Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi és Hifi Show 2011 Diy szoba
- Streamaudio
- V.I.P.

- Értékelés: 47
Szívesen. Köszönöm én is minden résztevőnek. Alapajában véve én sikeresnek tartom a megjelenésünket 1 gigszert kivéve.
Egy storyt azért elmesélnék. Vasárnapi napon szoktak a kereskedők délután felé körbejárni egymás szobáit hallgatózni, kémkedni. Bejöttek hozzánk a StremAudiótól ketten hallgatózni. Én csak később lettem figyelmes a két hímzett fekete inges kollégára. Épp Bodnár Zsolti rendszere szólt Klang Reso3 dobozával. Yello race remasterelt cd je szólt és utána a CAV demó cd ről Andrea Bocelli & Sarah Brightman duettje. Nézem a srácokat és látom, amikor felállnak, hogy kicsit vizenyős lett a tekintete egyiküknek. Odajönnek Zsoltihoz és hozzám, hogy elképesztően szól a cucc, és milyen hangszórók vannak a Reso-ban. A válasz: 1960-as RFT és 6 Watt. Az ebayen pár euróért kapható. Az állukat ezután úgy kellet összekaparni a padlóról. Hozzáteszem, hogy ezekkel csak vasárnap demóztunk, mert reggel kerestünk olyan zenéket, amik jól szaladnak ezen a rendszeren. A baj az volt, hogy a rosszul kivezérelt felvételek nem voltak elég hangosak, és ezért nem is szólhattak jól. Reggel nekiállatunk és találtunk 8-10 olyan muzsikát, amivel szépen ki lehetett hajtani a rendszert. A Resót még soha nem sikerült hallani így szólni, valahogy megtalálta Zsolt rendszerében az igazi párját. A papír magas ellenére elképesztően neutrálisan és gyorsan szólalt meg, és méretét meghazudtolóan mélyre ment. A középtartománya meg egyenesen magával ragadó volt. Régebben nekem egy kicsit náthásan szólt.
Azért a többiek is kitettek magukért. Általánosságban elmondható, hogy mindent dicsértek, és jól fogadtak. Violin doboza szépen szólt együtt a P.Csabi hibridjével. Sokan dicsérték. Nekem Klang Contumelia kerámia "doboza", most nem tetszett. Otthon Klangán sokkal jobban szólt. Ez vonatkozik a Kaláka dobozra is, amit már hallottam sokkal jobban is szólni. Tunerman V-fetje is kitett magáért, főleg a Nagra magnóval. A nap végére a redőny leeresztése jó ötletnek bizonyult. Sajnos ez jellemző volt ránk, hogy sok dologra a kiállítás végére jöttünk rá. Ez van.
Kedves Quadlipi.
Nem tudom ki vagy, nem ismerlek, de ha jól tudom te sem ismersz engem.
Megkérnélek,hogy ne sztorizgassál rólam, magadat fényezve. Ha már mindenképpen sztorizgatni akarsz, akkor viszont írd azt úgy, ahogy történt.
Először is nem kémkedni járunk körbe, hanem minket is érdekelnek mások termékei. A DIY azért is érdekel, mert mi magunk is építettünk jó pár dolgot életünk folyamán magunknak, ezért pontosan tudjuk, hogy milyen az amikor jól sikerűl valami, és ezt értékeljük is.
Én mentem oda hozzád, (nem mentünk) és nem volt vizenyős a tekintetem, ha csak nem a fáradságtól.
Sehonnan nem kellet összeszedni az államat, mert nem esett le. Azon valóban meglepődtem, hogy ilyen olcsó a hangfalban lévő hangszóró, de ezen nem hiszem hogy lenne olyan aki nem. Nem ismerem King urat sem aki megalkotta ezt a dobozt, de neki gratulálok,mert jó lett. Sok emberrel ellentétben én szivesen elismerem,ha valamit jónak tartok. Ennyi erővel még egy jó pár kiállító irhatott volna sztorikat, mert bizony sokmindent megdicsértem. A DIY szobában egy dolog nem tetszett, mégpedig a flegma felvezető beszéd a bemutató előtt. Amit akartam röviden leírtam, részemről ennyi. Minden szépet és jót kívánok az összes DIY emberkének, legyetek sikeresek. Üdv. Johnny
Kinézetre egy shigaraki cd transport klónjának láttam. De persze nem kizárt, hogy más inspirálta a lejátszót.
(gaincardot nem láttam - így azt hittem egyértelmű-, ezért volt talán félreérthető amit írtam)
Akkor te DHT cd transzportjára gondolsz. Az egy TESCO gazdaságos Hyundai dvd transzport, ami ráadásul remekül muzsikál!
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu facebook/Audophile Room
jó jó, de mi az? Shigaraki mi?
Kinézetre egy shigaraki cd transport klónjának láttam. De persze nem kizárt, hogy más inspirálta a lejátszót.
(gaincardot nem láttam - így azt hittem egyértelmű-, ezért volt talán félreérthető amit írtam)
Senki?:S
jó jó, de mi az? Shigaraki mi?
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
Lattam a DIY szobaban egy shigaraki klont (?) ..annak ki volt az elkovetoje? Lehet rola tudni valamit?
Senki?:S
- nehai
- Törzsvendég

- Értékelés: 232
- Kapcsolat:
Sziasztok,
Örülök, hogy jól sikerült a DIY-es demo, sajna nem tudtam résztvenni mert csak most értem haza. Szívesen segítkeztem volna a szervezésben. De majd jövőre ha lesz lehetőség rá.
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Értékelés: 69
- Kapcsolat:
Nem haragvásról van itt szó, hanem egy félre csúszott ügyről. Igazából mikor kinyílt az ajtó és ott láttam az installált Orion rendszert már éreztem, hogy ebből jól nem jövünk ki.
Keressük magunkban a tanulságot, és jövőre veletek ugyanitt, csak nem ugyanígy
Tunerman, Krizsi,
Mint mondtam, bennem nincs harag, örülök, hogy nem lett baj. Itt igazából nem én vagyok a károsult, hanem, aki esetleg meghallgatta volna, de nem tudta. Amit hiányoltam, az a kommunikáció: én elmondtam világosan mikor leszek elérhető, azt is, hogy vasárnap zárás előtt bemegyek, hogy a többiek készülékét meghallgassam (korábban megkérdeztem pont itt, hogy kinn maradjak-e vasárnap, de nem jött visszajelzés). Lipi-ben megbíztam, tavaly már csináltuk együtt, gondoltam, hogy a gyakorlat nem fog változni. Ehhez képest úgy tűnik idén más lett az elképzelés, mindenki csak a maga készülékével foglalkozott, a két szobának mintha semmi köze nem lett volna egymáshoz. Legalább szólhattatok volna, hogy mi a tervetek, mivel én úgy hagytam összelőve a rendszert, hogy az akkor a végleges helye lesz, vagy vasárnap is akár, amikor visszaraktátok a korábbi helyére.
Még egyszer, semmi gond, aki szeretné, nálam meghallgathatja őket egy pohár mézbor társaságában (illetve most "IamMenyus"-nál van).
potatomelon.wordpress.com
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3111
Tomi!
Az eddig leírtakból úgy látom, hogy a kommunikáció nem volt alapos közted és a szervezők között. Nekem azt mondták, hogy vasárnap kinn leszel, és mint a mellékelt képen látható - a berendezéseid egész nap ki voltak állítva.
Aki rákérdezett, annak adtam a szórólapodból és azt is mondtam, hogy majd jössz és Te bemutatod a hangfaladat...
Én vasárnap ennyit tudtam az érdekedben tenni, és mivel analóg párti vagyok - magnókkal demóztunk - a cd játszódhoz nem volt még lemezem sem!
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Valószínűleg szerencsésebb lett volna olyan szobába költöztetni amelyik személyzetével közösen lehetett volna berendezni, megbeszélni a demózást.
Ezzel egyetértek.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Értékelés: 69
- Kapcsolat:
Nem valakik szerelték le hanem Tunerman és jómagam. Mi csak szombaton érkeztünk, így nem volt lehetőség személyes egyeztetésre. Azzal találtuk szembe magunkat, hogy van egy berendezett szoba ahova a mi két komplett rendszerünk nem fér be. A három egy fronton biztosan nem. Még a hálózathoz való csatlakoztatás is problémás. A megérkezés, felcuccolás, parkoló keresés, berendezés, bekapcsolás procedúrára sem volt időnk, nem pedig arra, hogy kialakítsunk valamiféle kétfrontos elrendezést, ami persze magával hozta volna a székek állandó pakolgatását. A három rendszer egy fronton semmiféleképpen nem fért volna el abban szobában. Azzal a felállással amivel találkoztunk még asztalra sem tudtuk volna tenni és bekábelezni az általunk hozott két rendszert.
Szolgáljon mentségünkre, hogy én még szombat esti elmenetelemkor is úgy tudtam, hogy az Orionok gazdája vasárnap lesz, akkor meghallgatható a rendszer. A magam részéről sajnáltam hogy most sem hallgathattam meg. Az első diy szobás shown voltam utoljára, akkor is félre állítva találtam.
És végül, de nem utolsó sorban: a magam részéről nem vállaltam volna fel egy ilyen értékű, ismeretlen cucossal való demózást a tulajdonos távollétében, de minimum személyes megbízása, oktatása nélkül.
Valószínűleg szerencsésebb lett volna olyan szobába költöztetni amelyik személyzetével közösen lehetett volna berendezni, megbeszélni a demózást.
Sajnos nagyon félre sikerült ez a dolog, de csak ismételni tudom fő mentségünket: még szombat este is úgy tudtuk, hogy vasárnap ott lesz az Orion gazdája és az rendszerem helyén beüzemelheti sajátját.
Nem ítélkezem csupán a magánvéleményemet írtam le, tudod én azt gondolom hogy nekünk diy-ereknek nincs nagyobb megtiszteltetés mint hogy a készülékeinket egy high-end show-n ki állíthatjuk és még demózhatunk is. Ezt az élményt nem akartam kihagyni vagy másokra hagyni.
Gondolom elolvastad,hogy dolgozott.
Mivel tudom,hogy mekkora meló egy ilyen kiállításon a be és kipakolás,így inkább örülnünk kellene,hogy ezt bevállalta valaki.
Volt olyan,mikor hozzánk is elhoztuk a régebbi dobozát,de mi is be tudtuk mutatni.
Nem kell ehhez feltétlenül ott lennie az alkotónak.
Webáruház:
Ezt kikérem magamnak. Megmondtam előre, hogy nem leszek kint. Szombaton dolgoztam, vasárnap dolgom volt. Ez a harmadik kiállításom itt, eddig meg volt oldva, hogy váltottuk egymást és mindenki rendszere hallható volt. Igenis vettem a fáradtságot, bekötöttem, kipróbáltuk. Erre valakik szétszedték és berakták a sarokba, én pedig vasárnap onnan vihettem vissza.
Közben otthon szétkötöttem, vettem csomagolóanyagot, becsomagoltam, lecipeltem, felcipeltem, bekötöttem, ugyanezt még egyszer vasárnap. Ment az időm, a benzin, a parkolási díj, nem is beszélve, hogy Béla meg Rezső szívességet tesz nekem. Mindezt azért, hogy mások is részesülhessenek az élményből. Közben ott a rizikó, hogy tönkremegy benne valami, ahol csak a csipogó 90 e Ft.
Igen, tényleg nem vettem a fáradtságot. Ítélkezel, ahelyett, hogy ismernéd a hátteret.
Nem ítélkezem csupán a magánvéleményemet írtam le, tudod én azt gondolom hogy nekünk diy-ereknek nincs nagyobb megtiszteltetés mint hogy a készülékeinket egy high-end show-n ki állíthatjuk és még demózhatunk is. Ezt az élményt nem akartam kihagyni vagy másokra hagyni.
Igen, tényleg nem vettem a fáradtságot. Ítélkezel, ahelyett, hogy ismernéd a hátteret.
Tényleg nem ismernek.
Idáig is mindenben segítettél mindenkinek.A múltkor szegeden is egész nap pakoltatok Kalmival.
Bár csak mindenki ilyen lenne,akkor nagy gond nem lenne.
Webáruház:
Nem, csak a gazdája nem vette a fáradságot hogy kilátogasson fő műsoridőben.
Ezt kikérem magamnak. Megmondtam előre, hogy nem leszek kint. Szombaton dolgoztam, vasárnap dolgom volt. Ez a harmadik kiállításom itt, eddig meg volt oldva, hogy váltottuk egymást és mindenki rendszere hallható volt. Igenis vettem a fáradtságot, bekötöttem, kipróbáltuk. Erre valakik szétszedték és berakták a sarokba, én pedig vasárnap onnan vihettem vissza.
Közben otthon szétkötöttem, vettem csomagolóanyagot, becsomagoltam, lecipeltem, felcipeltem, bekötöttem, ugyanezt még egyszer vasárnap. Ment az időm, a benzin, a parkolási díj, nem is beszélve, hogy Béla meg Rezső szívességet tesz nekem. Mindezt azért, hogy mások is részesülhessenek az élményből. Közben ott a rizikó, hogy tönkremegy benne valami, ahol csak a csipogó 90 e Ft.
potatomelon.wordpress.com
A többi diyesnek bosszantásképpen: A hifi show alkalmával sikerült szert tenni 3 cd-re. A mi szobánkban volt egy másik "kiállító" (Kisfaludy úr) aki lemezeket árult. Hát hogy is mondjam. Eléggé rányúltam a jó zenékre, és a jó minőségű lemezekre. Mindegyik lemez gyakorlatilag ujjlenyomat és karc mentes. Kivéve a tokot. Az egész mindössze 3e Ft-omba került. :bebebebebebe:
Az első, amit találtam az egy Philips kiadású 1976 nyomású lemez "ADD" Mozart Violin concertos K.211&K.218 Herman Krebbers játszik rajta, természetesen hegedűn.
A második amire ráakadtam az egy Telarc nyomású 1985-ös Beethoven Symphony No.9
A harmadik K.D. Lang - Drag című albuma. Talán ezt az előadót jól ismerhetitek a
című daláról. Itt egy dal a lemezről. Sajnos nem minden szám lelhető fel lemezről. Elég annyi, hogy elképesztően hangulatos zenék vannak rajta, és nagyon jól szól a lemez. Igazi "füstös" hangulatú dalok.
Vajon éppen mit hallgatnak a fiúk.....?
Ha látnám a hangfal átkapcsolón a led színét akkor megmondanám, hogy melyik doboz szólt.
Vajon éppen mit hallgatnak a fiúk.....?
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Találtam egy két képet rólunk itt.
Ha ez feltétel,legközelebb ki kell kötni,hogy csak olyan "állítson" ki,aki végig ott tud lenni...
Én is szóltam előre,hogy nem tudok kint lenni...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
De azért tegyük hozzá hogy a showon mindenki a saját hozott rendszerével demózott, legalábbis nálunk így volt.
Ha minden cucc gazdája kint lett volna...a látogatók be sem férnek...
Rosszul lett bekötve valami?
De azért tegyük hozzá hogy a showon mindenki a saját hozott rendszerével demózott, legalábbis nálunk így volt.