Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Univerzális (tanítható) távirányítók

moljozs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: moljozs »

Sziasztok!

Van 2db Logitech Harmony 555-esem. Az egyik tökéletesen működik, de kissé ütött- kopott már....
A másik 0 perces, de döglött a kijelzője....

Hogy tudom szétszedni, hogy házat és billentyűt cseréljek rajtuk?

Hali!

Én már próbáltam, de a nyilvánvaló szétcsavarozást követően sem tudtam a sajátomat szétszedni, törni pedig nem akartam. Gondolom, belül vannak benne körmök, amik a csavarok kiszedését követően is egyben tartják. Kíváncsi lennék, hogy neked sikerül-e.

elektrorudi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 150

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

Használtan vettem egy Pioneer erősítőt, aminek a távkapcsolója nem elemmel, hanem újratölthető akkumulátorral működik. Sajnos ez az aksi elég gyenge már, cserére szorul. Típusa NEC AZW7264. Kimenet: 3.7 V, 760 mAh

Neten kapható, de arany áron.

Kérdésem: nem lehetne házilag elemekből/aksikból barkácsolni egy ilyen akkumulátort vagy valamilyen helyettesítő megoldást?

Ha még nem oldódott meg a problémád:
http://li-ion.addel.hu/22687-lithium-po ... -akkucella

Szerintem nem okoz nagy gondot, ha Li-ion helyett Li-po aksit tennél bele. MIndkettő névlegesen 3,7V.
Itt Li-ion akkut is találsz, de sokkal kisebb a választék, mint Li-po -ból. Nekem egy hónapja telefonáltak, hogy megérkezett a márciusban rendelt Li-po akkum. Mondtam a hölgynek, hogy teljes tisztelettel, kenjék a hajukra!
De ettől még lehet, hogy olyan most is van nekik, ami neked megfelel. (méretet ugyabár nem írtál...)

djapor96
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: djapor96 »

Sziasztok!

Van 2db Logitech Harmony 555-esem. Az egyik tökéletesen működik, de kissé ütött- kopott már....
A másik 0 perces, de döglött a kijelzője....

Hogy tudom szétszedni, hogy házat és billentyűt cseréljek rajtuk?

dszabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: dszabi »

Használtan vettem egy Pioneer erősítőt, aminek a távkapcsolója nem elemmel, hanem újratölthető akkumulátorral működik. Sajnos ez az aksi elég gyenge már, cserére szorul. Típusa NEC AZW7264. Kimenet: 3.7 V, 760 mAh

Neten kapható, de arany áron.

Kérdésem: nem lehetne házilag elemekből/aksikból barkácsolni egy ilyen akkumulátort vagy valamilyen helyettesítő megoldást?

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

sorry...tud valaki fémböl készült ezüst színű univerzális távirányítórol?
Logitech Harmony 1000, használtan olyan 30-35 ezer Ft körül van.

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 81

Hozzászólás Szerző: spendorman »

sorry...tud valaki fémböl készült ezüst színű univerzális távirányítórol?

Tuto75
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: Tuto75 »

Sziasztok!
Ha valaki szép és igényes tanítható távot keres, van most nálam 1 db felesleges!
Philips SRU 9400 érintőképernyős tanítható, makrozható távirányító eladó 5eftért!
Tudom, hogy ez nem az apró, de ha valaki témakövetést rakott rá, talán így gyorsabban célbatalál (ő is)

http://hardverapro.hu/apro/philips_sru_ ... _1-50.html

Tuto75
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: Tuto75 »

Sziasztok!
Ha valaki szép és igényes tanítható távot keres, van most nálam 1 db felesleges!
Philips SRU 9400 érintőképernyős tanítható, makrozható távirányító eladó 5eftért!
Tudom, hogy ez nem az apró, de ha valaki témakövetést rakott rá, talán így gyorsabban célbatalál (ő is)

http://hardverapro.hu/apro/philips_sru_ ... _1-50.html

KMT
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: KMT »

Hát ha veszek egy ilyet akkor egyrészt a support miatt másrészt a kényelem miatt valami drágább lesz, ne legyen az, hogy egy van de kényelmetlen, esik szét vagy szar a fogása. Gugliznom kell kicsit mik a pontos lehetőségek és miket ajánlanak.. biztos erre is vannak tesztek...

Egyáltalán nem gagyi-hatású.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1309

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Úgy tudom, hogy lidl-s kétezer forintos táv is meglepően jól üzemel!

Nekem van egy ilyen, jó áron bárkinek eladom. Tényleg nem lenne rossz, de a CA dvd-met nem tudja kezelni.
Egyébként a Philipsnek is vannak egész jó univerzális távjai.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

bencze
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: bencze »

Hát ha veszek egy ilyet akkor egyrészt a support miatt másrészt a kényelem miatt valami drágább lesz, ne legyen az, hogy egy van de kényelmetlen, esik szét vagy szar a fogása. Gugliznom kell kicsit mik a pontos lehetőségek és miket ajánlanak.. biztos erre is vannak tesztek...
Linux / MPD -> Hivox usb/spdif converter -> Lupus C MK III -> Musical Fidelity X-A1 -> AS Mini

KMT
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: KMT »

Úgy tudom, hogy lidl-s kétezer forintos táv is meglepően jól üzemel!

bencze
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jaa, világos szóval hülye kérdés volt. Hát örülök, hogy ennyire egyszerű a megoldás. Köszönöm.
Linux / MPD -> Hivox usb/spdif converter -> Lupus C MK III -> Musical Fidelity X-A1 -> AS Mini

freeduck
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Hozzászólás Szerző: freeduck »

Kedves fórumtársak!

Elkezdett zavarni ez a távirányító-probléma, tele van a hócipőm vele. A felállás a következő.
Van tv, iptv-s STB, meg médialejátszó. Ezekhez mind külön távirányító. Valamint a tv-t bekötöttem a sztereó erősítőbe is mert a tv hangszórói bozalmasan rosszak viszont itt az a baj, hogy az erősítő nem is távirányítós, így rohangálnom kell folyton tekerni a hangerőt, tv-t kapcsolgattam unalmamban és 2 perc alatt rájöttem, hogy ez nem állapot (erősítőt kell cserélnem távirányítósra, sztereó vagy hm még nem találtam ki).
Szóval lesz 4 db. 3-at is utálok kezelni.

Mennyire működnek ezek az univerzális távirányítók?
- ha veszek egyet és kiderül, hogy nem megy minden vele rendesen akkor potyára vettem meg
- mi történik azokkal a gombokkal amik alapvetőleg 2 vagy több készüléken is értelmezettek (számok, jobb-bal, fel-le: ezek a tv-n az alkalmazásokban kellenek, a STB-on csatornák és EPG miatt, a médialejátszón navigálni)
- a t-home-os iptv STB-jára lehet őket használni, ismernek ilyet? Speckó dolgokra is meg lehet tanítani, pl alkalmazás-specifikus gombok ("piros gomb" és társai):

Valamennyire jelenleg az is késnyszermegoldás lenne, ha pl vennék egy Panasonic hm erősítőt mert azt állítólag tudom irányítani a tv-jével. De az nem kicsit beszűkítené a választási lehetőségeket, és 3 táv úgyis megmaradna.
Ha beszerzek egy ilyen távot és működik meg minden, akkor ez mennyire szűkíti le az erősítő csere lehetőségeim? Lehet valahol ellenőrizni (internet), hogy az adott táv ismeri-e a kiszemelt erősítőt?

(jelenlegi készülékek: pana tv, fekete t-home STB, wdtv live a wdlxtv firmware-el)

Megköszönném, ha a tapasztalt kollégák megosztanák az infót. Nekem sosem volt ilyen univerzális távom.

Üdv a fórumon!

A Logitech bármelyik modellje megoldás a problémádra.
Alapvetően úgy működik, hogy külön váltogatod rajta, hogy épp mit akarsz vezérelni illetve vannak "tevékenység" funkciók (gombnyomással aktiválhatók), amikor előre beprogramozod, hogy mely készülékeket használod egyszerre és a gombok pontosan mit és hogyan vezéreljenek.
Gyakorlatilag teljesen mindegy milyen készülék és milyen márkájú, minden benne van a Logitech adatbázisában. Ha mégsem, akkor meg lehet tanítani mindenre az eredeti távról.
Kezdetnek nyugodtan vegyél egy Harmony 525-t vagy bármely szerényebb árazású Logitech-et. Egyéb márkát nem próbáltam - csak ezért írtam a Logitechről.

bencze
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kedves fórumtársak!

Elkezdett zavarni ez a távirányító-probléma, tele van a hócipőm vele. A felállás a következő.
Van tv, iptv-s STB, meg médialejátszó. Ezekhez mind külön távirányító. Valamint a tv-t bekötöttem a sztereó erősítőbe is mert a tv hangszórói bozalmasan rosszak viszont itt az a baj, hogy az erősítő nem is távirányítós, így rohangálnom kell folyton tekerni a hangerőt, tv-t kapcsolgattam unalmamban és 2 perc alatt rájöttem, hogy ez nem állapot (erősítőt kell cserélnem távirányítósra, sztereó vagy hm még nem találtam ki).
Szóval lesz 4 db. 3-at is utálok kezelni.

Mennyire működnek ezek az univerzális távirányítók?
- ha veszek egyet és kiderül, hogy nem megy minden vele rendesen akkor potyára vettem meg
- mi történik azokkal a gombokkal amik alapvetőleg 2 vagy több készüléken is értelmezettek (számok, jobb-bal, fel-le: ezek a tv-n az alkalmazásokban kellenek, a STB-on csatornák és EPG miatt, a médialejátszón navigálni)
- a t-home-os iptv STB-jára lehet őket használni, ismernek ilyet? Speckó dolgokra is meg lehet tanítani, pl alkalmazás-specifikus gombok ("piros gomb" és társai):

Valamennyire jelenleg az is késnyszermegoldás lenne, ha pl vennék egy Panasonic hm erősítőt mert azt állítólag tudom irányítani a tv-jével. De az nem kicsit beszűkítené a választási lehetőségeket, és 3 táv úgyis megmaradna.
Ha beszerzek egy ilyen távot és működik meg minden, akkor ez mennyire szűkíti le az erősítő csere lehetőségeim? Lehet valahol ellenőrizni (internet), hogy az adott táv ismeri-e a kiszemelt erősítőt?

(jelenlegi készülékek: pana tv, fekete t-home STB, wdtv live a wdlxtv firmware-el)

Megköszönném, ha a tapasztalt kollégák megosztanák az infót. Nekem sosem volt ilyen univerzális távom.

freeduck
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Hozzászólás Szerző: freeduck »

Sziasztok!

Találtam egy jópofa dolgot iPad-re: egy kis kutyut kell rádugni a töltő részre, letölteni az ingyenes progit az AppStore-ból és univerzális távot csinál az iPadből. Www.L5remote.com kb 70$-ból megvan a kütyü.

Esetleg próbálta valaki?

Logitech Harmony Link hasonló lesz, csak nem közvetlenül az iPadre kell kötni, hanem hálózaton keresztül kommunikàl vele...

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 338

Hozzászólás Szerző: sssggg »

HAHÓ! Van még itt valaki ? Segítséget kérnék harmony 300 távval kapcsolatban.

zeuszcinema
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: zeuszcinema »

Köszönöm Uraim

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: blakey »

Srácok a Logitech Harmony adatbázisban nem találtam BD lejátszót választható opcióként. lehet csak én vagyok láma.

Majd a DVD fülbe írtam be Dune BD PRIME 3.0 persze itt nem találta de felajánlotta a taníthatóságot, ha vkinek van ötlete hogy hol lehet az adatbázisban azt szívesen venném mert első nekifutásra nem volt kedvem tanítani.

Előre is köszi a segítséget.

Ha a dvd-t kiválasztod majd utána beírod, hogy Dune, megtalálja és a példáknál oda írja BD-Prime, de ha beírod felajánl egy-két opcíót. Benne ven, nem kell tanítani.
Az eredmény ua. lesz, mint amit Batkamano belinkelt, Íme:

Batkamano
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Batkamano »

Srácok a Logitech Harmony adatbázisban nem találtam BD lejátszót választható opcióként. lehet csak én vagyok láma.

Majd a DVD fülbe írtam be Dune BD PRIME 3.0 persze itt nem találta de felajánlotta a taníthatóságot, ha vkinek van ötlete hogy hol lehet az adatbázisban azt szívesen venném mert első nekifutásra nem volt kedvem tanítani.

Így próbáld meg:

zeuszcinema
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

zeuszcinema
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mindenkinek köszönöm a segítséget a héten megveszek egy Harmony 758-at 20e pengőért 2év garanciával újonnan.Nekem úgy tűnik jó

vétel lesz remélem a programozásával boldogulok majd,ha nem akkor remélem nem veszitek rossz néven és kérdezek majd.

További jó fórumázást.

Gondolom ha vki figyelt csodálkozott a Harmony 758-onn mert ilyen nincs is természetesen elírtam 785-ös és sikerült 15e megvenni

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: sanko »

Pioneer AXD7310 táv,vadonatúj eladó.
Ára:5000ft
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest

zeuszcinema
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mindenkinek köszönöm a segítséget a héten megveszek egy Harmony 758-at 20e pengőért 2év garanciával újonnan.Nekem úgy tűnik jó

vétel lesz remélem a programozásával boldogulok majd,ha nem akkor remélem nem veszitek rossz néven és kérdezek majd.

További jó fórumázást.

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: blakey »

Kérnék egy kis segítséget ,legyen szíves vki akinek Logitech univerzális távkapcsolója van (Harmony) megnézné nekem hogy adatbázisban van-e Yamaha RX V2095,Samsung D8000 szériájú tv,Dune BD Prime 3.0,Pioneer DVR 540 hx.

Hacsak nincs felesleges pénzed, kár annyit kiadni egy távért, nekem 555-ös van és ezeket mind tudja, újonnan 10e volt, használtan új állapotban vettem majdnem féláron, nem ropog, jó tapintású a felsoroltakat hibátlanul viszi, gondolom az új modellek is viszik, az adatbázis ua., ha szerencséd van, akkor 20e-ért még akár felsőkategóriásat is kaphatsz, használtan, szvsz.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”