Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vinyl - amit hallgatunk

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 856

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Ja, persze , azt hittem régebb óta meg avn. (Ha véletlenül nem olvastad az üzenőfalat, írtam privit.)
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Vélemény?

Most kaptam meg, először meg kellene hallgatnom. Kívül-belülről jól néz ki.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

És ez még a jobbik eset. Rockzenében néha drasztikus hangminőségromlást hallani, olyan béna szólamarányokkal, amivel a banda aligha értett volna egyet. Komolyzenei kiadványoknál azért jellemzően jobb a helyzet, de nem mondanám, hogy egyértelműen jobbak a legsikerültebb utánnyomások. Inkább olyan valamit valamiért.

Ráadásul az amerikai "hangmérnökök" imádják a 80Hz-es potmétert feltolni.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 856

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Metallica: S&M 3 LP set

Vélemény?
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Metallica: S&M 3 LP set

Cut at Bernie Grundman Mastering Studios from the Original Analog Master Tapes

Live Recording of Metallica Performance With the San Francisco Symphony Orchestra

Recorded live on April 21-22, 1999 at the Berkeley Community Theatre, this is a rare performance by the heavy metal iconic group Metallica with the San Francisco Symphony Orchestra conducted by Michael Kamen. Bass guitarist Cliff Burton's love of classical music spawned the idea for this performance and can be heard in songs from Metallica's Ride The Lightning and Master of Puppets albums.

Never resting, never ceasing to innovate or amaze, Metallica presents this extraordinary document of their concert with the San Franciso Symphony. Metallica's select favorites unfold like never before with the eloquent backing of The San Francisco Symphony. Metallica has never sounded more powerful or dramatic.

Features:
• Cut at Bernie Grundman Mastering Studios
• Mastered from the Original Analog Master Tapes!
• 3 Vinyl regular weight LPs
• Pressed at Pallas
• Stoughton gatefold jacket

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Vendég

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nekem ezzel pont ellenkező tapasztalatom van.Az utánnyomásokban eltűnik a felbontás és az a kevés érzelem is ami még átjött a felvételeken.
És ez még a jobbik eset. Rockzenében néha drasztikus hangminőségromlást hallani, olyan béna szólamarányokkal, amivel a banda aligha értett volna egyet. Komolyzenei kiadványoknál azért jellemzően jobb a helyzet, de nem mondanám, hogy egyértelműen jobbak a legsikerültebb utánnyomások. Inkább olyan valamit valamiért.

endi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: endi »

Discovery, Virgin V2308, UK

endi, ajánlom beszerzésre!
>

Valoban jo lenne csak sajnos ritkan lehet elkapni es hogy jo alapotba is legyenek vadaszom meg.
Ma bovittetem egyel az Earth Moving albummal mar uton van az elado szerint uj allapotban van ,remelem
Erölködö:Marantz PM-66SE,CD Pioneer pd-8700,DVD Pioneer DV600AV .Lp játszo ,Project RPM 1,3 Genie.Dac: Adcom gda600 .Tv: Myria 32 lcd(lg)Hangfal:Epos m 12.2,Hangfal Kabel:Diy fonot.Táp és ic:hiVOX kabelek +diy tüzalo tápkabelek és hiVOX alces one tápszürö.

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

És akkor még az egyik legjobb nincs is közte

Nincs bizony!

De nálad látom a számomra egyik legjobbat, az 1984-es kiadású 9. albumot!

Discovery, Virgin V2308, UK

endi, ajánlom beszerzésre!
>

Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

endi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vinyl - amit hallgatunk

köszike

Mondjuk nekem könnyű volt a dolgom, én a lemezeket a megjelenésük idején szereztem be nem most utólag

Én akkor még meg sem voltam születve mikor kiadtak a töbségét pedig már 31vagyok.
Igaz én még a lemezek gyüjtesében is kezdő vgyok, aktivan 1 éve gyüjtőm inen onnan végül is nem panaszkodhatom már kb 100 db nal járok
Erölködö:Marantz PM-66SE,CD Pioneer pd-8700,DVD Pioneer DV600AV .Lp játszo ,Project RPM 1,3 Genie.Dac: Adcom gda600 .Tv: Myria 32 lcd(lg)Hangfal:Epos m 12.2,Hangfal Kabel:Diy fonot.Táp és ic:hiVOX kabelek +diy tüzalo tápkabelek és hiVOX alces one tápszürö.

Vendég

Vinyl - amit hallgatunk

Nagyon szep gyujtemeny ,telyes.

köszike

Mondjuk nekem könnyű volt a dolgom, én a lemezeket a megjelenésük idején szereztem be nem most utólag

endi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vinyl - amit hallgatunk

Nagyon szep gyujtemeny ,telyes.

Vendég

Vinyl - amit hallgatunk

Nemreg ,a mult heten sikerult beszereznem oket nagy kedvencemtol ,le eset az allam hogy szol idaig meg csak cd rol hallotam.

endi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vinyl - amit hallgatunk

Nemreg ,a mult heten sikerult beszereznem oket nagy kedvencemtol ,le eset az allam hogy szol idaig meg csak cd rol hallotam.

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Az erősen a vicc kategóriába tartozik,hogy ez a történet Ludwig úr memóriájára hagyatkozik.

Nekem ezzel pont ellenkező tapasztalatom van. Az utánnyomásokban eltűnik a felbontás és az a kevés érzelem is ami még átjött a felvételeken.

http://www.gatewaymastering.com Annakidején, amikor az alább vázolt minőségi problémák igazán érdekeltek, ezt a választ kaptam. A fellelhető almanachokban NEM TALÁLTUNK EGYÉRTELMŰ utalást az első felvétel analog -vagy digitális multi-track eredetét illetően. Gondoltam, aki a stereo mixet készítette, talán meg tudja mondani, hogy MIBŐL csinálta!? Kiderült, hogy NEM TUDJA BIZTOSAN megmondani, ezért inkább nem mondott konkrétumot. Valóban vicces? De majd ITT valaki BIZTOSABBAN megmondja /mondjuk egy jól felkészült DIY-es (szak)ember/ az aktuális hangmérnök HELYETT, hogy abból a százezer feletti, és zömében sikeres pult mellett eltöltött munkaórából, hogyan kell és lehet kiszortírozni az emlékeket. És az akkor majd nem lesz vicces…

Vagy nézzük meg mi van RÁÍRVA??

Alapjában véve nem gondolod máshogy mint én, csak amit írsz, az nem arról szól amiről én eredendően beszéltem. De továbbmegyek, nem is értem, hogyan ’hoztad ki’ a válaszodat a hozzászólásomból!?

1. abból indultam ki, hogy DIGITÁLIS MULTI-TRACK az első felvétel;
2. a digitális multi-tracból elkészül az első editált mastering szalag az LP vágáshoz, és
3. ugyanabból a digitális multi-tracból elkészül az első stereo mix PCM-1630-ra, és a 16 bites 44.1.kHz-es CD mastering szalag kerül fel az RBCD nyomásra, majd
4. ugyanabból a digitális multi-tack felvételből többféle nagy -és alacsony felbontású digitális masterelés készül el a reissue/remaster kiadványokhoz.

Példának Madonna „Like A Virgin” albumát hoztam fel, amely eredetileg és BIZTOSAN DIGITÁLIS MULTI-TRACK felvétel, amiről elkészítették
1) az első eredeti 16 bites 44.1kHz –es stereo CD kiadványt,
2) az első eredeti LP kiadványt, és
3) a remaster stereo CD kiadványt;
és MINDHÁROM verzió történetesen megvan/volt.

Arra utaltam, hogy az első eredeti RBCD szól a legjobban. DE EZ NEM JELENTI AZT, HOGY MINDIG. Csak tapasztalat arra nézve, hogy egy ún. ’audiophile’ reissue LP feltéve a lemezjátszóra miért szólHAT rémgyengén, és tapasztalat arra nézve, hogy ugyanazon felvételekből kiadott eredeti RBCD miért szólHAT jobban. Mert technikailag mindhárom alapja az eredeti DIGITÁLIS MULTI-TRACK MIX! Ebben az értelemben pedig az első eredetinek nevezett LP sem más, mint egy analogra butított ’másolat’, aminek a minősége, - sokszor tapasztalva - erősen heterogén és kétséges. Stb. (Lásd. korábban írtak az A/D D/A konverzió javulásáról 1997/98 után, stb.)
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

A helyzet az, hogy pl. ezen album esetén maga Rober Ludwig SEM TUDJA biztosan megmondani, hogy az EREDETI multi-track felvétel analog(?) vagy digitális(?) volt e, de abban BIZTOS, hogy a stereo mix egy SONY PCM-1630-ra készült (még a régi 16-bit 44.1kHz-es rendszert használva küldték a digitális mastert a CD formára). NEM TUDJA azt sem megmondani, hogy milyen A/D konvertert használtak, csak abban BIZTOS, hogy nem az a Sony konverter volt ami a PCM-1630-al jött. És ez számottevő hangzásbeli eltérésekért volt felelős.

>

Az erősen a vicc kategóriába tartozik,hogy ez a történet Ludwig úr memóriájára hagyatkozik.

Szóval amit a fentiekkel mondani akartam, hogy ilyen esetekben (és rengeteg ilyen ’eset’ van) az az érdekes (de már-már mindennapos) helyzet fordul elő, hogy sem a digitális remaster kiadványok, de sem az eredeti első LP SEM szól jobban az eredeti első RBCD kiadványnál! Sőőt, rosszabbul szólnak.
>

Nekem ezzel pont ellenkező tapasztalatom van.Az utánnyomásokban eltűnik a felbontás és az a kevés érzelem is ami még átjött a felvételeken.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: tollact »

Korábban ajánlottam itt egy MÁSIK Dire Straits LP-t:

Dire Straits - On Every Street
orig. Warner Brothers LP, 26680-1, US (1991)

Engineered by Bill Schnee & Chuck Ainley
Asst. engineers, Steve Orchard, Andy Strange & Jack Puig
Mixed by Neil Dorfsman (except heavy fuel mixed by Bob Clearmountain)
Mastered & cuttered by Bob Ludwig at Masterdisk RL, NY (USA)
Recorded at Air Studios, London (UK)

A helyzet az, hogy pl. ezen album esetén maga Rober Ludwig SEM TUDJA biztosan megmondani, hogy az EREDETI multi-track felvétel analog(?) vagy digitális(?) volt e, de abban BIZTOS, hogy a stereo mix egy SONY PCM-1630-ra készült (még a régi 16-bit 44.1kHz-es rendszert használva küldték a digitális mastert a CD formára). NEM TUDJA azt sem megmondani, hogy milyen A/D konvertert használtak, csak abban BIZTOS, hogy nem az a Sony konverter volt ami a PCM-1630-al jött. És ez számottevő hangzásbeli eltérésekért volt felelős.

Két irányvonal létezik, amelyek a hangminőségről azt mondják, hogy

1/ az újabb (digitális reissue) verziók JOBBAK. Néhány évvel korábban pl. a Mobil Fidelity Sound Labs (MFSL) vezető mastering mérnökének tettek fel hasonló kérdést hasonló probléma kapcsán; válasz:

„Bár az eredeti felvétel DDD, a D/A konverzió javulása (is), - amely nagyon gyors ütemben zajlik (majdnem havonta) - felelőssé tehető a jobb (értsd. nagyobb felbontású reissue) hangért.”

Az valószínű, hogy a konverterek drámai javulása 1997/98 környékén észrevehetően javított SOK azidőben kiadott remaster minőségén! (TÉNY1)

2/ közöttük én is, - és bár sohasem vettem 'Brothers In Arms' CD-t, de megvan pl. Madonna „Like A virgin” Warner Brothers eredeti és reissue kiadványa, amely szintén eredetileg digitális felvétel ugyanabból az időszakból; a remasternek részlet -és számos hang hiányosságai vannak az eredeti RBCD kiadványhoz képest. És az eredeti első LP is gyengécskén szól, akármelyik CD-vel összehasonlításban (orig. RBCD, remaster/reissue, XRCD). (TÉNY2)

Szóval amit a fentiekkel mondani akartam, hogy ilyen esetekben (és rengeteg ilyen ’eset’ van) az az érdekes (de már-már mindennapos) helyzet fordul elő, hogy sem a digitális remaster kiadványok, de sem az eredeti első LP SEM szól jobban az eredeti első RBCD kiadványnál! Sőőt, rosszabbul szólnak.
>

Igen, van valami abban, amit mondasz. Amelyik felvétel abból a korszakból való, amikor kezdték erőltetni a 16/44-es korai digitális technikát, valóban nem túl meggyőzőek LP-ről sem. De azért azt nem mondanám hogy rosszabbul szólnak, mint a CD-változat. Itt már nagyon erősen számít, hogy az LP kiadás valóban a korai matricáról való legyen. De azért jellegzetesen korai digitális hangjuk van.Szerencsére az általam hallgatott zenék nagyobb része még ez időszak előtti.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Korábban ajánlottam itt egy MÁSIK Dire Straits LP-t:

Dire Straits - On Every Street
orig. Warner Brothers LP, 26680-1, US (1991)

Engineered by Bill Schnee & Chuck Ainley
Asst. engineers, Steve Orchard, Andy Strange & Jack Puig
Mixed by Neil Dorfsman (except heavy fuel mixed by Bob Clearmountain)
Mastered & cuttered by Bob Ludwig at Masterdisk RL, NY (USA)
Recorded at Air Studios, London (UK)

Két irányvonal létezik, amelyek a hangminőségről azt mondják, hogy

1/ az újabb (digitális reissue) verziók JOBBAK. Néhány évvel korábban pl. a Mobil Fidelity Sound Labs (MFSL) vezető mastering mérnökének tettek fel hasonló kérdést hasonló probléma kapcsán; válasz:

„Bár az eredeti felvétel DDD, a D/A konverzió javulása (is), - amely nagyon gyors ütemben zajlik (majdnem havonta) - felelőssé tehető a jobb (értsd. nagyobb felbontású reissue) hangért.”

Az valószínű, hogy a konverterek drámai javulása 1997/98 környékén észrevehetően javított SOK azidőben kiadott remaster minőségén! (TÉNY1)

2/ közöttük én is, - és bár sohasem vettem 'Brothers In Arms' CD-t, de megvan pl. Madonna „Like A virgin” Warner Brothers eredeti és reissue kiadványa, amely szintén eredetileg digitális felvétel ugyanabból az időszakból; a remasternek részlet -és számos hang hiányosságai vannak az eredeti RBCD kiadványhoz képest. És az eredeti első LP is gyengécskén szól, akármelyik CD-vel összehasonlításban (orig. RBCD, remaster/reissue, XRCD). (TÉNY2)

>

LaurensHammond
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: LaurensHammond »

Egy kis propaganda, talan ide illik:-)
"music is the best"
Frank Zappa

LaurensHammond
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: LaurensHammond »

Sok es nagy igazsagok hangzottak itt el mostanaban a 180gram-os vinylekrol, es a korabeli meg analog, akar csoves vagasokkal kapcsolatban. En is akit csak tudok beszelek le a mai kiadasokrol, celofanos nehez hanglemezekrol.
Utobbi idoben nalunk is az Angol nyomasu lemezek mennek a legjobban, es Dire Straits elso 5 lemeze viszi a palmat UK preselesben. Valoban volt Warner Bros is kozte, azt hiszem a Communique es nagyon kellemesen szolt!
Szoval orulok ha egyre tobben halljak az igazsagot, es nem csak azt nezik, hogy akkor ez celofanos, es vadi uj lemez:-)
Inkabb sercenjen kicsit, de szoljon jol szerintem! Éljen a jo oreg analog!
"music is the best"
Frank Zappa

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Ez így is van,de a technika hétmérföldes lépteit nem tudjuk kikerülni

Értem én a tréfát!

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

De a legnagyobb baj az, hogy a felvétel már eredetileg is digitális. Hasonlítsátok össze a hangzást ugyanilyen módon mondjuk a Communique albummal. Na az szól valahogy!

Ez így is van,de a technika hétmérföldes lépteit nem tudjuk kikerülni
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Na, el is ment a kedvem mindenféle 180g reiusse-tól...

Köszönöm a kimerítő válaszokat

Ja és még annyit, hogy ebből a vitából újra kiderül az én vesszőparipám:tök mindegy milyen "korszerű" vágástechnikával, milyen szűz anyagra csinálják a lemezt, ha nem áll rendelkezésre az eredeti szalag akkor nem sokat ér. (de jól el lehet adni lelkes újdonsül analóg fanoknak)

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Ez NEM így van, pontosabban csak RÉSZBEN így van. Miért?

Azért, mert a Brothers In Arms egy -és eredeti digitális mastereletlen mixéről, az eredeti LP verziókat Robert Ludwig (wax: MasterDisk RL), Bill Kipper (wax: Masterdisk BK) és Howie Weinberg (wax: Masterdisk HW) masterelte és vágta az Egyesült Államokbeli Masterdisk-nél a Warner Brothers számára (USA WB originals), és John Dent (wax ID: Sound Clinic, Jonz) masterelte és vágta az Angliai Sound Clinic-nél a Vertigo számára (UK Vertigo originals).

Nem 'véletlelenül' és nem 'megtippelve' írtam a korábbi hozzászólásomban:

"...az eredeti 1985-ös vinyl EDITÁLT masterszalagja (is) már az ORIGINAL mastereletlen DIGITÁLIS MIXRŐL készült!" Tehát a WB (USA) és a Vertigo (UK) eredeti első vágások IS. Azaz két 'eredeti' van (USA, UK).
>

Helló!
Nekem volt korai kiadású hollandom, és most egy eredeti (VERH25 U.K.) nyomásom van. A késői kiadásoknál sztem mindegyik jobban szól. Nem volt még módom a korai USA nyomással összehasonkítani, de az angol meggyőző.De a legnagyobb baj az, hogy a felvétel már eredetileg is digitális. Hasonlítsátok össze a hangzást ugyanily módon mondjuk a Communique albummal. Na az szól valahogy!

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 409

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: greenbio »

1. EREDETI ELSŐ DIGITÁLIS MIX, MASTERELÉS NÉLKÜL,
2. EREDETI LP MASTERELT ÉS EDITÁLT SZALAG AZ 1.-BŐL,
3. EREDETI CD MASTERELT SZALAG, AZ 1.-BŐL,
4. CD REISSUE MASTERELT SZALAG AZ 1.-BŐL,
5. ÚJ NAGY -ÉS ALACSONY FELBONTÁSÚ DIGITÁLIS MASTERELÉS AZ 1.-BŐL;

És a jelenkori reissue LP kiadványokat az 5.-ből vágják!

Na, el is ment a kedvem mindenféle 180g reiusse-tól...

Köszönöm a kimerítő válaszokat

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

A Dire Straits egy angol zenekar volt a Vertigo lemezkiadóval leszerződve.A lemezgyűjtők szerint az angol nyomat az eredeti.

ÍGY VAN.

Távol álljon tőlem, hogy kiadói szerződéseken, vagy lemezgyűjtők kronológiába vetett ’hitén’ rágódjak. Semmi értelme. De ha elfogadsz ill. elfogadtok egy információt, ami tulajdonképp' Steve Hoffmann-tól, Kevin Gray-től és magától Robert Ludwig-tól jön/jött, akik úgymond ténylegesen vágják a lemezeket és momentán az egyikőjük pont a ’Brothers In Arms’-ot, akkor én azt mondom megkockáztathatjátok elhinni, hogy így néz ki az album törzsfája:

1. EREDETI ELSŐ DIGITÁLIS MIX, MASTERELÉS NÉLKÜL,
2. EREDETI LP MASTERELT ÉS EDITÁLT SZALAG AZ 1.-BŐL,
3. EREDETI CD MASTERELT SZALAG, AZ 1.-BŐL,
4. CD REISSUE MASTERELT SZALAG AZ 1.-BŐL,
5. ÚJ NAGY -ÉS ALACSONY FELBONTÁSÚ DIGITÁLIS MASTERELÉS AZ 1.-BŐL;

És a jelenkori reissue LP kiadványokat az 5.-ből vágják!

Kronológiailag pedig az az igazság, hogy az USA Warner Brothers és az UK Vertigo kiadók original első kiadványaikat, a korábban említett mastering stúdiók és hangmérnökeik közreműködésével, az 1.-ből készíttették. Tehát a 2.pont CSAK az UK Sound Clinic-re (John Dent) és az USA Masterdisk-re (Bob Ludwig és társai) vonatkozik.

(Arról pillanatnyilag megoszlanak a vélemények, hogy a Stan Ricker által masterelt és vágott ’half-speed verzió’ milyen szalagról készült!)

Kiadói szerződés szempontjából ténylegesen az UK Vertigo kiadvány az ’eredeti’, de a fenti értelemben, technikailag, mindekettő (UK, USA).

És, hogy visszatérjek a legelső konkrét kérdésre, a válaszom ugyanaz, miszerint az USA Warner Brothers ’eredeti’ kiadványa, mégpedig a Masterdik RL (Bob Ludwig) wax jelzésű a JOBB hangminőségű; mondva ezt úgy, hogy megvan mindkettő (de pontosabb vagyok ha azt mondom kábé ~5 verzióban megvan/megvolt a kérdéses lemez).

Nos, innentől pedig majd a tisztelt kérdező eldönti melyik kiadványt választja.
>

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”