Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1085
Pc alapú audio lejátszás
Épp ezért ajánlhatnátok az E-MU-nál valami komolyabb cuccot :DD Sajnos a szgépes zenehallgatást nem tudom nélkülözni.
Nem is kell azt nélkülözni, csak a helyén kell kezelni. Sajnos belső hangkari kérdésben nem tudok segíteni, oly rég volt, mikor még használtam.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Pc alapú audio lejátszás
Épp ezért ajánlhatnátok az E-MU-nál valami komolyabb cuccot :DD Sajnos a szgépes zenehallgatást nem tudom nélkülözni.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
Pc alapú audio lejátszás
Sajna a front-end igenis számít.......
Szerintem ha a hifivel az otthoni zene hallgatás az elsődleges cél, akkor még mindig a front-end amin a legtöbbet lehet veszíteni.
- suminator968
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Én is így gondoltam kb. 4-5 évvel ezelőtt. Abszolút az volt a célom, hogy a számítógép legyen a fő zene forrásom. Haza is hordtam sok mindent, sokféle árkategóriából, évekig próbálkoztam. De rá kellett jönnöm hogy bizonyos szint felett és főleg bizonyos fajta hifi rendszerekben egy jó CD-játszó még mindig valahol többet produkál mint a számítógép bármivel. Ugyanúgy ahogy a jó LP-játszó is tud több lenni a jó CD-játszónál(kb. ennyit a fejlődésről).
Ma úgy gondolom, hogy ehhez jó sok tapasztalás kell, bizonyos fajta irányú zenei igény és hogy ez a fajta dolog egyértelmű is legyen, fel kell kapaszkodni egy bizonyos szint fölé. Utóbbi nem feltétlenül forint/készülék viszonylatban értendő, hanem inkább zenélési képesség/rendszer viszonylatban.
Azok a "hitvallások" pedig van hogy tényleges gyakorlati tapasztalatokon alapulnak.
Falra hányt borsó, de majd rájönnek ők is, csak idő kérdése.
Persze ha nem kívánkozik az ember fia egy bizonyos szint fölé. Saját példám, imádom a saját ámítógépes rendszerem, aztán idejön egy nem is túl combos futómű, és kiderül mennyi tartalék is van még a rendszerben! Sajna a front-end igenis számít.......
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Pc alapú audio lejátszás
Valaki tud esetleg E-MU 1212M-nél jobb hangú belső hangkarit ajánlani hasonló árban, vagy nem sokkal drágábban?
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
Pc alapú audio lejátszás
Ez nem meglepő, én már régóta mondom, hogy "olcsó, tömegtermelt" PC-vel sokkal drágább renszereket is le lehet alázni, csak hát a másik oldal is egy hitvallás. Pedig a komplett PC áru CD lejátszójában pontosan ugyanazok az alkatrészek vannak mint az ominózus PC egy darabkájában, csak a másik mögé mögé tettek egy marketinget meg egy 10x szorzót az árhoz. Innentől egy csomó ember úgy hallja, hogy az jobban is szól. Pedig nem.
Én is így gondoltam kb. 4-5 évvel ezelőtt. Abszolút az volt a célom, hogy a számítógép legyen a fő zene forrásom. Haza is hordtam sok mindent, sokféle árkategóriából, évekig próbálkoztam. De rá kellett jönnöm hogy bizonyos szint felett és főleg bizonyos fajta hifi rendszerekben egy jó CD-játszó még mindig valahol többet produkál mint a számítógép bármivel. Ugyanúgy ahogy a jó LP-játszó is tud több lenni a jó CD-játszónál(kb. ennyit a fejlődésről).
Ma úgy gondolom, hogy ehhez jó sok tapasztalás kell, bizonyos fajta irányú zenei igény és hogy ez a fajta dolog egyértelmű is legyen, fel kell kapaszkodni egy bizonyos szint fölé. Utóbbi nem feltétlenül forint/készülék viszonylatban értendő, hanem inkább zenélési képesség/rendszer viszonylatban.
Azok a "hitvallások" pedig van hogy tényleges gyakorlati tapasztalatokon alapulnak.
Pc alapú audio lejátszás
Igen , a duett etz tudja.
Igen, a kérdés inkább arra vonatkozott volna, hogy egy mondjuk egy Androidos telón futó Controller App is tudje-e ezt!? Tehát, hogy a teló jack kimenetén is lehet-e zenét hallgatni.
PROJ:Mitsubishi HC3100 - HTPC:HP Microserver+RadeonHD5450 - REC:Yamaha RX-V563 - MP:Squeezebox Duet - CD:Yamaha CDX-396 - DVD:Yamaha DVD-S663 - FRONT:Dali C6+Soundcare Superspike - CENTER:Dali Cc - SURROUND:Dali C1 - SUB:Dali Concept Sub - KÁBEL:Audioquest X/Forest HDMI, Neotech 1440BI/Mono, Profigold PGA42 - FÜLES:HD555,HD202 - GITÁR:Yamaha F310 :-)
Pc alapú audio lejátszás
Fórumtárak!
Segítséget szeretnék.
Van egy kis, ITX alaplapos, külső tápos számítógépem, amin kizárólag zenét hallgatok. Az oprendszer Windows 7.
Tudna valaki abban segíteni, milyen szolgáltatásokat kapcsolhatok ki, amire nincs szükség? Illetve avval kapcsolatban érdekelne mások tapasztalata, hogy milyen beállításokkal érdemes a gépet használni, és miért azokkal.
Elsősorban az audiofil szempontok érdekelnek.
(Próbáltam a windows 7, szolgáltatás szavakra keresni, de olyan sok a találat, hogy azt képtelenség elolvasni.)
Attól függ, hogy mit használsz belőle. Ha semmit akkor gyak mindenféle szolgáltatást letilthatsz a fax-tól kezdve a hálózati vezérlésig meg mindent. Persze kérdés, hogy minek.
Pc alapú audio lejátszás
A múltkor elvittük egy barátom szinte hangtalan PC-jét egy audiofil sráchoz, aki szintén felesküdött a PC ellen. Egy Philips cd lejátszója volt. Kéretik nem röhögni, sokan még inkább ilyeneken hallgatnak zenét mint számítógépen. A különbség hatalmas volt a PC javára (Asus Essence hangkártya). A srác utána mondta is, hogy vesz egy külső Essence-t a laptopjához vagy egy jobb cd lejátszót.
Ez nem meglepő, én már régóta mondom, hogy "olcsó, tömegtermelt" PC-vel sokkal drágább renszereket is le lehet alázni, csak hát a másik oldal is egy hitvallás. Pedig a komplett PC áru CD lejátszójában pontosan ugyanazok az alkatrészek vannak mint az ominózus PC egy darabkájában, csak a másik mögé mögé tettek egy marketinget meg egy 10x szorzót az árhoz. Innentől egy csomó ember úgy hallja, hogy az jobban is szól. Pedig nem.
- suminator968
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Köszi, amúgy az App-ot futtató kütyün is lehet a zenét hallgatni (úgy értem a 3.5 jacken fejhallgató vagy vonalkimenet) mint pl. a Duett csontrollerjén?
Igen , a duett etz tudja.
Pc alapú audio lejátszás
Szia ha gyári távot veszed alapul 200MHz proc. akkor száguldania kell 600MHz-en nálam ezt teszi Galaxy S-en bár ez 1GHz
Köszi, amúgy az App-ot futtató kütyün is lehet a zenét hallgatni (úgy értem a 3.5 jacken fejhallgató vagy vonalkimenet) mint pl. a Duett csontrollerjén?
PROJ:Mitsubishi HC3100 - HTPC:HP Microserver+RadeonHD5450 - REC:Yamaha RX-V563 - MP:Squeezebox Duet - CD:Yamaha CDX-396 - DVD:Yamaha DVD-S663 - FRONT:Dali C6+Soundcare Superspike - CENTER:Dali Cc - SURROUND:Dali C1 - SUB:Dali Concept Sub - KÁBEL:Audioquest X/Forest HDMI, Neotech 1440BI/Mono, Profigold PGA42 - FÜLES:HD555,HD202 - GITÁR:Yamaha F310 :-)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11489
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Tudna valaki abban segíteni, milyen szolgáltatásokat kapcsolhatok ki, amire nincs szükség? Illetve avval kapcsolatban érdekelne mások tapasztalata, hogy milyen beállításokkal érdemes a gépet használni, és miért azokkal.
Fenyő szaktárs linkjei jók, ezeket kiegészítendő kipróbálásra javaslom a Fidelizer programocskát. Vigyázat, gyenge gépnél durva lassulásokat okozhat bizonyos szolgáltatásoknál, ám ezekre nincs is szükség zenehallgatásnál.
Pc alapú audio lejátszás
Két opciós a dolog. Vagy gyenge a géped a kis bufferhez és emiatt recseg vagy szaggat a lejátszás, vagy nem recseg és nem szaggat. Te milyen különbséget észlelsz? Nehogy azt mondd, hogy jobbak a mélyek ha nagy a buffer mert akkor... ...akkor nem tudom mit csinálok
Nem, a magasok.
Pc alapú audio lejátszás
Köszi a link-et. A J River fizetős. Ami talán nem lenne gond, ha tudnám, hogy érdemes kiadni érte valamennyit.
30 napig ingyen kipróbálható...aztán ,ha tetszik megveszed.
Fórumtárak!
Segítséget szeretnék.
Van egy kis, ITX alaplapos, külső tápos számítógépem, amin kizárólag zenét hallgatok. Az oprendszer Windows 7.
(Próbáltam a windows 7, szolgáltatás szavakra keresni, de olyan sok a találat, hogy azt képtelenség elolvasni.)
ezt állítsd be először.
és talán ez is segít
- fenyő
- V.I.P.

- Értékelés: 99
Pc alapú audio lejátszás
Fórumtárak!
Segítséget szeretnék.
ezt állítsd be először.
és talán ez is segít
- adamthebrave
- V.I.P.

- Értékelés: 555
Pc alapú audio lejátszás
Köszi a link-et. A J River fizetős. Ami talán nem lenne gond, ha tudnám, hogy érdemes kiadni érte valamennyit.
A JRiverről szól a cikk első része, a második pedig a Windows7-ről.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
Pc alapú audio lejátszás
- adamthebrave
- V.I.P.

- Értékelés: 555
Pc alapú audio lejátszás
Fórumtárak!
Segítséget szeretnék.
http://www.computeraudiophile.com/conte ... figuration
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
Pc alapú audio lejátszás
Fórumtárak!
Segítséget szeretnék.
- suminator968
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Félre értessz, nem az árral van bajom, hanem a tapasztalat hiányával. Magam sem használok már drága dolgokat.
Pc alapú audio lejátszás
Amúgy a buffer állításokkal már én is foglalkoztam nem keveset. Csak az a baj, hogy hangminőségi különbséget nem nagyon hallottam a szélsőségesen különböző értékek között sem. Hogy folyamatosan működik a dolog vagy nem abban esetenként komoly eltérések adódtak, de hangminőségit nem sikerült felfedeznem.
Köszönöm!
Nem úgy a különféle lejátszó programok, meg mondjuk ASIO-WASAPI kérdéskörben.
Nem is vitatom, lehet köztük különbség, mert más elven működnek.
Asis meg philips, és ennyi tapasztalás elegendő is? Én kiszálltam, nem egy hajóban evezünk.
Elnézést kérünk, hogy csak egy mezei 40 ezer forintos hangkártyáról hallgatunk zenét, de mondhatnám ennek a 80 ezer forintos külső verzióját is. Egyébként csak egy példa volt, nem hiszem, hogy ezt kéne kiemelni. Biztosan van olyan CD játszó ami sokkal jobban szól mint egy Essence.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will
- suminator968
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
A múltkor elvittük egy barátom szinte hangtalan PC-jét egy audiofil sráchoz, aki szintén felesküdött a PC ellen. Egy Philips cd lejátszója volt. Kéretik nem röhögni, sokan még inkább ilyeneken hallgatnak zenét mint számítógépen. A különbség hatalmas volt a PC javára (Asus Essence hangkártya). A srác utána mondta is, hogy vesz egy külső Essence-t a laptopjához vagy egy jobb cd lejátszót.
Asis meg philips, és ennyi tapasztalás elegendő is? Én kiszálltam, nem egy hajóban evezünk.
Pc alapú audio lejátszás
Oks, írhatnál be konkrét számokat is, szerintem sokan kíváncsiak lennének rá.
Gondolok arra, hogy X gépen Y buffer alatt szaggatott a lejátszás, míg SSD-vel szerelt gépen csak Z buffer alatt.
Csak szabadidő kérdése.
Amúgy a buffer állításokkal már én is foglalkoztam nem keveset. Csak az a baj, hogy hangminőségi különbséget nem nagyon hallottam a szélsőségesen különböző értékek között sem. Hogy folyamatosan működik a dolog vagy nem abban esetenként komoly eltérések adódtak, de hangminőségit nem sikerült felfedeznem.
Nem úgy a különféle lejátszó programok, meg mondjuk ASIO-WASAPI kérdéskörben.
Pc alapú audio lejátszás
Ez egy eset, nekem meg lassan már statisztikám van hasonlókból, ellenkező eredménnyel.
Pc alapú audio lejátszás
Na ezt ki fogom próbálni. Van itt SSD-s gép több is a környezetemben.
Oks, írhatnál be konkrét számokat is, szerintem sokan kíváncsiak lennének rá.
Gondolok arra, hogy X gépen Y buffer alatt szaggatott a lejátszás, míg SSD-vel szerelt gépen csak Z buffer alatt.
Ezt remélem nem gondoltad komolyan?
De. Nehogy már meg akard magyarázni, hogy a 3,2GB buffer miatt jobban szól az egyik lejátszó annál amelyik csak 100MB-ot használ, mert ennél nagyobb marhaságot nem olvastam még ezen a fórumon. Ez vetekedne azzal, hogy a hangfalkábelek alá kis tartókat kell tenni, hogy a levegőben legyenek. Bár utóbbinak szerintem több hallható hatása van mint a 3,2GB buffer vs. 100MB buffernek.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will