Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Univerzális (tanítható) távirányítók
Sziasztok!
Van 2db Logitech Harmony 555-esem. Az egyik tökéletesen működik, de kissé ütött- kopott már....
A másik 0 perces, de döglött a kijelzője....
Hogy tudom szétszedni, hogy házat és billentyűt cseréljek rajtuk?
Hali!
Én már próbáltam, de a nyilvánvaló szétcsavarozást követően sem tudtam a sajátomat szétszedni, törni pedig nem akartam. Gondolom, belül vannak benne körmök, amik a csavarok kiszedését követően is egyben tartják. Kíváncsi lennék, hogy neked sikerül-e.
- elektrorudi
- Fórumlakó

- Értékelés: 150
Használtan vettem egy Pioneer erősítőt, aminek a távkapcsolója nem elemmel, hanem újratölthető akkumulátorral működik. Sajnos ez az aksi elég gyenge már, cserére szorul. Típusa NEC AZW7264. Kimenet: 3.7 V, 760 mAh
Neten kapható, de arany áron.
Kérdésem: nem lehetne házilag elemekből/aksikból barkácsolni egy ilyen akkumulátort vagy valamilyen helyettesítő megoldást?
Ha még nem oldódott meg a problémád:
http://li-ion.addel.hu/22687-lithium-po ... -akkucella
Szerintem nem okoz nagy gondot, ha Li-ion helyett Li-po aksit tennél bele. MIndkettő névlegesen 3,7V.
Itt Li-ion akkut is találsz, de sokkal kisebb a választék, mint Li-po -ból. Nekem egy hónapja telefonáltak, hogy megérkezett a márciusban rendelt Li-po akkum. Mondtam a hölgynek, hogy teljes tisztelettel, kenjék a hajukra!
De ettől még lehet, hogy olyan most is van nekik, ami neked megfelel. (méretet ugyabár nem írtál...)
Sziasztok!
Van 2db Logitech Harmony 555-esem. Az egyik tökéletesen működik, de kissé ütött- kopott már....
A másik 0 perces, de döglött a kijelzője....
Hogy tudom szétszedni, hogy házat és billentyűt cseréljek rajtuk?
Használtan vettem egy Pioneer erősítőt, aminek a távkapcsolója nem elemmel, hanem újratölthető akkumulátorral működik. Sajnos ez az aksi elég gyenge már, cserére szorul. Típusa NEC AZW7264. Kimenet: 3.7 V, 760 mAh
Neten kapható, de arany áron.
Kérdésem: nem lehetne házilag elemekből/aksikból barkácsolni egy ilyen akkumulátort vagy valamilyen helyettesítő megoldást?
-
Vendég
sorry...tud valaki fémböl készült ezüst színű univerzális távirányítórol?
Logitech Harmony 1000, használtan olyan 30-35 ezer Ft körül van.
- spendorman
- Nincs visszaút

- Értékelés: 81
sorry...tud valaki fémböl készült ezüst színű univerzális távirányítórol?
- Tuto75
- Fórumlakó

- Értékelés: 66
Sziasztok!
Ha valaki szép és igényes tanítható távot keres, van most nálam 1 db felesleges!
Philips SRU 9400 érintőképernyős tanítható, makrozható távirányító eladó 5eftért!
Tudom, hogy ez nem az apró, de ha valaki témakövetést rakott rá, talán így gyorsabban célbatalál (ő is)
http://hardverapro.hu/apro/philips_sru_ ... _1-50.html
- Tuto75
- Fórumlakó

- Értékelés: 66
Sziasztok!
Ha valaki szép és igényes tanítható távot keres, van most nálam 1 db felesleges!
Philips SRU 9400 érintőképernyős tanítható, makrozható távirányító eladó 5eftért!
Tudom, hogy ez nem az apró, de ha valaki témakövetést rakott rá, talán így gyorsabban célbatalál (ő is)
http://hardverapro.hu/apro/philips_sru_ ... _1-50.html
Hát ha veszek egy ilyet akkor egyrészt a support miatt másrészt a kényelem miatt valami drágább lesz, ne legyen az, hogy egy van de kényelmetlen, esik szét vagy szar a fogása. Gugliznom kell kicsit mik a pontos lehetőségek és miket ajánlanak.. biztos erre is vannak tesztek...
Egyáltalán nem gagyi-hatású.
Úgy tudom, hogy lidl-s kétezer forintos táv is meglepően jól üzemel!
Nekem van egy ilyen, jó áron bárkinek eladom. Tényleg nem lenne rossz, de a CA dvd-met nem tudja kezelni.
Egyébként a Philipsnek is vannak egész jó univerzális távjai.
Nekem van egy ilyen, jó áron bárkinek eladom. Tényleg nem lenne rossz, de a CA dvd-met nem tudja kezelni.
Egyébként a Philipsnek is vannak egész jó univerzális távjai.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Hát ha veszek egy ilyet akkor egyrészt a support miatt másrészt a kényelem miatt valami drágább lesz, ne legyen az, hogy egy van de kényelmetlen, esik szét vagy szar a fogása. Gugliznom kell kicsit mik a pontos lehetőségek és miket ajánlanak.. biztos erre is vannak tesztek...
Linux / MPD -> Hivox usb/spdif converter -> Lupus C MK III -> Musical Fidelity X-A1 -> AS Mini
Jaa, világos szóval hülye kérdés volt. Hát örülök, hogy ennyire egyszerű a megoldás. Köszönöm.
Linux / MPD -> Hivox usb/spdif converter -> Lupus C MK III -> Musical Fidelity X-A1 -> AS Mini
Kedves fórumtársak!
Elkezdett zavarni ez a távirányító-probléma, tele van a hócipőm vele. A felállás a következő.
Van tv, iptv-s STB, meg médialejátszó. Ezekhez mind külön távirányító. Valamint a tv-t bekötöttem a sztereó erősítőbe is mert a tv hangszórói bozalmasan rosszak viszont itt az a baj, hogy az erősítő nem is távirányítós, így rohangálnom kell folyton tekerni a hangerőt, tv-t kapcsolgattam unalmamban és 2 perc alatt rájöttem, hogy ez nem állapot (erősítőt kell cserélnem távirányítósra, sztereó vagy hm még nem találtam ki).
Szóval lesz 4 db. 3-at is utálok kezelni.
Mennyire működnek ezek az univerzális távirányítók?
- ha veszek egyet és kiderül, hogy nem megy minden vele rendesen akkor potyára vettem meg
- mi történik azokkal a gombokkal amik alapvetőleg 2 vagy több készüléken is értelmezettek (számok, jobb-bal, fel-le: ezek a tv-n az alkalmazásokban kellenek, a STB-on csatornák és EPG miatt, a médialejátszón navigálni)
- a t-home-os iptv STB-jára lehet őket használni, ismernek ilyet? Speckó dolgokra is meg lehet tanítani, pl alkalmazás-specifikus gombok ("piros gomb" és társai):
Valamennyire jelenleg az is késnyszermegoldás lenne, ha pl vennék egy Panasonic hm erősítőt mert azt állítólag tudom irányítani a tv-jével. De az nem kicsit beszűkítené a választási lehetőségeket, és 3 táv úgyis megmaradna.
Ha beszerzek egy ilyen távot és működik meg minden, akkor ez mennyire szűkíti le az erősítő csere lehetőségeim? Lehet valahol ellenőrizni (internet), hogy az adott táv ismeri-e a kiszemelt erősítőt?
(jelenlegi készülékek: pana tv, fekete t-home STB, wdtv live a wdlxtv firmware-el)
Megköszönném, ha a tapasztalt kollégák megosztanák az infót. Nekem sosem volt ilyen univerzális távom.
Üdv a fórumon!
A Logitech bármelyik modellje megoldás a problémádra.
Alapvetően úgy működik, hogy külön váltogatod rajta, hogy épp mit akarsz vezérelni illetve vannak "tevékenység" funkciók (gombnyomással aktiválhatók), amikor előre beprogramozod, hogy mely készülékeket használod egyszerre és a gombok pontosan mit és hogyan vezéreljenek.
Gyakorlatilag teljesen mindegy milyen készülék és milyen márkájú, minden benne van a Logitech adatbázisában. Ha mégsem, akkor meg lehet tanítani mindenre az eredeti távról.
Kezdetnek nyugodtan vegyél egy Harmony 525-t vagy bármely szerényebb árazású Logitech-et. Egyéb márkát nem próbáltam - csak ezért írtam a Logitechről.
Kedves fórumtársak!
Elkezdett zavarni ez a távirányító-probléma, tele van a hócipőm vele. A felállás a következő.
Van tv, iptv-s STB, meg médialejátszó. Ezekhez mind külön távirányító. Valamint a tv-t bekötöttem a sztereó erősítőbe is mert a tv hangszórói bozalmasan rosszak viszont itt az a baj, hogy az erősítő nem is távirányítós, így rohangálnom kell folyton tekerni a hangerőt, tv-t kapcsolgattam unalmamban és 2 perc alatt rájöttem, hogy ez nem állapot (erősítőt kell cserélnem távirányítósra, sztereó vagy hm még nem találtam ki).
Szóval lesz 4 db. 3-at is utálok kezelni.
Mennyire működnek ezek az univerzális távirányítók?
- ha veszek egyet és kiderül, hogy nem megy minden vele rendesen akkor potyára vettem meg
- mi történik azokkal a gombokkal amik alapvetőleg 2 vagy több készüléken is értelmezettek (számok, jobb-bal, fel-le: ezek a tv-n az alkalmazásokban kellenek, a STB-on csatornák és EPG miatt, a médialejátszón navigálni)
- a t-home-os iptv STB-jára lehet őket használni, ismernek ilyet? Speckó dolgokra is meg lehet tanítani, pl alkalmazás-specifikus gombok ("piros gomb" és társai):
Valamennyire jelenleg az is késnyszermegoldás lenne, ha pl vennék egy Panasonic hm erősítőt mert azt állítólag tudom irányítani a tv-jével. De az nem kicsit beszűkítené a választási lehetőségeket, és 3 táv úgyis megmaradna.
Ha beszerzek egy ilyen távot és működik meg minden, akkor ez mennyire szűkíti le az erősítő csere lehetőségeim? Lehet valahol ellenőrizni (internet), hogy az adott táv ismeri-e a kiszemelt erősítőt?
(jelenlegi készülékek: pana tv, fekete t-home STB, wdtv live a wdlxtv firmware-el)
Megköszönném, ha a tapasztalt kollégák megosztanák az infót. Nekem sosem volt ilyen univerzális távom.
Sziasztok!
Találtam egy jópofa dolgot iPad-re: egy kis kutyut kell rádugni a töltő részre, letölteni az ingyenes progit az AppStore-ból és univerzális távot csinál az iPadből. Www.L5remote.com kb 70$-ból megvan a kütyü.
Esetleg próbálta valaki?
Logitech Harmony Link hasonló lesz, csak nem közvetlenül az iPadre kell kötni, hanem hálózaton keresztül kommunikàl vele...
HAHÓ! Van még itt valaki ? Segítséget kérnék harmony 300 távval kapcsolatban.
- zeuszcinema
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 3
Köszönöm Uraim
Srácok a Logitech Harmony adatbázisban nem találtam BD lejátszót választható opcióként. lehet csak én vagyok láma.
Majd a DVD fülbe írtam be Dune BD PRIME 3.0 persze itt nem találta de felajánlotta a taníthatóságot, ha vkinek van ötlete hogy hol lehet az adatbázisban azt szívesen venném mert első nekifutásra nem volt kedvem tanítani.
Előre is köszi a segítséget.
Ha a dvd-t kiválasztod majd utána beírod, hogy Dune, megtalálja és a példáknál oda írja BD-Prime, de ha beírod felajánl egy-két opcíót. Benne ven, nem kell tanítani.
Az eredmény ua. lesz, mint amit Batkamano belinkelt, Íme:
Srácok a Logitech Harmony adatbázisban nem találtam BD lejátszót választható opcióként. lehet csak én vagyok láma.
Majd a DVD fülbe írtam be Dune BD PRIME 3.0 persze itt nem találta de felajánlotta a taníthatóságot, ha vkinek van ötlete hogy hol lehet az adatbázisban azt szívesen venném mert első nekifutásra nem volt kedvem tanítani.
Így próbáld meg:
- zeuszcinema
- Lefelé a lejtőn

- zeuszcinema
- Lefelé a lejtőn

Mindenkinek köszönöm a segítséget a héten megveszek egy Harmony 758-at 20e pengőért 2év garanciával újonnan.Nekem úgy tűnik jó
vétel lesz remélem a programozásával boldogulok majd,ha nem akkor remélem nem veszitek rossz néven és kérdezek majd.
További jó fórumázást.
Gondolom ha vki figyelt csodálkozott a Harmony 758-onn mert ilyen nincs is természetesen elírtam 785-ös és sikerült 15e megvenni
Pioneer AXD7310 táv,vadonatúj eladó.
Ára:5000ft
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest
- zeuszcinema
- Lefelé a lejtőn

Mindenkinek köszönöm a segítséget a héten megveszek egy Harmony 758-at 20e pengőért 2év garanciával újonnan.Nekem úgy tűnik jó
vétel lesz remélem a programozásával boldogulok majd,ha nem akkor remélem nem veszitek rossz néven és kérdezek majd.
További jó fórumázást.
Kérnék egy kis segítséget ,legyen szíves vki akinek Logitech univerzális távkapcsolója van (Harmony) megnézné nekem hogy adatbázisban van-e Yamaha RX V2095,Samsung D8000 szériájú tv,Dune BD Prime 3.0,Pioneer DVR 540 hx.
Hacsak nincs felesleges pénzed, kár annyit kiadni egy távért, nekem 555-ös van és ezeket mind tudja, újonnan 10e volt, használtan új állapotban vettem majdnem féláron, nem ropog, jó tapintású a felsoroltakat hibátlanul viszi, gondolom az új modellek is viszik, az adatbázis ua., ha szerencséd van, akkor 20e-ért még akár felsőkategóriásat is kaphatsz, használtan, szvsz.