Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
- Szász László
- Újonc fórumos

- Értékelés: 0
Házimozi erősítők,processzorok
Én egy másik doky vagyok (Doky)!
Ja, elnézést!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Véletlen nem tudod, az AX5 és a Denon milyen crest faktort tud?
Nem tudom.
Shalafi-féle 620a. Tudod, privátban kérdezgettelek Diyaudion. (Teljesítményben gondolom elég neki a Denon is, de én szeretem sokszorosan túlméretezni.)
Én egy másik doky vagyok (Doky)!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Szász László
- Újonc fórumos

De az fontos hogy meg bírja fogni a membránokat rendesen.
Véletlen nem tudod, az AX5 és a Denon milyen crest faktort tud?
"Az AX3 kicsit több mint 1000 wattot vesz fel mikor ki van csutkázva (nem pillanatnyi áramfelvételről beszélünk)."
Azért lássuk be, ez elég sok mindenért kárpótol.
"mi az a 620a?"
Shalafi-féle 620a. Tudod, privátban kérdezgettelek Diyaudion. (Teljesítményben gondolom elég neki a Denon is, de én szeretem sokszorosan túlméretezni.)
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Mit jelent a dedikált DAC kifejezés?
Nálam azt hogy direkt, kifejezetten konvertálást végző készülék!
Ami arra van tervezve, megépítve.
De sajnos most egy kicsit szét vagyok forgácsolódva... lehet azért nem tiszta a fogalmazásom.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
-
Vendég
Szerintem kevesen használják olyan felállásban mint ahogyan te szeretnéd...
Amit még érdemes megfontolni az az apróban a Denon 3805-ös!
Jó és komoly DAC-ok vannak ezekben a készülékekben, de egyik sem "dedikált" DAC!
Mit jelent a dedikált DAC kifejezés?
- Frank Martin
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 3
Vaterán - kompromisszumokkal, mert nincs mérőmiki és táv - ax5i 70 ropiért (ha egy forintos dolgát leütöd, úgy még -10%)...ennyiért szerintem nagyon odavág!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Igen, azt a Denont néztem. Ami nem tetszik, hogy címke szerint 380 Watt felvett. Az AX5 mégiscsak 600..
Szerény tapasztalataim alapján az erős táp éppoly fontos, mint a hangsugárzónál jóval nagyobb teljesítményű erősítő. A körben semmi ne erőlködjön egy kicsit se.
Neked van 620a-d, meghálálja ha egy ilyen erősítőt kap?
Nem kell nagyobb teljesítményű erősítő... mint a dobozok! De az fontos hogy meg bírja fogni a membránokat rendesen.
Helyesbítve... az AX5 többet vesz fel mint 600 watt.
Az AX3 kicsit több mint 1000 wattot vesz fel mikor ki van csutkázva (nem pillanatnyi áramfelvételről beszélünk).
Mondjuk én is kicsit kevésnek találom a Denon tápfelvételét... de a havernál igen kellemesen zenél!
És ha muszáj akkor zúzni is tud.
Mire gondolsz, mi az a 620a?
- Szász László
- Újonc fórumos

Jó és komoly DAC-ok vannak ezekben a készülékekben, de egyik sem "dedikált" DAC!
Igen, azt a Denont néztem. Ami nem tetszik, hogy címke szerint 380 Watt felvett. Az AX5 mégiscsak 600..
Szerény tapasztalataim alapján az erős táp éppoly fontos, mint a hangsugárzónál jóval nagyobb teljesítményű erősítő. A körben semmi ne erőlködjön egy kicsit se.
Neked van 620a-d, meghálálja ha egy ilyen erősítőt kap?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Azt már eldöntöttem, hogy mindenképp valami USB-s megoldás lesz. MiniPC-nél amúgy is korlátozottak a lehetőségek.
Igazából ami eltántorított volna egy DAC-tól, ha azt mondjátok, egy ilyen erősítőben is tuti van olyan minőségű.
Akkor ha aktuális az erősítő, visszajövök kérdezni, addig köszönöm a segítséget. Az AX5 az esélyes, úgy látom, ennél jobbat nem fogok kapni ennyiért. HDMI meg nem kell. (+ nem kicsit néz ki jól )
- Szász László
- Újonc fórumos

Nem tudom hogy a pc/laptop-on milyen kijáratok vannak..
Azt már eldöntöttem, hogy mindenképp valami USB-s megoldás lesz. MiniPC-nél amúgy is korlátozottak a lehetőségek.
Igazából ami eltántorított volna egy DAC-tól, ha azt mondjátok, egy ilyen erősítőben is tuti van olyan minőségű.
Akkor ha aktuális az erősítő, visszajövök kérdezni, addig köszönöm a segítséget. Az AX5 az esélyes, úgy látom, ennél jobbat nem fogok kapni ennyiért. HDMI meg nem kell. (+ nem kicsit néz ki jól )
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Mellesleg örülnék neki, ha nem állandóan a vélemények lennének megcélozva és kérdőre vonva, hanem a kérdezőnek indítsunk a választ, azzal segítünk nem pedig azzal, h annak írogatunk feleslegesen aki próbált segíteni és írt is a kérdésre....
Tigris!
Ne legyen már üldözési mániád (legalábbis miattam ne... )!
Nem neked írtam,csak hozzád ill a postodhoz kapcsolódva írtam!
Szász László!
Nem tudom hogy a pc/laptop-on milyen kijáratok vannak, de a legjobb az USB!
Itt nem ugat bele a hangkari és egyéb dolgok a hangba.
Az említett Pioneer jól meg van építve, és nem csak a csipsz számít... hanem a körítés is.
Ha van egy olyan erősítő aminek jó a DAC-ja akkor érdemes kipróbálni egy USB-SPDIF átalakítót (van pár ilyen eszköz ami erre is használható, én pl. így használom a Behringer UCA 202-t).
- Szász László
- Újonc fórumos

Szerintem elnézve a Dac adatlapját, tuti nincs olyan jó az erősítőben lévő...Bár látatlanban ezt nem lehet megmondani, de jelen esetben szinte biztos, h a dac sokkal jobb.
Ettől féltem én is. Persze lehet, hogy a MM2 300 ps alatti jittert produkál, viszont a Pio azért meg van építve rendesen. És mint tudjuk, nem csak az encoder chip számít..
De akkor jól értem, hogy a vélemény az, hogy hangban egy ilyen kategóriájú erősítő DAC-ja sose lesz olyan, mint pl egy MM2?
-
Vendég
Nincs most pénz rá..
(Egyébként távkapcs nélkül, de ez nekem úgysem gond, univot használok.)
Igazából azt lenne jó kideríteni, hogy a benne lévő DAC minősége van-e olyan, mint a Musiland 2. Mert ha megvan olyan, akkor a Musilandot felesleges megvenni. Ha meg nincs, akkor még mindig lehet nézni másik erősítőt, amin nincs USB.
Szerintem elnézve a Dac adatlapját, tuti nincs olyan jó az erősítőben lévő...Bár látatlanban ezt nem lehet megmondani, de jelen esetben szinte biztos, h a dac sokkal jobb.
- Szász László
- Újonc fórumos

72-ben azonnal meg kell venni, az nagyon jó ár érte...
Nincs most pénz rá..
(Egyébként távkapcs nélkül, de ez nekem úgysem gond, univot használok.)
Igazából azt lenne jó kideríteni, hogy a benne lévő DAC minősége van-e olyan, mint a Musiland 2. Mert ha megvan olyan, akkor a Musilandot felesleges megvenni. Ha meg nincs, akkor még mindig lehet nézni másik erősítőt, amin nincs USB.
-
Vendég
Nem, a Musiland DAC 30 ezer. Ha nem kell megvenni, ennyivel olcsóbbnak tekinthető. 72-ért árulnak most egy AX5-öt.
(Jelenleg az erősítő DAC-ját használom.)
72-ben azonnal meg kell venni, az nagyon jó ár érte...
- Szász László
- Újonc fórumos

Aham, ezzel csak az a baj, h az AX5-öt nem kapod meg 60-ban...Ha jól értettem 30-40 ezer plusz a mostanid ára 20--Az 60
Nem, a Musiland DAC 30 ezer. Ha nem kell megvenni, ennyivel olcsóbbnak tekinthető. 72-ért árulnak most egy AX5-öt.
(Jelenleg az erősítő DAC-ját használom.)
-
Vendég
Az adott összegért a lehető legjobbat. Mozi terén a jelenlegi olcsó Yamahával sincsenek gondok (bár ez talán sok Yamahára jellemző még). De nyilván lehetne jobb.
Zenénél kellene, hogy jó legyen a kategóriáján belül. Szóval HM erősítőkhöz képest.
Forintosítva: Musliand DAC 30 ezer minimum, ha az AX5 DAC-ja jobb, akkor ennyivel olcsóbb.
Mostani erősítőt mondjuk elviszik 20-ért. Szóval amit pluszban kiadok, az 30-40 ezer. Találok ennél jobb alternatívát? (A nem veszem meg is egy változat.)
De ez 99 %, hogy szinkron kapcsolat, szóval jitter itt is lesz, akárcsak az S/PDIF-nél.
Aham, ezzel csak az a baj, h az AX5-öt nem kapod meg 60-ban...Ha jól értettem 30-40 ezer plusz a mostanid ára 20--Az 60...A jelenlegi Dacod nem ismerem sajna..Ugy emlékszem itt a fórumon is 90-100 körül voltak az AX5 erősítők..Egyébként a 361-es Yamahádtól bármi jobb lesz ebben az árszegmensben...
- Szász László
- Újonc fórumos

ha tudnánk, h mik az elvárások...
Az adott összegért a lehető legjobbat. Mozi terén a jelenlegi olcsó Yamahával sincsenek gondok (bár ez talán sok Yamahára jellemző még). De nyilván lehetne jobb.
Zenénél kellene, hogy jó legyen a kategóriáján belül. Szóval HM erősítőkhöz képest.
Forintosítva: Musliand DAC 30 ezer minimum, ha az AX5 DAC-ja jobb, akkor ennyivel olcsóbb. Szóval ezért így csak 40-50-et kell fizetni. Találok ennél jobb alternatívát? (A nem veszem meg is egy változat.)
Amúgy létjogosult lehet,mivel hibajavitást is alkalmaznak,szemben az S/PDIF/ láncban (nem az egyes készülékeken,hisz pl.a lejátszókban alkalmazhatnak tulpásztázást).
De ez 99 %, hogy szinkron kapcsolat, szóval jitter itt is lesz, akárcsak az S/PDIF-nél.
Alkalmasnak alkalmas, de valszeg a digitális jobb erre a célra...
Bocsi,átszerkesztettem. de az ilyen régi tipus szerintem még nincs felkészitve rá.
SRY!!!
Amúgy létjogosult lehet,mivel hibajavitást is alkalmaznak,szemben az S/PDIF/ láncban (nem az egyes készülékeken,hisz pl.a lejátszókban alkalmazhatnak tulpásztázást).
-
Vendég
Üdv!
Kérdésem a következő: A DAC USB bemenete alkalmas a PC-vel való összeköttetésre? Arra szerintem jobb lenne S/PDIF optikai vagy coax átvitellel. Amúgy sztereó erősítő jobb zenére,ezt nem vitatom. De ez a Pioneer sem rossz.
Alkalmasnak alkalmas, de valszeg a digitális jobb erre a célra...
Sziasztok!
A jövőben tervben van egy új erősítő, a Pioneer AX5i-re gondoltam, 5.1 mozira és sztereó zenére.
(Igen jókat mondanak a hangjáról, valamint asszinkron USB kapcsolatra képes USB 2.0-val, szóval ne nézzük le, mert kínai meg NYÁK-ra szerelt a tápja.)
Itt jön a csavar, hogy ezen az erősítőn van USB bemenet. Ez milyen minőséget képvisel? Mert egy ilyen DAC majd fele annyiba kerül, mint az erősítő, a semmiért nem venném meg. (Most pl 72-ért árulnak egyet távkapcs nélkül, a DAC meg úgy 150$.)
Valamint van még az iLink, gondolom az PC-nél nem játszik, csak asztali DVD és hasonlóaknál.
Köszönöm, László
Üdv!
Kérdésem a következő: Az erősitő USB bemenete alkalmas a PC-vel való összeköttetésre? Arra szerintem jobb lenne S/PDIF, optikai vagy coax átvitellel, esetleg minőségi analóg is szóba jöhet. Amúgy sztereó erősítő jobb zenére,ezt nem vitatom. De ez a Pioneer sem rossz választás.
Az i.link éppenhogy valóban játszhatna szerepet hisz pl.a DSD-t is átviszi,de ez valóban nincs a PC-ken (nem terjedt el)
-
Vendég
Amit már sokszor kitárgyaltunk: Egy HM erősítő nem fog úgy zenélni mint egy sztereó erősítő!
De ha a helyén kezeljük hogy egy HM vas egy másik HM vashoz képest mennyire tud zenélni... akkor azért a közép kategóriás erősítők igen is tudnak már dolgokat.
És ami még nagyon fontos: Nem mindegy hogy kinek mi tetszik!
A minőségi megszólalás nem feltétlen a kinek mi tetszik alapon működik, vagy képes visszaadni valamit a zenéből és a hangszerek hangjából vagy nem, ez már nem ízlése kérdése...Egyébként hogy mihez képest viszonyítjuk dologban még egyet is értenék, ha tudnánk, h mik az elvárások...
Hallottam már AX5-öt de nem olyan zenékkel amiket én is hallgatok, így megítélni nem tudom mire képes...A Dance meg House zene arre nem alkalmas, hogy véleményt alkossak egy adott készülékről, én sajnos ezekkel hallottam ..Ezért is javasoltam zoomot, h olyan embertől hallja a kritikát, vagy bármi mást aki együtt élt ezzel a készülékkel.
Mellesleg örülnék neki, ha nem állandóan a vélemények lennének megcélozva és kérdőre vonva, hanem a kérdezőnek indítsunk a választ, azzal segítünk nem pedig azzal, h annak írogatunk feleslegesen aki próbált segíteni és írt is a kérdésre....
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Én úgy tudom, h az Ax5 pont zenélni nem igazán tud..Zoomot kérdezd neki volt asszem ilyen, és ő mesélte, h zeneileg nem a legjobb...De nincs kizárva, h rosszul emlékszem
Amit már sokszor kitárgyaltunk: Egy HM erősítő nem fog úgy zenélni mint egy sztereó erősítő!
De ha a helyén kezeljük hogy egy HM vas egy másik HM vashoz képest mennyire tud zenélni... akkor azért a közép kategóriás erősítők igen is tudnak már dolgokat.
És ami még nagyon fontos: Nem mindegy hogy kinek mi tetszik!
-
Vendég
Én úgy tudom, h az Ax5 pont zenélni nem igazán tud..Zoomot kérdezd neki volt asszem ilyen, és ő mesélte, h zeneileg nem a legjobb...De nincs kizárva, h rosszul emlékszem
- Szász László
- Újonc fórumos

Üdv a fórumon!
..
Mindenképp olyan sokpontegy kell, ami zenén is elfogadhatóan teljesít, nem akarok több erősítőt.
Egy Yamaha RX-V361-et váltana le. Nem vagyok vele elégedetlen, de DAC úgyis kell, és ha ezt valamennyiért el tudom adni, nem kell olyan sokat ráfizetni. A hangon meg gondolom mindenhol javít, ha másért nem, a jó nagy tápellátás miatt.
A rendszer Shalafi-féle 620a-k lesznek, egyszerű 2.5 mm2-es zománchuzallal.
Center: H2000 634-el.
Surround Sony-ból,nagyon jó színpadképe van (ami nekem fontos), szóval nem gagyi.