Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Autós topik autósoknak

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3319

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: AVX »

Íme az Audi S8
Pontosan 100 lóerővel jobb az S6/S7 modelleknél az új Audi S8, azonban még ebben is van bőven tartalék.
Megnyugodhatnak az Audi S8 tulajdonosok, hiszen a mérnökök nekik pontosan 520 lóerőt határoztak meg osztályrészül, a motorháztető alatt egyébként ugyanaz a négyliteres, V8-as biturbó motor dolgozik, mint az S6/S7 esetén.
http://www.automotor.hu/hirek/ime-az-audi-s8-397568

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Haveromnak ez a motor van a seat toledojába 6 sebességes kézi váltóval, 150 ló körül van.Atc! Kérem szépen nem gokart

Csak vicc volt.A feleségemnek volt régebben egy Seat Leon-ja .Abban is ilyen motor volt,ha jól rémlik.Az 180 lovas volt.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Haveromnak ez a motor van a seat toledojába 6 sebességes kézi váltóval, 150 ló körül van.

Nem a menetteljesítményével van gond, hanem a megbízhatóságával, tartósságával és a drága javítási költségekkel.

zoom
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: zoom »

A legrosszabb a 2.0 16V.

Haveromnak ez a motor van a seat toledojába 6 sebességes kézi váltóval, 150 ló körül van.Atc! Kérem szépen nem gokart az, remekül mozgatja a karosszériát, dinamikusan lehet vele közlekedni ami annak is köszönhető, hogy iszonyat mélyről húz (mint a vízhordó lány), és a váltó is kellően rövid, így 1500-től már jól megy, persze nem lesz rs6 belőle, de viszont 6 liter gázolajjal beéri. Én is szeretem a nagy és erős benzinmotorokat, de egyszer elkértem haver M5-ét mert Pestre kellett mennem valamiért, érdekes volt 300km alatt elfogyott 40-45 liter benzin.

Vikibacsi enyém gyári 194 ló (3.0tdi), én is gondolkodok tuningon, bár az én célom nem a lóerő emelés lenne, hanem még nagyobb nyomaték (420-->500) és, hogy mélyebbről induljon meg, ha lehet, mert 1,7 tonnás kasznit kell mozgatnia. Hol csináltattad és mennyiért?
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector

Blackbird1
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Blackbird1 »

Elég disznó hangja van Tetszik az indítási hangja mikor visszamegy alapjáratra . Nem semmi .
Processzor : Emotiva UMC-1 Erősítő/végfok: Yamaha DSP-AZ1 , Projektor : Panasonic PT-AE900e, Lejátszó : Dune HD Smart D1, Pioneer PL640 (Lp), Hangfalak : DIY Front, 2x Elipson Prestige Facet Sub 12”, JmLab Chorus 700 Center, JmLab Chorus 706 háttér.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

1 hét múlva megjön az új kipufogó rendszer a verdához.
Jó hangja lesz.
http://www.youtube.com/watch?v=TKAf1sDNm-4

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Ugye?

vehetne már egy normális autót

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

ja és fel van húzva 170Le és bírja!!

Mi ez gokart?

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

na az enyém 2.0 16v , de már a módosított hengerfejes, a régi szériásakat elméretezték a fejlesztőcsapat.

Ugye? Szegény VW, nagyon mellényúlt ezzel a motorral.

Vendég

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Akkor tedd össze a két kezed! Nagy átlagban nem bírnak ennyit ezek a motorok komolyabb javítás nélkül, és a javíthatóságuk is igen vacak. A legrosszabb a 2.0 16V.

na az enyém 2.0 16v , de már a módosított hengerfejes, a régi szériásakat elméretezték a fejlesztőcsapat.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

nálam már 300.000km van, és a pd elemek jó, meg az egész motor egybevéve, csak kúton kell tankolni, gyári minőségű olajat, és időben előírt szűrőcserék, sokan ezekről elfelejtkeznek, meg szar olajat tesznek bele, na ettől mennek tönkre a pd motorok.Meg a másik problém hogy a jó minőségű olajt is hamisítják, pl.: castrol

Akkor tedd össze a két kezed! Nagy átlagban nem bírnak ennyit ezek a motorok komolyabb javítás nélkül, és a javíthatóságuk is igen vacak. A legrosszabb a 2.0 16V.

Vendég

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Vendég »

"Múltkor klímafeltöltésen voltam autóvillamos műhelyben, 3 darab pár éves passat volt bent a Pd elem meghibásodástól kezdve a legkülönbözőbb hibáig, pedig még 200 ezret sem mentek."

PD rendszerű TDI k a legérzékenyebb és megbízhatatlanabb típusok. A klasszikus TDI k mérföldekkel jobbak voltak.

nálam már 300.000km van, és a pd elemek jó, meg az egész motor egybevéve, csak kúton kell tankolni, gyári minőségű olajat, és időben előírt szűrőcserék, sokan ezekről elfelejtkeznek, meg szar olajat tesznek bele, na ettől mennek tönkre a pd motorok.Meg a másik problém hogy a jó minőségű olajt is hamisítják, pl.: castrol

Blackbird1
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

"Múltkor klímafeltöltésen voltam autóvillamos műhelyben, 3 darab pár éves passat volt bent a Pd elem meghibásodástól kezdve a legkülönbözőbb hibáig, pedig még 200 ezret sem mentek."

PD rendszerű TDI k a legérzékenyebb és megbízhatatlanabb típusok. A klasszikus TDI k mérföldekkel jobbak voltak.
Processzor : Emotiva UMC-1 Erősítő/végfok: Yamaha DSP-AZ1 , Projektor : Panasonic PT-AE900e, Lejátszó : Dune HD Smart D1, Pioneer PL640 (Lp), Hangfalak : DIY Front, 2x Elipson Prestige Facet Sub 12”, JmLab Chorus 700 Center, JmLab Chorus 706 háttér.

zoom
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: zoom »

Évtizedekig a francia autók voltak a legmegbízhatatlanabb autók, rengeteg hibával és szervizben eltöltött órákkal. Mára ez megfordult.Az egyik legjobban összerakott autók.Gyakorlatilag minden márkát pár konszern foglal össze és egyik gyár a másiktól vesz bevált alkatrészeket. Minden autónak vannak hibái de bizonyos típusoknak kevesebb. Az igazság az,hogy leginkább az autó gazdájától függ az élettartamuk. Rendszeres karbantartás mellet a legolcsóbb típusok (pl Dacia ) is évekig kiszolgál.

Nem tudom, volt francia autóm (citroen) 5 évig, 9 éves volt amikor eladtam. Ezalatt az 5 év alatt semmi komoly baja nem volt az autónak, illetve amire emlékszem:

-olaj és szűrők cseréi, féktárcsák, vezérműszíj, de hát ezek mind kopóalkatrészek.
-egyszer leszakadt a kipufogóm mert szétrohadt - csere.
-üzemanyag szintjelző megbolondulása.

és ennyi, egyszer sem hagyott ott sehol, fenti hibák/kiadások javításának összértéke munkadíjjal nem volt 150 ezer forint, 5 év alatt ez semmi, gyakorlatilag költségmentesnek tekinthető. Akik viszont 4-5 éve választottak PSA konszernes autót teljesen más véleménnyel vannak azok megbízhatóságáról. Folyamatos elektronikus hibák, drága szervizelés. Szerintem úgy összességében nem gyártanak már olyan kis hibaszázalékos autót mint 8 vagy több éve. Persze ez részben a rengeteg gyakran felesleges elektronika miatt van, ami hajlamos meghibásodni, persze itt most nem az abs-dsc, stb biztonsági elektronikákra gondolok.
Nekem is nagyon tetszenek az új autók csak mindig eszembe jut, hogy a haveromnak van egy 94-es passatja lehet benne olyan 700-800 ezer km, normál karbantartás mellett. Múltkor klímafeltöltésen voltam autóvillamos műhelyben, 3 darab pár éves passat volt bent a Pd elem meghibásodástól kezdve a legkülönbözőbb hibáig, pedig még 200 ezret sem mentek.
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector

Blackbird1
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Évtizedekig a francia autók voltak a legmegbízhatatlanabb autók, rengeteg hibával és szervizben eltöltött órákkal. Mára ez megfordult.Az egyik legjobban összerakott autók.Gyakorlatilag minden márkát pár konszern foglal össze és egyik gyár a másiktól vesz bevált alkatrészeket. Minden autónak vannak hibái de bizonyos típusoknak kevesebb. Az igazság az,hogy leginkább az autó gazdájától függ az élettartamuk. Rendszeres karbantartás mellet a legolcsóbb típusok (pl Dacia ) is évekig kiszolgál.

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 34

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: blakey »

Nekünk 8 évig volt, de nem volt ilyen probléma vele.
Ezért nem szabad általánosítani. Nem mondom, hogy ne vegyél clio-t, mert lehet, hogy amit megveszel hibátlan lesz. Gyakorlatilag mindegy mit veszel, neked feleljen meg és ne kelljen állandóan szervízeltetni.

orionr
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 41

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: orionr »

A motor és a kényelem kivételéve gyakorlatilag minden, az egyik nagyon zavaró a fényezés "lepattogzása" volt, a többi meg gyakori meghibásodás, 2 ismerôsôm volt, tehát nagy általánosságot nem mondok, de nekik ez volt a bajuk.

Nekünk 8 évig volt, de nem volt ilyen probléma vele.

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég

Autós topik autósoknak

Nem igazán ismerem a twinport motorral felszerelt Opeleket. Mennyi idősek ezek?

Ha minden igaz 2004-tôl van jelen a twinport, 7 évesek.
A P2-es Cliókkal mi volt a baj?
A motor és a kényelem kivételéve gyakorlatilag minden, az egyik nagyon zavaró a fényezés "lepattogzása" volt, a többi meg gyakori meghibásodás, 2 ismerôsôm volt, tehát nagy általánosságot nem mondok, de nekik ez volt a bajuk.

orionr
Törzsvendég
Törzsvendég

Autós topik autósoknak

Nem veszünk össze.
Látom nem olvastad rendesen, a twinport motorral felszerelt opelek nem eszik az olajat, az előzőek igen. 2 twinportos opelem volt/van, egy grammnyi olajat nem ettek. Egyébként bármilyet veszel és némileg odafigyelsz, akkor egyik autóval sem lesz semmi bajod, szvsz. A régi 1.4-esekre már nem emlékszem, hogy fogyasztásban milyenek, 1.0-es motorok nagyon gyengék, 1.2-esek még csak-csak, némyelik egész jó, de inkább 1.3-1.4 lenne a jó választás, szvsz.

Nem igazán ismerem a twinport motorral felszerelt Opeleket. Mennyi idősek ezek?
A P2-es Cliókkal mi volt a baj?

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég

Autós topik autósoknak

Srácok! Azért nem kell hajba kapni. Egyébként köszönöm mindenkinek a tanácsot!
Az öcsémnek egy 8 éves Opel Merivája van és bizony rengeteg olajat eszik, de, csak városban. Az autópályán szinte semmit.

Nem veszünk össze.
Látom nem olvastad rendesen, a twinport motorral felszerelt opelek nem eszik az olajat, az előzőek igen. 2 twinportos opelem volt/van, egy grammnyi olajat nem ettek. Egyébként bármilyet veszel és némileg odafigyelsz, akkor egyik autóval sem lesz semmi bajod, szvsz. A régi 1.4-esekre már nem emlékszem, hogy fogyasztásban milyenek, 1.0-es motorok nagyon gyengék, 1.2-esek még csak-csak, némyelik egész jó, de inkább 1.3-1.4 lenne a jó választás, szvsz.

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég

Autós topik autósoknak

Távol álljon tőlem ezen összeveszni, Robi kért tanácsot, elmondtam, ahogy sokan mások

Nekem sem áll, csak nem szeretem a kategórikus kijelentéseket amik nem igazak, mert nekem nincs ilyen rossz tapasztalatom, pedig vezettem elég sok autót. P2-es ismerőseim menekültek az autótól, de kinek a pap kinek a papné.

orionr
Törzsvendég
Törzsvendég

Autós topik autósoknak

Srácok! Azért nem kell hajba kapni. Egyébként köszönöm mindenkinek a tanácsot!
Az öcsémnek egy 8 éves Opel Merivája van és bizony rengeteg olajat eszik, de, csak városban. Az autópályán szinte semmit.

kukori
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 206

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: kukori »

Melyik punto melyik cliohoz és corsához képest? Az újakhoz képest kétlem, meg egyébként nagyon nem az, de gondolom mindegyiket vezetted. Az új puntok jók, a régiek nem, szvsz,

8-10 éves autók között... ahogy orionr leírta. Én a kérdésére válaszoltam, nem pedig másról kezdtem beszélni...

P2-es a korabeli Clio, Corsa, Fabia felhozatal mindegyikétől igényesebben kivitelezett autó, kívül-belül. Tessen megnézni...

Távol álljon tőlem ezen összeveszni, Robi kért tanácsot, elmondtam, ahogy sokan mások
Teljes lelki élet zene nélkül nincs. Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég

Autós topik autósoknak

Inkább egy 1.4 es motorban gondolkoznék. Biztosításban ugyanott van, fogyasztásban meg arany középút.

Szerintem is.

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég

Autós topik autósoknak

Ha már 1.2-es, akkor Punto, a Fiattól.
A Clio-hoz és a Corsa-hoz képest luxusautó.

Melyik punto melyik cliohoz és corsához képest? Az újakhoz képest kétlem, meg egyébként nagyon nem az, de gondolom mindegyiket vezetted. Az új puntok jók, a régiek nem, szvsz,

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”