Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Csatlakoztatás

dooku-gróf
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: dooku-gróf »

11 ezer forintért vettem.

Szia!

Honnan sikerült ennyiért beszerezned? 1m hosszú?

Gali
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Gali »

Üdv!
Minőségi display port kábelt hol lehet kapni? Sajnos amit adtak gyárilag a monitoromhoz (DELL U2711) kontaktos :\ Esetleg tudtok valami konkrét modellt ajánlani? 2méter minimum kellene.
Köszi!
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro

Nexus
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 45

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Nexus »

Persze, igazad van!

Az okozott meglepetést, hogy azért a Cinnamon nem egy High End kábel.
Hasonló, vagy drágább kábeleim is vannak. Azokhoz képest volt szembetűnő a "javulás"!

Nálad másokkal összehasonlítva mik a tapasztalatok?
Lehet, hogy ezek a 3D-s, 1.4-es HDMI kábelek általánosságban jobbak, mint a sima 1.3-as
kábelek?

Konkrétan az AQ Carbon es a Cinnamon tipusokrol tudnék érdemben nyilatkozni.
A két kábel közt nem találtam különbséget, sem hangban sem a kép minőségében.
55"-os Samsungom van. Nyilván egy komoly kivetítore 10-15 méterre küldeni a jelet, ott lenne különbség.
Egyszóval a Cinnamon típusba érdemes befektetni. Nagyon jó ár-értek arányú kábel.

"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."

Nexus=ex Specialized001

Vendég

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szerintem szó nincs itt feljavításról, pusztán ilyen különbség van kábel és kábel közt....
Én is ezt a AQ kábelt használom.Tényleg nagyon jó.

Mindíg eszembe jut egy régebbi cikk, amolyan kérdések és válaszok.

Kérdés:Olcsó vagy drága HDMI kábelt vegyek?
Válasz:Vedd meg a leg olcsóbbat, úgy is csak egyesek és nullák mennek rajta :bebebebebebe:

Persze, igazad van!

Az okozott meglepetést, hogy azért a Cinnamon nem egy High End kábel.
Hasonló, vagy drágább kábeleim is vannak. Azokhoz képest volt szembetűnő a "javulás"!

Nálad másokkal összehasonlítva mik a tapasztalatok?
Lehet, hogy ezek a 3D-s, 1.4-es HDMI kábelek általánosságban jobbak, mint a sima 1.3-as kábelek?

Vendég

Csatlakoztatás

Ezekre a legjobb válasz, pontosabban magyarázat, mert feljavításról valóban szó sincs... Annyi történik, hogy a jobb kábelekkel megmarad az a minőség amit maga a készülék tud, és nem romlik le. Az olcsóbb, egyszerűbb kábelek mindenbe beleszólnak, mint a képi megjelenítésbe, mint pedig a hangzásba. Nyilván ezeknek a mennyisége, milyensége függ az adott kábel minőségétől, minél jobb a kábel annál kevesebb van ezekből a hibákból.

Sokan azt mondják, h a nagyon jó kábel az olcsó rendszerben már lehet negatív kihatással lehet, szerintem ez féligazság. Úgy vélem mindegyik kábel ront valamit a jelen ami magán a kábelen közlekedik, egyik kevésbé, másik jobban. Ahol negatívan jöhetsz ki a jobb kábel használatával az a hangnál lehetséges, ha az addig pozitív irányba elszínezett hang egy jobb kábellel kisimul és eltűnnek azok a színezettségek amik esetleg eltakarták, vagy jobb irányba tolták a rendszer elemének hibáját. Gondolok itt egy soványabb hangú CD-re amire olyan kábel van téve ami a hangot mélybe húzza, amit ugyan teszteléskor kilehet szűrni, de egy laikus kezdőnek nem tűnne fel, hogy ez a kábel vagy maga a lejátszó hibája. NA itt egy jobb kábel visszaadhatja ezt a vékonyba testetlen hangot, ami az addig megszokott színezett mélyben erősebb kábellel nem volt hallható.

Csináltunk egy tesztet a kábel ugyan az volt, csak az RCA dugó volt más. Hát ég és föld volt a 2 kábel hangjában a különbség, pedig ez csak a kábel végein a dugó, mi történik akkor a kábelben magában azon az egy méteren, ha az 1 centis dugó felület akkora hatással lehet hangra? Érdekes dolog a kábelezés, sokak számára woodoo számba megy, pedig semmit nem kell tenni, csak vakon meghallgatni.

Azért kicsit más a helyzet egy RCA, vagy koax kábelnél. Egy ezüst, vagy réz kábelnek teljesen más a hangkaraktere. Itt azért sok esetben "megváltoztathatja" a kábel a forrás készülék hangját.

De mindennel egyetértek, amit írtál!

Ennél HDMI kábelnél pedig azért volt meglepő a "feljavítás", mert Furutech, VDH és még néhány nem a legolcsóbb kábellel már próbáltam.

Vendég

Csatlakoztatás

Ezekre a legjobb válasz, pontosabban magyarázat, mert feljavításról valóban szó sincs... Annyi történik, hogy a jobb kábelekkel megmarad az a minőség amit maga a készülék tud, és nem romlik le. Az olcsóbb, egyszerűbb kábelek mindenbe beleszólnak, mint a képi megjelenítésbe, mint pedig a hangzásba. Nyilván ezeknek a mennyisége, milyensége függ az adott kábel minőségétől, minél jobb a kábel annál kevesebb van ezekből a hibákból.

Sokan azt mondják, h a nagyon jó kábel az olcsó rendszerben már lehet negatív kihatással lehet, szerintem ez féligazság. Úgy vélem mindegyik kábel ront valamit a jelen ami magán a kábelen közlekedik, egyik kevésbé, másik jobban. Ahol negatívan jöhetsz ki a jobb kábel használatával az a hangnál lehetséges, ha az addig pozitív irányba elszínezett hang egy jobb kábellel kisimul és eltűnnek azok a színezettségek amik esetleg eltakarták, vagy jobb irányba tolták a rendszer elemének hibáját. Gondolok itt egy soványabb hangú CD-re amire olyan kábel van téve ami a hangot mélybe húzza, amit ugyan teszteléskor kilehet szűrni, de egy laikus kezdőnek nem tűnne fel, hogy ez a kábel vagy maga a lejátszó hibája. NA itt egy jobb kábel visszaadhatja ezt a vékonyba testetlen hangot, ami az addig megszokott színezett mélyben erősebb kábellel nem volt hallható.

Csináltunk egy tesztet a kábel ugyan az volt, csak az RCA dugó volt más. Hát ég és föld volt a 2 kábel hangjában a különbség, pedig ez csak a kábel végein a dugó, mi történik akkor a kábelben magában azon az egy méteren, ha az 1 centis dugó felület akkora hatással lehet hangra? Érdekes dolog a kábelezés, sokak számára woodoo számba megy, pedig semmit nem kell tenni, csak vakon meghallgatni.

Nexus
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 45

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Nexus »

Én most vettem egy Audioquest Cinnamon HDMI kábelt.
Nagyon tudom ajánlani mindenkinek.

A nem éppen csúcsminőségű UPC képét is olyan szinten följavította, hogy leesett az állam a csodálkozástól!

Szerintem szó nincs itt feljavításról, pusztán ilyen különbség van kábel és kábel közt....
Én is ezt a AQ kábelt használom.Tényleg nagyon jó.

Mindíg eszembe jut egy régebbi cikk, amolyan kérdések és válaszok.

Kérdés:Olcsó vagy drága HDMI kábelt vegyek?
Válasz:Vedd meg a leg olcsóbbat, úgy is csak egyesek és nullák mennek rajta :bebebebebebe:

"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."

Nexus=ex Specialized001

Vendég

Csatlakoztatás

Feljebb lépve már azért vannak minőségi difik, ezek egy full hd kijelzőn elég szépen látszanak is...

Én most vettem egy Audioquest Cinnamon HDMI kábelt.
Nagyon tudom ajánlani mindenkinek.

A nem éppen csúcsminőségű UPC képét is olyan szinten följavította, hogy leesett az állam a csodálkozástól!

dooku-gróf
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Alapkatban HDMI kábelből ezeket tudom ajánlani....

Köszönöm, Tigris!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Akkor már inkább egy másik erősítő, amiben van minimum dts, DD és PL2 dekóder is.
Ha a mostanit eladja vagy beszámíttatja, akkor nem is kell túl sokat hozzátenni a másik árához.

Vagy egy még olcsóbb: Sony STR-DE475, 22 ezerért.

TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Szerk.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

A drágább megoldás pedig, egy külső dekóder. Például: Technics SH-AC500.

Akkor már inkább egy másik erősítő, amiben van minimum dts, DD és PL2 dekóder is.
Ha a mostanit eladja vagy beszámíttatja, akkor nem is kell túl sokat hozzátenni a másik árához.
"Picivel" jobb erősítő: Denon AVR-1705: 32 eFt.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Ez egy ősrégi AV erősítő, még Dolby Digital dekóder sincs benne, tehát nem is tudna 5.1 digitális jelet feldolgozni.
A legolcsóbb megoldás egy használt DVD olcsón, aminek van 6 ch analóg kimenete.

A drágább megoldás pedig, egy külső dekóder. Például: Technics SH-AC500.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Sziasztok! A következő lenne a problémám. A DVD lejátszom rendelkezik koaxiális digit kimenettel (narancs színű) Elméletileg ezen kijön az 5.1. Az erősítőmön, viszont nincsen ilyen bemenet (Kenwood KRF-V6020). Létezik olyan átalakító ami a digit koaxot szétbontja 6 db rca aljzatra? Remélem elég érthető amit leírtam. Üdv Zsombor

Ez egy ősrégi AV erősítő, még Dolby Digital dekóder sincs benne, tehát nem is tudna 5.1 digitális jelet feldolgozni.
A legolcsóbb megoldás egy használt DVD olcsón, aminek van 6 ch analóg kimenete.

szami
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: szami »

Sziasztok! A következő lenne a problémám. A DVD lejátszom rendelkezik koaxiális digit kimenettel (narancs színű) Elméletileg ezen kijön az 5.1. Az erősítőmön, viszont nincsen ilyen bemenet (Kenwood KRF-V6020). Létezik olyan átalakító ami a digit koaxot szétbontja 6 db rca aljzatra? Remélem elég érthető amit leírtam. Üdv Zsombor

Szia!
A DVD lejátszódon nincs 6 CH kimenet? Mi a típusa a DVD-nek?

pvzsombor
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: pvzsombor »

Nincs ilyen..

Köszönöm a gyors választ. Esetleg van olyan műszerész aki kenwood erősítők javításával foglalkozik? Én vagyok a répa, mert olyan erősítőt vásároltam amin nincs digi koax bemenet, mert az előző készülékemen ami tönkrement egy Kenwood KRF-V4550 azon volt. Ezért érdeklődöm van -e valaki aki foglakozik ezzel a márkával, ami sajnos, már nem gyárt szobahifit. Üdv

Vendég

Csatlakoztatás

Nincs ilyen..

pvzsombor
Értékelés: 0

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: pvzsombor »

Vendég

Csatlakoztatás

RCA kábelből ha teheted ezüstözöttet vegyél a Technics mellé....Azt szeresse, már ha van rá keret, vagy csinálj magadnak...Mondanám vegyél használtan de úgy kifogni 3 párat elég nehéz

Vendég

Csatlakoztatás

Alapkatban HDMI kábelből ezeket tudom ajánlani....

http://www.pixmania.hu/hu/hu/01306375/a ... eg-3m.html

http://www.pixmania.hu/hu/hu/04083343/a ... -dugo.html

http://www.pixmania.hu/hu/hu/09651803/a ... l-1-m.html

http://www.pixmania.hu/hu/hu/06011091/a ... 1-5-m.html

Feljebb lépve már azért vannak minőségi difik, ezek egy full hd kijelzőn elég szépen látszanak is...

http://kacsa-audio.hu/webshop/audioques ... __2m.p.887

http://kacsa-audio.hu/webshop/furutech. ... ah25.p.776

http://www.procinema.hu/termek/hdmi-hdm ... -flat-1-5m

http://audiocentrum.hu/spd/unas_331408/ ... abel_1_mes

Meg ugye lehet még feljebb lépni, h az most látszik -e vagy sem, más kérdés..De gondolom aki nagyon figyeli az látja...Sztem egy jó középkategóriás kábelt érdemes venni ami a fent említett Audioqest Forest szerintem kiszolgál, vagy ha beszélsz fapacival a Corg topikban ott vannak a HiDiamond kábelek azok közt is lehet csemegézni...

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... hidiamond/

Vendég

Csatlakoztatás

Senki?

JA bocsi ezt közben el is felejtettem...Jó lenne tudni mennyit szánsz kábelére, a Technics meghálálja a jó kábelt...HDMI-ből az alapkatban gyakorlatilag teljesen mindegy..Tehát mekkora összegre gondoltál, mert könnyebb úgy ajánlani, ha tudja az ember mekkora a keret...

dooku-gróf
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Üdv!

HDMI és RCA kábelekre lenne szükségem. Ezekre kérnék itt ajánlatokat, illetve ezekhez segítséget. Csak hogy érzékeltessem a kategóriát, mozgásteret, az alábbi készülékek csatlakoztatásához kellenének a kábelek. A HDMI egy Samsung UE46C6000 és egy Panasonic DMP-BD85 összekötéséhez kellene, az RCA-k pedig egy Technics SA-AX7 erősítő és a már említett Panasonic lejátszó összekapcsolásához kellenének. Előre is köszönöm a javaslatokat!

Senki?

Vendég

Csatlakoztatás

Igen, tudom, hogy Neked is az van. Sőt, emlékeim szerint néhány éve talán Te küldted el a magyar nyelvű használatit...

Igen igy van...

dooku-gróf
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Ez a Technics van nekem is, meghálálja a jó kábelt...Már csak az a kérdés, h akarod összekötni őket, mivel a technicsen nincs digit csatlakozás, a panán meg nincs 5.1 analog...

Igen, tudom, hogy Neked is az van. Sőt, emlékeim szerint néhány éve talán Te küldted el a magyar nyelvű használatit...

dooku-gróf
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Tényleg van analóg kimenet a lejátszón. Többek között ezért is választottam ezt a modellt.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”