagy más színű a készülék kávája, vagy kicsit más a díszítése, esetleg más alakú a talpa... Műszkilag tökugyanaz mindkettő.

Én a felsoroltak közül a Samut venném, mert egyrészt különosen jól sikerült széria a "D", másrészt az ötös sorozat az egyik legjobb ár/érték arányú ezek közül.

kovibali
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Nézzed meg pölö a Samu LE32D550-et. Az 100kHUF körül van, és jó tévé (mint minden "D" sorozatú Samu a maga árkategóriájában).

Köszi!

A D550/D551 a kiszemeltek között volt. (nem tudom mi lehet a különbség)
Ezen kívül még LG-ből az LK430/450 -et, valamint Philips-ből a 3606/4606 modelleket néztem.
Ezek 100-ig jó vételnek számítanak? Vagy ezek közül inkább a Samu?

Más:
AV Planettel van valakinek tapasztalata? Érdemes velük foglalkozni?

Köszi, Üdv

UPSakku.hu

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Nézzed meg pölö a Samu LE32D550-et. Az 100kHUF körül van, és jó tévé (mint minden "D" sorozatú Samu a maga árkategóriájában).

kovibali
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!

Egy barátom megkért, hogy segítsek neki tv- választani de én nem annyira vagyok képben.
Tudna segíteni aki képben van?
A lényeg, max. 100000 Ft-ot tudna rászánni a dologra és szeretné rákötni a PC-t is. Ja és újat szeretne mindenképp.
Ennyiből én arra következtettem, hogy Full hd-t lenne érdemes és a keretből 32"-os jön ki.
Tehát, milyen 32-es Full hd tv-t érdemes venni max. 100-ért?
De javítsatok ki ha másban érdemes gondolkodnia. (pl: LED, vagy elég a HD Ready...)
Előre is köszi a segítséget.

Üdv

UPSakku.hu

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok,

A Milyen hangfalat topicban már keresgélem a hangrendszeremet, de időrendben úgy néz ki hamarabb lesz szükségünk TV-re.

Nappali helységbe keresek tvt, a helység mérete TV szempontjából kb 4x6,5 méter. Tehát a Legtávolabbi ülési pozíció a tvtől az kb 5,5-6 méter körül mozog. Főként tv adás menne rajta, de mivel hangrendszert is keresek, így értelemszerűen mozizásra is lenne használva. Éppen ezek miatt (távolság és mozi) jó nagy képet szeretnék, minimum 50 incsest. Az ár az flexibilis, de saccperkb maximum 6-7-800 ezer forint. Konkrét kiszemelt nincs, de SONY-ban ilyen méret körül találtam árban megfelelőt, Panasonic esetén meg Plasmában... LG, Sharp, Toshiba a kizárt listán van, tehát ilyen márkakat biztosan nem fogok venni. Sony, Panasonic és találn talán samsung. Szívem szerint Pioneert vennék, de az már megszünt sajnos...

Van egy Panasonic régebbi plazmám, 42 incses, még csak HD Ready, nagyon szeretem, így a Panasonic ezért szimpatikus. Beégést soha nem tapasztaltam rajta. Viszont a most keresett tv családi nappaliba kerül, hosszú távra, tehát nem akarnák cserélgetni éves szinten, tehát a relative új LED technikától kicsit idegenkednék...

Mit ajánlanátok?

midian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: midian »

Szia!

Szerintem ebben nem fogsz csalódni:

http://www.avplanet.hu/philips-40pfl560 ... 102cm.html!

De ha rendszeresen nézel FULL HD műsort, ilyen távolságból akkor (igaz kicsit drágább):

http://www.avplanet.hu/50pv350-full-hd- ... 127cm.html

Sziasztok
Mi a véleményetek az említett Philips és a szintén régebben említett Samsung 40D5000 ről.
Ha választani kellene?...

Erősítő(k):mozi:Onkyo SR605,sztereo:Jungson JA66C
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham
Dac:Styleaudio Carat HD1 V
Mplayer:A.C.Ryan playon hd2 mini
Gitár:Hohner B Bass

fjani1981

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: fjani1981 »

Milyen audio kábelt vegyek?
helló, LG 32ld350-em van és egy philips hifim (2 hangfallal) melyik lesz jobb minőségű hang? ha scart-rca kábellel kötöm őket össze, vagy ha jack-rca kábellel? ez javítaná a sztereó hangzást?
és érdemes lenne-e High-end (jack-rca-t) venni, vagy a 1997-es (egyébként frankó) hifinél teljesen mindegy?
ez sztereó kábel?
http://www.edigital.hu/RCA_kabel_csatla ... 45916.html

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

podobag
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: podobag »

Szia!

Szerintem ebben nem fogsz csalódni:

http://www.avplanet.hu/philips-40pfl560 ... 102cm.html!

De ha rendszeresen nézel FULL HD műsort, ilyen távolságból akkor (igaz kicsit drágább):

http://www.avplanet.hu/50pv350-full-hd- ... 127cm.html

Sziasztok,

Januárban szeretnék TV-t venni.

2,5 méterről fogom nézni. Én a 102-cm képátlót céloztam meg. Erre szánt összeg kb 130-140 Ezer Ft ami persze lehet kevesebb is és kicsit több is.

Alap dolgok legyenek benne mit a Scart+HDMI. Fontos lenne nekem kártya olvasó. A kábeltévé szolgáltatótól kapnék kártyát bedugom és nem analóg a forrás. Nem tudom hogy jelölik ezt a TV-ken. USB is jó lenne ha lenne rajta ami persze filmet tud lejátszani.

Kérdésem. LED LCD vagy sima LCD-ben gondolkodjak?

Melyik típusok az ajánlottak amivel nem fogok befürdeni.

Ami engem talán a legjobban zavar a képzaj és a rossz fekete.

Mit tudtok ajánlani?
Sony, Samsung,LG, stb . Orion és társai nem érdekelnek.

Kép: Epson 
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 23

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Khaosz »

Sziasztok,

Januárban szeretnék TV-t venni.

2,5 méterről fogom nézni. Én a 102-cm képátlót céloztam meg. Erre szánt összeg kb 130-140 Ezer Ft ami persze lehet kevesebb is és kicsit több is.

Alap dolgok legyenek benne mit a Scart+HDMI. Fontos lenne nekem kártya olvasó. A kábeltévé szolgáltatótól kapnék kártyát bedugom és nem analóg a forrás. Nem tudom hogy jelölik ezt a TV-ken. USB is jó lenne ha lenne rajta ami persze filmet tud lejátszani.

Kérdésem. LED LCD vagy sima LCD-ben gondolkodjak?

Melyik típusok az ajánlottak amivel nem fogok befürdeni.

Ami engem talán a legjobban zavar a képzaj és a rossz fekete.

Mit tudtok ajánlani?
Sony, Samsung,LG, stb . Orion és társai nem érdekelnek.
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax

Strajfa
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Üdv mindenkinek!
Egy hete vettem egy Samsung UE40D6500-as LCD TV-t, gondoltam megosztom veletek az eddigi tapasztalataim

A kép nagyon rendben van, ami ma már szerintem nem kunszt. Viszont kifejezetten tetszik, hogy TV adásról is nagyon élvezhető. Egyáltalán nem jellemző rá az előző LCD-m egyik hibája sem. Az mpeg zajszűrés, a zavarszűrés, a motion plus szűrők, az élsimítás, stb., minden használható, bántó mellékhatások nélkül. Megfelelő jelforrás esetén ezek szükségtelenek, de hangsúlyozom, TV adásnál engem lenyűgözött a hatásosságuk.

Ami viszont negatívum, hogy feketéje gyakorlatilag nincs. Volt előtte egy 4 éves, szintén Samsung LCD-m, azon nagyságrendekkel sötétebb szürke volt a fekete háttér Ez hatalmas csalódás volt. Már-már kezdtem vele megbékélni gondolatban, mikor észrevettem: hatalmas világos felhők tarkítják a feketének mondott hátteret. Tényleg durva. Mondhatnám méltatlan! Aki nem hiszi, nézze meg saját maga, akár a boltban, tuti látni fogja.

Mindezek ellenére marad, mert nagyon jól használható készülék. A SmartHub nem nyűgözött le, de a hálózati funkciók összességében igen. Tulajdonképp ahogy beüzemeltem, csatlakozott is a WLAN-hoz és már nézhettem is a videókat a család bármelyik számítógépéről - egyetlen vezeték nélkül. Avi-kat nagyszerű így nézni, de egy fullHD-s, 25gigás anyaghoz már lassú a WLAN közepes jelerősség mellet, így végülis felhoztam a routert és összekötöttem kábellel. Így már minden szuper, bármilyen film akadásmentesen megy.

A 3D nekem nem fontos, de ha már van négy szemüveg hozzá ajándékba, letöltök néhány filmet. Ezek a szemcsik már folyamatos kapcsolatban vannak a TV-vel, így állítólag jobb minőség visszaadására képesek - ezt én nem tudom megítélni, nincs ilyen irányú tapasztalatom mással. Mindenesetre animációs filmeknél nagyszerű

Nem a fekete az erőssége a d6000,nek,de azért nem mondanám nem lehet beállítani megfelelőre. Samsung lcd-kel nekem az a problémám,hogy egy adott szérián belül is lehetnek nagy eltérések,pl az egyik példánynál megfelelő pl 60%-os háttérfény,a másiknak nem. De a feketéhez nincs sok köze,kivéve ha 80%,vagy ez felett üzemelteted. Minden digitális zajszűrőt meg hókuszpókuszt kapcsolj ki, és egyéni(normál) beállításba kezd el a neked megfelelő képet beállítani. Múlthéten behoztak egy a boltba egy Pana TX-P46S20-at, központi kérdés persze a fekete volt. A dolog pikantériája az volt,hogy neki kellett küzdeni a tiszta mély feketékért, nem nekem az LCD-vel(sony kdl46ex720)
Azt is meg kell említeni,hogy ugyanazért a képméretért 80-ezerrel többet kellett kiadni az LCD-ért. De ez jól is van így, mert a rizikófaktor sokkal nagyobb a plazmánál,és az addig így is lesz,míg ki nem tudnák váltani a foszfort, de ezt nem hiszem,hogy meglépik, hisz lassan itt az oled.

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1247

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Tul »

A fekete probléma meg a foltosság valószínűleg a Led háttérvilágítás miatt van,ezt nevezik felhősödésnek.Talán be lehet pontosan kalibrálni a tv-t,akkor esetleg csökkenhet a jelenség,nem tudom.
Én ennyi pénzért (kb.300 ezer Ft) inkább egy jobb plazmát vennék (pl.Pana 50GT30).egész egyszerűen jobb tv,igaz talán kevesebb szolgáltatása van (médialejátszó stb.).46"-60" között már a plazmáknak általánosságban jobb a képük és ár-értékben is meggondolandók.Persze ez csak az én véleményem.

Igazad lehet, s bár lehet, hogy közhelyes (és talán már meg sem áll a lábán ez a kijelentés), de a plazma az én fejemben a horribilis fogyasztással egyenértékű. Ki fogsz nevetni, de vittem magammal a fogyasztásmérőt, hogy valódi képet kapjak arról, mi is vár majd rám. Ha 3D-t néztem, amihez fel kell tolni a háttérvilágítást maximumra, akkor átlag 121W-ot vett fel, egyszer volt egy 134W-os csúcs. Ha simán valami igénytelenebb műsort néztél, még tűrhető fényerővel, akkor végig 80W alatt volt a fogyasztás, de ha igazán levettél mindent (ami már tényleg csak sötét szobában lehet kompromisszumos alternatíva), akkor 50W alatt maradhatsz. Az meg azért nem rossz.

A felhősödés meg akár így, akár úgy.. borzalmas, egyre jobban zavar. Olyan, mint a Suzuki Splash-em váltója. Annyira egyértelmű a gond, hogy egyszerűen meg sem fordulna a fejemben, hogy ilyet képesek sorozatgyártásba tenni 2011-ben.

300eFt-om nem volt sajnos, akkor én is számításba vettem volna a modernebb plazmákat. 200.000-be került a TV 4 szemüveggel.

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Lajos1966 »

Üdv mindenkinek!
Egy hete vettem egy Samsung UE40D6500-as LCD TV-t, gondoltam megosztom veletek az eddigi tapasztalataim

A kép nagyon rendben van, ami ma már szerintem nem kunszt. Viszont kifejezetten tetszik, hogy TV adásról is nagyon élvezhető. Egyáltalán nem jellemző rá az előző LCD-m egyik hibája sem. Az mpeg zajszűrés, a zavarszűrés, a motion plus szűrők, az élsimítás, stb., minden használható, bántó mellékhatások nélkül. Megfelelő jelforrás esetén ezek szükségtelenek, de hangsúlyozom, TV adásnál engem lenyűgözött a hatásosságuk.

Ami viszont negatívum, hogy feketéje gyakorlatilag nincs. Volt előtte egy 4 éves, szintén Samsung LCD-m, azon nagyságrendekkel sötétebb szürke volt a fekete háttér Ez hatalmas csalódás volt. Már-már kezdtem vele megbékélni gondolatban, mikor észrevettem: hatalmas világos felhők tarkítják a feketének mondott hátteret. Tényleg durva. Mondhatnám méltatlan! Aki nem hiszi, nézze meg saját maga, akár a boltban, tuti látni fogja.

Mindezek ellenére marad, mert nagyon jól használható készülék. A SmartHub nem nyűgözött le, de a hálózati funkciók összességében igen. Tulajdonképp ahogy beüzemeltem, csatlakozott is a WLAN-hoz és már nézhettem is a videókat a család bármelyik számítógépéről - egyetlen vezeték nélkül. Avi-kat nagyszerű így nézni, de egy fullHD-s, 25gigás anyaghoz már lassú a WLAN közepes jelerősség mellet, így végülis felhoztam a routert és összekötöttem kábellel. Így már minden szuper, bármilyen film akadásmentesen megy.

A 3D nekem nem fontos, de ha már van négy szemüveg hozzá ajándékba, letöltök néhány filmet. Ezek a szemcsik már folyamatos kapcsolatban vannak a TV-vel, így állítólag jobb minőség visszaadására képesek - ezt én nem tudom megítélni, nincs ilyen irányú tapasztalatom mással. Mindenesetre animációs filmeknél nagyszerű

A fekete probléma meg a foltosság valószínűleg a Led háttérvilágítás miatt van,ezt nevezik felhősödésnek.Talán be lehet pontosan kalibrálni a tv-t,akkor esetleg csökkenhet a jelenség,nem tudom.
Én ennyi pénzért (kb.300 ezer Ft) inkább egy jobb plazmát vennék (pl.Pana 50GT30).egész egyszerűen jobb tv,igaz talán kevesebb szolgáltatása van (médialejátszó stb.).46"-60" között már a plazmáknak általánosságban jobb a képük és ár-értékben is meggondolandók.Persze ez csak az én véleményem.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”